«Δρ» Μουρούτης, ο «γιατρός» με τα ανύπαρκτα πτυχία.

185

Ο «Δρ.» Κων/νος Μουρούτης είναι γνωστός σε πολλούς συμπολίτες μας ανά την επικράτεια, για τους χειμαρρώδεις λόγους του σε αμφιθέατρα (όχι πανεπιστημιακά), αίθουσες εκδηλώσεων, τηλεοπτικά πάνελ (μέχρι και στην ΕΡΤ) ακόμη και σχολεία, όπου καταπιάνεται, μεταξύ άλλων, με θέματα υγείας, βασιζόμενος στα «πτυχία» που ισχυρίζεται ότι διαθέτει. Πόσο αληθινά είναι όμως αυτά τα πτυχία;

Η παρούσα έρευνα έγινε με σκοπό να θίξει τα κακώς κείμενα στο θέμα της προάσπισης της δημόσιας υγείας και δεν αποσκοπεί στη στοχοποίηση ανθρώπων.

Ας δούμε το βιογραφικό του, όπως αυτό εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του:

http://archive.is/1RV9U

Το ανωτέρω βιογραφικό, έχει «ψαλιδιστεί» από τον ίδιο το κ. Μουρούτη. Σε παλαιότερο αποθηκευμένο λινκ, πάλι από την ιστοσελίδα του, είναι πιο επεξηγηματικός:

 

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, είναι εξαιρετικά φειδωλός αναφορικά με τα πανεπιστήμια κτήσης των τίτλων του, κάτι που δε συνηθίζεται από επιστήμονες ανάλογου κύρους.

Αναζητώντας πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα πτυχία του κ. Μουρούτη, παρακολουθήσαμε αρκετές ομιλίες του στο Youtube και αλιεύσαμε τα 2 παρακάτω αποσπάσματα, όπου απαριθμεί τα πανεπιστήμια από τα οποία τα απέκτησε:

Πέρα από τις ασυνέχειες των ισχυρισμών (αναφέρονται διαφορετικά πανεπιστήμια σε κάθε βίντεο), ο απολογισμός έχει ως εξής:

α) Βιολογία (4 χρόνια),

β) ιατρική (5 χρόνια – Φρανκφούρτη),

γ) κατόπιν ειδικότητα ως φυσίατρος με διδακτορικό τίτλο,

δ) μάστερ με δεύτερο διδακτορικό στις ΗΠΑ (συμπεριφορικές νευροεπιστήμες – Ross University),

ε) τρίτη διδακτορική διατριβή στο Ηνωμένο Βασίλειο (Robert Gordon University), παράλληλα εργαζόταν για δέκα χρόνια στο μεγαλύτερο κέντρο για την ασφάλεια της ακτινοβολίας (Νταμσταντ – Γερμανία).

στ) ακόμη ένα πτυχίο στη θεολογία το 2008 και ένα master στο MIT (!), ή στο Μαξ Πλανκ (ανάλογα το βίντεο), στην αστροβιολογία.

Στο πρώτο βίντεο, τη θέση του διδακτορικού από το Ross University, παίρνει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Graz.

Ας πάρουμε τα πτυχία με τη σειρά:

Διδακτορικό από το Robert Gordon University

Ο κος Μουρούτης ισχυρίζεται πως κατέχει διδακτορικό τίτλο από το αγγλικό πανεπιστήμιο Robert Gordon University, ένα από τα γνωστότερα του Ηνωμένου Βασιλείου. Επικοινωνήσαμε με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, μέσω email, ρωτώντας εάν ο κος Μουρούτης κατέχει οποιοδήποτε τίτλο από αυτούς.

Η απάντηση μας ήρθε σε λίγες ώρες από τη κα Anna Duthie, υπεύθυνη επικοινωνίας του Robert Gordon University και ήταν σύντομη και περιεκτική: «Δεν υπάρχει στο σύστημά μας οποιοδήποτε αρχείο για τον Δρ. Κων/νο Μουρούτη«.

 

Διδακτορικό από το Ross University

Απευθυνθήκαμε και στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, ρωτώντας αν ο κος Μουρούτης κατέχει διδακτορικό ή οποιοδήποτε άλλο τίτλο από αυτούς.

Το Ross University μας επιβεβαιώσε, αρχικά μέσω facebook και στη συνέχεια με email, πως «… ο Κωνσταντίνος Μουρούτης δεν έχει φοιτήσει στην ιατρική σχολή μας. Ενημερώσαμε σχετικά το νομικό μας τμήμα – ευχαριστούμε για την ενημέρωση«.

 

 

Η ίδια απάντηση μέσω email:

 

Πτυχίο από West Clayton University

Το West Clayton University είναι ένα ακόμη πανεπιστήμιο, από το οποίο ο ίδιος ο κος Μουρούτης ισχυρίζεται (στο δεύτερο βίντεο) πως έχει πτυχίο. Σύμφωνα με την έρευνα μας και όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από μια πρόχειρη έρευνα στη Google, πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο «μαϊμού» που έδρασε στις ΗΠΑ μέχρι το 2012, με τους εγκεφάλους της κομπίνας να έχουν έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Πακιστάν. Ήταν αλλιώς γνωστό και ως Belford University και σύμφωνα με το Texas Higher Education Coordinating Board (πολιτειακή υπηρεσία που επιβλέπει τη 3βάθμια εκπαίδευση στο Τέξας), πρόκειται για ανύπαρκτο «πανεπιστήμιο», όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα, το οποίο, πληρώνοντας το κατάλληλο αντίτιμο, χορηγεί πλαστά πτυχία στον οποιονδήποτε.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια-απάτες, στους κάτωθι συνδέσμους:

 

http://www.thecb.state.tx.us/?objectid=EF4C3C3B-EB44-4381-6673F760B3946FBB

https://en.wikipedia.org/wiki/Belford_University

https://hedd.ac.uk/viewInstitution?id=689

https://www.nytimes.com/2015/05/18/world/asia/fake-diplomas-real-cash-pakistani-company

https://www.geteducated.com/diploma-mill-police/degree-mills-list/belford-university-accreditation

 

Διδακτορικά από Πανεπιστήμιο του Graz (Αυστρία) και Ινστιτούτο Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανία)

Στο πρώτο βίντεο που παραθέσαμε στην αρχή, ο κος Μουρούτης παρουσιάζει μέσω προβολικού δύο διδακτορικούς τίτλους που ισχυρίζεται πως κατέχει, ένα από Αυστρία και ένα από Γερμανία (προσέξτε τις υπογραφές).
Πανεπιστήμιο Graz, Αυστρία
Πανεπιστήμιο Graz, Αυστρία
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main, Γερμανία
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main, Γερμανία
Αμέσως παρατηρούμε πως οι υπογραφές των καθηγητών στο κάτω μέρος των τίτλων είναι ίδιες, αν και μιλάμε για διαφορετικά πανεπιστήμια από διαφορετικές χώρες. Πως είναι αυτό δυνατό;
Στην έρευνα μας, ανακαλύψαμε πως οι «υπογραφές» ανήκουν στους Dr. Sebastian Grundner και Dr. Johann Loner.
Η αλήθεια είναι πως βρήκαμε τις υπογραφές στην ιστοσελίδα berufszertifikate-und-diplome.teleclip.net, που κατασκευάζει και πουλάει πλαστά πτυχία προς 9,99 το κομμάτι.
Έτσι φτιάξαμε και εμείς ένα διδακτορικό ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Graz, σαν αυτό του κου Μουρούτη και το αφιερώνουμε… στη μνήμη του Άλμπερτ Αϊνστάιν που δεν υπήρξε ποτέ γιατρός. Προσέξτε τις υπογραφές:
 Το υδατογράφημα «MUSTER» μπορεί να αφαιρεθεί έναντι 9,99 ευρώ και έτσι έχουμε έναν ωραιότατο τίτλο (PhD), από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο επιθυμούμε με οποιοδήποτε τίτλο διατριβής θέλουμε. Στη προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιήσαμε τον ίδιο τίτλο με αυτό της διατριβής του κου Μουρούτη.
 

Απευθύναμε ερώτημα στο Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main και λάβαμε απάντηση από τη Dr. Anke Sauter, πως μετά από μια αρχική έρευνα, η ιατρική σχολή τους, δε μπορεί να επιβεβαιώσει το διδακτορικό του κ. Μουρούτη. Η ίδια μας παράπεμψε σε μελλοντική επικοινωνία μετά από ενδελεχέστερη έρευνα πάνω στο ίδιο το πτυχίο του.

(8 Μαΐου 2017): Κατόπιν νεώτερης ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Βόλφγκανγκ Γκαίτε, προς τον Δρ. Κ. Α. Καρατζά, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί.

Τα άτομα που υπογράφουν
Όπως αναφέραμε, το πρώτο διδακτορικό του κου Μουρούτη από τη Γερμανία, το δεύτερο από την Αυστρία και το κατασκευασμένο δικό μας, επίσης (υποτίθεται) από Αυστρία, φέρουν τις υπογραφές των «καθηγητών» Sebastian Grundner και Johann Loner. Το επόμενο λογικό βήμα ήταν η αναζήτησή τους μέσω Google, δεδομένου πως τέτοια ονόματα θα πρέπει να είναι πασίγνωστα στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
 Ο Sebastian Grundner είναι χημικός του πανεπιστημίου του Μονάχου και δεν έχει καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο του Graz και την ιατρική. Επομένως είναι αδύνατον να έχει υπογράψει τις διδακτορικές διατριβές του κου Μουρούτη.
 Όσον αφορά τον Dr. Johann Loner, πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο, τουλάχιστον ως καθηγητής πανεπιστημίου ή ακαδημαϊκός.
 
Πανεπιστήμιο Αμβούργου
Σύμφωνα με πληροφορίες που μας παρείχε ο Δρ. Ανδρέας Καρατζάς του Πανεπιστημίου Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου τη βοήθεια ζητήσαμε, ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο ίδιος επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε επίσημη διαβεβαίωση πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί:

Μετάφραση: «Αγαπητέ Δρ. Καρατζά. Λάβαμε επιτέλους απάντηση για το email σας, από το ακαδημαϊκό γραφείο (της βιολογίας). Ο Κώστας Μουρούτης, είναι απόλυτα βέβαιο πως ουδέποτε έλαβε πτυχία βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας…»

Διδάκτωρ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Όπως διαβάζουμε στο παλιό βιογραφικό του, που υπάρχει στο biblionet.gr, ο κ. Μουρούτης για κάποια χρόνια, δίδασκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο, απάντησε σε σχετική ερώτηση του Δρ. Καρατζά ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού, αλλά «εξωτερικός συνεργάτης» σε κάποιες διαλέξεις, στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου της Δευτέρας». Η συγκεκριμένη δράση, έχει ως στόχο, τη προσφορά γνώσης σε εκλαϊκευμένη μορφή, στο ευρύτερο κοινό και κατ’ επέκταση τη δραστηριοποίηση του Κολεγίου, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Με απλά λόγια, το Πανεπιστήμιο του παραχώρησε αίθουσα για διαλέξεις, όμοιες με αυτές που κάνει σε όλη την Ελλάδα. Η ουσία πάντως είναι πως ουδέποτε υπήρξε λέκτορας ή καθηγητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο, όπως αναφέρει στο παλιό του βιογραφικό.

Επιπλέον
Ο κ. Μουρούτης ισχυρίζεται πως εργαζόταν για 10 χρόνια στο Ινστιτούτο Βαρέων Ιόντων του Νταμσταντ στη Γερμανία (GSI). Ο Δρ. Καρατζάς, μίλησε με τον διευθυντή του GSI, καθηγητή Karlheinz Langanke, ο οποίος τον διαβεβαίωσε προφορικά, πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε αποτέλεσε μέλος του ανθρώπινου δυναμικού του Ινστιτούτου GSI.

Σύνοψη
Από την έρευνά μας, προέκυψαν τα κάτωθι:

α) Ο κ. Μουρούτης λέει πως διαθέτει διδακτορικό από το Robert Gordon University. Το Πανεπιστήμιο τον διαψεύδει.

β) Ο κ. Μουρούτης λέει πως έχει διδακτορικό από το Ross University. Το Πανεπιστήμιο τον διαψεύδει.

γ) Ο κ. Μουρούτης αναφέρει πτυχίο θεολογίας από το West Clayton University (diploma mill). Το West Clayton, είναι ένα ανύπαρκτο πανεπιστήμιο.

