Η Αποκαλυπτική μαρτυρία καρκινοπαθούς για τον «γιατρό» Κ. Μουρούτη

47

Η συγκλονιστική καταγγελία που ακολουθεί προέρχεται από έναν καρκινοπαθή, ο οποίος περιγράφει την οδυνηρή σχέση που είχε τα τελευταία χρόνια με τον «Δρ.» Μουρούτη.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας επιβεβαίωσε τις αρχικές μας υποψίες (η μαρτυρία του δημοσιεύθηκε τον Ιαν. 2017) ότι δηλαδή πρόκειται για τον γνωστό «γιατρό» με τα ανύπαρκτα πτυχία, κ. Κωνσταντίνο Μουρούτη. Παραθέτουμε την μαρτυρία του αυτούσια.

 

Ονομάζομαι Χάρης Αναστασίου, είμαι 72 ετών, από τα 48 μου άφησα μια επικερδή εργασία στον Καναδά για να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να βοηθήσω ορφανά παιδιά στην πατρίδα μου, σε εθελοντική βάση.
Είμαι επίσης καρκινοπαθής υπό την επιτήρηση γιατρών έως τον Ιούλιο του 2018, καθώς μου έχει αφαιρεθεί η κάτω δεξιά γνάθος και στο υπόλοιπο της ζωής μου θα έχω μουδιασμένο στόμα, γλώσσα και χείλη και θα καταναλώνω μόνο ειδικές τροφές. Είμαι όμως ευγνώμων στο Θεό που μου δίνει ζωή, αισθάνομαι δυνατός και αποφασισμένος να ζήσω, ωστόσο δεν ξέρω αν θα ζήσω ως το τέλος του χρόνου.
Είναι υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους καρκινοπαθείς, γιατί πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου και με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε. Διεκδικώ το δικαίωμα να ομιλώ με τον δικό μου απλό και αληθινό τρόπο για θέματα που αφορούν άτομα με καρκίνο που έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί συνάντησαν κάποιο επιτήδειο «γιατρό» που τους έπεισε ότι οι παραδοσιακές θεραπείες καρκίνου, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, μπορούν να αντικατασταθούν από «υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή».

Δεκέμβριος 2016. Μια μητέρα δύο ανήλικων παιδιών χάνει τη μάχη με τον καρκίνο.
Πριν δύο χρόνια, σε μια μητέρα διαγνώστηκε καρκίνος ενός ζωτικού οργάνου. Οι γιατροί τη συμβούλεψαν να αφαιρεθεί ο όγκος και να ακολουθήσει θεραπεία (χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες).
Έμαθε όμως η μητέρα αυτή ότι κάπου υπήρχε ένας «γιατρός» που δίδασκε εναλλακτικές θεραπείες, και είχε την ελπίδα ότι με υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή θα μπορούσε να νικηθεί ο καρκίνος της. Παρακολούθησε λοιπόν σεμινάρια με τον «γιατρό», και πείστηκε ότι θα γινόταν καλά με υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή. Δυστυχώς, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο κατάλαβε ότι έπρεπε να αφαιρεθεί ο όγκος. Οι γιατροί τη συμβούλεψαν πάλι ότι χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες έπρεπε να ακολουθήσουν την εγχείρηση. Η μητέρα αυτή όμως είχε μάθει από τον «γιατρό» ότι οι θεραπείες αυτές δεν είναι απαραίτητες και ότι μπορούσε να γιατρευτεί με υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή. Δυστυχώς τα ανήλικα παιδιά έχασαν τη μητέρα τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016.
Αν εμείς οι καρκινοπαθείς θέλουμε να ζήσουμε, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του γιατρού μας για χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες και βεβαίως να χρησιμοποιήσουμε την υγιεινή διατροφή και την ποιοτική ζωή μόνο συμπληρωματικά.

Προσωπική εμπειρία:
Πριν έξι περίπου χρόνια γνώρισα έναν από αυτούς τους «γιατρούς», συγκεκριμένα γνώρισα ένα άτομο που παρουσιαζόταν σαν «γιατρός» με τη σύζυγό του, με τίτλους χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, που σύντομα είχαν πείσει όλους ότι τα ήξεραν όλα και ότι ήταν ειδικοί σε υγιεινή διατροφή, ποιοτική ζωή και εναλλακτικές θεραπείες καρκίνου. Τον Σεπτέμβριο 2012, με τη σύζυγό μου παρακολουθήσαμε σεμινάρια 7 ημερών, πληρώσαμε 1.200€ καθώς και άλλα 100€ για 10 VIDEO, όμως δεν εκδόθηκε καμία απόδειξη. Το σεμινάριο μας βοήθησε να προσπαθήσουμε να καταναλώνουμε πιο υγιεινές τροφές. Στο σεμινάριο επίσης έγινε αναφορά σε περιπτώσεις καρκινοπαθών που ξέφυγαν από τον καρκίνο χρησιμοποιώντας τις οδηγίες του «γιατρού». Προσωπικά, έχω μία πάθηση για την οποία ο ουρολόγος μου είχε συστήσει ένα φάρμακο για την υπόλοιπη ζωή μου. Όταν το ανάφερα στον «γιατρό», εκείνος μου συνέστησε να σταματήσω αμέσως το φάρμακο και να το αντικαταστήσω με μια εναλλακτική θεραπεία, με σκορδόνερο! Λίγους μήνες αργότερα, οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι οι μετρήσεις της πάθησής μου είχαν ξεφύγει, και χωρίς να αναφέρω τίποτα στο «γιατρό» επέστρεψα στην θεραπεία που μου είχε συστήσει ο ουρολόγος μου.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν και σε αυτό το διάστημα γίναμε μάρτυρες του τρόπου που εργαζόταν το ζευγάρι αυτό. Αυταρχικοί, και αν δεν συμφωνούσες μαζί τους ήταν ΠΑΝΤΑ ζήτημα ηθικής και ευσυνειδησίας. Αγενείς, χωρίς κανένα σεβασμό για άτομα που ήταν στην ηλικία των γονιών του. Ο «γιατρός», διαβασμένος, παμπόνηρος, εύγλωττος που πείθει και τον πιο δύσπιστο, έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για προσωπικό όφελος και προβολή και του ιδίου και της συζύγου του. Έχουν απάντηση για όλα και απειλούν, δεν δέχονται τον διάλογο, μόνο ο δικός τους λόγος ισχύει. Απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυταρέσκεια και η αυτοπροβολή. Ισχυρίζονται ότι είναι κάτοχοι πολλών πτυχίων αλλά αν τολμήσεις να τους αμφισβητήσεις, απειλούν ότι θα σε πάνε στα δικαστήρια και θα σου πάρουν ό,τι έχεις.
Πολλά λόγια, πολλές μαγκιές, αλλά λίγα έργα … και ένας όχλος να ακολουθεί πιστεύοντας ότι υπάρχει ελπίδα!
21 Ιουνίου 2013, στην επέτειο των 44ων χρόνων γάμου με τη σύζυγο, βρισκόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με αποτελέσματα εξετάσεων, περιμένοντας την τελική ετυμηγορία των γιατρών για καρκίνο γνάθου. Αφού καταθέσαμε τα αποτελέσματα εξετάσεων περιμέναμε να μας καλέσουν οι γναθοχειρουργοί. Ενώ περιμένουμε, βλέπουμε ένα οικείο μας πρόσωπο, διευθυντή τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο. Του λέμε ότι περιμένουμε να ακούσουμε δυσάρεστα νέα. Μπαίνει στο γναθοχειρουργικό τμήμα, συζητά με τον διευθυντή και καθώς φεύγει μου λέει: «Χάρη, πριν φύγεις πέρνα από το γραφείο μου, θέλω να σε δω».
Σε λίγο ήρθαν τα κακά μαντάτα. Καρκίνος της κάτω δεξιάς γνάθου που χρειάζεται άμεσα να αφαιρεθεί και να ακολουθήσουν θεραπείες (χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες).
Αναστατωμένοι φεύγουμε και περνάμε από το γραφείο του αγαπητού μας διευθυντή άλλου τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο.
«Παρακαλώ κάθισε», μου λέει, «πες μου τι συμβαίνει και πως αισθάνεσαι».
Του διηγούμαι τα συμβάντα και η επόμενη ερώτησή του είναι:
«Τι σου συνέστησαν οι γιατροί»;
Να αφαιρεθεί άμεσα η κάτω δεξιά γνάθος και να ακολουθήσουν θεραπείες χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών.
«Και συ τι σκέπτεσαι να κάνεις;»
Μάλλον δεν θα ακολουθήσω τη συμβουλή των γιατρών επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες.
Ακολουθεί ολιγόλεπτη έντονη συζήτηση.
«Ποιες επιλογές σου υπέδειξαν οι γιατροί, αν δεν ακολουθήσεις τις δικές τους οδηγίες;»
Οι γιατροί μου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, ούτε εναλλακτικές θεραπείες.
«Και τι σκέπτεσαι να κάνεις;»
Εγώ επιμένω και καθώς είμαι εκνευρισμένος και αναστατωμένος από τη διάγνωση σηκώνομαι να φύγω, εκτείνω το χέρι μου προς το μέρος του αγαπητού μου αλλά αυτός αρνείται να με αποχαιρετίσει.
«Κάτσε κάτω», μου λέει με το δικό του πάντα ήρεμο τρόπο, «τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να καταλάβεις ότι αν δεν ακολουθήσεις τη συμβουλή των γιατρών, τα ορφανά παιδιά τα οποία φροντίζεις από το 1994 θα χάσουν τον προστάτη τους».
Πολλά πέρασαν από τη σκέψη μου, πλύση εγκεφάλου, η περίπτωση με την αποτυχημένη εναλλακτική θεραπεία του σκορδόνερου, και τελικά μετά από λίγη ώρα, χρησιμοποιώντας απλή λογική και την παρέμβαση του αγαπητού μου, απαντάω με σταθερή φωνή:
«Έχεις δίκαιο, πρέπει να ακολουθήσω τις υποδείξεις των γναθοχειρουργών μου. Σε ευχαριστώ θερμά για την επιμονή και την αγάπη σου».
Μπροστά μου είχα ένα άγγελο που τον έστειλε ο Θεός για να με πείσει ότι, οι όποιες εναλλακτικές θεραπείες πρέπει να γίνονται μαζί με τις θεραπείες που χρειάζεται ένας καρκινοπαθής.
Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και την επόμενη μέρα συναντάμε τον «γιατρό» και τη σύζυγό του για να συζητήσουμε το μέλλον μου και τις εναλλακτικές θεραπείες που θα έπρεπε να ακολουθήσω, όμως την απόφασή μου την είχα ήδη πάρει και ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μπορούσε να μου την αλλάξει. Όταν τους ανακοίνωσα την τελική μου απόφαση, έφυγαν δυσαρεστημένοι. Από τότε τους έχασα από φίλους γιατί δεν επέλεξα να είμαι ένα από τα θύματα των διδασκαλιών τους!

