Ανάλυση της απάντησης του «Δρ» Μουρούτη για τα ανύπαρκτα πτυχία

94

Με μια ραδιοφωνική συνέντευξη απάντησε ο «γιατρός» Μουρούτης στα αποτελέσματα των έρευνών μας, σχετικά με τα ανύπαρκτα πτυχία του. Ουσιαστικά, παραδέχτηκε πως δεν διαθέτει κανένα πτυχίο, δεν είναι γιατρός, ενώ η έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας αναφέρεται στο ζήτημα του και έχει φτάσει στον Εισαγγελέα Πιερίας. Ανάμεσα στα λεγόμενά του όμως, αναφέρθηκαν αρκετές ανακρίβειες και ψεύδη.

Τι παραδέχτηκε στη συνέντευξη ο κ. Μουρούτης

Ο κ. Μουρούτης, παραδέχτηκε επιτέλους, πως τα επιστημονικά του διαπιστευτήρια είναι ανύπαρκτα και πως δεν είναι γιατρός.

«Δεν έχω σπουδάσει στο Γκρατς, δεν έχω σπουδάσει στο Ross University, δεν έχω σπουδάσει σε αυτά που λένε«. (Δεν τα λέμε εμείς, ο ίδιος τα αναφέρει σε πολλά βίντεο, παράδειγμα). (13:42)

«Δεν είμαι γιατρός έτσι όπως το λένε«. (14:13)

Δημοσιογράφος: «Δηλώνετε λοιπόν εσείς, ότι δεν είστε γιατρος..

Κ. Μουρούτης: «Βεβαίως ναι!» (14:46)

Κ. Μουρούτης: «Αυτά που γράφουν, ότι δεν σπούδασα σε πανεπιστήμια, ισχύουν…» (15:57)

Στο 24:10 όμως, αναφέρει πως έχει κάνει σπουδές σε «επιστήμες υγείας», χωρίς να διευκρινίζει πάνω σε τι αντικείμενο και χωρίς να ερωτηθεί σχετικά από το δημοσιογράφο που τον φιλοξενεί. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για αναπόδεικτο ισχυρισμό και προσπάθεια δικαιολόγησης του γεγονότος πως τόσα χρόνια δηλώνει γιατρός.

Επιπλέον

Ο κ. Μουρούτης υποτιμά τη νοημοσύνη των ακροατών του, λέγοντας πως τα πτυχία που παρουσίασε στην ομιλία στον Άγιο Νικόλαο, στις 15 Μαρτίου 2015, τα έβαλε επίτηδες για να «τσιμπήσουν» οι ενδιαφερόμενοι και να παραπλανηθούν. Θέλει να μας πείσει δηλαδή, ότι περιμέναμε για πάνω από δύο ολόκληρα χρόνια, για να προβούμε στην έρευνα των πτυχίων, που κράτησε μερικές μέρες! Το πρόβλημα για τον ισχυρισμό του όμως, είναι πως τις ίδιες αναφορές στα πτυχία (χωρίς ποτέ να τα παρουσιάσει), τις έχει διατυπώσει και σε άλλες ομιλίες.

Τι άλλο ισχυρίστηκε στη συνέντευξη ο κ. Μουρούτης

1.»Προσκόμισα τους τίτλους μου»

Ισχυρίζεται πως έχει προσκομίσει τους τίτλους σπουδών του στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας. Η αλήθεια όμως είναι η «προσκόμιση» έγινε στο δικηγόρο του. Κανείς επίσημος φορέας όταν ζητάει παρουσίαση διαπιστευτηρίων, δεν εννοεί τον οποιοδήποτε δικηγόρο, αλλά τους ίδιους.  Επιπλέον, στο 10:13 του βίντεο, παραδέχεται πως δεν έχει σπουδάσει σε κανένα από τα πανεπιστήμια που ισχυρίζεται. Άρα, ποια πτυχία προσκόμισε; (14:17)

2. «Να μηνυθούν οι διοργανωτές»

(14:15) Μετά τη πλήρη αποποίηση των τίτλων του, ο κ. Μουρούτης, ρίχνει το βάρος της ευθύνης στους εκάστοτε διοργανωτές που τον παρουσίαζαν ως επιστήμονα! Ο ισχυρισμός, είναι αναληθής. Η απάντηση, στο βίντεο, όπου απαριθμεί τα πτυχία του και την εικόνα, όπου συστήνεται ως γιατρός κτλ:

Ο κ. Μουρούτης, σε πλείστες περιπτώσεις, έκανε επίκληση στην ανύπαρκτη αυθεντία του ως γιατρός και φυσικά γνώριζε τα γραφόμενα σε αφίσες και διαφημίσεις των διοργανωτών. Στο επίσημο βιογραφικό του, στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του, ακόμη και σήμερα, αυτοσυστήνεται ως Medical Doctor(MD), Dr.nat.med, Doctor of Science, Molecular & Cell Bioscience – PhD κτλ.  Το ίδιο ισχύει σε συνεντεύξεις στη τηλεόραση, όπου αυτοπαρουσιάζεται ως γιατρός, νευροεπιστήμων κτλ, όπως στα βιογραφικά που συνοδεύουν τα βιβλία του που πωλούνται μέσω διαδικτύου.

Αναφέρει ακόμη και σήμερα δηλαδή, πως κατέχει τρεις διδακτορικούς τίτλους πάνω στην ιατρική. Επομένως η επίρριψη ευθύνης στους «διοργανωτές» για το τρόπο παρουσίασής του, είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα, για την απόσπαση της προσοχής των ακροατών από το πραγματικό ζήτημα που είναι τα πλαστά πτυχία του «Δρ» Μουρούτη.

Σε εκπομπή του ΚΡΗΤΗ TV προλογίζεται από τη παρουσιάστρια κα Ντελιδάκη, ως «φυσίατρος-νευροεπιστήμων» (01:00). Ο κ. Μουρούτης, δεν αντιδρά και δεν «διορθώνει» τη δημοσιογράφο. Στο ίδιο βίντεο μάλιστα (04:30), αναφέρει πως είναι διπλωματούχος βιολόγος, έκανε πέντε χρόνια ιατρική στη Φρανκφούρτη, ειδικότητα ως φυσίατρος με διδακτορικό τίτλο, μάστερ με δεύτερο διδακτορικό στις ΗΠΑ, τρίτο διδακτορικό στο Robert Gordon University, δέκα χρόνια εργάστηκε στο GSI στο Νταμσταντ, σπουδές στη θεολογία και μάστερ στο MIT, στη κοσμική αστροβιολογία. Όλα τα ανωτέρω, όχι μόνο έχουν καταρριφθεί από την έρευνα μας, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μουρούτης ομολόγησε πως είναι ψεύτικα πτυχία, στη πρόσφατη συνέντευξή του.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UtOJz2NDvwI

3. «Από το 2005, έχω αποποιηθεί την ιδιότητα του γιατρού» (15:40)

Κάτι τέτοιο είναι αναληθές, όπως μπορούμε να δούμε και στην επίσημη ιστοσελίδα του, αλλά και βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube.

Στη πραγματικότητα, η εν μέρη αποποίηση της ιδιότητας του γιατρού, έγινε τον Οκτώβριο του 2016, μέσω ανάρτησης στο facebook.

«Δρ» Μουρούτης_ αποποίηση

Έως τον Ιανουάριο του 2017, παρουσιαζόταν στο facebook, ως γιατρός.

 

4. «Η διαβίβαση που έκανε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, το γράψαν με πηχυαίους τίτλους στο «ελλινικχοαξες», (ως) κατάθεση κόλαφος που στέλνει το Μουρούτη, στην Εισαγγελία και τη καταδίκη»(19:40)

Το άρθρο των Ελληνικών Hoaxes, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φαίνεται πως ο σάλος κινητοποίησε τις αρμόδιες κρατικές αρχές που πια ζητούν την συνδρομή της δικαιοσύνης και διαβιβάζουν την Έκθεση-κόλαφο στον Εισαγγελέα». Πουθενά δεν έχουμε αναφερθεί σε καταδίκη.

Σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες, όχι μόνο δεν έχει αποποιηθεί της (ανύπαρκτης) ιατρικής ιδιότητας, άλλα έδινε ιατρικές οδηγίες, με τραγικές συνέπειες:

5, «Τα email που στάλθηκαν από τα «ελληνικχοαξες» και το κ. Επαχτίτη σε πανεπιστήμια, είναι αναληθή, γιατί κανένα πανεπιστήμιο, δε δίνει απάντηση για κανένα φοιτητή» (16:00)

Τα email είναι πραγματικά, διότι στα screenshots που παρατέθηκαν στην αρχική έρευνα, έχουν τονιστεί οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των πανεπιστημίων που απάντησαν και οποιοσδήποτε μπορεί να επιβεβαιώσει πως ανήκουν στα υπόψιν ιδρύματα, με μια απλή αναζήτηση μέσω Google. Ακόμη, τα πανεπιστήμια, για να διαφυλάξουν το κύρος τους από τον οποιονδήποτε που ψευδώς ισχυρίζεται πως κατέχει πτυχίο, απαντάνε όταν ερωτηθούν:

Το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου μάλιστα, ευχαριστεί τον Δρ. Ανδρέα Καρατζά για τη πρωτοβουλία του. Ο Δρ. Καρατζάς, μας βοήθησε με την έρευνά μας, επικοινωνώντας με κάποια από τα πανεπιστήμια που υποτίθεται πως είχαν απονείμει τίτλους στο κ. Μουρούτη.

Όλη η αλληλογραφία με τα τρία πανεπιστήμια με τα οποία επικοινωνήσαμε, είναι διαθέσιμη για χρήση από οποιαδήποτε επίσημη αρχή. Ο κ. Μουρούτης, αμφισβητεί την αξία του απαντητικού email που λάβαμε από το Ινστιτούτο Γκαίτε (16:17). Ο ίδιος όμως είχε παραδεχτεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, πως ούτως ή άλλως, δεν έχει πτυχίο από αυτό το ίδρυμα! (15:55).

Στο 16:15, αναφέρει πως «...όταν στέλνουν στο Wolfgang Goethe Universität στη Φρανκφούρτη για το αν έχω κάνει εκεί διδακτορικό, η απάντηση είναι we cannot confirm his doctror Mouroutis (!), we need his certificate, το οποίο σημαίνει χρειαζόμαστε την επιβεβαίωσή του, οπότε ψεύδονται όταν λένε… και δεν έχουμε όλη την αλληλογραφία«.

Το mail λέει «...αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχει πτυχίο γιατρού για το κ. Μουρούτη. Για περαιτέρω έρευνα, χρειαζόμαστε το πτυχίο του«.

(Το πλήρες ιστορικό των email με το Ινστιτούτο Γκαίτε, που ο κ. Μουρούτης αμφισβητεί, είναι διαθέσιμο σε κάθε αρμόδια αρχή).

Σε κάθε περίπτωση, το «διδακτορικό» του κ. Μουρούτη από το Wolfgang Goethe Universität, είναι πλαστό, αφενός διότι οι υπογραφές με το άλλο υποτιθέμενο «διδακτορικό» από το Γκρατς, είναι ολόιδιες και αφετέρου, επειδή το παραδέχτηκε και ο ίδιος.

6. «Ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή μου από τους ερευνητές – ουδέποτε ρωτήθηκα» (16:50)

Ο κ. Μουρούτης μέμφθηκε τους «ερευνητές», διότι πριν δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους για τα ανύπαρκτα πτυχία του, δεν επικοινώνησαν μαζί του για διευκρινήσεις. Ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο κ. Μουρούτης, σε επικοινωνία που είχε με τον Θάνο Επαχτιτή (αρθρογράφο εκείνη την εποχή της σελίδας terranovaincognita.gr), είχε δηλώσει , πως «Η παρουσίαση ή δημοσίευση διαπιστευτηρίων μου έγκειται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μόνο σε πρόσωπο δημοσίου δικαίουκαι όχι σε οιονδήποτε ιδιώτη προς τέρψη ή ικανοποίηση της ίδιας ή κοινής περιέργειας«

Τον Ιανουάριο του 2017, δήλωνε δημόσια, πως όποιος ενδιαφέρεται για τα πτυχία του, θα έπρεπε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό (μηνυτήρια αναφορά), ή εξώδικα μέσω του νομικού του εκπροσώπου. Γίνεται εύκολα κατανοητό, πως ο κ. Μουρούτης, δεν δεχόταν ερωτήσεις, διότι δε μπορούσε να παρουσιάσει πτυχία.

7. «Αποδομούν τον μηνυτή για να αποδομήσουν το μήνυμα» (18:35)

Για άλλη μια φορά, ο κ. Μουρούτης παρουσιάζει τον εαυτό του ως μάρτυρα (μηνυτής), και τα ψευδοεπιστημονικά λεγόμενά του ως «μήνυμα» που κάποιοι θέλουν να αποσιωπήσουν. Πρόκειται για προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από τη δράση και την επάρκειά του.

