Ποιοι είμαστε
Αρχική Αυτό ήταν το Κέντρο των ΕΛ στις Ινδίες πριν 33.000 χρόνια – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό ήταν το Κέντρο των ΕΛ στις Ινδίες πριν 33.000 χρόνια – Καταρρίπτεται

11 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μια είδηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο, υποστηρίζει πως ένας ναός στην Ινδία που έχει λαξευτεί σε βράχο, δημιουργήθηκε από τους «ΕΛ», πριν 33.000 χρόνια.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο liako.gr, xorisorianews.gr και pronews.gr, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Το άρθρο του κ. Λιακόπουλου, κάνει μια σειρά ισχυρισμών, χωρίς να παραθέτει τις ανάλογες αποδείξεις. Μιλάει για παραστάσεις του Βούδα με αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά, οι οποίες όμως δεν ανάγονται στο 33.000 πΧ, αλλά στις επιρροές των ελληνιστικών βασιλείων της Ινδίας, κατά του αιώνες μετά την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Ακόμη και το όνομα Γιαβάνα (Yavana), αφορά τα βασίλεια των επιγόνων του Αλεξάνδρου στις Ινδίες.

Όσον αφορά τον Kailasa, πρόκειται για ινδουιστικό ναό, που κατασκευάστηκε τον 8ο αιώνα, μεταξύ 756-773 μΧ. Αποτελεί μέρος συμπλέγματος ναών και μοναστηριών, γνωστών ως σπήλαια Ελόρα.

ellora caves

Σύμφωνα με έρευνες, ο ναός κατασκευάστηκε σε μονολιθικό βράχο, με την εργασία να ξεκινά από τη κορυφή προς τα κάτω, σε ρυθμό καθαρά επηρεασμένο από τοπικά στυλ ανάλογων ναών της εποχής. Η κατασκευή ξεκίνησε από τοπικό ηγεμόνα της δυναστείας Rashtrakuta και πιθανότατα από τον Krishna I (756–774 μΧ), σύμφωνα με δύο επιγραφές που έχουν βρεθεί.

Από τα ανωτέρω, γίνεται προφανές πως ο ναός Kailasa, δεν έχει κατασκευαστεί από τους «ΕΛ» πριν 33.000 χρόνια, αλλά αποτελούν μεσαιωνική κατασκευή, κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από τη τεχνοτροπία, όσο και από σχετικά ευρήματα και επιγραφές. Επομένως ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy