Ποιοι είμαστε
Αρχική Το παιχνίδι «Σταυρώστε τον Ιησού μόνοι σας» – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το παιχνίδι «Σταυρώστε τον Ιησού μόνοι σας» – Καταρρίπτεται

3 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σάλο και οργισμένες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει άρθρα που ισχυρίζονται πως υπάρχει παιχνίδι που επιτρέπει στα παιδιά να σταυρώσουν  ένα ομοίωμα του Χριστού.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο tilestwra.gr, hellasforce.gr, piraeuspress.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Η φήμη περί ύπαρξης παιχνιδιού με τη Σταύρωση του Ιησού, κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθούν.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, δεν κυκλοφόρησε τέτοιο παιχνίδι σε καμία χώρα. Αναζητώντας στο Amazon, δεν βρήκαμε καμία σχετική καταχώρηση:

Ο ισχυρισμός του 2013 όμως, διανθίστηκε με το δημιούργημα ενός Δανού, μόλις πριν ένα χρόνο.

Η εικόνα του παιχνιδιού του «Εσταυρωμένου», προέρχεται από παρουσίαση στο φεστιβάλ τέχνης Twente Biennale, στη Δανία. Δημιουργός του, είναι ο Filemon Wesselink, όπως αποκάλυψε σε σχετική του ανάρτηση του Twitter, το Μάιο του 2015. Πουθενά δεν αναφέρει πως το project προορίζεται για παιχνίδι που θα βγει στις αγορές.

Το εγχείρημα του Wesselink, έχει αναφερθεί και σε τοπικά δημοσιεύματα:

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως το «παιχνίδι» του Εσταυρωμένου, είναι στη πραγματικότητα ¨καλλιτεχνική» δημιουργία. Επομένως ο ισχυρισμός πως είναι παιδικό παιχνίδι, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/03/crucify-jesus-toy-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy