Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο΄Γ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει στις 13 Μαΐου;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ϴà Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει στις 13 Μαΐου;

5 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είδηση που κυκλοφόρησε σε tabloid του εξωτερικού, έφτασε και στην Ελλάδα. Κάνει λόγο για το ξέσπασμα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου, σε λίγες ημέρες από σήμερα.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Πηγή της «είδησης», είναι ταμπλόιντ του εξωτερικού, όπως η thesun.co.uk.

Ο ισχυρισμός, μεταξύ άλλων, στηρίζεται σε «προφητείες» της Baba Vanga και του Νοστράδαμου. Ωστόσο, κανείς εκ των δύο, ουδέποτε ανέφερε πως στις 13 Μαΐου, θα ξεσπάσει ο 3ος ΠΠ. Όσον αφορά τη πρώτη, είχε «προφητεύσει» πως ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινούσε το Νοέμβριο του 2010 και θα κρατούσε τέσσερα χρόνια, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Όσον αφορά το Νοστράδαμο, οι «προφητείες» του για καταστροφές και πολέμους, δεν περιέχουν χρονική τοποθέτηση και ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει κατά το δοκούν.

Στη πραγματικότητα, το «βαρύ πυροβολικό» της είδησης, είναι ο αυτοανακηρυχθείς μυστικιστής, Horacio Villegas, που αυθαίρετα συνδέει τη «προφητεία», με την εμφάνιση της Παναγίας της Φατιμά, πριν 100 χρόνια (13/5/1917). Αν και το περιστατικό φέρει έντονα εσχατολογικά στοιχεία και έχει αναγνωριστεί από τη Καθολική Εκκλησία, σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά στο έτος 2017 και στο ξέσπασμα του 3ου ΠΠ.

Σύμφωνα με την ιστορία του Θαύματος της Φατιμά, η Παναγία εμφανίστηκε σε 3 μικρά βοσκόπουλα, 6 φορές μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 1917. Τους αποκάλυψε τρία μυστικά που υποτίθεται πως προέβλεπαν τα μελλούμενα. Από την Οκτωβριανή Επανάσταση, έως το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου το 1981, ακόμη και τα σεξουαλικά σκάνδαλα που ταλανίζουν τη Παπική Εκκλησία, οι αναφορές και οι «ερμηνείες» είναι δεκάδες. Πέρα από τον Horacio Villegas, ουδείς άλλος έχει συσχετίσει τις «αποκαλύψεις» με το «επικείμενο» ξέσπασμα του 3ου ΠΠ. Ο μόνος λόγος που η δικιά του προφητεία κέρδισε τη προσοχή κάποιων media, είναι επειδή το 2015, είχε «προβλέψει» τη νίκη του Ντ. Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η «προφητεία» του Horacio Villegas, βασίζεται σε υποθέσεις και αυθαίρετους συνειρμούς και ο μόνος λόγος που κέρδισε «φήμη», είναι επειδή «προέβλεψε» τη νίκη του Τραμπ. Οι ισχυρισμοί φυσικά, στερούνται λογικής και στοιχείων και καταρρίπτονται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/05/may-13-ww3/

Fact-check for the sake of Democracy