δ) Ο κ. Μουρούτης αναφέρει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία. Αν και δε λάβαμε ποτέ απάντηση από το συγκεκριμένο ίδρυμα, οι υπογραφές στο «πτυχίο» του είναι πλαστές, άρα και ο ισχυρισμός ανεπιβεβαίωτος.

ε) Ο κ. Μουρούτης μιλάει για διδακτορικό από το Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main, στη Γερμανία. Οι υπογραφές για το τίτλο που παρουσίασε σε ομιλία του είναι παραδόξως οι ίδιες με αυτές του Γκρατς και είναι ανύπαρκτες και με βάση αρχική έρευνα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, το όνομά του είναι ανύπαρκτο. Επιπλέον, κατόπιν επικοινωνίας του Δρ. Καρατζά με το εν λόγω ίδρυμα, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί.

στ) Ο κ. Μουρούτης αναφέρει διαφορετικούς τίτλους, σε διαφορετικές ομιλίες. Παράδειγμα, αλλού αναφέρει διδακτορικά από Γκρατς (Αυστρία), Wolfgang Goethe (Γερμανία) και Robert Gordon (Ηνωμένο Βασίλειο) και σε άλλη ομιλία, αναφέρει τα Wolfgang Goethe (Γερμανία), Robert Gordon (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ross University (ΗΠΑ). Επομένως, ή έχει τέσσερα διδακτορικά, ή κακή μνήμη, ή τίποτα από όλα τα ανωτέρω.

ζ) Ο κ. Μουρούτης, ισχυρίζεται πως κατέχει πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Το Πανεπιστήμιο τον διαψεύδει.

η) Σε παλαιότερα βιογραφικά του κ. Μουρούτη, βλέπουμε τον ισχυρισμό πως δίδασκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ουδέποτε υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού, αλλά προσκεκλημένος ομιλητής σε δράσεις, ανοιχτές στο κοινό.

θ) Σύμφωνα με την έρευνα του Δρ. Καρατζά, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε εργάστηκε στο GSI.

Ποιος είναι ο κ. Μουρούτης (γνωστός αντιεμβολιαστής) και γιατί όλα τα ανωτέρω έχουν σημασία 

Αντιεμβολιαστική παραφιλολογία
Ο «Δρ» Μουρούτης είναι γνωστός αντιεμβολιαστής όπως παραδέχεται ο ίδιος σε σχετικές του ομιλίες αλλά (κυριως) στο βιβλίου που έχει γράψει με τίτλο «Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια».  Η αντιεπιστημονικότητα των ισχυρισμών του έχει καταρριφθεί επανειλημμένως από δεκάδες έρευνες και μεταναλύσεις, ωστόσο, ο «Δρ» Μουρούτης με τους 3 «διδακτορικούς τίτλους», επιμένει να διαδίδει ισχυρισμούς που εκτός από ψευδοεπιστημονικοί είναι και επικίνδυνοι. Ενημερωτικά η φετινή επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη που αποδίδεται στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λόγω εμβολιοφοβίας που προωθούν εντελώς ανεύθυνα διάφοροι στο διαδίκτυο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 17 παιδιά τους τελευταίους μήνες, ενώ για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο, 134.000 άνθρωποι πέθαναν από ιλαρά, μια εύκολα αντιμετωπίσιμη μέσω εμβολιασμού ασθένεια. Περισσότερα εδώ.

 

Ανάλογες αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες θέσεις φέρεται να έχει και για τη πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου:

Καταγγελίες
Η δράση του κου Μουρούτη έχει ενοχλήσει αρκετούς συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί αρκετές καταγγελίες, τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας (Η έδρα του κου Μουρούτη είναι στη Κατερίνη), όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Αποτέλεσμα; Κανένα! Ο «Δρ.» Μουρούτης γυρνά την Ελλάδα, τα τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο, διαδίδει αντιεπιστημονικές ιατρικές φήμες και προωθεί τη θεολογία της αίρεσης των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας. Ο φάκελος του (που συντάχθηκε από τον Ι. Σ. Πιερίας) πηγαίνει από τον Άννα (Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας) στο Καϊάφα (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Επιθεώρηση Υγείας κοκ) και πίσω. Η πολιτεία έχει παραδώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους την εξέταση τέτοιων ζητημάτων για τη προστασία του πολίτη, ωστόσο οι υπεύθυνοι, φαίνεται να ολιγωρούν και να μη δίνουν τη πρέπουσα σημασία σε ανάλογες υποθέσεις.

Καταγγελία πολιτών σε Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με υπογραφή του προέδρου κ. Πατούλη που παραπέμπει το θέμα στον αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

 

(Ο όρος εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιείται για να περιγράψει πρακτικές που δεν έχουν αποδειχτεί μέσω της επιστημονικής μεθόδου και δεν είναι αναγνωρισμένες από την επίσημη ιατρική).

Υπόσχεται μέχρι και «αλλαγή» σεξουαλικού προσανατολισμού
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο «Δρ» Μουρούτης, υπόσχεται πως «θεραπεύει» την ομοφυλοφιλία, αλλάζοντας το σεξουαλικό προσανατολισμό, σε ένα παιδί, έντεκα ετών. Την ίδια στιγμή, ισχυρίζεται όπου βρεθεί και σταθεί, πως δεν ασκεί την ιατρική.

 

Προφανώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι απασχολημένοι με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η διοργάνωση ημερίδων για τη ψευδοεπιστήμη της ομοιοπαθητικής και δεν βρήκαν λίγο χρόνο να εξετάσουν εάν τα διαπιστευτήρια του κάθε «Δρ Μουρούτη» είναι αληθινά ή μη. Περισσότερα για τα «κατορθώματα» ορισμένων ιατρικών συλλόγων εδώ και εδώ.

Περί προελεύσεως των ιατρικών ισχυρισμών του «Δρ» Μουρούτη. Αντβεντισμός και «θεϊκά» οράματα
Αν και ο κος Μουρούτης δεν αναφέρει πουθενά την αίρεση των Αντβεντιστών, τα βιωματικά του προγράμματα, τα σεμινάρια και οι ομιλίες ανά την Ελλάδα, είναι εμφανώς επηρεασμένα από τη θεολογία τους. Εξάλλου και ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως ανήκει στην Εκκλησία των Αντβεντιστών. Η επίκληση στην Ellen White όμως είναι αρκετά συχνή (αν και πουθενά δεν αναφέρει την ιδιότητά της ως ιδρύτρια των Αντβεντιστών), ενώ το πρόγραμμα NEWSTART που με τόση επιμονή προωθεί ως προληπτικό-θεραπευτικό μοντέλο διάφορων ασθενειών, ανάγει τη προέλευσή του σε «θεϊκό όραμα» της White. Επομένως τα περί επιστημονικής βάσης των ισχυρισμών του δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσίαση προσωπικών θρησκευτικών αντιλήψεων και η προώθησή τους ως πρόληψη-θεραπεία, είναι δυνητικά επικίνδυνη. Περισσότερα εδώ.

 

Περί οικονομικού οφέλους

Ο «Δρ» Μουρούτης ορθά ισχυρίζεται πως δεν εισπράττει χρήματα από τις ομιλίες του διότι είναι ανοιχτές στο κοινό. Όταν όμως τις χρησιμοποιεί για να προωθήσει τα ψευδοεπιστημονικά του βιβλία, μπορεί να μην παρανομεί νομικά, αλλά συνιστά μείζον ηθικό θέμα.

Semeli Resort
Πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο διοργανώνονται προγράμματα ιατρικού τουρισμού υπό την επίβλεψη του κου Μουρούτη. Από την ιστοσελίδα τους διαβάζουμε:

»The staff at Dr.Konstantinos Mouroutis NEWSTART Center aspires to offer healing and restoration to those people afflicted with cancer and other debilitating diseases by providing vital information about the cause and prevention of the diseases, and how can healing occur by adopting and integrating NEWSTART Lifestyle into their everyday life».

Μτφ: Το προσωπικό του κέντρου NEWSTART του Δρ. Κωνσταντίνου Μουρούτη, φιλοδοξεί να προσφέρει ‘ίαση και αποκατάσταση σε αυτούς που υποφέρουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες, παρέχοντας ζωτικές πληροφορίες για το αίτιο και τη πρόληψη των ασθενειών, και πως η ίαση μπορεί να επιτευχθεί, υιοθετώντας και ενσωματώνοντας το τρόπο ζωής NEWSTART, στη καθημερινή τους ζωή.

Άραγε, το Semeli Resort, έχει πληροφορηθεί για τη πρόσφατη ανακοίνωση του κου Μουρούτη σχετικά με την άσκηση ιατρικής και υπό ποιες προϋποθέσεις αυτή προβλέπεται; Γιατί συνεχίζουν να τον διαφημίζουν και να μιλάμε για «ιατρικό τουρισμό» και «θεραπεία καρκίνου;»

Ο κος Μουρούτης με όλα τα παραπάνω διαπιστευτήρια, είναι παντελώς άγνωστος στην επιστημονική κοινότητα. Καμία δημοσίευση σε έγκυρο περιοδικό, καμία συμμετοχή σε ερευνητικό έργο, καμία αναφορά στο όνομά του σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του εξωτερικού. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο για κάποιον που ισχυρίζεται πως έχει τόσο εκτεταμένο επιστημονικό υπόβαθρο. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο τους άλλους πολίτες, αλλά και τους αρμόδιους, για το κύρος και την αξιοπιστία των ισχυρισμών του σχετικά με τις θεραπείες που πρέπει να ακολουθήσουν ασθενείς και γενικά πάνω στην ιατρική. Πάντως η δράση του είναι «καταιγιστική» και έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε διάφορα κανάλια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνισή του ακόμη και σε εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ όπου φυσικά συστήθηκε ως φυσίατρος-νευροεπιστήμονας, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει θεραπεία για σοβαρές παθήσεις, χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή:

Ο κ. Μουρούτης είναι ακούραστος και γυρνά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, μιλώντας σε σεμινάρια υγείας, τηλεοράσεις και περιοδικά.

ΜΟΥΡΟΎΤΗΣ-ΣΕ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 

Ο κος Μουρούτης δεν είναι ο μοναδικός

Υπάρχουν δεκάδες ακόμη «θεραπευτές» που είτε μέσω «διαλέξεων», είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, διατείνονται πως προλαμβάνουν ή θεραπεύουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές θεραπείες. Κάποιοι εξ αυτών, είναι ή ήταν αληθινοί γιατροί, κάποιοι άλλοι έχουν σπουδάσει σε «σχολές» εναλλακτικής ιατρικής που σκανδαλωδώς λειτουργούν και στην Ελλάδα και μερικοί ακόμη, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο.

Τα παραδείγματα πολλά: ογκολόγος που θεραπεύει το καρκίνο με χυμούς (δείτε εδώ και εδώ), διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που έγινε βιοσυντονιστής, θεραπευτής Αγιουβέρδα με πτυχία εξ αποστάσεως από Ινδία και δεκάδες άλλοι. Φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε και τους εκατοντάδες γιατρούς που ασπάστηκαν την ομοιοπαθητική, καθαρά για οικονομικούς λόγους, καταπατώντας κάθε έννοια του Όρκου του Ιπποκράτη.

Η αμήχανη στιγμή όταν Ιατρικοί Σύλλογοι αναγνωρίζουν a priori την ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική: Τα δεδομένα χωρίς αραίωση

Η ομοιοπαθητική πιο αποτελεσματική από τις συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο – Καταρρίπτεται

Ομοιοπαθητική: οριστικά στον κάλαθο των άχρηστων στις ΗΠΑ

Ρωσική Ακαδημία Επιστημών: Ψευδοεπιστήμη η ομοιοπαθητική

Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Η κλίμακα του σύμπαντος και η ομοιοπαθητική

Τι κάνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι για όλους τους ανωτέρω; Όχι μόνο δεν ασχολούνται, όχι μόνο ολιγωρούν, αλλά διοργανώνουν και ημερίδες εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων!  Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι και κανείς δε κάνει κάτι για αυτό.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να αδιαφορούν οι αρμόδιοι και η πολιτεία επειδή αφορά τη προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά της υγείας μικρών παιδιών. Η καταλληλότητα των ισχυρισμών του κάθε «Δρ.» Μουρούτη, μπορεί σχετικά εύκολα να εξεταστεί από τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από επίσημους φορείς του κράτους.

