Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Τομ Χανκς και η μπλούζα με το χάρτη της ΕλλάδαςLIKE FARMING

Ο Τομ Χανκς και η μπλούζα με το χάρτη της Ελλάδας

8 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Τομ Χανκς φόρεσε μπλούζα με το χάρτη της Ελλάδας.

Συμπέρασμα:

Η επίμαχη φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Μεγάλη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα έχει γνωρίσει μια φωτογραφία του Τομ Χανκς, στην οποία απεικονίζεται να φορά μια μπλούζα με το χάρτη της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα όμως, η φωτογραφία αυτή είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Η αρχική φωτογραφία του Τομ Χανκς που δέχθηκε επεξεργασία είναι η παρακάτω. Παρατηρούμε ότι ο Τομ Χανκς δε φοράει την επίμαχη μαύρη μπλούζα με τον χάρτη της Ελλάδας, αλλά μια κόκκινη αθλητική μπλούζα.

Πρόκειται για μέρος σειράς λήψεων από τον Ιανουάριο του 2014, οι οποίες απεικονίζουν τον Τομ Χανκς να ασκείται στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ. [πηγή]

Συμπερασματικά, η φωτογραφία που απεικονίζει τον Τομ Χανκς να φοράει μπλούζα με το χάρτη της Ελλάδος, είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.