8. «Με αποκαλούν απατεώνα και τσαρλατάνο»

Σε κανένα από τα άρθρα μας, δεν αποκαλέσαμε το κ. Μουρούτη με αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Η έρευνά μας, εστίασε αποκλειστικά στην ύπαρξη ή μη των πτυχίων που ισχυριζόταν ότι κατέχει.

9. «Κίνητρα» (18:10), (21:35)

Ο κ. Μουρούτης, αφήνει να εννοηθεί πως οι αρθρογράφοι των ellinikahoaxes.gr – factchecker.gr, ωθούνται από «σκοτεινά κέντρα». Οι θεωρίες συνωμοσίας του «γιατρού», είναι ένας αναπόδεικτος ισχυρισμός. Όλα τα φιλοξενούμενα άρθρα είναι υπογεγραμμένα και η ιδιοκτησία των ιστοσελίδων, ήταν πάντα φανερή.

10. «Έχουν πιαστεί πολλές φορές να αναρτούν πράγματα, τα οποία είναι αναληθή και ψευδή» (17:07), (21:46)

Ακόμη ένας αναπόδεικτος ισχυρισμός και λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν έδωσε ούτε ένα παράδειγμα.

11. «Με κατηγορούν ότι προσηλυτίζω… – Δεν είμαι Αντβεντιστής της 7ης Ημέρας» (21:50)

Ο κ. Μουρούτης αναφέρει πως παλαιότερα ήταν μέλος της Εκκλησίας των Αντβεντιστών, κάτι που είχε προκύψει από την έρευνά μας. Εξυπακούεται πως η πίστη σε οποιοδήποτε δόγμα, δεν είναι κατακριτέα και ουδέποτε τον μεμφθήκαμε για αυτό. Όμως, αν και ισχυρίζεται πως πλέον δεν είναι Αντβεντιστής, παλαιότερη έρευνά μας, έχει αποκαλύψει πως η «θεοβιολογία» του και το πρόγραμμα NEW START που εφαρμόζει στα «βιωματικά του σεμινάρια», είναι ακριβής αντιγραφή της θεολογίας των Αντβεντιστών.

Greek-Mission-2011-Adventist-Online-Yearbook2

12. «Σε συνέντευξή μου στη κα Ντελιδάκη, είπα πως έχω μεταπτυχιακό από το MIT – έκανα λάθος»(26:30)

Δεν έκανε λάθος μόνο στη κα Ντελιδάκη. Το «λάθος» του κ. Μουρούτη, είναι επαναλαμβανόμενο (03:38):

13. «…δεν έχω καταφερθεί ενάντια στη (συμβατική) ιατρική…» (30:50)

Ψευδής ισχυρισμός. Ο κ. Μουρούτης είναι ένα από τα γνωστότερα ονόματα στον εγχώριο αντιεμβολιαστικό κύκλο. Η θέση του για τα κλασικά θεραπευτικά σχήματα κατά του καρκίνου (χημειοθεραπείες κτλ) και τα εμβόλια, είναι ενάντια στη συμβατική ιατρική θεώρηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το βιβλίο του «Εμβόλια όλη η αλήθεια«.

Το ίδιο υποστηρίζει και για ορισμένες διαγνωστικές εξετάσεις όπως η μαστογραφία, στη θέση της οποίας, προτείνει τη ψευδοεπιστημονική θερμογραφία.

«Έγκριτοι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για τους μαζικούς εμβολιασμούς» (32:15)

Ο κ. Μουρούτης πιθανότατα θεωρεί «έγκριτους» επιστήμονες, γνωστούς τσαρλατάνους του εξωτερικού, όπως τον διαβόητο Dr. Mercola (δείτε εδώ), που βρίσκεται σε έρευνα από τις αμερικανικές αρχές και τον Dr. Wakefield που ξεκίνησε την αντιεμβολιαστική φρενίτιδα πριν 20 χρόνια, καταδικάστηκε για απάτη και διαγράφτηκε από το Ιατρικό Μητρώο της Μ. Βρετανίας. Περισσότερα εδώ.

«Δεν ασκώ ιατρική πράξη στα σεμινάρια στο ξενοδοχείο στο Ελατοχώρι» (37:28)

Το Semeli Resort, που φιλοξενεί τα «βιωματικά σεμινάρια», ισχυριζόταν μέχρι πριν λίγες ημέρες, πως διοργανώνει ιατρικό τουρισμό με επικεφαλής το κ. Μουρούτη. «Το προσωπικό του κέντρου NEWSTART του Δρ. Κωνσταντίνου Μουρούτη, φιλοδοξεί να προσφέρει ίαση και αποκατάσταση σε αυτούς που υποφέρουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες…«. Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την έρευνά μας, η σχετική «διαφήμιση» κατέβηκε από τη σελίδα του ξενοδοχείου.

14. «Κάλω να βρουν έναν από αυτούς που συμμετείχαν (στα βιωματικά σεμινάρια), που γραπτά μπορεί να καταγγείλει πως εγώ του διέκοψα φαρμακευτική αγωγή...» (37:43)

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο επώνυμες καταγγελίες για τη δράση του «γιατρού» και τη προτροπή του να διακόψουν θεραπείες. Πρόκειται για τη καταγγελία του κ. Χάρη Αναστασίου και της κας Μαίρης Κουρούπη. Δείτε εδώ και εδώ. Επομένως τα περί γραπτής καταγγελίας, είναι ισχυρισμός άνευ αξίας και προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από την ουσία.

15. «Ο κ. Αναστασίου είναι ψεύτης και συκοφάντης»

Ο κ. Μουρούτης κατηγορεί το κ. Χάρη Αναστασίου πως ψεύδεται όταν αποκάλυψε πως ο «γιατρός» πρότεινε να τον θεραπεύσει από το καρκίνο που έπασχε με «εναλλακτικές» μεθόδους. Όμως, στο προφίλ του κ. Μουρούτη στο facebook, ανακαλύψαμε ανάρτηση στην οποία, ο κ. Μουρούτης συγχαίρει το κ. Αναστασίου που δεν έπεσε στη παγίδα τσαρλατάνων!!! Όταν όμως ο δεύτερος αποκάλυψε πως ο αναφερόταν στον κ. Μουρούτη, εισέπραξε το χαρακτηρισμό του ψεύτη. Περισσότερα εδώ. Η ασυνέχεια των ισχυρισμών, είναι χαρακτηριστική.

Συμπεράσματα

-Ο κ. Μουρούτης, παραδέχεται πως έλεγε ψέμματα για όλα τα πτυχία του, που παρουσιάσαμε στην έρευνα.

-Ισχυρίζεται πως πριν δύο χρόνια, ήξερε ότι κάποιοι θα έλεγχαν τα πλαστά πτυχία που παρουσίασε επί τούτου σε ομιλία στον Άγιο Νικόλαο και το έκανε για να τους «παγιδεύσει». Ο ισχυρισμός είναι αστείος.

-Αναφέρει πως από το 2005, έχει αποποιηθεί της τιτλοφόρησης του γιατρού. Σύμφωνα με την έρευνα μας, η εν μέρη αποποίηση, έλαβε χώρα στα τέλη του 2016. Σε αρκετά σημεία, ακόμη και σήμερα, εμφανίζεται ως γιατρός.

-Ισχυρίζεται ψευδώς πως ουδέποτε ρωτήθηκε για τα διαπιστευτήριά του. Έχει ερωτηθεί ήδη από τις αρχές Μαρτίου 2016 και αρνήθηκε να το πράξει.

-Έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τους διοργανωτές των ομιλιών του για το τρόπο που τον παρουσίαζαν, τη στιγμή που ο ίδιος έκανε επίκληση στην ανύπαρκτη αυθεντία του και αναφερόταν στα πτυχία του.

-Αυτοπαρουσιάζεται ως «μάρτυρας», ενώ η ουσία είναι εάν είναι κάτοχος πτυχίων ή όχι πάνω στην ιατρική.

-Ισχυρίζεται πως τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, δεν παρέχουν πληροφορίες για τους απόφοιτούς τους. Ο ισχυρισμός, είναι ψευδής.

Κατακλείδα

Κατά τη γνώμη μας, η συνέντευξη του κ. Μουρούτη στο Ράδιο Ενημέρωση, ήταν μια ατυχής προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Η ουσία είναι πως παραδέχτηκε την εγκυρότητα της έρευνας, δηλαδή πως δεν έχει τα πτυχία που παρουσιάζει και αναφέρει στις ομιλίες του.

Αντί επιλόγου

Άραγε, γιατί έδωσε εντολή σε έναν εκ των «στενότερων» φίλων του, να κατεβάσει όλα τα βίντεο από το κανάλι του;

 

 

Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθεια τον Δρ. Κίμωνα Ανδρέα Καρατζά, Επίκουρο Καθηγητή μικροβιολογίας τροφίμων, του Reading University.

 • Let there be Life

  καπως πρεπει να ξεσπασει και η επιθετικοτητα των ζωικων πρωτεινων και ορμονων που καταναλωνεις…ισως στο μελλον να καταλαβεις.

  • Chronis

   Απο τα «αφυπνισμένα» σου σχόλια καταλαβαινεις το στρες. Πήγαινε να φας σαν άνθρωπος…και οχι σαν κατσίκα ρε. Ασε τις φοβίες και τις ηθικολογίες σου. Δεν καταλαβαινεις οτι εισαι περιγελος ? Τι βλακιες ειναι αυτες οι νεο χιπστερικες αμερικανιες που σας φυτευουν στον εγκεφαλο ρε τραχανα(vegan βρισια).

   • Let there be Life

    Και οι κατσικες ? εχουν (η μηπως οχι?) ψυχη…..μην μας υποτιμας.
    Φιλακια?❤

    • Chronis

     Ψυχή ? Ηθική ? Τι είναι αυτά που λες ? Για φαγητό μιλάμε .

    • Chronis

     Ψυχή ? Ηθική ? Τι είναι αυτά που λες ? Για φαγητό μιλάμε .

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Let there be Life

      Ναι ψυχη δεν υπαρχει, new age χιπστερικο αστειο εκανα…μαλλον ατυχες.
      Ηθικη υπαρχει διοτι το φαγητο ειναι ενεργεια που απο καπου αφαιρειτε και μετατρεπεται στο να ζουμε εμεις. Ο ανθρωπος ως λογικο συναισθηματικο ηθικο ειδος ενδιαφερεται το φαγητο του ως ενεργεια του απο που πρερχεται αλλα και οταν αυτο μετατρεπεται μεσα του τι επιπτωση εχει στους δικου του ζωντανους ιστους και βιοχημεια. Διφορετικα τι διαφορα εχει απο το να τρωμε ο ενας τον αλλον καθως και τα κοπρανα μας και τα σκουπιδια. Ολα ενεργεια φαγητο ειναι.

     • Chronis

      Τα εχεις μπερδεψει. Ειλικρινα δεν με νοιαζει οτι και να τρως. Παντως να ξερεις ηθικη ΔΕΝ υπαρχει στο χαμπουργκερ. Φαε οτι «σκατα» θελεις. Αλλα και εγω θα τρωω οτι «σκατα» ΘΕΛΩ.

     • Chronis

      Τα εχεις μπερδεψει. Ειλικρινα δεν με νοιαζει οτι και να τρως. Παντως να ξερεις ηθικη ΔΕΝ υπαρχει στο χαμπουργκερ. Φαε οτι «σκατα» θελεις. Αλλα και εγω θα τρωω οτι «σκατα» ΘΕΛΩ.

     • Chronis

      Τα εχεις μπερδεψει. Ειλικρινα δεν με νοιαζει οτι και να τρως. Παντως να ξερεις ηθικη ΔΕΝ υπαρχει στο χαμπουργκερ. Φαε οτι «σκατα» θελεις. Αλλα και εγω θα τρωω οτι «σκατα» ΘΕΛΩ.

     • Chronis

      Τα εχεις μπερδεψει. Ειλικρινα δεν με νοιαζει οτι και να τρως. Παντως να ξερεις ηθικη ΔΕΝ υπαρχει στο χαμπουργκερ. Φαε οτι «σκατα» θελεις. Αλλα και εγω θα τρωω οτι «σκατα» ΘΕΛΩ.

     • Chronis

      Τα εχεις μπερδεψει. Ειλικρινα δεν με νοιαζει οτι και να τρως. Παντως να ξερεις ηθικη ΔΕΝ υπαρχει στο χαμπουργκερ. Φαε οτι «σκατα» θελεις. Αλλα και εγω θα τρωω οτι «σκατα» ΘΕΛΩ.