Εγώ προσωπικά μπόρεσα να ξεφύγω από την «πλύση εγκεφάλου» του «γιατρού» και να προσπαθήσω να ζήσω μια φυσιολογική ζωή. Πόσοι άραγε, άλλοι καρκινοπαθείς, μπορούν να πουν ότι κατάφεραν να ξεφύγουν; Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη φύγει από τη ζωή γιατί υπάρχουν οι επιτήδειοι στη χώρα μας που τα ξέρουν όλα και δεν τους νοιάζει αν πολλοί καρκινοπαθείς θα ακολουθήσουν οδηγίες για εναλλακτικές θεραπείες και θα χάσουν τη ζωή τους.
Πόσοι από τους καρκινοπαθείς έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και ότι είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσουν την απλή λογική τους, προ πάντων όταν βρίσκονται σε μια τόσο ευάλωτη θέση;
Σήμερα οι παραδοσιακές θεραπείες καρκίνου είναι απαραίτητες για να ζήσουμε εμείς οι καρκινοπαθείς. Ας μην ακούμε τους επιτήδειους που κυκλοφορούν μεταξύ μας, που ψάχνουν άτομα ευάλωτα για να αποδείξουν ότι οι θεραπείες καρκίνου δεν είναι απαραίτητες επειδή επιτήδειοι «γιατροί» έχουν δημιουργήσει όνομα πάνω σε δήθεν επιτυχημένα πειράματα με καρκινοπαθείς.
Σε κάθε σεμινάριο του «γιατρού» αναφέρονται οι λιγοστές περιπτώσεις που κάποιοι θεραπεύτηκαν. Από τους περίπου 40 όμως που παίρνουν μέρος στα σεμινάρια, ένας σεβαστός αριθμός είναι «καρκινοπαθείς με ελπίδα» οι οποίοι μετά από λίγους μήνες χάνουν τη ζωή τους γιατί αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την κλασική ιατρική θεραπεία, αλλά τις εναλλακτικές θεραπείες του «γιατρού»!

Ο Καρκίνος δεν σηκώνει πειραματισμούς.
Η επιλογή είναι δική μας, δηλαδή των καρκινοπαθών, για το ποιες θεραπείες θα ακολουθήσουμε:
1. Παραδοσιακές θεραπείες καρκίνου, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες μαζί με «υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή» ή
2. ΜΟΝΟ με «υγιεινή διατροφή και ποιοτική ζωή».

Χάρης Αναστασίου
Πρόεδρος  Συλλόγου Προστασίας Ορφανών Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»

Πηγή

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Peoples

  Εντωμεταξυ αποδεικτικα για τους εδω ισχυρισμους δεν θα πρεπει να δουμε οταν δημοσια βγαινει σε καταγγελτικο υφος ισχυριζομενος ολα αυτα??!!!
  Αλλα ξεχασα, δεν εκοβε ουτε αποδειξεις…..!!!χαχαχαχα
  Ελα ενταξει σοβαρευτειτε λιγο!
  Και η ξεκαρφωτη ιστορια στη μεση του κειμενου που κολαγε??

 • Peoples

  Ο κυριος Μουρουτης ΕΧΕΙ πτυχια σχετικα με τον χωρο της υγειας.
  Μπορει να εχει αποψη μιας εχει και γνωσεις.
  ΔΕΝ ισχυρηστικε ποτε οτι ειναι ιατρος.
  Εχει μορφωση, επιπεδο, γνωσεις, εχει ευφραδεια λογου, ειναι χαρισματικα επικοινωνιακος και αναδικνυει τα ουκ ολιγα κακως κειμενα που υπάρχουν στον Ιατρικο κοσμο, οι πληροφοριες που δινει μπορουν να επιβεβαιωθουν οτι επιστημονικα στεκουν και στο ταμειο βγαζει ενα πολυ θετικο αποτελεσμα.
  Προσωπικα θα συνεχισω να τον ακουω, και χρειαζομαστε αιρετικους και αντισυμβατικους επαναστατες στο συγκεκριμενο χωρο.
  Τα κινητρα του ειναι ευγενη και αγαθα και εχει βοηθησει κοσμο.
  Κινειται εντος νομιμων πλαισιων και δεν αποκαλυφτηκε στην ουσια τιποτα.
  Ο ανθρωπος εχει κατατεθειμενα τα διαπιστευτηρια των σπουδων του και οποιος θελει εκει ειναι.Ας ερθει σε επαφη με τον δικηγορο του.
  Ας συνεχισει το εργο του, ας μεταδωσει γνωσεις με τον δικο του προσιτο και απλοποιημενο κατανοητο τροπο για τον οποιοδηποτε και το μονο που κανατε ηταν μια τρυπα στο νερο.
  Ασχοληθειται με καποιον μεγαλυτερο και πραγματικα επικυνδυνο εαν φυσικα μπορειτε για να αξιζετε τουλαχιστον και το μεροκαματο!

  • Μόνο που το παραδέχεται και ο ίδιος πλέων, γιατί το θέμα είναι στον εισαγγελέα.
   Ότι και να λέτε εσείς, δεν αλλάζει τίποτα.
   https://www.youtube.com/watch?v=zYSHWMxJWxQ

   • Peoples

    Την ακουσα την εκπομπη, δεν ακουσα κατι καινουργιο προσωπικα και ο κ.Μουρουτης ειναι απολυτως εναρμονισμενος με τον Νομο.Ουτως η αλλως τοσα χρονια δεν θα μπορουσε πια να εξαπατα δημοσια και τοσο κοσμο…Ακομη και στην Ελλαδα!