Αντί επιλόγου
Αξίζει να δείτε τα βίντεο από το κανάλι The Mad Scientist στο Youtube, όπου καταρρίπτονται δεκάδες αντιεπιστημονικοί ισχυρισμοί του «Δρ» Μουρούτη.

Έρευνα:
Θάνος Επαχτίτης
Θοδωρής Δανιηλίδης
Στάμος Αρχοντής

Δημοσιογραφική επιμέλεια:
Δημήτρης Αλικάκος

Ευχαριστούμε τον Δρ. Ανδρέα Καρατζά του Reading University, για τη πολύτιμη βοήθειά του.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Riemann

  μουρουτης Μουρουτης …

  κατι μου λεει το επιθετο. α δεν τον μήνυσε ακομα κανεις; ουτε εισαγγελέας; ε γι αυτο Μουρουτης τον εβγαλε και ο Σαχινης. υποπτα τα πραγματα

 • nik1976

  Βάλτε και την World venture στα εν λόγω ξενοδοχεία να δέσει η απάτη (απαπα τι εκφράσεις είναι αυτές)

 • Yiannis M.

  Συγχαρητήρια κύριοι.

 • kyklous

  Περαστικά !!!

 • Me

  Της πλάκας ο Μουρούτης, της πλάκας και η έρευνα αντίστοιχη του επιπέδου του Μουρούτη. Ελλάδα πανηγύρι…

 • Me

  Της πλάκας ο Μουρούτης, της πλάκας και η έρευνα αντίστοιχη του επιπέδου του Μουρούτη. Ελλάδα πανηγύρι…

 • Me

  Της πλάκας ο Μουρούτης, της πλάκας και η έρευνα αντίστοιχη του επιπέδου του Μουρούτη. Ελλάδα πανηγύρι…

 • Me

  Της πλάκας ο Μουρούτης, της πλάκας και η έρευνα αντίστοιχη του επιπέδου του Μουρούτη. Ελλάδα πανηγύρι…

 • Me

  Της πλάκας ο Μουρούτης, της πλάκας και η έρευνα αντίστοιχη του επιπέδου του Μουρούτη. Ελλάδα πανηγύρι…

 • ma pha

  «Γιατρός» (λέμε τώρα) με τόσες «περγαμηνές» που στην αρχή του βιογραφικού του αναφέρει το Proficiency(!)
  Axaxaxaxaxaxaxa

 • Nikos Tsilimpirdis

  Το άρθρο του ντεντέκτιβ αναφέρει ότι ο μουρούτης, όπως ο ίδιος παραδέχεται, είναι αντβεντιστής, και το αναφέρει πολύ απλά επειδή ο ίδιος ο μουρούτης συγχέει ουκ ολίγες φορές σε πολλές παρουσιάσεις του τον κομπογιανιτισμό του και τα ανύπαρκτα πτυχία του με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ! Αναρωτιέσαι λοιπόν για ποιόν λόγο τα συγχέει σε δεύτερο χρόνο ο ντετέκτιβ εδώ, αλλά προφανώς δεν αναρωτιέσαι για ποιον λόγο τα συγχέει σε πρώτο χρόνο ο ίδιος ο μουρούτης.

  Απο κει και πέρα οι αναφορές του ντετέκτιβ στον αντβεντιστή μουρούτη αποτελούν το 1/20 του άρθρου, οπότε μάλλον πρέπει να έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να κάνεις τα υπόλοιπα 19/20 στην άκρη και να εστιάζεις ειδικά σε αυτό το 1/20 …

  • Robos1

   Το ειπα εν μέρη και παραπάνω, δεν διαβάζεις? Εστειαζω στο οτι ο ερευνητης δεν το κανει δηλ για να μας προφυλαξει απο κατι, αλλα επειδη εχει προσωπικό θεμα με τον κ μουρουτη και ειναι απόλυτα εμφανεσ. σε καμία αλλη ερευνα δεν δίνει τόση μεγάλη έμφαση εκτοσ απ αυτην. Τι δεν καταλαβαινεις? Απλα σας δινουν τροφη να τρωτε και σεις την τρωτε.

  • Robos1

   Το ειπα εν μέρη και παραπάνω, δεν διαβάζεις? Εστειαζω στο οτι ο ερευνητης δεν το κανει δηλ για να μας προφυλαξει απο κατι, αλλα επειδη εχει προσωπικό θεμα με τον κ μουρουτη και ειναι απόλυτα εμφανεσ. σε καμία αλλη ερευνα δεν δίνει τόση μεγάλη έμφαση εκτοσ απ αυτην. Τι δεν καταλαβαινεις? Απλα σας δινουν τροφη να τρωτε και σεις την τρωτε.

 • Nikos Tsilimpirdis

  Το άρθρο του ντεντέκτιβ αναφέρει ότι ο μουρούτης, όπως ο ίδιος παραδέχεται, είναι αντβεντιστής, και το αναφέρει πολύ απλά επειδή ο ίδιος ο μουρούτης συγχέει ουκ ολίγες φορές σε πολλές παρουσιάσεις του τον κομπογιανιτισμό του και τα ανύπαρκτα πτυχία του με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ! Αναρωτιέσαι λοιπόν για ποιόν λόγο τα συγχέει σε δεύτερο χρόνο ο ντετέκτιβ εδώ, αλλά προφανώς δεν αναρωτιέσαι για ποιον λόγο τα συγχέει σε πρώτο χρόνο ο ίδιος ο μουρούτης.

  Απο κει και πέρα οι αναφορές του ντετέκτιβ στον αντβεντιστή μουρούτη αποτελούν το 1/20 του άρθρου, οπότε μάλλον πρέπει να έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να κάνεις τα υπόλοιπα 19/20 στην άκρη και να εστιάζεις ειδικά σε αυτό το 1/20 …

 • iced tea

  vasika an paratirisei kaneis ton titlo tis didaktorikis diatrivis tou kai gnorizei germanika, mporei grigora na katalavei oti prokeitai gia plasto ptuxio mias kai einai full se orthografika k grammatika lathi, pera apo to oti einai idies oi ypografes se kai ta dyo ta ptuxia..
  mia mikri paratirisi sto thema tis dikis sas ereunas gia to ptuxio biologias apo to panepistimio tou ambourgou. se ena apo ta polla video pou kikloforoun sto youtube me omilies tou kuriou mourouti, leei pws apofoitise apo to «technische universität hamburg» pou den einai to idio idrima me to «universität hamburg». alla me ena proxeiro google search mporei kaneis na dei oti den yparxei kan san programma spoudwn h biologia sto proanaferomeno panepistimio

 • iced tea

  vasika an paratirisei kaneis ton titlo tis didaktorikis diatrivis tou kai gnorizei germanika, mporei grigora na katalavei oti prokeitai gia plasto ptuxio mias kai einai full se orthografika k grammatika lathi, pera apo to oti einai idies oi ypografes se kai ta dyo ta ptuxia..
  mia mikri paratirisi sto thema tis dikis sas ereunas gia to ptuxio biologias apo to panepistimio tou ambourgou. se ena apo ta polla video pou kikloforoun sto youtube me omilies tou kuriou mourouti, leei pws apofoitise apo to «technische universität hamburg» pou den einai to idio idrima me to «universität hamburg». alla me ena proxeiro google search mporei kaneis na dei oti den yparxei kan san programma spoudwn h biologia sto proanaferomeno panepistimio

 • iced tea

  vasika an paratirisei kaneis ton titlo tis didaktorikis diatrivis tou kai gnorizei germanika, mporei grigora na katalavei oti prokeitai gia plasto ptuxio mias kai einai full se orthografika k grammatika lathi, pera apo to oti einai idies oi ypografes se kai ta dyo ta ptuxia..
  mia mikri paratirisi sto thema tis dikis sas ereunas gia to ptuxio biologias apo to panepistimio tou ambourgou. se ena apo ta polla video pou kikloforoun sto youtube me omilies tou kuriou mourouti, leei pws apofoitise apo to «technische universität hamburg» pou den einai to idio idrima me to «universität hamburg». alla me ena proxeiro google search mporei kaneis na dei oti den yparxei kan san programma spoudwn h biologia sto proanaferomeno panepistimio

 • iced tea

  vasika an paratirisei kaneis ton titlo tis didaktorikis diatrivis tou kai gnorizei germanika, mporei grigora na katalavei oti prokeitai gia plasto ptuxio mias kai einai full se orthografika k grammatika lathi, pera apo to oti einai idies oi ypografes se kai ta dyo ta ptuxia..
  mia mikri paratirisi sto thema tis dikis sas ereunas gia to ptuxio biologias apo to panepistimio tou ambourgou. se ena apo ta polla video pou kikloforoun sto youtube me omilies tou kuriou mourouti, leei pws apofoitise apo to «technische universität hamburg» pou den einai to idio idrima me to «universität hamburg». alla me ena proxeiro google search mporei kaneis na dei oti den yparxei kan san programma spoudwn h biologia sto proanaferomeno panepistimio

 • iced tea

  vasika an paratirisei kaneis ton titlo tis didaktorikis diatrivis tou kai gnorizei germanika, mporei grigora na katalavei oti prokeitai gia plasto ptuxio mias kai einai full se orthografika k grammatika lathi, pera apo to oti einai idies oi ypografes se kai ta dyo ta ptuxia..
  mia mikri paratirisi sto thema tis dikis sas ereunas gia to ptuxio biologias apo to panepistimio tou ambourgou. se ena apo ta polla video pou kikloforoun sto youtube me omilies tou kuriou mourouti, leei pws apofoitise apo to «technische universität hamburg» pou den einai to idio idrima me to «universität hamburg». alla me ena proxeiro google search mporei kaneis na dei oti den yparxei kan san programma spoudwn h biologia sto proanaferomeno panepistimio

 • iced tea

  vasika an paratirisei kaneis ton titlo tis didaktorikis diatrivis tou kai gnorizei germanika, mporei grigora na katalavei oti prokeitai gia plasto ptuxio mias kai einai full se orthografika k grammatika lathi, pera apo to oti einai idies oi ypografes se kai ta dyo ta ptuxia..
  mia mikri paratirisi sto thema tis dikis sas ereunas gia to ptuxio biologias apo to panepistimio tou ambourgou. se ena apo ta polla video pou kikloforoun sto youtube me omilies tou kuriou mourouti, leei pws apofoitise apo to «technische universität hamburg» pou den einai to idio idrima me to «universität hamburg». alla me ena proxeiro google search mporei kaneis na dei oti den yparxei kan san programma spoudwn h biologia sto proanaferomeno panepistimio

 • Robos1

  Άλλος ένας ερευνητής του κιλού. Το έχουμε ξαναδεί αυτό σενάριο κύριε ερευνητή (Ντετέκτιβ ) . Σιγά μην μας πείτε ότι ενδιαφέρεστε για υγεια μας …γι αυτό κάνατε αυτή την έρευνα; Χμμμ..Δεν πρέπει να κοιμάστε τα βραδιά σκεπτόμενος Του τι θα κάνει ο λαοσ Με την υγεια του και με την έρευνα αυτή τον σώσατε. Συγχαρητήρια !! Δεν βλέπω να ερευνάται όμως ιατρούς που τα τσεπώνουν , ιατρούς που δίνουν λάθος συνταγές , ιατρούς που χωρηγουν συνταγές οι οποίες είναι σε ερευνητικόδοκιμαστικο επίπεδο, ιατρουσ που αναιρουν τον όρκο του Ιπποκράτη Που είναι αθρισκοι οι άθεοι , και για κουράζομαι άλλο , κι εφόσον φτάνετε τόσο βαθιά την ερευνα σας , ως και στην θρησκεία των ερευνηθεντων , πρέπει να είστε μεγαλοσ Ντέντεκτιβ. Η CIA σας ξέρει; η στείλτε ένα βιογραφικό στο FBI και ποτέ δεν ξερεισ. αλήθεια εσείς που πιστευετε;

  • Συγνώμη αν σας γκρεμίσαμε το μύθο κύριε Γιάννη Ρομπογιαννάκη

  • Nikos Tsilimpirdis

   Εσύ γιατί δεν το κανεις ο ίδιος και το ζητάς παραγγελία ? ή μήπως οι κανονικοί γιατροί που τα τσεπώνουν αυτόματα μετατρέπουν τον τσαρλατάνο Μουρούτη σε κανονικό γιατρό ?