     • Chronis

      Τα εχεις μπερδεψει. Ειλικρινα δεν με νοιαζει οτι και να τρως. Παντως να ξερεις ηθικη ΔΕΝ υπαρχει στο χαμπουργκερ. Φαε οτι «σκατα» θελεις. Αλλα και εγω θα τρωω οτι «σκατα» ΘΕΛΩ.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ.
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την ζωη? Φαε οτι θελεις αλλα για τον πονο που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Let there be Life

      Αν δεν σε ενοιαζε δεν θα αρχιζες τη συζητηση για το θεμα της διατροφης. Ηθικη υπαρχει σε καθε πραξη μας και υπαρχει και στο χαμπουργκερ. (Ειδικα στο Χαμπουρκερ αν το αναλυσεις)
      Τα κυταρα σου πως δεχονται τη χημεια του χαμπουργκερ? Τα προωθει προς την φυσιολογικη λειτουργια τους? Φαε οτι θελεις αλλα για τη δυσλειτουργια που λαμβανεις σε κυταρικο και νοητικο επιπεδο ανελαβε τις ευθυνες σου.

     • Chronis

      Φυσικα γνωριζεις οτι αυτη την διατροφικη παρεκλιση που εχεις…την εχουν ΜΟΝΟ στον δυτικο κοσμο. Στο κοσμο που εχουν τα παντα. Ειναι η «αρρωστια» των ελιτ. Οτι και να πεις…οτι και να γραψεις…οτι ανοησια…οτι ψευδοεπιστιμονικη αρλπουμπα…οτι χιπστερικη new age σαχλαμαρα…το μονο που θα καταφερεις …ειναι απλα να σε λυπηθουμε. Ελπιζω τουλαχιστον να ξεφυσγεις γρηγορα και χωρις προβληματα …απο την ψευτοιδεολογια των vegan.

     • Chronis

      Φυσικα γνωριζεις οτι αυτη την διατροφικη παρεκλιση που εχεις…την εχουν ΜΟΝΟ στον δυτικο κοσμο. Στο κοσμο που εχουν τα παντα. Ειναι η «αρρωστια» των ελιτ. Οτι και να πεις…οτι και να γραψεις…οτι ανοησια…οτι ψευδοεπιστιμονικη αρλπουμπα…οτι χιπστερικη new age σαχλαμαρα…το μονο που θα καταφερεις …ειναι απλα να σε λυπηθουμε. Ελπιζω τουλαχιστον να ξεφυσγεις γρηγορα και χωρις προβληματα …απο την ψευτοιδεολογια των vegan.

     • Let there be Life

      Ευτυχως 20 χρονια Βιγκαν και ελυσα προβληματα δεν δημιουργησα.
      Ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο οσο ειναι ακομα καιρος.
      Δεν ειναι «αρρωστια» των ελιτ, αλλα η ΛΟΓΙΚΗ επιλογη μορφωμενων ανθρωπων. Ψευτοιδεολογια αραγε ή Βιολογια?

     • Let there be Life

      Ευτυχως 20 χρονια Βιγκαν και ελυσα προβληματα δεν δημιουργησα.
      Ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο οσο ειναι ακομα καιρος.
      Δεν ειναι «αρρωστια» των ελιτ, αλλα η ΛΟΓΙΚΗ επιλογη μορφωμενων ανθρωπων. Ψευτοιδεολογια αραγε ή Βιολογια?

     • Let there be Life

      Ευτυχως 20 χρονια Βιγκαν και ελυσα προβληματα δεν δημιουργησα.
      Ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο οσο ειναι ακομα καιρος.
      Δεν ειναι «αρρωστια» των ελιτ, αλλα η ΛΟΓΙΚΗ επιλογη μορφωμενων ανθρωπων. Ψευτοιδεολογια αραγε ή Βιολογια?

     • Let there be Life

      Ευτυχως 20 χρονια Βιγκαν και ελυσα προβληματα δεν δημιουργησα.
      Ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο οσο ειναι ακομα καιρος.
      Δεν ειναι «αρρωστια» των ελιτ, αλλα η ΛΟΓΙΚΗ επιλογη μορφωμενων ανθρωπων. Ψευτοιδεολογια αραγε ή Βιολογια?

     • Let there be Life

      Ευτυχως 20 χρονια Βιγκαν και ελυσα προβληματα δεν δημιουργησα.
      Ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο οσο ειναι ακομα καιρος.
      Δεν ειναι «αρρωστια» των ελιτ, αλλα η ΛΟΓΙΚΗ επιλογη μορφωμενων ανθρωπων. Ψευτοιδεολογια αραγε ή Βιολογια?

     • Let there be Life

      Ευτυχως 20 χρονια Βιγκαν και ελυσα προβληματα δεν δημιουργησα.
      Ελπιζω να κανεις και εσυ το ιδιο οσο ειναι ακομα καιρος.
      Δεν ειναι «αρρωστια» των ελιτ, αλλα η ΛΟΓΙΚΗ επιλογη μορφωμενων ανθρωπων. Ψευτοιδεολογια αραγε ή Βιολογια?

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

   • O.T.D

    Νεοφερμένες αμερικανιές θεωρούνται οι βλακείες που καταναλώνεις και χαίρεσαι κιόλας. Τρώγε 700 τζι μπριζόλες κάθε μέρα και τα ξαναλέμε. Αμερικάνικη χιπστεριά είναι η μη κατανάλωση κρέατος; Και λες τον άλλο «πσ»εκασμένο; Έλεος…

    • Chronis

     Ναι βρε νεοκοπε αμερικανολαγνε χιπστερα. Και ποιος σου ειπε ρε μπρουκλη οτι τρωω μονο κρεας ? Δεν θα κανετε την διατροφικη σας παρεκλιση κανονα ρε αμερικανακι. Θα τρωμε και τα ψαρια μας και τις φετες μας και τα οσπρια μας…και οτι θελουμε. Καταλαβες χιπστερα της κακια ωρας….πσεκασμενε !!!

     • O.T.D

      Ρε Χρόνη, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία γκόμενα που θα σε απατήσει. Μην έχεις τόσα νευράκια. Το ότι τους έπιασες στα πράσα βέβαια πονάει, το νιώθω…

      Πάμε στα σημαντικά τώρα. Όταν γυρνάς σε κάποιον και τους λες «πσεκασμένε φάε ραπανάκια» ή «κοίτα με που εγώ θα φάω 2 μπριζόλες των 700g» και άλλα τέτοια λες και είσαι στο προνήπιο (για να μη αναφέρω ότι λες αμερικανιά τη χορτοφαγία), μην περιμένεις και πολύ σοβαρή αντιμετώπιση. Ξύπνα ψεκασμένε με ψιιιι. Και κανένα αναψυκτικό να πίνεις μαζί με τις μπριζόλες.