    • Αυτό θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας, όχι εσείς ή ο ψευτογιατρός.

     • Peoples

      Ποιος μιλησε για αποφαση?
      Με την ιδια λογικη θα μπορουσα να λεω το διο σε εσας για τις δικες σας «αποκαλυψεις».
      Και εμενετε σε χαρακτηρισμους οπως ψευτογιατρος ακομη και υστερα απο την δημοσια και επισημη αποστασιοποιηση του απο τον τιτλο του ιατρου….αυτο λεει πολλα!
      Παντως την διαφημισουλα σας την καρπωθηκατε στην πλατη του κ.Μουρουτη.Σκοπος εξετελεσθη!

     • Μ. Τ

      Ώπα, μισό λεπτό, επειδή είμαι επαγγελματίας υγείας (νοσηλευτής ΠΕ). ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή αποποιήθηκε το ρόλο του γιατρού και κατηγορούμενος για ψευδή χρήση του τίτλου του ιατρού, η χρήση του όρου ψευδογιατρού είναι δόκιμη. Τα μόνα πτυχία που έχει, ανέφερε, είναι σεμινάρια από το Coursera, (έγκυρο ίσως, αλλά γιατί το έκρυβε;), τα οποία όμως δε σε καθιστούν ειδικό στον τομέα, αλλά απλό γνώστη.
      Παραδέχτηκε την επιρροή του από τους Αντβενιστές της 7ης ημέρας. Έφυγε από την επιρροή τους, αναφέρει, όταν δε συνέφερε να κάνει τα θελήματά τους.
      Εσύ και κάθε εσύ έχεις δικαίωμα να τον επισκέπτεσαι όσες φορές θέλεις και με όποιον τρόπο θέλεις. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι παρουσιαζόταν ως γιατρός με 3 διδακτορικά (!), τα οποία είναι ανακριβή (αν είναι ψευδή θα το κρίνει η εισαγγελία) και μέσω αυτής της ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ προσέλκυε κόσμο.

     • Μ. Τ

      Ώπα, μισό λεπτό, επειδή είμαι επαγγελματίας υγείας (νοσηλευτής ΠΕ). ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή αποποιήθηκε το ρόλο του γιατρού και κατηγορούμενος για ψευδή χρήση του τίτλου του ιατρού, η χρήση του όρου ψευδογιατρού είναι δόκιμη. Τα μόνα πτυχία που έχει, ανέφερε, είναι σεμινάρια από το Coursera, (έγκυρο ίσως, αλλά γιατί το έκρυβε;), τα οποία όμως δε σε καθιστούν ειδικό στον τομέα, αλλά απλό γνώστη.
      Παραδέχτηκε την επιρροή του από τους Αντβενιστές της 7ης ημέρας. Έφυγε από την επιρροή τους, αναφέρει, όταν δε συνέφερε να κάνει τα θελήματά τους.
      Εσύ και κάθε εσύ έχεις δικαίωμα να τον επισκέπτεσαι όσες φορές θέλεις και με όποιον τρόπο θέλεις. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι παρουσιαζόταν ως γιατρός με 3 διδακτορικά (!), τα οποία είναι ανακριβή (αν είναι ψευδή θα το κρίνει η εισαγγελία) και μέσω αυτής της ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ προσέλκυε κόσμο.

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που πήγαν σε κανονικούς γιατρούς και νοσοκομεία. και απλά πέθαναν.

  • TIL

   και επίσης, χιλιάδες που σώθηκαν. Που θέλεις να καταλήξεις?

 • Ρινγκο Οσκυλος

  Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που πήγαν σε κανονικούς γιατρούς και νοσοκομεία. και απλά πέθαναν.

 • Let there be Life

  Χωρις να θελω να υπερασπιστω τα προφανη και σοβαρα προβληματα με τον κ.μουρουτη, οι χημιοθεραπειες και ακτινοβολιες σε καμια των περιπτωσεων δεν προαγουν το φαινομενο της ζωης. Εξ ορισμου εχουν καταστροφικες και μη αναστρεψιμες συνεπειες σε ζωντανα κυταρα. Εκατονταδες ανθρωποι εχουν αποδυναμωθει και εχουν χασει την ποιοτητα ζωης τους ως αποτελεσμα τους, ακομη και αν πηρε παραταση η ζωη τους. Η υγιεινη διατροφη και η ποιοτικη φυσικη ζωη απο την αλλη, ποτε δεν εβλαψαν εναν οργανισμο αλλα παντα τον ενισχυαν.
  Δυστυχως εμεις οι ανθρωποι τις θυμομαστε οταν φτασουμε στη χειροτερη κατασταση και δεν εχουμε θεσει ως προτεραιοτητα την προληψη απο την νεανικη μας ηλικια.
  Καλη δυναμη σε ολους τους πασχοντες και μη.

  • Σωτήρης Χριστοδούλου

   Ούτε το κολύμπι στη μέση του παγωμένου ωκεανού «προάγει το φαινόμενο της ζωής», αλλά όταν το πλοίο βουλιάζει είναι αυτό που θα μας δώσει μιά πιθανότητα επιβιώσεως.
   Οι χημειοθεραπείες, οι ακτινοβολίες και το χειρουργείο σχεδιάστηκαν να είναι στοχευμένα καταστροφικά, και προέκυψαν μετά από δεκαετίες μελετών.
   Άλλο η πρόληψη (διατροφή,τρόπος ζωής) και άλλο η θεραπεία (φάρμακα, χειρουργείο). Και εν πάσει περιπτώσει επιτέλους πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν άπαντες να γνωρίζουμε τα πάντα για τα πάντα.

   • Let there be Life

    «Οι χημειοθεραπείες, οι ακτινοβολίες και το χειρουργείο σχεδιάστηκαν να είναι στοχευμένα καταστροφικά, και προέκυψαν μετά από δεκαετίες μελετών.¨

    Δεν εμφιβαλω οτι προεκυψαν μετα απο μελετες αλλα δυστυχως δεν ειναι και τοσο στοχευμένες, σε συνεπεια οπως προειπα να χανεται η ποιοτητα ζωής του ασθενους…και σε παρα πολλες περιπτωσεις να καταληγουν μετα απο μηνες. Βιωσα τουλαχιστον 2 παραδειγματα με πολυ κοντινα μου ατομα, που και τα 2 στα τελευταια τους μου ειπαν οτι καλυτερα να μην ειχαν μπει στη διαδικασια χειρουργιου, χημειοθεραπειων και ακτινοβολιων διοτι καταντησαν σε εξευτελιστική μη ανθρωπινη κατασταση…Καλυτερα μου ειπαν να πεθαιναν νωριτερα με αξιοπρεπεια και χωρις να γινουν ψυχολογικο και οικονομικο βαρος στους αγαπημένους τους.

    «Άλλο η πρόληψη (διατροφή,τρόπος ζωής) και άλλο η θεραπεία (φάρμακα, χειρουργείο). Και εν πάσει περιπτώσει επιτέλους πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν άπαντες να γνωρίζουμε τα πάντα για τα πάντα.»

    Οτι βοηθαει στη ουσιαστική προληψη βοηθαει και στην θεραπεια.
    Δεν γνωριζουμε τα παντα για τα παντα αλλα τουλαχιστον ωφειλουμε να γνωριζουμε τα βασικα.

   • Let there be Life

    «Οι χημειοθεραπείες, οι ακτινοβολίες και το χειρουργείο σχεδιάστηκαν να είναι στοχευμένα καταστροφικά, και προέκυψαν μετά από δεκαετίες μελετών.¨

    Δεν εμφιβαλω οτι προεκυψαν μετα απο μελετες αλλα δυστυχως δεν ειναι και τοσο στοχευμένες, σε συνεπεια οπως προειπα να χανεται η ποιοτητα ζωής του ασθενους…και σε παρα πολλες περιπτωσεις να καταληγουν μετα απο μηνες. Βιωσα τουλαχιστον 2 παραδειγματα με πολυ κοντινα μου ατομα, που και τα 2 στα τελευταια τους μου ειπαν οτι καλυτερα να μην ειχαν μπει στη διαδικασια χειρουργιου, χημειοθεραπειων και ακτινοβολιων διοτι καταντησαν σε εξευτελιστική μη ανθρωπινη κατασταση…Καλυτερα μου ειπαν να πεθαιναν νωριτερα με αξιοπρεπεια και χωρις να γινουν ψυχολογικο και οικονομικο βαρος στους αγαπημένους τους.

