Ποιοι είμαστε
Αρχική O αμερικάνικος στρατός δημιούργησε τον άνθρωπο αμφίβιο με DNA! – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

O αμερικάνικος στρατός δημιούργησε τον άνθρωπο αμφίβιο με DNA! – Καταρρίπτεται

6 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πρόκειται για μια ιστορία που αν και η αρχική της προέλευση είναι το εξωτερικό, ήταν στην Ελλάδα που απέκτησε αναγνωρισιμότητα ως θεωρία συνωμοσίας. Σε δεκάδες ελληνικά ιστολόγια, διαβάζουμε πως το αμερικανικό ναυτικό, δημιούργησε υβρίδιο ανθρώπου-αμφίβιου.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο medicalland.gr, pronews.gr, aetos-apocalypsis.com και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

 

Ποια είναι η αλήθεια;

Πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν βρήκαμε τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας στα γνωστά «εναλλακτικά σάιτ» του εξωτερικού, απ’ όπου μεγάλο μέρος ανάλογων ιστοριών, βρίσκουν το δρόμο τους στο ελληνικό διαδίκτυο.

Εν τέλη, η εν λόγω ιστορία, προέρχεται από ένα γραμμένο στα αγγλικά άρθρο, σε ρωσική ιστοσελίδα, που κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2005.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, είναι πως κάνει έναν ανεκδοτικό ισχυρισμό, χωρίς να παρέχει τη πηγή της πληροφορίας. Τα ονόματα που αναφέρονται στο άρθρο, αν και κάποια είναι αληθινά, ουδέποτε επιβεβαίωσαν πως εργάστηκαν στο υποτιθέμενο project. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ειδικεύεται σε θέματα μυστικισμού, χειρομαντείας, μαγείας κτλ, γεγονός που υποδηλώνει πως το περιεχόμενο, κάθε άλλο παρά αξιόπιστο είναι. Εξυπακούεται πως όσο και αν ψάξαμε, δε βρήκαμε άλλη πηγή για τον ισχυρισμό.

Πάντως η πρώτη αναφορά της ιστορίας στην Ελλάδα, είναι σε ένα forum το 2005:

Επειδή η μοναδική πηγή της ιστορίας είναι ένα αμφιβόλου ποιότητας ρωσικό σάιτ, που δεν παραθέτει τη παραμικρή πηγή επιβεβαίωσης και επειδή η συγκεκριμένη θεωρία, δεν κυκλοφορεί πουθενά αλλού στο πλανήτη, ο ισχυρισμός πως το αμερικανικό ναυτικό δημιούργησε άνθρωπο-αμφίβιο, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/06/homo-aquaticus-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy