Το παιχνίδι «Σταυρώστε τον Ιησού μόνοι σας» – Καταρρίπτεται

Σάλο και οργισμένες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει άρθρα που ισχυρίζονται πως υπάρχει παιχνίδι που επιτρέπει στα παιδιά να σταυρώσουν  ένα ομοίωμα του Χριστού.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

 

Στο tilestwra.gr, hellasforce.gr, piraeuspress.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Η φήμη περί ύπαρξης παιχνιδιού με τη Σταύρωση του Ιησού, κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθούν.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, δεν κυκλοφόρησε τέτοιο παιχνίδι σε καμία χώρα. Αναζητώντας στο Amazon, δεν βρήκαμε καμία σχετική καταχώρηση:

Ο ισχυρισμός του 2013 όμως, διανθίστηκε με το δημιούργημα ενός Δανού, μόλις πριν ένα χρόνο.

Η εικόνα του παιχνιδιού του «Εσταυρωμένου», προέρχεται από παρουσίαση στο φεστιβάλ τέχνης Twente Biennale, στη Δανία. Δημιουργός του, είναι ο Filemon Wesselink, όπως αποκάλυψε σε σχετική του ανάρτηση του Twitter, το Μάιο του 2015. Πουθενά δεν αναφέρει πως το project προορίζεται για παιχνίδι που θα βγει στις αγορές.

Το εγχείρημα του Wesselink, έχει αναφερθεί και σε τοπικά δημοσιεύματα:

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως το «παιχνίδι» του Εσταυρωμένου, είναι στη πραγματικότητα ¨καλλιτεχνική» δημιουργία. Επομένως ο ισχυρισμός πως είναι παιδικό παιχνίδι, καταρρίπτεται.

Το παιχνίδι «Σταυρώστε τον Ιησού μόνοι σας» – Καταρρίπτεται

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Octarin

  Μα γιατίιιιιιιιι!!! Τι όμορφα που θα περνάγαμε όλοι μαζί οικογενειακώς στραυτώνοντας τον χριστουλίνο, πόσο διδακτικό, πόσο κοντά στα θεία, μα πόσο! Αχ το θέλω!

 • Hans Kastorp

  Τα οργισμένα σχόλια τι σχέση έχουν; είναι κι αυτά φάρσα;

 • Hans Kastorp

  Τα οργισμένα σχόλια τι σχέση έχουν; είναι κι αυτά φάρσα;

 • Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης

  Μη γράφετε ανοησίες. Η θέση σας ότι δεν κυκλοφόρησε στο Amazon καί σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες πωλήσεων, δεν τεκμαίρει την ανυπαρξίαν του επιμάχου επιτραπεζίου παιγνίου, καθώς μπορεί να είναι προϊόν μίας εταιρείας, η οποία δεν χρησιμοποιεί διαδικτυακές πωλήσεις ως πρακτική της. Άρα, πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να το διερευνάτε περισσότερον.-

  • John Smith

   Το γράφει παρακάτω: είναι έργο Δανού καλλιτέχνη και η εικόνα προέρχεται από την παρουσίαση του έργου σε φεστιβάλ. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι πρόκειται να ακολουθήσει μαζική παραγωγή και προώθηση στις αγορές, πολύ δε μάλλον ως παιδικό παιχνίδι.