    «Άλλο η πρόληψη (διατροφή,τρόπος ζωής) και άλλο η θεραπεία (φάρμακα, χειρουργείο). Και εν πάσει περιπτώσει επιτέλους πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν άπαντες να γνωρίζουμε τα πάντα για τα πάντα.»

    Οτι βοηθαει στη ουσιαστική προληψη βοηθαει και στην θεραπεια.
    Δεν γνωριζουμε τα παντα για τα παντα αλλα τουλαχιστον ωφειλουμε να γνωριζουμε τα βασικα.

    • Μ. Τ

     Η έρευνα εξελίσσεται όμως, είτε με επιβίωση είτε χωρίς. Η 5ετής επιβίωση για πολλούς τύπους καρκίνου έχει αυξηθεί ποσοστιαία κατακόρυφα. Τα φάρμακα γίνονται όλο και πιο στοχευμένα, οι παρενέργειες λιγότερες, οι συνεδρίες το ίδιο.
     Η έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών καταστάσεων έχει επίσης σώσει. Υπάρχουν όγκοι που διαγιγνώσκονται πολύ νωρίς και αφαιρούνται και εκεί μιλάμε για ΙΑΣΗ. Εκεί είναι που συνήθως πατούν πολλοί ψευδοεπιστήμονες. Στο ότι πολλές βλάβες ή όγκοι είναι ακόμη καλοήθεις και προσπαθούν να πείσουν ότι με τη σωστή (ό,τι θέλετε εναλλακτική μέθοδο) θα μειωθεί ή θα μείνει σταθερός.

    • Μ. Τ

     Η έρευνα εξελίσσεται όμως, είτε με επιβίωση είτε χωρίς. Η 5ετής επιβίωση για πολλούς τύπους καρκίνου έχει αυξηθεί ποσοστιαία κατακόρυφα. Τα φάρμακα γίνονται όλο και πιο στοχευμένα, οι παρενέργειες λιγότερες, οι συνεδρίες το ίδιο.
     Η έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών καταστάσεων έχει επίσης σώσει. Υπάρχουν όγκοι που διαγιγνώσκονται πολύ νωρίς και αφαιρούνται και εκεί μιλάμε για ΙΑΣΗ. Εκεί είναι που συνήθως πατούν πολλοί ψευδοεπιστήμονες. Στο ότι πολλές βλάβες ή όγκοι είναι ακόμη καλοήθεις και προσπαθούν να πείσουν ότι με τη σωστή (ό,τι θέλετε εναλλακτική μέθοδο) θα μειωθεί ή θα μείνει σταθερός.

     • Let there be Life

      «Εκεί είναι που συνήθως πατούν πολλοί ψευδοεπιστήμονες. Στο ότι πολλές βλάβες ή όγκοι είναι ακόμη καλοήθεις και προσπαθούν να πείσουν ότι με τη σωστή (ό,τι θέλετε εναλλακτική μέθοδο) θα μειωθεί ή θα μείνει σταθερός.»

      Δηλαδη αποριπτεις οτι σε μια καλοηθεια, η αρχικο σταδιο καρκινου, η σε χρονια ανενεργα καρκινογονα κυταρα, μια προσεγγιση με Υγιεινη διατροφη, Φυσικη Ζωη, Ξεκουραση, Πιστη και Νοημα Ζωης, και ισως και μια στοχευμενη ΛΟΓΙΚΗ μικρη βοηθεια απο «εναλλακτική μεθοδο – μεθοδο ευεξιας» με ταυτοχρονη Ιατρικη παρακολουθηση και εξετασεις, να ειναι προτιμοτερη απο μια Χειρουργικη, Χημειοθεραπευτικη, Ακτινοθεραπευτικη επεμβαση?

      Αποριπτεις την πιθανοτητα ενας καλπαζον ογκος να αντιμετωπιστει με τον παραπανω τροπο που περιεγραψα οταν ο Ιδιος ο Ασθενης το επιλέγει εις γνωση του οτι οι πιθανοτητες να Ζησει ειναι μηδαμινες αλλα το επιλεγει γιατι θελει να Ζησει στα τελευταια του εστω και λιγοτερο με αξιοπρεπεια και οχι σκια του ευατου του επιβαρυνοντας για μηνες τους οικιους του σε ψυχολογικο η οικονομικο επιπεδο.?

     • Μ. Τ

      Εν γνώση του να επιλέξει ό,τι θέλει. Δεν αρνούμαι το δικαίωμα επιλογής του ασθενή. Το πρόβλημα είναι ότι οι ψευδοεπιστήμονες τους αρνούνται και απορρίπτουν τη συμβατική θεραπεία και προτείνουν εναλλακτική (πχ αλλαγή του τρόπου ζωής)
      Δεν υπάρχουν έρευνες που να λένε ότι μόνο με τη διατροφή καλοήθεις όγκοι μίκρυναν ή καταστράφηκαν. Μια αλλαγή του τρόπου ζωής ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ βοηθάει όμως στον ποιοτικά σταθμισμένο χρόνο ζωής (QALY).
      Το τι θεωρεί ο καθένας αξιοπρεπές είναι στο χέρι του. Εγώ μπορεί να θεωρώ αξιοπρεπές να παλέψω τον καλπάζον όγκο με το δυνατότερο ΧΜΘ σχήμα και ας πεθάνω από αυτό ή τις παρενέργειές του ενώ άλλος να τον αφήσει να πεθάνει από αυτό, αλλά θα έχει «ποιοτικό χρόνο».
      Εν κατακλείδι, υποστηρίζω τη γνώμη του ασθενή, όποια και αν είναι, απλώς να είναι η αληθινή, όχι η αστήρικτη επιστημονικά.
      Από τις λίγες ασθένειες που τεκμηριωμένα έχεις καλύτερη επιβίωση και QALY με αλλαγή τρόπου ζωής είναι το ΧΑΠ. Μοναδική ένδειξη είναι η διακοπή του καπνίσματος. Τελεία και παύλα

     • Let there be Life

      To οτι Δεν υπάρχουν έρευνες που να λένε ότι μόνο με τη διατροφή καλοήθεις όγκοι μίκρυναν ή καταστράφηκαν δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν ειναι εφικτο. Υπαρχουν μαρτυριες καρκινοπαθων οτι ογκοι τους δεν εξελιχθηκαν η υποχωρησαν με απολυτη νηστεια και κατεπεκταση υγιεινη διατροφη και αλλαγη φυσικου τροπου ζωης.Οταν υπαρχουν ενδειξεις απο μαρτυριες και λογικη επιστημονικη υποθεση (π.χ δραση αυξητικων ορμονων & φυτοιστρογονων ως αυξητικοι παραγοντες) τοτε καποιος ασθενης μπορει να επιλεξει εις γνωση του το οτι δεν εχει αποδειχτει απο ερευνες επιστημονικα να το δοκιμασει ενω ταυτοχρονα ο ιδιος να εξεταζεται απο ιατρικες εξετασεις για την πορεια του καλοηθη ογκου του.

      Δεν Υπαρχουν ερευνες που να αποδεικνυουν οτι η νηστεια μαζι με αλλαγη τροπου διατροφης και φυσικο τροπο ζωης ΔΕΝ σταματουν ή μικραινουν τους ογκους….

     • Μ. Τ

      Όπως έμαθες από τη βιολογία Λυκείου, ο καρκίνος έχει ουσιαστικά 3 στοιχεία:
      1)Υπερλειτουργία ογκογονιδίων
      2)Καταστολή ογκοκατασταλτικών γονιδίων
      3)Πολλαπλές μη διορθούμενες μεταλλάξεις (κυρίως λόγω βλάβης επιδιορθωτικών ενζύμων).