   (είναι παράνομο καποιος γιατρός να είναι αθρησκος και άθεος ? τι μας λες ?)

   Χωνέψτε το : αυτή η μπίζνα χάλασε.

   • John Smith

    Γενικότερα είναι παράνομο να μην ανήκει κάποιος γιατρός στη σέκτα του κ. Μουρούτη, γιατί τότε δε συμφωνεί με τις πρακτικές του και του χαλάει τη δουλειά.

  • kyklous

   φίλε, πάλι πέρασε το ψεκαστικό από την γειτονιά σου, κλείσε τα παράθυρα

  • kyklous

   φίλε, πάλι πέρασε το ψεκαστικό από την γειτονιά σου, κλείσε τα παράθυρα

 • Robos1

  Άλλος ένας ερευνητής του κιλού. Το έχουμε ξαναδεί αυτό σενάριο κύριε ερευνητή (Ντετέκτιβ ) . Σιγά μην μας πείτε ότι ενδιαφέρεστε για υγεια μας …γι αυτό κάνατε αυτή την έρευνα; Χμμμ..Δεν πρέπει να κοιμάστε τα βραδιά σκεπτόμενος Του τι θα κάνει ο λαοσ Με την υγεια του και με την έρευνα αυτή τον σώσατε. Συγχαρητήρια !! Δεν βλέπω να ερευνάται όμως ιατρούς που τα τσεπώνουν , ιατρούς που δίνουν λάθος συνταγές , ιατρούς που χωρηγουν συνταγές οι οποίες είναι σε ερευνητικόδοκιμαστικο επίπεδο, ιατρουσ που αναιρουν τον όρκο του Ιπποκράτη Που είναι αθρισκοι οι άθεοι , και για κουράζομαι άλλο , κι εφόσον φτάνετε τόσο βαθιά την ερευνα σας , ως και στην θρησκεία των ερευνηθεντων , πρέπει να είστε μεγαλοσ Ντέντεκτιβ. Η CIA σας ξέρει; η στείλτε ένα βιογραφικό στο FBI και ποτέ δεν ξερεισ. αλήθεια εσείς που πιστευετε;

 • Nikos

  Με την ιατρική σχολή στην Φρανκφούτη γιατί δεν επικοινωνήσατε;
  Από εκεί έπρεπε να ξεκινήσετε

  • Θανος Επαχτιτης

   γιατι δεν υπαρχει «Ιατρικη Σχολη Φρανκφουρτης»

  • Θανος Επαχτιτης

   γιατι δεν υπαρχει «Ιατρικη Σχολη Φρανκφουρτης»

   • Nikos

    Αχαχαχαχαχαχ

   • Nikos

    Αχαχαχαχαχαχ

   • Nikos

    Αχαχαχαχαχαχ

    • Nikos Papadakis

     χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 • Nikos

  Με την ιατρική σχολή στην Φρανκφούτη γιατί δεν επικοινωνήσατε;
  Από εκεί έπρεπε να ξεκινήσετε

 • Ilia Xm

  Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά σας!

 • Ilia Xm

  Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά σας!

 • Ilia Xm

  Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά σας!

 • Danai K.

  Συγχαρητήρια! Χίλια μπράβο και ελπίζω να αποκαλύψετε κι άλλα δεδομένα για αντίστοιχες «περιπτώσεις»! Έχω το παράδειγμα από ένα τέτοιο «λουλούδι» που δεν ξέρω πού να καταγγείλω…

 • Peoples

  Ο κυριος Μουρουτης ΕΧΕΙ πτυχια σχετικα με τον χωρο της υγειας.
  Μπορει να εχει αποψη μιας εχει και γνωσεις.
  ΔΕΝ ισχυρηστικε ποτε οτι ειναι ιατρος.
  Εχει μορφωση, επιπεδο, γνωσεις, εχει ευφραδεια λογου, ειναι χαρισματικα επικοινωνιακος και αναδικνυει τα ουκ ολιγα κακως κειμενα που υπάρχουν στον Ιατρικο κοσμο, οι πληροφοριες που δινει μπορουν να επιβεβαιωθουν οτι επιστημονικα στεκουν και στο ταμειο βγαζει ενα πολυ θετικο αποτελεσμα.
  Προσωπικα θα συνεχισω να τον ακουω, και χρειαζομαστε αιρετικους και αντισυμβατικους επαναστατες στο συγκεκριμενο χωρο.
  Τα κινητρα του ειναι ευγενη και αγαθα και εχει βοηθησει κοσμο.
  Κινειται εντος νομιμων πλαισιων και δεν αποκαλυφτηκε στην ουσια τιποτα.
  Ο ανθρωπος εχει κατατεθειμενα τα διαπιστευτηρια των σπουδων του και οποιος θελει εκει ειναι.Ας ερθει σε επαφη με τον δικηγορο του.
  Ας συνεχισει το εργο του, ας μεταδωσει γνωσεις με τον δικο του προσιτο και απλοποιημενο κατανοητο τροπο για τον οποιοδηποτε και το μονο που κανατε ηταν μια τρυπα στο νερο.
  Ασχοληθειται με καποιον μεγαλυτερο και πραγματικα επικυνδυνο εαν φυσικα μπορειτε για να αξιζετε τουλαχιστον και το μεροκαματο!

  • Ότι και να λέτε το παραδέχεται ο ίδιος.
   https://www.youtube.com/watch?v=zYSHWMxJWxQ

   • Peoples

    Δεν παραδεχτηκε κατι.ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ αυτο που ελεγε τοσα χρονια.Οτι ΔΕΝ ειναι ιατρος!
    Σπουδες σχετικα με την υγεια καθως και σφαιρικες γνωσεις ΕΧΕΙ.
    Μια τρυπα στο νερο κανατε!

    • Αφού βγάλατε και αθωωτική απόφαση , εμείς τι να πούμε.
     Να πάτε μάρτυρας υπερασπίσεως, θα σας χρειαστεί ο «ντοκτορ»

     • Παυλος Κωνσταντινου

      «Αφού βγάλατε και αθωωτική απόφαση»;;; Δηλαδη εσεις βγαλατε καταδικαστικη αποφαση; Εχετε ρολο Εισαγγελεος;

     • kyklous

      Τι είναι καλύτερο για την υγεία σας; Να δεχτείτε πως μπορεί ο εν λόγω κύριος να μην είναι αυτό που παριστάνει, και να προσέξετε τι συμβουλές δέχεστε και από ποιον ή να δεχτείτε πως υπάρχει μια πλεκτάνη που τον πολεμάει και να κλείσετε μάτια και αυτιά μπροστά στον χαμό που έχει γίνει; Πείτε με βλάκα, αλλά δεν ξέρω πολλούς γιατρούς να έχουν δημιουργήσει τόση φασαρία στα ΜΜΕ, και προσωπικά θα κρατούσα μικρό καλάθι. Βέβαια, μπορεί να μην σας νοιάζει η υγεία σας, και να επιθυμείτε να φύγετε γρήγορα για την επόμενη ζωή. Ο καθένας όπως την βρίσκει.

    • kyklous

     Και γω έχω σφαιρικές/εγκυκλοπαιδικές γνώσεις υγείας, αλλά δεν βγαίνω στα κανάλια να το παίζω πρώτη μούρη στο καβούρι.

  • Και ποια είναι αυτά;
   Διαφωτίστε μας, γιατί αυτά που παρουσιάζει τόσα χρόνια, δεν…

  • Nikos

   Η ίδθα η γυναίκα του τον αποκαλεί γιατρό και δεν το αρνείται
   στο 00:57 https://www.youtube.com/watch?v=nRtqC5koqrs

  • Nikos

   Η ίδθα η γυναίκα του τον αποκαλεί γιατρό και δεν το αρνείται
   στο 00:57 https://www.youtube.com/watch?v=nRtqC5koqrs

  • kyklous

   Ναι, αλλά δεν είναι δόκτωρ. Οπότε αυτό τον καθιστά ψεύτη.

  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

   Πες τα.. διότι εάν ο Μουρουτης είναι «τσαρλατανος» τότε οι ιατροί με τις χημειοθεραπειες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου τρώνε μια περιουσία και στο τέλος να πεθαίνεις, τι είναι; νόμιμοι δολοφόνοι; και μην πει κανείς ότι έχω άδικο.

 • katumf

  Κ απο εμενα συγχαρητηρια για την ερευνα σας..

 • paparia_mantoles

  Τεκμηρίωση υψηλού επιπέδου σε όλες σας τις έρευνες, χωρίς υπερβολές. Συγχαρητήρια κύριοι.

 • paparia_mantoles

  Τεκμηρίωση υψηλού επιπέδου σε όλες σας τις έρευνες, χωρίς υπερβολές. Συγχαρητήρια κύριοι.

 • Είμαι καρκινοπαθής και ήμουν φίλος το ΚΜ. Έχω πάρει μέρος και στα σεμινάριά του όπου πληρώνεις τουλάχιστον 600€το άτομο για 7 μέρες, (Σήμερα τα σεμινάρια είναι για 9 μέρες, οπότε η ΠΛΗΡΩΜΗ είναι τουλάχιστον 700€. Το καλύτερο; Εγώ δεν πήρα απόδειξη για 1300€ που του έδωσα ενώ συνεργάτης το με κατηγόρησε ότι «Λέτε ψέματα… Απλά δεν ζητήσατε την απόδειξη από το γραφείο». Αυτά για αυτή τη στιγμή…

  • Komninos

   Μόνο αν βρεθεί κάποιος από εσάς και τον στείλει στα δικαστήρια, θα σταματήσει ο εν λόγω απατεώνας να εξαπατά κόσμο. Έτσι ώστε να μην βρεθούν και άλλοι συμπολίτες μας να γίνουν αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης, σε στιγμές αδυναμίας τους. Σας εύχομαι ολόψυχα περαστικά.

  • Peoples

   Αποδεικτικα κυριε μου…ετσι και εγω μπορω να λεω οτι ειμαι αστροναυτης!

   • Komninos

    Τα αποδεικτικά τα είδες (και στα έστειλαν ως απάντηση σε προηγούμενα σχόλιά σου…) σε δύο περιπτώσεις που τον κατείγγειλαν ονομαστικά. Παρόλα ταύτα, σαν γνήσιο trol, συνεχίζεις να απαντάς σε άλλα σχόλια «σαν να μην άκουσες τίποτα» και να προσπαθείς να αποπροσονατολήσεις. Λυπάμαι κύριε Μουρούτη: Δεν χρειάζεται να φτιάχνετε άλλα ψεύτικα προφιλ και να απαντάτε (ή να βάζετε άλλους να το κάνουν). Ο εισαγγελέας φαίνεται ότι έχει ήδη αναλάβει την υπόθεσή σας…

    • Peoples

     Αποδεικτικα για τα οσα ισχυριζεται ο κ.Anastasiou Harry Joan….κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε!?
     Αυτα που δειχνεται ειναι ανευ αξιας μιας και ακυρωνουν κατι ανυπαρκτο!Ξαναλεω ο κ.Μουρουτης ουδεποτε δηλωσε επισημως ιατρος.Εαν οι διοργανωτες της καθε ομιλιας αυθαιρετησαν με ενδεχομενο οικονομικο κινητρο αυτοι και μονο αυτοι ειναι υπολογοι και ουχει ο κ.Μουρουτης!

     • Αφήστε τις εξυπνάδες, αυτά τα αποδεικτικά που ζητάτε, θα πάνε στον εισαγγελέα. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας κύριε Δενεξά

     • Αφήστε τις εξυπνάδες, αυτά τα αποδεικτικά που ζητάτε, θα πάνε στον εισαγγελέα. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας κύριε Δενεξά

     • Peoples

      …αυτά τα αποδεικτικά που ζητάτε, θα πάνε στον εισαγγελέα….χαχα..Ο Νοων νοητω!
      Βαφτισαμε και ως εξυπναδα το αυτονοητο …μαλιστα.
      Και στην ελευθερη αγορα το να παρεχεις υπηρεσιες, παροχες και προιοντα εξ οσων ξερω ειναι απολυτως νομιμο.Οποτε και αν ο κυριος ηθελε να διαμεινει για μια εβδομαδα στον ειδυλιακο Ολυμπο δικαιωμα του..τι μας το αναφερει ομως?Και αναποδεικτοι ισχυρισμοι οχι μονο δεν εχουν νομικα καμμια υποσταση αντιθετως μπορουν να εκληφθουν ως συκοφαντικη δυσφημιση και να διωχθουν νομικα.
      Ενηλικος εισαστε κυριε Αναστασιου.Δεν σας υποχρεωσε κανεις ουτε να πληρωσετε , ουτε να τον ακουσετε.Αναλαβετε τις ευθυνες σας και σταματηστε να εκτειθεσται επιτελους!
      ..ο κυριος Δενεξας ποιος ειναι?