     • Chronis

      Πω πω χιούμορ αν σκέφτεσαι να γίνεις stand up comedian ,dont quit your day job . Μάλλον δεν μπορείς ..να αντιληφθείς την υπερβολή στο σχόλιό μου. Όσο για το «πσεκασμένος»…μάλλον και εκεί έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Αύριο με τον κηδεμόνα σου !!! Υ.Γ ….πολύ αμερικανίλα ρε παιδί μου πάντως. Άκου βίγκαν …χαχαχα !!!

     • Chronis

      Πω πω χιούμορ αν σκέφτεσαι να γίνεις stand up comedian ,dont quit your day job . Μάλλον δεν μπορείς ..να αντιληφθείς την υπερβολή στο σχόλιό μου. Όσο για το «πσεκασμένος»…μάλλον και εκεί έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Αύριο με τον κηδεμόνα σου !!! Υ.Γ ….πολύ αμερικανίλα ρε παιδί μου πάντως. Άκου βίγκαν …χαχαχα !!!

     • Chronis

      Πω πω χιούμορ αν σκέφτεσαι να γίνεις stand up comedian ,dont quit your day job . Μάλλον δεν μπορείς ..να αντιληφθείς την υπερβολή στο σχόλιό μου. Όσο για το «πσεκασμένος»…μάλλον και εκεί έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Αύριο με τον κηδεμόνα σου !!! Υ.Γ ….πολύ αμερικανίλα ρε παιδί μου πάντως. Άκου βίγκαν …χαχαχα !!!

     • Chronis

      Πω πω χιούμορ αν σκέφτεσαι να γίνεις stand up comedian ,dont quit your day job . Μάλλον δεν μπορείς ..να αντιληφθείς την υπερβολή στο σχόλιό μου. Όσο για το «πσεκασμένος»…μάλλον και εκεί έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Αύριο με τον κηδεμόνα σου !!! Υ.Γ ….πολύ αμερικανίλα ρε παιδί μου πάντως. Άκου βίγκαν …χαχαχα !!!

     • Chronis

      Πω πω χιούμορ αν σκέφτεσαι να γίνεις stand up comedian ,dont quit your day job . Μάλλον δεν μπορείς ..να αντιληφθείς την υπερβολή στο σχόλιό μου. Όσο για το «πσεκασμένος»…μάλλον και εκεί έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Αύριο με τον κηδεμόνα σου !!! Υ.Γ ….πολύ αμερικανίλα ρε παιδί μου πάντως. Άκου βίγκαν …χαχαχα !!!

     • Chronis

      Πω πω χιούμορ αν σκέφτεσαι να γίνεις stand up comedian ,dont quit your day job . Μάλλον δεν μπορείς ..να αντιληφθείς την υπερβολή στο σχόλιό μου. Όσο για το «πσεκασμένος»…μάλλον και εκεί έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Αύριο με τον κηδεμόνα σου !!! Υ.Γ ….πολύ αμερικανίλα ρε παιδί μου πάντως. Άκου βίγκαν …χαχαχα !!!

     • O.T.D

      Φυσικά και αντιλήφθηκα την υπερβολή. Αυτό ακριβώς είπα. ότι είσαι υπερβολικός. Και επίσης ο βίγκαν δεν τρώει κρέας, σου’πα εγώ να μην τρως κρέας;

     • O.T.D

      Φυσικά και αντιλήφθηκα την υπερβολή. Αυτό ακριβώς είπα. ότι είσαι υπερβολικός. Και επίσης ο βίγκαν δεν τρώει κρέας, σου’πα εγώ να μην τρως κρέας;

 • Let there be Life

  καπως πρεπει να ξεσπασει και η επιθετικοτητα των ζωικων πρωτεινων και ορμονων που καταναλωνεις…ισως στο μελλον να καταλαβεις.

 • Let there be Life

  καπως πρεπει να ξεσπασει και η επιθετικοτητα των ζωικων πρωτεινων και ορμονων που καταναλωνεις…ισως στο μελλον να καταλαβεις.

 • Αλιβάνιστο Τρολ

  Αυτή η Ντελιδάκη στην Κρήτη Tv έχει μαζέψει όλο τον αντιεπιστημονικό συφερτό στην εκπομπή της. Από αρωματοθεραπευτές και pranic healers μέχρι ομοιοπαθητικούς και λοιπούς «εναλλακτικούς» τσαρλατάνους. Ο Μουρούτης είναι το κεράκι στην τούρτα…

 • Αλιβάνιστο Τρολ

  Αυτή η Ντελιδάκη στην Κρήτη Tv έχει μαζέψει όλο τον αντιεπιστημονικό συφερτό στην εκπομπή της. Από αρωματοθεραπευτές και pranic healers μέχρι ομοιοπαθητικούς και λοιπούς «εναλλακτικούς» τσαρλατάνους. Ο Μουρούτης είναι το κεράκι στην τούρτα…

 • Αλιβάνιστο Τρολ

  Αυτή η Ντελιδάκη στην Κρήτη Tv έχει μαζέψει όλο τον αντιεπιστημονικό συφερτό στην εκπομπή της. Από αρωματοθεραπευτές και pranic healers μέχρι ομοιοπαθητικούς και λοιπούς «εναλλακτικούς» τσαρλατάνους. Ο Μουρούτης είναι το κεράκι στην τούρτα…

 • Γλουπ!!!

  Keep going ELLINIKA HOAXES.
  Υπάρχουν κι άλλοι σαν και του του είδους του και αφού δεν βλέπουμε φως από την επίσημη πολιτεία, δώστε το τουλάχιστον εσείς.
  Keep going…..

 • JOHN

  Σε άλλες εποχές δεν θα του έδινε σχεδόν κανείς σημασία ή θα προκαλούσε τον γέλωτα!!Ο εν λόγω όμως εκμεταλεύεται τις δυνατότητες που του δίνει το διαδίκτυο να προβάλλει και να διαφημίζει τον εαυτό του στο κοινό και με σχετική επιτυχία μάλιστα!!

  Μήπως ήταν κατα πολύ καλύτερη η προ ίντερνετ εποχή??Βέβαια και οι της ιστοσελίδας «ΕllinikaHoaxes» θα έμεναν χωρίς ……χόμπυ!!