      Το στρες επιδρά στο 3ο σημείο. Η υγιεινή διατροφή «στατιστικά» μειώνει τις βλάβες DNA. Άρα θεωρητικά παντού. Συσχετίζονται όμως άμεσα; Ίσως αλλά όχι απόλυτα.
      Είμαστε ελεύθερα όντα για με αυτοδιάθεση. Όταν πληροφορηθούμε ότι η επιστήμη προτείνει το Χ και το Ψ με τα αντίστοιχα αρνητικά Α και Β τότε επιλέγεις μόνος σου ουσιαστικά το δρόμο σου, αλλά είναι αληθινός. Οι εναλλακτικοί ιατροί (και μη) αποκρύπτουν πολλά στοιχεία ερευνών και τονίζουν αυτά που τους συμφέρει. Η επιστήμη είναι συλλογική. Αν κάτι δεν είναι 95% ή 99% αποδοτικό δεν το προτείνει. Εσύ όμως και κάθε εσύ πρέπει να είσαι σωστά ενημερωμένος και όχι να σου χρυσώνουν το χάπι.
      Οι μαρτυρίες είναι…. μάλλον μηδαμινό ποσοστό απέναντι στον πληθυσμό. Οι μαρτυρίες πολλές φορές είναι ανακριβείς. Θυμήσουν ότι ο Andrew Wakefield με μαρτυρίες έκανε την έρευνά του.
      Όσο για τις φυτικές ορμόνες, άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου. Το γαστρεντερικό σύστημα αποδομεί τις πρωτεΐνες στα αμινοξέα του (εκτός αν μου παραθέσεις το αντίθετο). Το αυτό και με υδατάνθρακες και λίπη (με μικρές ίσως παρεκκλίσεις όπως πχ κυτταρίνη). Πώς θα μου χρησιμεύσουν τα αμινοξέα της ορμόνης αν τα αποδομήσω;

     • Μ. Τ

      Όπως έμαθες από τη βιολογία Λυκείου, ο καρκίνος έχει ουσιαστικά 3 στοιχεία:
      1)Υπερλειτουργία ογκογονιδίων
      2)Καταστολή ογκοκατασταλτικών γονιδίων
      3)Πολλαπλές μη διορθούμενες μεταλλάξεις (κυρίως λόγω βλάβης επιδιορθωτικών ενζύμων).

      Το στρες επιδρά στο 3ο σημείο. Η υγιεινή διατροφή «στατιστικά» μειώνει τις βλάβες DNA. Άρα θεωρητικά παντού. Συσχετίζονται όμως άμεσα; Ίσως αλλά όχι απόλυτα.
      Είμαστε ελεύθερα όντα για με αυτοδιάθεση. Όταν πληροφορηθούμε ότι η επιστήμη προτείνει το Χ και το Ψ με τα αντίστοιχα αρνητικά Α και Β τότε επιλέγεις μόνος σου ουσιαστικά το δρόμο σου, αλλά είναι αληθινός. Οι εναλλακτικοί ιατροί (και μη) αποκρύπτουν πολλά στοιχεία ερευνών και τονίζουν αυτά που τους συμφέρει. Η επιστήμη είναι συλλογική. Αν κάτι δεν είναι 95% ή 99% αποδοτικό δεν το προτείνει. Εσύ όμως και κάθε εσύ πρέπει να είσαι σωστά ενημερωμένος και όχι να σου χρυσώνουν το χάπι.
      Οι μαρτυρίες είναι…. μάλλον μηδαμινό ποσοστό απέναντι στον πληθυσμό. Οι μαρτυρίες πολλές φορές είναι ανακριβείς. Θυμήσουν ότι ο Andrew Wakefield με μαρτυρίες έκανε την έρευνά του.
      Όσο για τις φυτικές ορμόνες, άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου. Το γαστρεντερικό σύστημα αποδομεί τις πρωτεΐνες στα αμινοξέα του (εκτός αν μου παραθέσεις το αντίθετο). Το αυτό και με υδατάνθρακες και λίπη (με μικρές ίσως παρεκκλίσεις όπως πχ κυτταρίνη). Πώς θα μου χρησιμεύσουν τα αμινοξέα της ορμόνης αν τα αποδομήσω;

     • Let there be Life

      – Μειωνοντας τις βλαβες στο DNA κυτταρων τα προστατευεις απο μεταλλαξεις και ανεξελενκτη κυτταρικη διαιρεση και πολλαπλασιασμο.
      – Οταν αποδομουνται τα λιπη σε λιπαρα Οξεα, οι πρωτεινες σε αμινοξεα μεταφερονται μεσω του αιματος καταληγουν στους κυταρρικους Υποδοχης και διεγειρουν αναλογες κυταρικες Λειτουργιες. Οι αυξητικοι παραγοντες αναλογος σε τι κατασταση ειναι το κυτταρο δινουν το μυνημα για αυξηση. Αλλοι παραγοντες να πολλαπλασιασθει.Οιστρογονικες χημικες ενωσεις των τροφων επισης δρουν στους ορμονικους υποδοχεις.
      Η τροφες ειναι ολοκληρη βιοχημεια που δρα πανω μας και μας επηρεαζει…δεν ειναι απλα ενεργεια. Ενα απλο παραδειγμα
      Αν ενας ανθρωπος τρεφεται μονο με γλυκα Φρουτα -> Αναπτυσει Συγκεκριμενο Βαρος και ογκο, Μυες με τις ιδιες Θερμιδες.
      Αν τρεφεται με Σιτηρα > Αναπτυσει Μεγαλυτερο Βαρος Ογκο, Μυες, και πιο γρηγορα με τις Ιδιες Θερμιδες
      Αν μια τρεφεται με Ζωικη πρωτεινη και Λιπος & Σιτηρα-> Αναπτυσει ακομα μεγαλυτερο Ογκο, Βαρος, Μυες με τις ιδιες Θερμιδες ακομη πιο γρηγορα.
      Αναλογος το ειδος της τροφης και το ποσοστο Πρωτεινων και Λιπους τα κυταρα λαμβανουν αναλογα μυνηματα και ανταποκρινονται. Επισης αναλογος την ποιοτητα και την ποσοτητα της τροφης μεταβαλλονται και οι ορμονικες εκκρισεις μεσα στο 24 ωρο, κιρκαδιανος ρυθμος και κατεπεκταση κυταρικες λειτουργιες.
      Η πληρης αποχη τροφης = νηστεια αναγκαζει εναν οργανισμο να αποδομησει πρωτιστως τους κατεστραμενους ιστους του (ισως ογκους? ισως καρκινικα κυταρα?) και να τους ανακυκλωσει, ενεργοποιωντας Βλαστοκυτταρα και ανοσοποιητικο.
      https://news.usc.edu/63669/fasting-triggers-stem-cell-regeneration-of-damaged-old-immune-system/
      Οι μαρτυριες ειναι μηδαμινο ποσοστο σε σχεση με τον ολοκληρο Πληθυσμο,μεγαλυτερο ομως ποσοστο σε σχεση με τους πασχοντες, και ακομα μεγαλυτερο σε σχεση με τους πασχοντες που ακολουθησαν ιδια θεραπεια.Το βασικο ειναι δυσκολο να αυξηθουν αυτου του ειδους μαρτυριες οταν επι το πλειστον οι καρκινοπαθεις καταφευγουν σε ενχειρηση, χημειοθεραπεια….Εκ το πραγματων αυτες οι μεθοδοι θα τινουν να δινουν και μεγαλυτερα ποσοστα.
      Ανακριβεις η μη, ειναι μαρτυριες διαφορετικων ανθρωπων. Οπως ξερουμε η επιστημη πρωτα ξεκιναει απο την παρατηρηση και τη λογικη υποθεση πανω σε ενδειξεις, -> Επιδημιολογικες ερευνες κ.α -> μεχρι να φτασουμε να γινουν κλινικες ερευνες χιλιαδων ανθρωπων.
      Ομως το θεμα ειναι οταν Ζεις μονο συγκεκριμενα χρονια και παθεις καρκινο δεν εχεις την πολυτελεια να απορριψεις βιολογικες ενδειξεις και να περιμενεις 100 χρονια μεχρι και αν γινουν Κλινικες ερευνες χιλιαδων ανθρωπων. Ειναι Θεμα και προσωπικης αντιληψης περα απο στατιστικες.