      Διορθωση εκ των υστερων και πριν δω οτι εχω γινει BANNED! απο το εδω site!!!Αυτοι ακριβως εισαστε!Ειμαι ενας και προφανως εχουν τετοια δυναμη αυτα που λεω….Ευχαριστω πολυ!
      Εγραψα λοιπον πριν να μπλοκαριστω…
      Για πιο λογο μου διαγραψατε το σχολιο?
      Φοβαστε κατι ?Δεν αντεχετε την αντιπαραθεση και τα ορθα επιχειρηματα??!!
      Τουλαχιστον στην εως τωρα κουβεντα απο αυτη την αποψη σας ειχα παραδεχτει.
      Στα εκει σχολια μου ζητησαν επανειλλημενως πηγες και ονοματα και αυτο εκανα.
      Μπορω μονο να δεχτω και να διορθωσω εαν τυχον ημουν προσβλητικος σε καποια σημεια..Ειναι ομως αυτος ο λογος?

      Παρακαλω οπως ξεμπλοκαριστει ο λογαριασμος μου για να ασκησω το ιερο μου δικαιωμα στην εκφραση του λογου μου!

     • Peoples

      …αυτά τα αποδεικτικά που ζητάτε, θα πάνε στον εισαγγελέα….χαχα..Ο Νοων νοητω!
      Βαφτισαμε και ως εξυπναδα το αυτονοητο …μαλιστα.
      Και στην ελευθερη αγορα το να παρεχεις υπηρεσιες, παροχες και προιοντα εξ οσων ξερω ειναι απολυτως νομιμο.Οποτε και αν ο κυριος ηθελε να διαμεινει για μια εβδομαδα στον ειδυλιακο Ολυμπο δικαιωμα του..τι μας το αναφερει ομως?Και αναποδεικτοι ισχυρισμοι οχι μονο δεν εχουν νομικα καμμια υποσταση αντιθετως μπορουν να εκληφθουν ως συκοφαντικη δυσφημιση και να διωχθουν νομικα.
      Ενηλικος εισαστε κυριε Αναστασιου.Δεν σας υποχρεωσε κανεις ουτε να πληρωσετε , ουτε να τον ακουσετε.Αναλαβετε τις ευθυνες σας και σταματηστε να εκτειθεσται επιτελους!
      ..ο κυριος Δενεξας ποιος ειναι?

      Διορθωση εκ των υστερων και πριν δω οτι εχω γινει BANNED! απο το εδω site!!!Αυτοι ακριβως εισαστε!Ειμαι ενας και προφανως εχουν τετοια δυναμη αυτα που λεω….Ευχαριστω πολυ!
      Εγραψα λοιπον πριν να μπλοκαριστω…
      Για πιο λογο μου διαγραψατε το σχολιο?
      Φοβαστε κατι ?Δεν αντεχετε την αντιπαραθεση και τα ορθα επιχειρηματα??!!
      Τουλαχιστον στην εως τωρα κουβεντα απο αυτη την αποψη σας ειχα παραδεχτει.
      Στα εκει σχολια μου ζητησαν επανειλλημενως πηγες και ονοματα και αυτο εκανα.
      Μπορω μονο να δεχτω και να διορθωσω εαν τυχον ημουν προσβλητικος σε καποια σημεια..Ειναι ομως αυτος ο λογος?

      Παρακαλω οπως ξεμπλοκαριστει ο λογαριασμος μου για να ασκησω το ιερο μου δικαιωμα στην εκφραση του λογου μου!

     • Peoples

      …αυτά τα αποδεικτικά που ζητάτε, θα πάνε στον εισαγγελέα….χαχα..Ο Νοων νοητω!
      Βαφτισαμε και ως εξυπναδα το αυτονοητο …μαλιστα.
      Και στην ελευθερη αγορα το να παρεχεις υπηρεσιες, παροχες και προιοντα εξ οσων ξερω ειναι απολυτως νομιμο.Οποτε και αν ο κυριος ηθελε να διαμεινει για μια εβδομαδα στον ειδυλιακο Ολυμπο δικαιωμα του..τι μας το αναφερει ομως?Και αναποδεικτοι ισχυρισμοι οχι μονο δεν εχουν νομικα καμμια υποσταση αντιθετως μπορουν να εκληφθουν ως συκοφαντικη δυσφημιση και να διωχθουν νομικα.
      Ενηλικος εισαστε κυριε Αναστασιου.Δεν σας υποχρεωσε κανεις ουτε να πληρωσετε , ουτε να τον ακουσετε.Αναλαβετε τις ευθυνες σας και σταματηστε να εκτειθεσται επιτελους!
      ..ο κυριος Δενεξας ποιος ειναι?

      Διορθωση εκ των υστερων και πριν δω οτι εχω γινει BANNED! απο το εδω site!!!Αυτοι ακριβως εισαστε!Ειμαι ενας και προφανως εχουν τετοια δυναμη αυτα που λεω….Ευχαριστω πολυ!
      Εγραψα λοιπον πριν να μπλοκαριστω…
      Για πιο λογο μου διαγραψατε το σχολιο?
      Φοβαστε κατι ?Δεν αντεχετε την αντιπαραθεση και τα ορθα επιχειρηματα??!!
      Τουλαχιστον στην εως τωρα κουβεντα απο αυτη την αποψη σας ειχα παραδεχτει.
      Στα εκει σχολια μου ζητησαν επανειλλημενως πηγες και ονοματα και αυτο εκανα.
      Μπορω μονο να δεχτω και να διορθωσω εαν τυχον ημουν προσβλητικος σε καποια σημεια..Ειναι ομως αυτος ο λογος?

      Παρακαλω οπως ξεμπλοκαριστει ο λογαριασμος μου για να ασκησω το ιερο μου δικαιωμα στην εκφραση του λογου μου!

     • Ένας από το χωριό, δεν τον ξέρετε.

     • Ένας από το χωριό, δεν τον ξέρετε.

     • Jonathan

      22μερες και ακομα να τον διαγραψετε μαλλον τον αφησατε για να δουμε ολοι τι υποστιριζει

     • Nikos Papadakis

      «Νοείτω»,
      που θες και αρχαία τρομάρα σου. Αν το αφεντικό σου υποβάλει έγκληση για συκοφαντική
      δυσφήμιση θα γελάει μέχρι και το σφυρί της έδρας.

     • Tas Sos

      πηγατε στον εισαγγελεα ? ποια τα αποτελεσματα ? τον μουρουτη τον βρίσκω εσυ ποιος εισαι ?

   • Nikos Papadakis

    θα καταλαβαίναμε ότι δεν είσαι αστροναύτης από τα χιλιάδες ορθογραφικά σου.

  • Robos1

   Πωπω!!! Δεν σου έδωσαν απόδειξη;; πρώτη φορά σου συμβαινει εδώ στην Ελλάδα,εεε;; στενοχωρηθηκες πολυ για τον ΦΠΑ ΕΕ;; Καλά δεν είδες την ταμπέλα που λέει ( αν δεν λάβετε νόμιμη απόδειξη δεν έχετε την υποχρέωση να πληρώσετε); κάτι δεν κολλάει εδώ. Μην μου πεις ότι έκανες και συ έρευνα;

   • Όχι, δεν έκανα ούτε κάνω έρευνα. Τι δεν κολάει; Νομίζω ότι μπορείς να με βρεις στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ για να μιλήσουμε. Με ενδθαφέρει να πάρεις απάντηση σε όποια ερώτηση αν έχεις, την οποία μπορώ να απαντήσω.

   • Όχι, δεν έκανα ούτε κάνω έρευνα. Τι δεν κολάει; Νομίζω ότι μπορείς να με βρεις στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ για να μιλήσουμε. Με ενδθαφέρει να πάρεις απάντηση σε όποια ερώτηση αν έχεις, την οποία μπορώ να απαντήσω.

    • Robos1

     Καμια ερώτηση δεν έχω παρόλο που εβαλα τεσσερα ερωτηματικά παραπανω. Στην Ελλαδα ζουμε , αμα ζητησεις αποδειξη στη δινουν αν δεν ζητήσεις μπορει να στη δώσουν μπορει και να μη στη δωσουν. απεναντίας και σεισ και ο καθε πολίτης μπορεί να ζητήσει μπορεί και να μη ζητησει.

 • Είμαι καρκινοπαθής και ήμουν φίλος το ΚΜ. Έχω πάρει μέρος και στα σεμινάριά του όπου πληρώνεις τουλάχιστον 600€το άτομο για 7 μέρες, (Σήμερα τα σεμινάρια είναι για 9 μέρες, οπότε η ΠΛΗΡΩΜΗ είναι τουλάχιστον 700€. Το καλύτερο; Εγώ δεν πήρα απόδειξη για 1300€ που του έδωσα ενώ συνεργάτης το με κατηγόρησε ότι «Λέτε ψέματα… Απλά δεν ζητήσατε την απόδειξη από το γραφείο». Αυτά για αυτή τη στιγμή…

 • Είμαι καρκινοπαθής και ήμουν φίλος το ΚΜ. Έχω πάρει μέρος και στα σεμινάριά του όπου πληρώνεις τουλάχιστον 600€το άτομο για 7 μέρες, (Σήμερα τα σεμινάρια είναι για 9 μέρες, οπότε η ΠΛΗΡΩΜΗ είναι τουλάχιστον 700€. Το καλύτερο; Εγώ δεν πήρα απόδειξη για 1300€ που του έδωσα ενώ συνεργάτης το με κατηγόρησε ότι «Λέτε ψέματα… Απλά δεν ζητήσατε την απόδειξη από το γραφείο». Αυτά για αυτή τη στιγμή…

 • Είμαι καρκινοπαθής και ήμουν φίλος το ΚΜ. Έχω πάρει μέρος και στα σεμινάριά του όπου πληρώνεις τουλάχιστον 600€το άτομο για 7 μέρες, (Σήμερα τα σεμινάρια είναι για 9 μέρες, οπότε η ΠΛΗΡΩΜΗ είναι τουλάχιστον 700€. Το καλύτερο; Εγώ δεν πήρα απόδειξη για 1300€ που του έδωσα ενώ συνεργάτης το με κατηγόρησε ότι «Λέτε ψέματα… Απλά δεν ζητήσατε την απόδειξη από το γραφείο». Αυτά για αυτή τη στιγμή…

 • Είμαι καρκινοπαθής και ήμουν φίλος το ΚΜ. Έχω πάρει μέρος και στα σεμινάριά του όπου πληρώνεις τουλάχιστον 600€το άτομο για 7 μέρες, (Σήμερα τα σεμινάρια είναι για 9 μέρες, οπότε η ΠΛΗΡΩΜΗ είναι τουλάχιστον 700€. Το καλύτερο; Εγώ δεν πήρα απόδειξη για 1300€ που του έδωσα ενώ συνεργάτης το με κατηγόρησε ότι «Λέτε ψέματα… Απλά δεν ζητήσατε την απόδειξη από το γραφείο». Αυτά για αυτή τη στιγμή…

 • Είμαι καρκινοπαθής και ήμουν φίλος το ΚΜ. Έχω πάρει μέρος και στα σεμινάριά του όπου πληρώνεις τουλάχιστον 600€το άτομο για 7 μέρες, (Σήμερα τα σεμινάρια είναι για 9 μέρες, οπότε η ΠΛΗΡΩΜΗ είναι τουλάχιστον 700€. Το καλύτερο; Εγώ δεν πήρα απόδειξη για 1300€ που του έδωσα ενώ συνεργάτης το με κατηγόρησε ότι «Λέτε ψέματα… Απλά δεν ζητήσατε την απόδειξη από το γραφείο». Αυτά για αυτή τη στιγμή…

 • Eleanna Papadimitraki

  Αγαπητε Θανο,
  Εφοσον η ερευνα σου είναι ορθη, ο κ. Μουρουτης ειναι παρανομος οταν χρησιμοποιεί την ιδιοτητα του ιατρου για σεμναρια με θεματα που αφορουν στην υγεια. Το επιδικο δεν ειναι αν χρεωνει για τις ομιλιες του. Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί με πλαστα πτυχια ή ισχυρίζεται οτι ειναι κατι που δεν είναι, ειναι παρανομος.
  Ευχαριστώ για το άρθρο σου