 • JOHN

  Σε άλλες εποχές δεν θα του έδινε σχεδόν κανείς σημασία ή θα προκαλούσε τον γέλωτα!!Ο εν λόγω όμως εκμεταλεύεται τις δυνατότητες που του δίνει το διαδίκτυο να προβάλλει και να διαφημίζει τον εαυτό του στο κοινό και με σχετική επιτυχία μάλιστα!!

  Μήπως ήταν κατα πολύ καλύτερη η προ ίντερνετ εποχή??Βέβαια και οι της ιστοσελίδας «ΕllinikaHoaxes» θα έμεναν χωρίς ……χόμπυ!!

 • JOHN

  Σε άλλες εποχές δεν θα του έδινε σχεδόν κανείς σημασία ή θα προκαλούσε τον γέλωτα!!Ο εν λόγω όμως εκμεταλεύεται τις δυνατότητες που του δίνει το διαδίκτυο να προβάλλει και να διαφημίζει τον εαυτό του στο κοινό και με σχετική επιτυχία μάλιστα!!

  Μήπως ήταν κατα πολύ καλύτερη η προ ίντερνετ εποχή??Βέβαια και οι της ιστοσελίδας «ΕllinikaHoaxes» θα έμεναν χωρίς ……χόμπυ!!

 • Komninos

  Μετά την υπόθεση Σώρρα, ίσως είναι η σημαντικότερη έρευνα και αποκάλυψη που έχετε κάνει. Αυτή ίσως είναι ακόμα σημαντικότερη: Καθώς η παύση της δραστηριότητας αυτού του τσαρλατάνου, που παίζει με τον ανθρώπινο πόνο και τις ανθρώπινες ζωές, πιθανώς θα σώσει κόσμο και στο μέλλον. Εύχομαι να επέμβει ο Εισαγγελέας και σύντομα να τον δούμε στην φυλακή, για τις ζωές που πιθανώς έχει ήδη αφαιρέσει με την προπαγάνδα και την απάτη του. Καθώς η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας για οικονομικό όφελος, είναι χειρότερο έγκλημα από την εκμετάλευση της ανθρώπινης ανοησίας για πολιτικό-οικομονικό όφελος (υπόθεση Σώρρας). Και πάλι συγχαρητήρια και συνεχίστε να προσφέρετε τα μέγιστα.

  • Andreas Karatzas

   Θα ήθελα να διαφωνήσω κάθετα εδώ. Αν μπορούσες να υπολογίσεις την ζημιά που έχει προκαλέσει στο Ελληνικό κράτος το αντιεμβολιαστικό κίνημα, η άρνηση θεραπειών, η άρνηση κατανάλωσης γάλακτος και πολλά άλλα των οποίων ο Μουρούτης είναι ο βασικός φορέας, θα καταλάβαινες ότι το σκάνδαλο Σώρρα είναι παιγχνιδάκι. Έστω και μια μικρή μείωση στην εμβολιαστική κάλυψη ισούται με εκατοντάδες εκατομμύρια ζημιά. Μόνο να υπολογίσεις το κόστος από ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ που αρρώστησε από γρίππη έμεινε στην εντατική και έφυγε με κατεστραμένα νεφρά και ότι αυτός ο άνθρωπος θα απαιτεί αιμοδιάλυση για δεκαετίες επί 2-3 φορές την εβδομάδα φτάνει για να καταλάβεις. Δεν συζητώ για τον ανθρώπινο πόνο από τον θάνατο ανθρώπων. Οι πιστοί του Μουρούτη ήταν περίπου όσοι και του Σώρρα, ο Σώρρας δεν σκότωσε κανέναν, και τελικά τα χρήματα τα οποία χρωστούν οι οπαδοί του συνεχίζουν να τα χρωστάν. Απλά φάνηκε μεγάλο σκάνδαλο επειδή είπε ότι είχε 600 δις, όμως το σκάνδαλο δεν είναι 600 δις, είναι πολύ πολύ μικρό. Αν υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους του σκανδάλου Μουρούτη το σκάνδαλο Σώρρα είναι παρονυχίδα.

  • Andreas Karatzas

   Θα ήθελα να διαφωνήσω κάθετα εδώ. Αν μπορούσες να υπολογίσεις την ζημιά που έχει προκαλέσει στο Ελληνικό κράτος το αντιεμβολιαστικό κίνημα, η άρνηση θεραπειών, η άρνηση κατανάλωσης γάλακτος και πολλά άλλα των οποίων ο Μουρούτης είναι ο βασικός φορέας, θα καταλάβαινες ότι το σκάνδαλο Σώρρα είναι παιγχνιδάκι. Έστω και μια μικρή μείωση στην εμβολιαστική κάλυψη ισούται με εκατοντάδες εκατομμύρια ζημιά. Μόνο να υπολογίσεις το κόστος από ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ που αρρώστησε από γρίππη έμεινε στην εντατική και έφυγε με κατεστραμένα νεφρά και ότι αυτός ο άνθρωπος θα απαιτεί αιμοδιάλυση για δεκαετίες επί 2-3 φορές την εβδομάδα φτάνει για να καταλάβεις. Δεν συζητώ για τον ανθρώπινο πόνο από τον θάνατο ανθρώπων. Οι πιστοί του Μουρούτη ήταν περίπου όσοι και του Σώρρα, ο Σώρρας δεν σκότωσε κανέναν, και τελικά τα χρήματα τα οποία χρωστούν οι οπαδοί του συνεχίζουν να τα χρωστάν. Απλά φάνηκε μεγάλο σκάνδαλο επειδή είπε ότι είχε 600 δις, όμως το σκάνδαλο δεν είναι 600 δις, είναι πολύ πολύ μικρό. Αν υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους του σκανδάλου Μουρούτη το σκάνδαλο Σώρρα είναι παρονυχίδα.

 • Komninos

  Μετά την υπόθεση Σώρρα, ίσως είναι η σημαντικότερη έρευνα και αποκάλυψη που έχετε κάνει. Αυτή ίσως είναι ακόμα σημαντικότερη: Καθώς η παύση της δραστηριότητας αυτού του τσαρλατάνου, που παίζει με τον ανθρώπινο πόνο και τις ανθρώπινες ζωές, πιθανώς θα σώσει κόσμο και στο μέλλον. Εύχομαι να επέμβει ο Εισαγγελέας και σύντομα να τον δούμε στην φυλακή, για τις ζωές που πιθανώς έχει ήδη αφαιρέσει με την προπαγάνδα και την απάτη του. Καθώς η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας για οικονομικό όφελος, είναι χειρότερο έγκλημα από την εκμετάλευση της ανθρώπινης ανοησίας για πολιτικό-οικομονικό όφελος (υπόθεση Σώρρας). Και πάλι συγχαρητήρια και συνεχίστε να προσφέρετε τα μέγιστα.