     • lazienski

      πάντως μια φίλη μου με προκαρκινικη αλλοίωση το αντέστρεψε με διατροφή και στοχεύμένα συμπληρώματα.

     • lazienski

      πάντως μια φίλη μου με προκαρκινικη αλλοίωση το αντέστρεψε με διατροφή και στοχεύμένα συμπληρώματα.

     • ΝΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

      ΠΡΟκαρκινικη αυτο τα λεει ΟΛΑ… Ειναι σαν την ΠΡΟ-διαβητικη κατασταση. Δεν θα καταληξουν απαραιτητα σε κακοηθη ογκο ή διαβητη!

  • Christos Avgeroglu

   Η υγιεινή διατροφή και τα σχετικά δεν εντάσσονται στο πλαίσιο θεραπείας μιας πάθησης αλλά κυρίως στο πλαίσιο πρόληψης και ευεξίας. Όταν όμως έχεις μια διεγνωσμένη πάθηση δεν έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις μια αντιμετώπιση που έχει μόνο θετικές επιπτώσεις για τον οργανισμό.

   Όλα τα φάρμακα και όλες οι ιατρικές παρεμβάσεις, απ’ το ντεπόν μέχρι τα βαριά χειρουργεία, έχουν παρενέργειες, πολλές φορές ιδιαίτερα επικίνδυνες και δυσσάρεστες. Οι γιατροί το ξέρουν, ενημερώνουν και η απόφαση παίρνεται ζυγίζοντας τα + και τα – της κατάστασης. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Μια επιθετική μορφή καρκίνου στον προστάτη σε έναν άνθρωπο 50χρονών θα αντιμετωπιστεί, εφόσον είναι δυνατόν, με άμεσο χειρουργείο, ασχέτως των – του χειρουργείου [ δεν χρειάζεται να τα αναφέρω ]. Μια μη ιδιαίτερα επιθετική μορφή όμως της ίδιας πάθησης, σε έναν 90χρονο, ενδεχομένως να αποφασιστεί, με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών να μην χειρουργηθεί, διότι, το χειρουργείο μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή, τη στιγμή που ο καρκίνος ενδέχεται να μην το κάνει ούτε σε βάθος 10ετίας.

   Γενικώς οι χημειοθεραπείες και τα σχετικά δεν υπάρχουν για να προάγουν το φαινόμενο της ζωής, υπάρχουν για να τη σώσουν στο παρατσάκ, ακόμα και με μεγάλες θυσίες, ώστε να μπορέσει ο ασθενής να ξαναβρεί αργά-αργά τον εαυτό του, δυστυχώς δεν μπορεί κάθε ιατρική επέμβαση να είναι απολύτως «ανθρώπινη».

   Όσο για την μαρτυρία του Χάρη Αναστασίου, πέρα από γενναία και υπερπολύτιμη, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί προέρχεται κατευθείαν από ασθενή, είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί για τον χρόνο που αφιέρωσε. Καλή δύναμη στην υγεία του να ευχηθώ.

   ps. Για εναλλακτικές θεραπείες, ιστορίες ασθενών που πέσανε θύματα τσαρλατάνων, αλλά και πιο θεωρητική συζήτηση πάνω στο ζήτημα, υπάρχει και το ιατρικό blog https://sciencebasedmedicine.org για όποιον ενδιαφέρεται. Από τους αρθρογράφους του, προτείνω ιδιαίτερα τον David Gorski. https://sciencebasedmedicine.org/author/david-gorski/

  • Christos Avgeroglu

   Η υγιεινή διατροφή και τα σχετικά δεν εντάσσονται στο πλαίσιο θεραπείας μιας πάθησης αλλά κυρίως στο πλαίσιο πρόληψης και ευεξίας. Όταν όμως έχεις μια διεγνωσμένη πάθηση δεν έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις μια αντιμετώπιση που έχει μόνο θετικές επιπτώσεις για τον οργανισμό.

   Όλα τα φάρμακα και όλες οι ιατρικές παρεμβάσεις, απ’ το ντεπόν μέχρι τα βαριά χειρουργεία, έχουν παρενέργειες, πολλές φορές ιδιαίτερα επικίνδυνες και δυσσάρεστες. Οι γιατροί το ξέρουν, ενημερώνουν και η απόφαση παίρνεται ζυγίζοντας τα + και τα – της κατάστασης. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Μια επιθετική μορφή καρκίνου στον προστάτη σε έναν άνθρωπο 50χρονών θα αντιμετωπιστεί, εφόσον είναι δυνατόν, με άμεσο χειρουργείο, ασχέτως των – του χειρουργείου [ δεν χρειάζεται να τα αναφέρω ]. Μια μη ιδιαίτερα επιθετική μορφή όμως της ίδιας πάθησης, σε έναν 90χρονο, ενδεχομένως να αποφασιστεί, με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών να μην χειρουργηθεί, διότι, το χειρουργείο μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή, τη στιγμή που ο καρκίνος ενδέχεται να μην το κάνει ούτε σε βάθος 10ετίας.

   Γενικώς οι χημειοθεραπείες και τα σχετικά δεν υπάρχουν για να προάγουν το φαινόμενο της ζωής, υπάρχουν για να τη σώσουν στο παρατσάκ, ακόμα και με μεγάλες θυσίες, ώστε να μπορέσει ο ασθενής να ξαναβρεί αργά-αργά τον εαυτό του, δυστυχώς δεν μπορεί κάθε ιατρική επέμβαση να είναι απολύτως «ανθρώπινη».

   Όσο για την μαρτυρία του Χάρη Αναστασίου, πέρα από γενναία και υπερπολύτιμη, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί προέρχεται κατευθείαν από ασθενή, είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί για τον χρόνο που αφιέρωσε. Καλή δύναμη στην υγεία του να ευχηθώ.

   ps. Για εναλλακτικές θεραπείες, ιστορίες ασθενών που πέσανε θύματα τσαρλατάνων, αλλά και πιο θεωρητική συζήτηση πάνω στο ζήτημα, υπάρχει και το ιατρικό blog https://sciencebasedmedicine.org για όποιον ενδιαφέρεται. Από τους αρθρογράφους του, προτείνω ιδιαίτερα τον David Gorski. https://sciencebasedmedicine.org/author/david-gorski/

   • Let there be Life

    «Η υγιεινή διατροφή και τα σχετικά δεν εντάσσονται στο πλαίσιο θεραπείας μιας πάθησης αλλά κυρίως στο πλαίσιο πρόληψης και ευεξίας. Όταν όμως έχεις μια διεγνωσμένη πάθηση δεν έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις μια αντιμετώπιση που έχει μόνο θετικές επιπτώσεις για τον οργανισμό.»

    Απο οτι εχω κατανοησει την ιαση την κανει παντα τα ιδιο το σωμα μεσα απο μηχανισμους που ενεργοποιουνται και κυριως μεσο του ανοσοποιητικου.
    Απο εκει και περα υπαρχουν τα διαφορα μεσα, εργαλεια, παρεμβασεις οι οποιες γινονται για να ενεργοποιηθουν η να βοηθηθουν αυτοι οι μηχανισμοι.
    Τετοια μεσα πολυ επεμβατικα ειναι το χειρουργιο, οι ακτινοθεραπειες, χημειοθεραπειες που στοχευουν κυριως την απευθειας καταστροφη τον καρκινικών κυτταρων του ογκου.
    Απο εκει και περα υπαρχουν μεσα οπως η διατροφη, η νηστεια και ο φυσικος τροπος Ζωης που ειναι λιγοτερο επεμβατικα και στοχευουν στην ενδυναμωση του ανοσοποιητικου και γενικοτερα των μηχανισμων του σωματος ωστε το ιδιο το σωμα να εχει καλυτερες πιθανοτητες αντιμετωπισης του καρκινου και γενικοτερα την καλυτερη ποιοτητας της Ζωης ενος καρκινοπαθους.
    Η διατροφη συγκεκριμένα απο ερευνες δειχνει οτι μπορει να συμβαλει σημαντικα σε αναστροφη Διαβητη Τυπου ΙΙ και αγγειοπαθειες καθως και να επιδρασει θετικα στο ανοσοποιητικο.
    Υπαρχουν οι λεγομενες εναλλακτικες Θεραπειες, ψευδοεπιστημες κ.α που δεν εχουν αποδειχθει και οντως ο τροπος που πλασαρονται οτι λειτουργουν ειναι λανθασμένες θεωριες του μακρινου παρελθοντος οπου υπηρχε αγνοια, Αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι παντελως αχρηστες η οτι δεν μπορει να εχουν καποια συγκεκριμένη βοηθητικη εφαρμογη στους μηχανισμους αυτοιασης του σωματος οπως προανεφερα.
    Απο εκει και περα υπαρχουν μεσα οπως, Η πιστη για Ζωη, η Θρησκεια, Το Placebo, Η γεννηση ενος παιδου, ενας γαμος, ο ερωτας κ.α που μπορει να δρασουν σε Ψυχολογικο και κατεπεκταση βιοχημικο επιπεδο και ενας καρκινοπαθης να νικήσει τη νοσο.