 • Ehthrosopher

  To κακό με αυτόν τον τσαρλατάνο είναι πως ξεκινά απο κάτι λογικό, πχ: πρόσεχτε τη διατροφή σας και καταλήγει στο οτι ο καρκίνος ειναι αναστρέψιμος… Εχει πιασει οτι το πνεύμα των ημερών είναι η παπαρολογία και το εκμεταλεύεται, βλέπε Τσίπρα, Τραμπ κλπ

  • Στέφανος Φωτεινός

   Ο Καρκίνος είναι ανατρέψιμος και από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ανατρέψιμος, υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που τους είχαν τελειωμένους και όμως επέζησαν διότι ακολούθησαν την δική τους πορεία μακριά από επίσημες και αναγνωρισμένες θεραπείες , σίγουρα όμως αν υποσκάψεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα με σκληρές θεραπείες από πολύμηνες αντιβιώσεις χημικοθεραπείες κ.λ.π τότε αδυνατίζει η άμυνα σου και πράγματα είναι δύσκολα να αντιμετωπίσεις ακόμα και μια απλή ίωση «γιαυτό φοράνε αρκετοί ασθενείς αναπνευστικές μάσκες ………μετά από μια σκληρή θεραπεία.
   . Απλώς επειδή είναι πολλά τα λεφτά που παίζονται στο θέμα της υγείας( μοίρασμα της πίτας των εισφορών υγείας σε φαρμακευτικές εταιρίες, νοσήλεια κ.λ.π ) κάποιοι θέλουν την πίτα ολόκληρη και μόνο για τον εαυτό τους…. Έτσι κάθε άλλος ανταγωνιστής της κλασσική ιατρική θεωρείτε τσαρλατάνος και γιαυτό δεν εξομοιώνουν την εναλλακτική ιατρική με την κλασσική σε πανεπιστημιακό επίπεδε ώστε να είναι από τούδε και στο εξής καθόλα νόμιμη και να μπαίνει στο περιθώριο ο κάθε τσαρλατάνος
   Παρέκβαση :. οι τσαρλατάνοι όμως υπάρχουν πάντα και στις δυο πλευρές και σίγουρα οι περισσότεροι είναι εκεί που υπάρχουν τα περισσότερα χρήματα ο νοών νοείτε γιαυτό συνεχίζει να είναι υπό διωγμό η εναλλακτική ιατρική όπως βελονισμός , ομοιοπαθητική , φυσιοθεραπείες, βελονοθεραπείες θερμά λουτρά , διατροφικές θεραπείες, αποτοξινώσεις κ.λ.π διότι σε αποθεραπεύεσαι με μηδαμινά χρήματα..

 • Ehthrosopher

  To κακό με αυτόν τον τσαρλατάνο είναι πως ξεκινά απο κάτι λογικό, πχ: πρόσεχτε τη διατροφή σας και καταλήγει στο οτι ο καρκίνος ειναι αναστρέψιμος… Εχει πιασει οτι το πνεύμα των ημερών είναι η παπαρολογία και το εκμεταλεύεται, βλέπε Τσίπρα, Τραμπ κλπ

 • Ehthrosopher

  To κακό με αυτόν τον τσαρλατάνο είναι πως ξεκινά απο κάτι λογικό, πχ: πρόσεχτε τη διατροφή σας και καταλήγει στο οτι ο καρκίνος ειναι αναστρέψιμος… Εχει πιασει οτι το πνεύμα των ημερών είναι η παπαρολογία και το εκμεταλεύεται, βλέπε Τσίπρα, Τραμπ κλπ

 • Ehthrosopher

  To κακό με αυτόν τον τσαρλατάνο είναι πως ξεκινά απο κάτι λογικό, πχ: πρόσεχτε τη διατροφή σας και καταλήγει στο οτι ο καρκίνος ειναι αναστρέψιμος… Εχει πιασει οτι το πνεύμα των ημερών είναι η παπαρολογία και το εκμεταλεύεται, βλέπε Τσίπρα, Τραμπ κλπ

 • Ehthrosopher

  To κακό με αυτόν τον τσαρλατάνο είναι πως ξεκινά απο κάτι λογικό, πχ: πρόσεχτε τη διατροφή σας και καταλήγει στο οτι ο καρκίνος ειναι αναστρέψιμος… Εχει πιασει οτι το πνεύμα των ημερών είναι η παπαρολογία και το εκμεταλεύεται, βλέπε Τσίπρα, Τραμπ κλπ

 • Jijitsu

  Υπάρχουν κι άλλα τέτοια φρούτα. Το blog του παλιά (έχει σβήσει πλέον τους ακαδημαΐκούς τίτλους από την επικεφαλίδα):
  http://archive.fo/2015.07.15-054320/http://zcode-gr.blogspot.de/
  https://www.facebook.com/G.Zouganelis

  Τον βγάλανε και στην Κρητική τηλεόραση και τον έλεγε ο Δημοσιογράφος «Καθηγητή»
  https://youtu.be/mj03TmVNZ2s?t=3m11s

  Ο εν λόγω κύριος δε νομίζω να κατείχε ποτέ καθηγητική έδρα.
  https://gzouganelis.blogspot.de/2013/11/blog-post.html

 • Jijitsu

  Υπάρχουν κι άλλα τέτοια φρούτα. Το blog του παλιά (έχει σβήσει πλέον τους ακαδημαΐκούς τίτλους από την επικεφαλίδα):
  http://archive.fo/2015.07.15-054320/http://zcode-gr.blogspot.de/
  https://www.facebook.com/G.Zouganelis

  Τον βγάλανε και στην Κρητική τηλεόραση και τον έλεγε ο Δημοσιογράφος «Καθηγητή»
  https://youtu.be/mj03TmVNZ2s?t=3m11s

  Ο εν λόγω κύριος δε νομίζω να κατείχε ποτέ καθηγητική έδρα.
  https://gzouganelis.blogspot.de/2013/11/blog-post.html

 • Jijitsu

  Υπάρχουν κι άλλα τέτοια φρούτα:
  https://www.facebook.com/G.Zouganelis

  Τον βγάλανε και στην Κρητική τηλεόραση και τον έλεγε ο Δημοσιογράφος «Καθηγητή»
  https://youtu.be/mj03TmVNZ2s?t=3m11s

  Ο εν λόγω κύριος δε νομίζω να κατείχε ποτέ καθηγητική έδρα.
  https://gzouganelis.blogspot.de/2013/11/blog-post.html

  Το blog του (έχει σβήσει πλέον τους ακαδημαΐκούς τίτλους από την επικεφαλίδα):
  http://zcode-gr.blogspot.de/

 • Jijitsu

  Υπάρχουν κι άλλα τέτοια φρούτα:
  https://www.facebook.com/G.Zouganelis

  Τον βγάλανε και στην Κρητική τηλεόραση και τον έλεγε ο Δημοσιογράφος «Καθηγητή»
  https://youtu.be/mj03TmVNZ2s?t=3m11s

  Ο εν λόγω κύριος δε νομίζω να κατείχε ποτέ καθηγητική έδρα.
  https://gzouganelis.blogspot.de/2013/11/blog-post.html

  Το blog του (έχει σβήσει πλέον τους ακαδημαΐκούς τίτλους από την επικεφαλίδα):
  http://zcode-gr.blogspot.de/

 • Jijitsu

  Υπάρχουν κι άλλα τέτοια φρούτα:
  https://www.facebook.com/G.Zouganelis

  Τον βγάλανε και στην Κρητική τηλεόραση και τον έλεγε ο Δημοσιογράφος «Καθηγητή»
  https://youtu.be/mj03TmVNZ2s?t=3m11s

  Ο εν λόγω κύριος δε νομίζω να κατείχε ποτέ καθηγητική έδρα.
  https://gzouganelis.blogspot.de/2013/11/blog-post.html

  Το blog του (έχει σβήσει πλέον τους ακαδημαΐκούς τίτλους από την επικεφαλίδα):
  http://zcode-gr.blogspot.de/

 • Costas Fasseas

  Συγχαρητήρια για την τόσο καλή σας έρευνα. Το έχω καταγγείλει και εγώ αρκετές φορές και κάποια στιγμή αναγκάστηκε για νομικούς λόγους να βάλει τον δικηγόρο του να γράψει ένα όχι και τόσο τρανταχτο γεμάτο ψέμματα βιογραφικό να αλλάξει το βιογραφικό του το οποίο όμως έχω κρατήσει σε pdf. Σας το παραθέτω:

  Δρ. Μουρούτης – Βιογραφικό
  Ο Kωνσταντίνoς Μουρούτης γεννήθηκε το 1969 στην Βέροια. Την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του ολοκλήρωσε στη Κατερίνη καθώς επίσης και κύκλo σπουδών στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, αποκτώντας Proficiency level.
  Μέχρι το 2005 ζούσε και εργαζόταν στην Γερμανία.
  Οι ακαδημαϊκές του σπουδές ξεκίνησαν σπουδάζοντας Βιολογία και συνεχίστηκαν στην Ιατρική σχολή της Φραγκφούρτης, σπουδάζοντας προληπτική και φυσική ιατρική.
  Ολοκλήρωσε τον Ιατρικό κύκλο σπουδών του, αποκτώντας Διδακτορικό τίτλο (Doctor of Science) με Ακαδημαϊκή διάκριση “Cum Laude” μελετώντας την επίδραση του ηλιακού φωτός στην παραγωγή μελατονίνης επί του ανθρώπινου οργανισμού.
  Η περαιτέρω εκπαίδευσή του συνεχίστηκε (Master of Science), στο χώρο των Νευροεπιστημών (Νευροενδοκρινολογία) με διάκριση “Magna Cum Laude” πραγματώνοντας έρευνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, για το ποσοστό των αυτοκτονιών από καταχρηστικές ουσίες.
  Από το 2004 μέχρι το 2006, πραγμάτωσε έρευνα, σχετικά με τη σχιζοφρένεια σε Διδακτορικό επίπεδο (Doctor of Philosophy) στην Κυτταρική και Μοριακή ΒιοΕπιστήμη με διάκριση “Cum Laude” στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  Το 2010 ολοκλήρωσε σπουδές off campus στη Θεολογία (Bachelor’s of Science) και το 2013 διεύρυνε τον επιστημονικό του ορίζοντα με σπουδές στην Αστροβιολογία & Κοσμολογία (Master’s degree).
  Γι αυτό τον λόγο, χρίστηκε από την Γερμανική Ακαδημία Επιστημών ως επίτιμο μέλος και έλαβε τον τίτλο «Senator».
  Από το 1995 έως και το 2005 παράλληλα με τις σπουδές του, είχε τη θέση του προϊσταμένου για την Ασφάλεια & Ακτινοβολία στο μεγαλύτερο κέντρο Ερευνών με Βαρέα Ιόντα της Γερμανικής Κυβέρνησης.
  Ο Dr. Μoυρούτης είναι άτομο με αρκετά ανεπτυγμένες ευαισθησίες σε σχέση με το “ευ ζήν” των συνανθpώπων του. Για τον λόγο αυτό παρουσιάζει σειρά ομιλιών και σεμιναρίων με θέματα υγείας, φέρνοντας την σύγχρονη Ιατρική κοντά στον απλό άνθρωπο, εξηγώντας τις αιτίες που διέπουν στην εμφάνιση διαφόρων νόσων καθώς επίσης και την οδό προς την ίαση και τη θεραπεία τους.
  Το πρόγραμμα υγείας που εισηγείται έχει χαρίσει υγεία & ευεξία σε αρκετούς ανθρώπους στην Υδρόγειο. O Dr. Μουρούτης είναι συχνά προσκεκλημένος σε ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές εκπομπές, φέρνοντας κοντά στους ανθρώπους τα καλά νέα της υγείας.
  O Dr. Μουρούτης έχει γράψει αρκετά επιστημονικά άρθρα και μέχρι τούδε, 9 βιβλία σχετιζόμενα άμεσα με την υγεία, και μαζί με την σύζυγό του, η οποία είναι νοσηλεύτρια, με περαιτέρω εκπαίδευση στην παιδοψυχολογία και σύμβουλος υγείας, εργάζονται προωθώντας τα καλά νέα για τη υγεία.
  Από το 2005 ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Νέας Ζωής (www.inz.gr)και, παράλληλα διδάσκει Προληπτική Υγεία στο Natural Health Science College στην Αθήνα, και από το 2007 έως το 2010 ήταν προσκεκλημένος λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Επιστήμες Υγείας & Νευροεπιστημών.
  Από τον Ιούνιο του 2013 συνεχίζει μέσω των προγραμμάτων περαιτέρω εξειδίκευσης για Ακαδημαϊκούς της Coursera, την περαιτέρω εκπαίδευση του στους χώρους των συμπεριφορικών Νευροεπιστημών, Ψυχοβιολογίας, Νευροανοσιολογίας, Επιγενετικής, Βιοηθικής και τελευταίως στον καινοτόμο χώρο της Αστροβιολογίας .
  O Dr. Μουρούτης είναι μέλος των κάτωθι Οργανισμών:
  1. Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας (World Health Services )
  2. Διεθνής Eπιστημoνική Επιτροπή (Scientific Advisory Board)
  3. Διεθνής Επιτροπή για Εντιμότητα στην Iατρική ( International Association for Honesty Ιn Medicine).
  4. Ιατροί για Διεθνή Ζωή (Doctors For Life International).
  5. Ερευνητική Κοινωνία για ΨυχoNευpoAνoσιολoγία (Research Society for PsychoΝeuroImmunology).
  6. Διεθνής Οργανισμός για Έρευνα στον Εγκέφαλο (International Association for Brain Researsh)
  7. Διεθνές Forum για την Σχιζοφρένεια & Alzheimer’s (International Forum for Schizophrenia Alzheimer’s)
  8. Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία
  9. Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου για Υποστήριξη Υγείας
  10. Γιατροί του Κόσμου
  11. Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος ( World Medical Association)
  12. Βρετανική Ακαδημία για Κυτταρική Βιολογία (British Society for Cell Biology)
  13. Αμερικανική Κοινωνία για Εξέλιξη της Επιστήμης (American Association for Advancement in Science)
  14. Γερμανική Ακαδημία Επιστημών ( Deutshe Akademie fuer Wissenschaft).