 • Michael Kasimis

  Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε…

 • Michael Kasimis

  Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε…

 • Michael Kasimis

  Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε…

 • Let there be Life

  Δυστυχως τα προβληματα που ο ιδιος δημιουργησε αυτη τη στιγμη αμαυρωνουν σημαντικες αληθειες των λεγομενων του. Τά ωφέλή τής μη κρεοφαγιας, της υγιεινης διατροφης, της φυσικης ζωης, του νοηματος για ζωη, τής κοινωνικης προσφορας, του εθελοντισμου, της οικολογιας, της πιστης και της ηθικης ΙΣΧΥΟΥΝ απο την αρχη του ανθρωπινου ειδος. ΔΕΝ ανηκουν στο Μουρουτη και σε κανενα ανθρωπο και ώφέίλέί νά ειναι πολυ πρόσέκτίκος ο οπόιοσδηποτε οταν αποφασιζει να γινει πρεσβευτεις τους, διοτι η ευθυνη ειναι μεγαλυτερη.
  Ειδικα οταν με ενα ψευτομαγκικο & αλαζονικο τροπο αποφασιζεις να κρινεις του παντες και τα παντα. Ποσο μαλλον οταν αισθανεσαι, επιλεγμενος, απεσταλμενος και εξουσιοδοτημενος απο ενα Θρησκευτικο Θεο. Ο Χριστος που πρεσβεύβει ειπε τα ναι να ειναι ναι και το οχι να ειναι οχι. Οτιδηποτε αλλο περα απο αυτο ειναι πονηρο. Ο ιδιος δεν παρουσιαστηκε ως κατι που δεν ηταν (ιατρος, νομοδιδασκαλος,ιερεας κ.α) αλλα ως γιος ξυλουργου. Δεν ειχε αυτοσκοπο να μαζεψει πληθος να χειροκροταει και να τον αποκαλει Ιατρο ουτε να τυπωνει πτυχια και να υποκρινεται. Η αληθεια και η ζωη δεν χρειαζεται τρικ για να μεταδοθει. Η αληθεια ειναι αυθυπαρκτη και χωραει σε οποιαδηποτε συνειδηση ειναι ετοιμη να τη δεχτει.

  • Chronis

   Ειλικρινα αυτοι οι vegan ειναι χειροτεροι και απο τους Ιαχωβαδες. Εχει καταντησει εμετικη η προπαγανδα της vegan διατροφης. Εγω ενα εχω να πω. ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

   • Let there be Life

    Να σε βιασω και να σε φαω με μετρο δηλαδη.?
    1 φορα την εβδομαδα και μονο το ενα μπουτι για αρχη.
    Ο υπολοιπος στο καταψυκτη..
    ΠΑΝ ΑΡΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.

 • Let there be Life

  Δυστυχως τα προβληματα που ο ιδιος δημιουργησε αυτη τη στιγμη αμαυρωνουν σημαντικες αληθειες των λεγομενων του. Τά ωφέλή τής μη κρεοφαγιας, της υγιεινης διατροφης, της φυσικης ζωης, του νοηματος για ζωη, τής κοινωνικης προσφορας, του εθελοντισμου, της οικολογιας, της πιστης και της ηθικης ΙΣΧΥΟΥΝ απο την αρχη του ανθρωπινου ειδος. ΔΕΝ ανηκουν στο Μουρουτη και σε κανενα ανθρωπο και ώφέίλέί νά ειναι πολυ πρόσέκτίκος ο οπόιοσδηποτε οταν αποφασιζει να γινει πρεσβευτεις τους, διοτι η ευθυνη ειναι μεγαλυτερη.
  Ειδικα οταν με ενα ψευτομαγκικο & αλαζονικο τροπο αποφασιζεις να κρινεις του παντες και τα παντα. Ποσο μαλλον οταν αισθανεσαι, επιλεγμενος, απεσταλμενος και εξουσιοδοτημενος απο ενα Θρησκευτικο Θεο. Ο Χριστος που πρεσβεύβει ειπε τα ναι να ειναι ναι και το οχι να ειναι οχι. Οτιδηποτε αλλο περα απο αυτο ειναι πονηρο. Ο ιδιος δεν παρουσιαστηκε ως κατι που δεν ηταν (ιατρος, νομοδιδασκαλος,ιερεας κ.α) αλλα ως γιος ξυλουργου. Δεν ειχε αυτοσκοπο να μαζεψει πληθος να χειροκροταει και να τον αποκαλει Ιατρο ουτε να τυπωνει πτυχια και να υποκρινεται. Η αληθεια και η ζωη δεν χρειαζεται τρικ για να μεταδοθει. Η αληθεια ειναι αυθυπαρκτη και χωραει σε οποιαδηποτε συνειδηση ειναι ετοιμη να τη δεχτει.

 • animal

  Μέχρι και για το Proficiency λέει ψεμματα!
  Παραλίγο να στραβωθω με τα αγγλικα του στο «cv».

 • manolis

  Tο ιντερνετ και τα κοινωνικα δυκτυα, δυστυχως αποδειχθηκαν η οαση των απατεωνων και των δηθεν. Ευχαριστουμε που αποδυκνυετε οτι το ιντερνετ τελικα εμπεριεχει και τη Νεμεση τους.

 • kyklous

  Εύγε, ξανά. Επιτέλους να μπει μια τάξη στην παράνοια.

  Να μην μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να μιλάει επί παντός επιστητού στις τηλεοράσεις χωρίς ενδελεχή έλεγχο για το ποιόν του. Και φυσικά, ο καθένας, να κρίνεται για τα λεγόμενά του, ειδικά αν προτείνει «συνταγές» και «συμβουλές» στον χώρο της υγείας. Όχι άλλο κάρβουνο, πώς το λένε…

 • R.Daneel Olivaw

  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ….ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ…ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ερευνα!!!εχω μεινει αναυδος με το ξεμπροστιασμα!!μπραβο σας χιλια μπραβο σας ..εσεις πλεον κανετε κοινωνικο εργο!

  τιθεται πλεον ενα μεγαλειωδες ερωτημα.η ελληνικη δικαιοσυνη…ποτε θα παρει μπρος??δλδ..τοσο μα τοσο υπνος?

 • Chronis

  Ξεμπρόστιασμα επιπεδου Champions League.

 • Mike Darm

  truly a man deserving of death by horse rape