    Κλεινοντας θελω να συνοψισω οτι για τον καρκινο στην ουσια το σωμα χρηζει αμεσης βοηθειας σε σωματικο και ψυχικο επιπεδο και ναι ενα ταμα στο Αι Γιωργη, η γεννηση ενος παιδιου,ο έρωτας μπορει να δρασει καταλυτικα και εξατομικευμενα στη ψυχοσυνθεση ενος ατομου ωστε να αποκατασταθει η υγεια στο σωμα.

    Απο οσο καταλαβαινω Ο Ιατρος η ο Θεραπευτης η ο Μαγος και ο Ιερεας στην ουσια παρεχει το μεσο που θα ενεργοποιηση το φαινομενο της Ζωης να κυριαρχησει και να καταστηλει την δραση του ογκου.

    Για καποιον αυτο το μεσο ειναι η αφαιρεση του ογκου και η χημειοθεραπεια ….για αλλον μπορει να ειναι μονο η δραστικη αλλαγη στο τροπο Ζωης (διατροφη, ασκηση, ηρεμια, νοημα Ζωης κ.α) για αλλον ο συνδυασμος η και τιποτα απο τα δυο.

    • The Dutch

     για αλλον μπορει να ειναι μονο η δραστικη αλλαγη στο τροπο Ζωης (διατροφη, ασκηση, ηρεμια, νοημα Ζωης κ.α) για αλλον ο συνδυασμος η και τιποτα απο τα δυο.

     Θα με ενδιέφερε να δείξεις άτομα που θεραπεύτηκαν μόνο με αυτόν τον τρόπο και τι ποσοστό αποτελούν ανάμεσα στους καρκινοπαθείς…

     • Let there be Life

      Εφοσον σε ενδιαφερει Ψαξε να βρεις προσωπικες μαρτυριες καρκινοπαθων παγκοσμιως που οι ογκοι τους εμειναν στασιμοι για χρονια η υποχωρησαν χωρις χειρουργειο ή χημειοθεραπεια.
      Αν αυτα που λενε ειναι ψεματα προβλημα τους…

      Ψαξε και για ιστορικα ογκολογων που χωρις να μπορουν να το εξηγησουν επιστημονικως ειδαν ογκους να μειωνονται σε ασθενεις και να ζουνε για περισσοτερα χρονια απο το προβλεπομενο.

     • The Dutch

      Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν,αλλά αν αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει το 0.1% (αυθαίρετο ποσοστό διότι μποιρεί να είναι ακόμη μικρότερο,μεγαλύτερο δεν θα είναι σίγουρα)δε θεωρείται ότι η ίαση προήλθε από τη διατροφή,διότι θα υπάρχει και ένα ακόμη ποσοστό από αυτούς που τελικά η σωστή διατροφή τους οδήγησε σε περιπέτειες όπως η συγκεκριμένη περίπτωση.Συμφωνώ ότι σημαντικότατος παράγοντας είναι η ψυχολογία του ασθενούς.
      Και επειδή η ιατρική δουλεύει με τεκμηριωμένες αποδείξεις και ποσοστά ίασης,θα σε συμβούλευα να ψάξεις αυτά τα ποσοστά ίασης(με χημειοθεραπείες δηλαδή σε συνδιασμό με «καλή ζωή»,ότι αυτό προϋποθέτει ψυχικά και σωματικά) να δεις ότι δεν μιλάμε καν ότι η «καλή ζωή» από μόνη της δίνει αποτελέσματα.

     • Let there be Life

      Αυτα που προσωπικα εχω μελετησει μου δειχνουν ποσοστο πανω απο 0.1% ειδικα σε ηπιες μορφες ογκων και συνηθως ανταποκριθηκαν σε συνδυασμο πρωτα απολυτης νηστειας και κατεπεκταση -> υγιεινης διατροφης + φυσικου τροπου Ζωης. Επισης αλλοι ανταποκριθηκαν σε Χειρουργειο Πρωτα και -> απολυτη νηστεια & διατροφη & φυσικο τροπο Ζωης χωρις την χρηση ακτινοθεραπειας, χημειοθεραπειας. Ειδικα σε ορμονικο εξαρτομενους ογκους. Αν σε ενδιαφερει ψαξε το παραπανω.

     • dungz84

      Ρε φίλε συγγνώμη αλλά είναι πολύ απλό και δε χρειάζεται περαιτέρω αναλύσεις, το ποσοστό των περιπτώσεων που η ίαση προέρχεται από χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από ότι οι «εναλακτικές» θεραπείες, οπότε αν κάποιος σου προτείνει αυτή την χρονική στιγμή κάτι άλλο εκτός από αυτές τις λύσεις θα έπρεπε να θεωρείται είτε εντελώς βλάκας, είτε εγκληματίας

     • Let there be Life

      Γιατι να θεωρειται βλακας η εγληματιας οταν απλως σου εξηγησει τα πράγμάτίκά επιστημονικα δεδομενα υπερ και κατα και σου αφησει την ελευθερια επιλογης?.
      Μηπως ο εγληματιας ειναι αυτος που αφαιρει το δικαιωμα επιλογης απο τον πασχοντα και απλα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ενα ιατρικο πρωτοκολλο ή ένα «εναλλακτικο» αντιστοιχα? Νομιζεις οτι ογκολογοι ως επι το πλειστον αναλυουν, τις παρενεργειες και τα ποσοστα επιβιωσεις?
      Νομιζεις οτι ασχολουνται να στηριξουν την πιστη για Ζωη και να ενισχυσουν τον ψυχολογικο παραγοντα? Νομιζεις οτι προτρεπουν στον ασθενη τους να ασχοληθει και εκεινος για την υγεια του ακολουθωντας ενα πιο υγιεινο τροπο ζωης?
      Γιατι ο ογκολογος ασχολειται μονο και μονο με το πρωτοκολλο του αγνοωτας τους αλλους βοηθητικους παραγοντες?
      Μηπως τελικα η τάση που υπαρχει απο το κοσμο να τρεχει στους «εναλλακτικους» δεν ειναι μονο η αγνοια τους και ή χάζόμάρά τόύς, αλλα η ΜΗ καλυψή τόύς σέ ψύχόλόγίκό κάί πράκτίκό κάθήμέρίνό έπίπέδό νά σύμβάλόύν κάί όί ίδίόί νά κάνόύν κάτί νά φρόντίσόύν τήν ύγέίά τόύς.

     • Let there be Life

      «το ποσοστό των περιπτώσεων που η ίαση προέρχεται από χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από ότι οι «εναλακτικές» θεραπείες»

      Αναρωτηθηκες μηπως το ποσοστο αυτο πηγαζει ως σε ενα μεγαλο βαθμο το οτι πολυ απλα οι χημειοθεραπειες ειναι αυτες που χρησιμοποιουνται ως η μονη επιλογη?

      Απο οσο ξερω δεν εχουν γινει ερευνες που να συγκρινουν π.χ το Πρωτοκολλο χειρουργιου, Χημειοθεραπεια VS Νηστεια, Υγιεινη Διατροφη & Φυσικο τροπο Ζωης σε ενα σοβαρο αριθμο ασθενων.
      Αν γινουν τετοιου ειδους ερευνες και αποδειξουν οτι το ιατρικο πρωτοκολλο ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο τοτε και μονο αποδεικνυεται.