  • Γλουπ!!!

   Έχω διαβάσει κι άλλες εκδοχές του βιογραφικού(!!!) του. Σε αρκετές από αυτές αναφέρει το παρακάτω:

   Από το 1995 έως και το 2005 παράλληλα με τις σπουδές του, είχε τη θέση του προϊσταμένου για την Ασφάλεια & Ακτινοβολία στο μεγαλύτερο κέντρο Ερευνών με Βαρέα Ιόντα της Γερμανικής Κυβέρνησης.

   Σιγά μη βάλανε οι Γερμανοί σε τέτοια θέση έναν αγράμματο……. (κατά δήλωσή του δεν έχει αντίστοιχες σπουδές ούτε γνωρίζει τη Γερμανική γλώσσα όπως -λέει- για την Αγγλική).
   Μάλλον σεκιουριτάς ήταν!!!

 • Ermis Kanakakis

  Σας αξίζει και πάλι ένα μεγάλο μπράβο! Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σκοταδισμό και την καφρίλα. Συνεχίστε δυνατά!

 • Πάνος Κούσκος

  ο Μουρουτης εχει πτυχια, αλλιως πως θα διδασκε στο πανεπιστημιο της κυπρου χωρις πτυχιο;

  • Είσαστε σίγουρος πως δίδασκε;
   Πού δίδασκε, σε ποιο τμήμα και πότε;

  • nikos pap

   Διάβασες το άρθρο?? Από αυτά που διάβασες συμπέρανες ότι όλα καλά??

  • nikos pap

   Διάβασες το άρθρο?? Από αυτά που διάβασες συμπέρανες ότι όλα καλά??

   • Πάνος Κούσκος

    Για δες εδω και πες μου αν ειναι ολα καλα
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/05/hoaxes.html

    και εδω

    http://nea.allnewz.gr/?p=35729

    και πες μου τωρα που τα διαβασες. Ολα καλα;;

    • remon kewl

     Τι προσφέρουν αυτά τα άρθρα εκτός από το να κατηγορούν άτομα χωρίς αποδείξεις; Α συγγνώμη, το δεύτερο έκανε και διαφήμιση σε μια εταιρία που έρχεται στο σπίτι σου και σου κάνει μετρήσεις…

    • Nikos Papadakis

     «Όποιος βάζει wifi σε σχολείο θα πρέπει να φυλακιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του…» Αυτή η δραματική δήλωση είναι εκ στόματος του κ. Barrie Trower που έχει ασχοληθεί με το θέμα των μικροκυμάτων, ίσως όσο κανένας άλλος…

     ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΟ ΚΟΥΣΚΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΖΟΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ, Η ΣΤΗΝ ΓΡΙΑ ΜΟΡΑ.

     Dr.Barrie Microwave Trower is a pseudoscientist who allegedly trained in the Government Microwave Warfare Establishment in the 1960s and worked with the underwater bomb disposal unit. So far, he hasn’t given any concrete evidence to support his apparent training and work.

   • Γλουπ!!!

    Έκανε πράγματι κάποια σόου στο πανεπιστήμιο της Δευτέρας σε κάποιο δήμο της Κύπρου (δεν έχω πρόχειρα τα λινκ τώρα).
    Παρόλο που το ΕΠΚ ήταν συνδιοργανωτής, πίστευα πως ο δήμος τον είχε καλέσει και όχι το ΕΠΚ.
    Μου φαίνεται πολύ περίεργο που τον δέχθηκε το ΕΠΚ έστω σαν εξωτερικό συνεργάτη.
    Δεν έλεγξαν τα διαπιστευτήριά του?

    ΥΓ το λινκ
    https://www.euc.ac.cy/images/media/assetfile/University%20of%20Monday%20Booklet.pdf

    • Andreas Karatzas

     Κοιτάχτε όταν το πανεπιστήμιο καλεί κάποιους να μιλήσουν για κάποια θέματα εκτός του κανονικούς προγράμματος συνήθως δεν είναι απαραίτητο να είναι ειδικοί σε κάποιο θέμα. Δηλαδή αν ένα πανεπιστήμιο δώσει την αίθουσα να μιλήσει ο Γ. Νταλάρας για την ιστορία της Ελληνικής μουσικής ή να δώσει μια συναυλία δεν απαιτείται να ελέγξει αν έχει δίπλωμα μουσικής, που νομίζω ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει. Έτσι είναι και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η διαφορά είναι ότι ο Νταλάρας δεν θα πει μετά από αυτην την διάλλεξη ότι είναι τακτικός καθηγητής ενώ ο εν λόγω κύριος το είπε και το χρησιμοποίησε για να ανελιχθεί και να ψαρέψει και άλλα θύματα.

     • Γλουπ!!!

      Πράγματι, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος ειδικός σε ένα θέμα για να μιλήσει εκτάκτως στο χώρο ή στη διοργάνωση ενός πανεπιστημίου.
      Όμως θα πρέπει να έχει κάποια «διαπιστευτήρια», πχ αποδοχή από άλλους της ειδικότητάς του.
      Ο εν λόγω «κύριος», τα μόνα διαπιστευτήρια που είχε ήταν οι δικές του μαρτυρίες για την πολυπραγματογνωμοσύνη του.
      Ποιος θα έβαζε στο σπίτι του κάποιον να του φτιάξει τα ηλεκτρολογικά μόνο και μόνο γιατί ο ίδιος είπε πως είναι ειδικός?

 • Μπράβο ρε παιδιά, μπράβο για την έρευνά σας!

 • Γλουπ!!!

  http://transgallaxys.com/~k

  Ρίξτε μια ματιά στον παραπάνω σύνδεσμο και ψάξτε στο
  Diploma mill degree recipients…..
  ποιος λέτε να βρίσκεται εκεί????
  Mouroutis, Konstantinos Germany MA St. Regis

  Μεταξύ κι άλλων λουλουδιών από Ελλάδα και Κύπρο βεβαίως!!!!

 • Stavros Petrakis

  Μωρέ έπιασε την καλή?? Στα μουρούτια του το τι λέτε και τι γράφετε!!!

 • kyklous

  Εύγε.

 • Santa Xionia

  δυστυχώς αυτά (μέρη τουλάχιστον από έρευνες που μπόρεσαν να γίνουν) έχουν γραφεί σε ομάδες χορτοφαγίας για να μην τον πιστεύει ο κόσμος, όμως τα προσωπικά μηνύματα για μηνύσεις ερχόντουσαν σε λίγες ώρες.
  Το πρόβλημα σε όλη την υπόθεση του ιατρού Μ(αϊ)μου-ρούτη είναι πως υπάρχουν άτομα τα οποία έκαναν μετάβαση στη χορτοφαγία εξαιτίας μόνο των λεγομένων του εν λόγω κυρίου. Από αυτά τα άτομα, λίγα είναι αυτά που ψάχτηκαν και έλαβαν επιπλέον γνώσεις. Αυτοί που εμμένουν στη χορτοφαγία, όχι συνειδητά αλλά εξαιτίας του, αύριο δυστυχώς θα απέχουν από αυτή και θα την πολεμήσουν. Αυτό το κακό δημιουργεί ο Μουρούτης και ο εκάστοτε Μουρούτης ο οποίος στοχεύει στην τσέπη του καθενός με τα βιωματικά σεμινάρια τα οποία σε δημόσιο επίπεδο τα διαφημίζει ως δωρεάν
  Καλό αγώνα και καλή δύναμη Θοδωρή

  https://uploads.disquscdn.com/images/f90ae1de6c58f0f1c06f483916d7596c00f173be3a4f4c1fdaa366d9eea5499f.png
  https://uploads.disquscdn.com/images/40d36aaec3790117be8ae176bd95b0686fb90e6c8a0a8b9436fac8023980ad51.png
  https://uploads.disquscdn.com/images/0787d8aae5952b437420a2fc99bf1680ca80fc50f8c117dadc7d8011d0a7d343.png
  https://uploads.disquscdn.com/images/a2ac046f1a90318a2ae84bbc90823a9e0cec07cf1edd1c3e175cf82bbab168a3.png

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Παιδια κάντε από 5-6 εμβόλια ο καθένας και η φύση θα κάνει αυτό που πρέπει.

 • Komninos

  Εδώ η ελληνική πολιτεία άφησε ανενόχλητο επί 5 χρόνια έναν απατεώνα πλακά από την Πάτρα να εξαπατά κόσμο ότι έχει 600 δις και να στέλνει και εξώδικα. Τον Μουρούτη θα πείραζαν? Στην Ελλάδα ισχύει (περισσότερο σήμερα) ότι «είσαι ότι δηλώσεις». Ο μόνος τρόπος να έχει επιπτώσεις ο εν λόγω απατεώνας, είναι να συμβεί αυτό που ίσχυσε και στην περίπτωση Σώρρα: Να βρεθούν 1-2 πολίτες να τον στείλουν στα δικαστήρια για εξαπάτηση. Όποιος περιμένει από το φαύλο και ανύπαρκτο ελληνικό κράτος να κινηθεί από μόνο του, θα περιμένει μέχρι την Δευτέρα Παρουσία…

  • Γλουπ!!!

   Όποιος περιμένει από το φαύλο και ανύπαρκτο ελληνικό κράτος να κινηθεί από μόνο του, θα περιμένει μέχρι την Δευτέρα Παρουσία

   Καταρρίφθηκε και αυτή…..
   http://ellinikahoaxes.gr/2017/04/27/2018-end-of-days/

 • Antonis Armageddon

  Μπραβο παιδες, πολύ καλή και ενδελεχης ερευνα. Ευχαριστούμε εκ βαθεων.

 • ΔΙΚΑΙΟΣ

  Και κάτι άλλο, γιατί κανένας δεν τον έτρεξε στα δικαστήρια όλο αυτό το καιρό για εξαπάτηση; Γιατί δεν ασχολούνται; Φανταστείτε πόσο ισχυρό θα ήταν να υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση εναντίον του, είναι πολύ εύκολο να εποδειχτεί στο δικαστήριο εαν αυτά που λέει ευσταθούν ή όχι και θα ξεσκεπαστεί.

  • Santa Xionia

   μετα βίας ζούμε, ποιος θα ήθελε να μπει σε κυκεώνα δικαστικών αγώνων με αντιμηνύσεις, δικηγορικές αμοιβές και πολυετή αγώνα; για να πάρεις τι; εδώ και καιρό γράφονται αυτά αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί κόσμος και τον πιστεύει.