    • Γεώργιος

     δεν υπάρχει καμιά έγκυρη επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι κάποια λάιφ στάιλ διατροφή (οργανικά/βιολογικά προϊόντα, αποχή από κρέας και γαλακτοκομικά κλπ) αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ή προλαμβάνει αρρώστιες, αντίθετα βίγκαν γονείς, που συνήθως είναι και αντιεμβολιαστές, έχουν στείλει στον τάφο τα παιδιά τους και μπήκαν για χρόνια φυλακή.
     έχω πρόχειρο αυτό το λινκ, αλλά αν η κυρία επιμένει ίσως ξαναπροσπαθήσω

     https://sciencebasedmedicine.org/vegan-betrayal-the-myths-vs-the-realities-of-a-plants-only-diet/

    • george

     «Απο οτι εχω κατανοησει την ιαση την κανει παντα τα ιδιο το σωμα …»
     Εντελώς φιλικά, λάθος έχεις κατανοήσει. Ακόμη κι οταν το βοηθαμε, ακομη κι οταν το κοροιδευουμε για να νομιζει κατι αλλο και τελικα να κανει κατι το οποιο γιατρευει , δεν μπορεις να πεις οτι ¨την ιαση την κανει παντα το σωμα¨ . Για να μην αρχίσουμε να λέμε παθησιες που το σωμα ειναι τελείως ανήμπορο να κανει οτιδήποτε .

     • Let there be Life

      εννοω οτι η ιαση στηριζεται στους ιδιους τους κυταρικους μηχανισμους και η καθε επεμβαση συνεργαζεται με αυτους τους μηχανισμους εμμεσα ή αμεσα.
      μηπως καποιες φορες το σωμα ειναι ανημπορο διοτι το περιβαλλον και επιλογες μας δεν του το επιτρεπουν.

  • TIL

   έχεις δίκιο στο ότι οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοβολία κάνουν μεγάλη ζημιά στο οργανισμό, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια λύση που να γιατρεύει πέρα από αυτές, μόνο κάποιες πειραματικές θεραπείες με αμφίβολα αποτελέσματα που ακόμη δεν έχουν δει χρήση στα νοσοκομεία. Η υγιεινή ζωή είναι απαραίτητη, καθώς εξαλείφει ή παρατείνει την εμφάνιση του καρκίνου (δεν είναι σίγουρο ότι υγιεινή ζωή = σίγουρα οχι καρκίνος), αλλά από μόνη της δεν θεραπεύειε τίποτα.

  • The Dutch

   «Εκατονταδες ανθρωποι εχουν αποδυναμωθει και εχουν χασει την ποιοτητα ζωης τους ως αποτελεσμα τους, ακομη και αν πηρε παραταση η ζωη τους. Η υγιεινη διατροφη και η ποιοτικη φυσικη ζωη απο την αλλη, ποτε δεν εβλαψαν εναν οργανισμο αλλα παντα τον ενισχυαν. Η υγιεινη διατροφη και η ποιοτικη φυσικη ζωη απο την αλλη, ποτε δεν εβλαψαν εναν οργανισμο αλλα παντα τον ενισχυαν. »

   τι λες ρε αγορίνα μιλάμε για καρκίνο,τι γράφεις;!!
   Αυτά που γράφεις δε διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που λέει ο Μουρούτης και παίρνει κόσμο στο λαιμό του!!

 • Let there be Life

  Χωρις να θελω να υπερασπιστω τα προφανη και σοβαρα προβληματα με τον κ.μουρουτη, οι χημιοθεραπειες και ακτινοβολιες σε καμια των περιπτωσεων δεν προαγουν το φαινομενο της ζωης. Εξ ορισμου εχουν καταστροφικες και μη αναστρεψιμες συνεπειες σε ζωντανα κυταρα. Εκατονταδες ανθρωποι εχουν αποδυναμωθει και εχουν χασει την ποιοτητα ζωης τους ως αποτελεσμα τους, ακομη και αν πηρε παραταση η ζωη τους. Η υγιεινη διατροφη και η ποιοτικη φυσικη ζωη απο την αλλη, ποτε δεν εβλαψαν εναν οργανισμο αλλα παντα τον ενισχυαν.
  Δυστυχως εμεις οι ανθρωποι τις θυμομαστε οταν φτασουμε στη χειροτερη κατασταση και δεν εχουμε θεσει ως προτεραιοτητα την προληψη απο την νεανικη μας ηλικια.
  Καλη δυναμη σε ολους τους πασχοντες και μη.

 • ΔΙΚΑΙΟΣ

  Ένας συγγενής όλων αυτών των ανθρώπων που κατά τα λεγόμενά του, έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή δεν έκαναν χημιοθεραπείες και άκουσαν τον Μουρούτη για εναλλακτικές θεραπείες, δε βρέθηκε να τους τρέξει στα δικαστήρια; Ένας; Και δεν είναι τίποτα να κάνεις μια μήνυση 150€ (τώρα πρέπει να είναι 100€) και άλλα 400€ στο δικηγόρο για παράβολα υπογραφές και αμοιβή, (είναι τόσα το ξέρω απο προσωπική εμπειρία γιατί έχω κάνει μήνυση και έχει λήξει η ιστορία χωρίς να πληρώσω παραπάνω) και τα παράβολα όταν πρόκειται για θέμα υγείας, όταν έχεις ήδη δώσει 700€ το άτομο για να παρευρεθείς σε βιωματικά σεμινάρια. Μερικά άτομα να μαζευτούν μοιράζονται τα έξοδα, και θα μπορούσαν να πάρουν και αποζημίωση αν αποδεικνύονταν όλα αυτά πολύ εύκολα στα δικαστήρια, πόσο μάλλον για τα πλαστά πτυχία. Εγώ προσωπικά θα έβαζα μόνος έναν μισθό εαν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο και δεν θα το άφηνα έτσι. Όταν κάποιος παίζει με την υγεία μου οργίζομαι και δεν θα τον άφηνα σε χλωρό κλαρί. Ένας με οργή και θυμό δεν βρέθηκε να τον κυνηγήσει;Το έχω ξανα γράψει. Δεν είμαι με καμία πλευρά, πολλά κενά και πολλές τρύπες απο όλους. Θα παρακολουθώ και θα περιμένω μέχρι το τέλος να δω που θα λήξει τελικά αυτή η ιστορία. Εως τότε θα έχω τις επιφυλάξεις μου.

  • John Snow

   Όχι φίλε μου δεν έκαναν, κι αν έκαναν δεν το έχουμε μάθει ακόμα. Γιατί τώρα που βγαίνει ένας θα βγουν κι άλλοι. Εγώ γνωρίζω γονείς, φανατικούς αντι-εμβολιαστές που έχασαν την κόρη τους (ναι καλά διαβάζεις) επειδή δεν ήθελαν να την πάνε στο νοσοκομείο και την πήγαν όταν όλα ήταν αργά. Κ το κορίτσι είχε οξεία μορφή ζαχαρώδη διαβήτη. Ποιος θα κάνει τι; Πες μου. Αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούσαν τους γιατρούς που δεν μπορούσαν να κάνουν θαύματα. Ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία να τους καταγγείλει;

   Και όχι, η επιστήμη δεν έχει τρύπες. Κι όπου κι αν έχει φροντίζει μεθοδικά να τις κλείνει.

  • John Smith

   Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που αμφισβητούν την ιατρική δεν σταματούν εκεί. Η αμφισβήτηση συνοδεύεται και από την αποδοχή κάποιας δήθεν «φυσικής» λύσης, η οποία στο 99,99% των περιπτώσεων εδράζεται στο χώρο του μεταφυσικού. Μιλάμε λοιπόν για πίστη, και είναι πολύ δύσκολο ένας πιστός να αρνηθεί την πίστη του. Αν παρακολουθήσεις τους οπαδούς του «γιατρού» θα διαπιστώσεις ότι η αποκάλυψη της απάτης αντί να τους κάνει πιο επιφυλακτικούς τους έκανε αντίθετα πιο φανατικούς υποστηρικτές του.