   • ΔΙΚΑΙΟΣ

    Εαν μαζευτούνε μερικά άτομα απο αυτά που πιστεύουν ότι έχει εξαπατήσει μοιράζονται τα έξοδα.. ΑΥτό είναι το λιγότερο. Αφού μπορούν να πάρουν και αποζημίωση εαν όντως έχει εξαπατήσει κάποιους γιατί δεν το κάνουν; Εδώ κάνουν δικαστήρια και μηνύσεις για εξύβριση, ή γιατί αφήνει ο γείτονας τη πόρτα του πάρκινγκ ανοιχτή και τον εμποδίζει να βγει, και αυτό που λέω έγινε στη πολυκατοικία μου. Τρέχουν στα δικαστήρια για μια γκαραζόπορτα και δεν υπήρξε ΕΝΑΣ να τον τρέξει για θέματα υγείας;Εγώ πάντως είμαι επιφυλακτικός και ως προς τη μια πλευρά και ως προς την άλλη.

    • alonewolf

     Έξοδα για μήνυση,δικηγόρους ΚΑΙ τραβήγματα στα δικαστήρια για χρόνια και χρόονια.
     Πρέπει να είσαι αργόσχολος, πολύ οργισμένος ,να έχεις πολλά λεφτά ή και τα τρία.
     Όσο για το «να μαζευτούνε μερικά άτομα» εκεί γέλασα..Βρες 2 φίλους σου να σου δώσουν ο καθένας από 1000 ευρώ και να τους πεις ότι κάποιες μέρες τα επόμενα 5-10 χρόνια θα πίνουμε καφέ στα δικαστήρια, θα βλέπουμε τον δικηγόρο,θα ενημερωνόμαστε για την υπόθεση και θα τρέχουμε με αλληλομηνύσεις .. Most people cut their losses and move on.

     • ΔΙΚΑΙΟΣ

      Η μήνυση κοστίζει 150€ και άλλα 400€ το δικαστήριο. Ρώτα κανέναν δικηγόρο που βγάζεις απο το μυαλό σου ποσά 1000€ ο καθένας λέει. Που ζεις;
      Εσύ νομίζεις ότι όσο παίρνει να εκδικαστέι μια υπόθεση όλη μέρα ασχολείσαι με τα δικαστήρια και τους δικηγόρους; Μπορεί να οριστεί πχ σε ένα χρόνο, να πάρει αναβολή, να ξανα οριστεί μετά απο ένα χ΄ρονο , να ζητήσει ο κατηγορούμενος έφεση κανα δυο φορές. Ή μήπως δεν αξίζει για θέμα υγείας να τρέξουμε στα δικαστήρια; Εδώ μιλάνε πως όσοι ήταν καρκινοπαθείς και ακολούθησαν τα σεμινα΄ριά του, μετά απο λίγο καιρό πέθαναν επειδή δεν έκαναν χημιοθεραπείες. Ένας συγγενής αυτών των ανθρώπων δηλαδή δε βρέθηκε να τον στείλει σε δικαστήρια; Αν αποδειχτεί καισ το δικαστήριο πως όντως δεν υπήρχαν πτυχία και έχει πάριε στη ζωή του ανθρώπινες ζωές ξέρεις τι αποζημίωση θα πάρουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ μέχρι να φτάσει στο τέλος αυτή η ιστορία δεν είμαι με καμία πλευρά. Περιμένουμε λοιπόν.

     • ΔΙΚΑΙΟΣ

      Η μήνυση κοστίζει 150€ και άλλα 400€ το δικαστήριο. Ρώτα κανέναν δικηγόρο που βγάζεις απο το μυαλό σου ποσά 1000€ ο καθένας λέει. Που ζεις;
      Εσύ νομίζεις ότι όσο παίρνει να εκδικαστέι μια υπόθεση όλη μέρα ασχολείσαι με τα δικαστήρια και τους δικηγόρους; Μπορεί να οριστεί πχ σε ένα χρόνο, να πάρει αναβολή, να ξανα οριστεί μετά απο ένα χ΄ρονο , να ζητήσει ο κατηγορούμενος έφεση κανα δυο φορές. Ή μήπως δεν αξίζει για θέμα υγείας να τρέξουμε στα δικαστήρια; Εδώ μιλάνε πως όσοι ήταν καρκινοπαθείς και ακολούθησαν τα σεμινα΄ριά του, μετά απο λίγο καιρό πέθαναν επειδή δεν έκαναν χημιοθεραπείες. Ένας συγγενής αυτών των ανθρώπων δηλαδή δε βρέθηκε να τον στείλει σε δικαστήρια; Αν αποδειχτεί καισ το δικαστήριο πως όντως δεν υπήρχαν πτυχία και έχει πάριε στη ζωή του ανθρώπινες ζωές ξέρεις τι αποζημίωση θα πάρουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ μέχρι να φτάσει στο τέλος αυτή η ιστορία δεν είμαι με καμία πλευρά. Περιμένουμε λοιπόν.

     • alonewolf

      Στην Ελλάδα ζω εγώ,εσύ;Επειδή λοιπόν έχω περάσει από τέτοια, ΌΧΙ δεν αξίζει να μπλέξεις με το ελληνικό δικαστικό σύστημα.
      Ούτε «αποζημίωση» θα υπάρξει. Εκτός και αν νομίζεις πως 10-20 χρόνια μετά,μετά από εφέσεις και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα 20 ή 50 χιλιάρικα θα φέρουν τον άνθρωπο σου πίσω.Δεν μπαίνω καν στο τεφτέρι του πόσα θα έχεις ξοδέψει σε δικαστικά έξοδα.
      Ούτε τα ποσά είναι αυτά που λες (η μήνυση νομίζω έχει πέσει στα 120), γιατί με κάθε αναβολή και κάθε παραπάνω έγγραφο, μάρτυρα, πραγματογνώμονα κτλπ το τιμολόγιο ανεβαίνει πολύ, (εκτός και αν έχεις ξάδερφο δικηγόρο και σου κάνει άλλες τιμές εσένα) και δεν νομίζω καμιά δίκη ποτέ στην Ελλάδα να εκδικάστηκε με την μια, χωρίς έστω μια αναβολή. Τα ..400 ανάθεμα αν δεν είναι για τα παράβολα και το να ασχοληθεί 5 ώρες ο δικηγόρος με την υπόθεση σου.. π.χ. Συκοφαντική δυσφήμηση με έγγραφα και στοιχεία που φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε, απλά για την οικονομική και χρονική τριβή και το πρήξιμο μέχρι να το αποφανθεί αυτό και ο δικαστής, 1200 στο σύνολο (δικηγόρος και δικαστικά) 2 χρόνια,3 συνεδρίες.

     • ΔΙΚΑΙΟΣ

      Κανένας δικηγόρος δεν ήταν γνωστός. Τυχαία τον βρήκα, είμαι απο επαρχία. Μήπως εσύ ζεις Αθήνα και γενικά έχει παρατηρηθεί πως τα πάντα τα πληρώνετε 5 φορές πιο πάνω; Λοιπόν έκανα μήνυση και έδωσα 150€ (σήμερα είναι 100€ η μήνυση με νέο νόμο), σε βάθος 4-5 χρόνων μου έφυγαν σύνολο 500-600€, αμοιβή δικηγόρου και τα παράβολα. Καταδικάστηκε αυτός που έκανα μήνυση για τον λόγο που τον μήνυσα. Έπειτα η αγωγή που θα του έκανα κόστιζε αρχικά 1000€ για να πάει ο δικηγόρος στο υποθηκοφυλάκειο να δεί τι έχει στο όνομά του και τι μπορώ να πάρω απο τον ίδιο ως αποζημίωση. Η τιμή σύνολο έβγαινε γύρω στα 2.500-3000€ για να ολοκληρωθεί οπότε και δεν προχώρησα στην αγωγή για αποζημίωση. Η ουσία όμως που ήταν η καταδίκη έγινε, του έριξαν δύο χρόνια με αναστολή και πλήρωσε κοντά στα 5000€ πρόστιμο. Μου φτάνει η ηθική ικανοποίηση και λόγω των εξόδων δεν συνέχισα στην αγωγή. Και επειδή βγήκα μετά απο τόσα χρόνια απο δικαστήριο ξέρω πολύ καλά ότι αυτά τα ποσά που λες για μήνυση και για ποινικό δικαστήριο είναι εξωπραγματικά, εκτός και αν πήρες κανένα πρωτοκλασάτο όνομα δικηγόρου που παίρνει τα λεφτά έτσι για πλάκα. Κάποιο λάθος κάνεις. Κάπως λάθος σου τα είπανε. Μήπως εννοείς για αγωγή; Εκεί ναι, πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αποζημιωθείς, μπορεί όμως εαν δεν έχει τίποτα στο όνομά του έχασες τουλάχιστον ένα 1000ρικο. Λοιπόν όποιος επιθυμεί την καταδίκη του είναι εύκολο να αποδειχτεί. Μόνο η ηθική ικανοποίηση θα είναι και αυτή «κάτι» απο το καθόλου που δεν ασχολήθηκαν.

    • Δέσποινα Ανώνυμους

     Συμφωνώ με ταλεγόμενα του ΔΙΚΑΙΟΣ και σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο.

    • Δέσποινα Ανώνυμους

     Συμφωνώ με ταλεγόμενα του ΔΙΚΑΙΟΣ και σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο.

    • Δέσποινα Ανώνυμους

     Συμφωνώ με ταλεγόμενα του ΔΙΚΑΙΟΣ και σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο.

    • Δέσποινα Ανώνυμους

     Συμφωνώ με ταλεγόμενα του ΔΙΚΑΙΟΣ και σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο.

    • Δέσποινα Ανώνυμους

     Συμφωνώ με ταλεγόμενα του ΔΙΚΑΙΟΣ και σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο.

    • Δέσποινα Ανώνυμους

     Συμφωνώ με ταλεγόμενα του ΔΙΚΑΙΟΣ και σε αυτό το σχόλιο και στο προηγούμενο.

 • ΔΙΚΑΙΟΣ

  Συγγνώμη δεν είδα πως πρέπει να εγκριθεί πρώτα

 • ΔΙΚΑΙΟΣ

  Απο που πληρώνεται; Πως ζει; Αποκλείεται μόνο με βιντεάκια και προβολές στο youtube ή πωλήσεις μερικών βιβλίων να βγάζει χρήματα. Αυτό πάντα απορία το είχα για τον Μουρούτη.

  • Santa Xionia

   τα βιωματικά 10 ήμερα σεμινάρια σε ξενοδοχείο της περιοχής του δεν είναι και λίγα λεφτά…

   • ΔΙΚΑΙΟΣ

    Μα είναι δωρεάν η είσοδος και στη πόλη μου που ήρθε θυμάμαι κάποιοι πήγαν και δεν πλήρωσαν τίποτα. Πως γίνεται να βγάζει απο σεμινάρια τη στιγμή που είναι δωρεάν;

    • Santa Xionia

     Όχι όχι για τα σεμινάρια. Τα βιωματικά σεμινάρια είναι αυτά που πας στο ξενοδοχείο που συνεργάζεται για κάποιες μέρες. Εκεί πληρώνεις κανονικά. Το έχω ανεβάσει στο σχόλιο μου παραπάνω ως σκριν

  • kyklous

   Του στέλνει έμβασμα ο Ιησούς από το γνωστό νεφέλωμα.

  • kyklous

   Του στέλνει έμβασμα ο Ιησούς από το γνωστό νεφέλωμα.

 • Nick

  Πόση ξεφτίλα πια αυτός ο τόπος… Γεμίσαμε τσαρλατάνους, από τη μία ο Ελλάνιος, από την άλλη ο Τριπλοδόκτωρ, και ο κόσμος να τρέχει από πίσω τους… Έχουμε ξεφύγει εντελώς.

 • Nick

  Πόση ξεφτίλα πια αυτός ο τόπος… Γεμίσαμε τσαρλατάνους, από τη μία ο Ελλάνιος, από την άλλη ο Τριπλοδόκτωρ, και ο κόσμος να τρέχει από πίσω τους… Έχουμε ξεφύγει εντελώς.

 • Yiannis Papakostas

  Έλα μωρέ πως κάνετε έτσι που δεν έχει ούτε μια δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά. Τόσες δημοσιεύσεις στο facebook έχει!