Διδάκτωρ Πανεπιστημίου: Οι χημειοθεραπείες ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου και ο βιοσυντονισμός τον θεραπεύει!

Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση διάδοσης μη έγκυρων ιατρικών μεθόδων, που αυτή τη φορά, φέρει το κύρος και την υπογραφή διδάκτορα ιατρικής ελληνικού πανεπιστημίου. Ο ισχυρισμός είναι πως ο βιοσυντονισμός θεραπεύει το καρκίνο, ενώ οι χημειοθεραπείες ευνοούν την ανάπτυξή του.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

https://www.youtube.com/watch?v=JzD_qDd7mtc

 

Ο λόγος για το Δρ. Ιωάννη Δαύρο, ο οποίος είναι είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει το τίτλο του Διδάκτορος. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει εργασθεί για δεκαετίες σε μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών και της εχει στο ενεργητικό του μετεκπαιδεύσεις σε διάφορους ιατρικούς τομείς, έχει συμμετάσχει σε πολλά ιατρικά συνέδρια, εντός και εκτός Ελλάδος, έχει εκπονήσει δεκάδες ερευνητικές επιστημονικές εργασίες, που έχουν ανακοινωθεί σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, ή έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά (στο Pubmed, βρήκαμε μία, στην οποία είναι ένας από τους 44 ερευνητές που πήραν μέρος) και σήμερα δραστηριοποιείται, ως πρωτοπόρος, στο χώρο της βιοενεργειακής υγείας, αφού είναι ο εμπνευστής, ιδρυτής και πρόεδρος της «Επιστημονικής Εταιρείας Βιοενεργειακής Υγείας». Κοινώς, είναι βιοσυντονιστής.

 

Ο βιοσυντονισμός, αγγλιστί Bioresonance therapy, είναι μια ψευδοεπιστημονική εναλλακτική μορφή θεραπείας, που υποστηρίζει πως η χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.

Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση ειδικών συσκευών, τις οποίες ο χρήστης πρέπει να αγοράσει, έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου αντιτίμου ή να επισκεφθεί (παρα)ιατρικά κέντρα που υπάρχουν και στην Ελλάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων διαφημίζονται μέσω δημοσιευμάτων στο ίντερνετ και μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Η διαδικασία του βιοσυντονισμού εφευρέθηκε στη Γερμανία το 1977 από τον Φραντς Μορέλ (Franz Morell) και τον γαμπρό του, μηχανικό Έριχ Ράσε (Erich Rasche). Αρχικά την προώθησαν ως «MORA-Θεραπεία», από τα MOrell και RAsche. Ορισμένες από τις συσκευές περιέχουν ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα το οποίο μετράει την ηλεκτρική αντίσταση του δέρματος. Η λειτουργία τους είναι παρόμοια με το E-Meter της Σαϊεντολογίας, αφού ο Φραντς Μορέλ ήταν επηρεασμένος από τη Σαϊεντολογία, και το οποίο οι δημιουργοί του βιοσυντονισμού προσπάθησαν να βελτιώσουν

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο βιοσυντονισμός συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές θεραπείες και η αποτελεσματικότητά της, δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά:

biosyntonismos

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία προτρέπει τους ασθενείς να μην κάνουν χρήση συσκευών και θεραπειών βιοσυντονισμού.

https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/bioresonance-therapy

Το έγκυρο Quackwatch, κατατάσσει το βιοσυντονισμό, ως μη αποτελεσματική και δυνητικά επικίνδυνη εναλλακτική θεραπεία, ειδικά σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/bioresonance.html

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών:

 1. Ο βιοσυντονισμός δεν είναι διαγνωστική μέθοδος με τον όρο που χρησιμοποιείται από τη συμβατική κλασσική ιατρική.

 2. Ο βιοσυντονισμός αποτελεί μέρος της εναλλακτικής ιατρικής, όπως ο βελονισμός, η λειτουργική επανατροφοδότηση και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι.

 3. Δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά η αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

 4. Η κυκλοφορία των μηχανημάτων βιοσυντονισμού, απαιτεί τη σήμανση CE.

 5. Η ύπαρξη της τεχνολογίας βιοσυντονισμού δεν αποτελεί και προϋπόθεση αυτόματης αποδοχής εφαρμογής της πράξης.

 

Στην ιστοσελίδα viosyn.gr, φιλοξενούνται συχνά άρθρα του κ. Δαύρου. Εκεί είδαμε και το παρακάτω:

http://archive.is/uNK4O

 

Τι ισχύει

Τα συμπεράσματα του άρθρου, είναι όχι μόνο υπερβολικά, αλλά ο ισχυρισμός πως «Τα δεδομένα αυτά πρέπει να κάνουν, αυτούς που πάσχουν από καρκίνο, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τις προτεινόμενες συμβατικές θεραπείες και παράλληλα να αναζητούν και άλλους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας. Ένας από αυτούς και μάλιστα πολύ ελπιδοφόρος είναι και η μέθοδος του βιοσυντονισμού, όπως έχει ήδη αποδειχθεί από πολλές σχετικές μελέτες και εφαρμογές», είναι το λιγότερο ανεύθυνος και επικίνδυνος.

Η επίμαχη έρευνα

Το άρθρο επικαλείται έρευνα την οποία δε μπαίνει καν στο κόπο να παραθέσει. Δείτε τη στο παρακάτω λίνκ:

http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html

Στη πραγματικότητα, η έρευνα δε λέει πως οι χημειοθεραπείες επιταχύνουν την ανάπτυξη των νεοπλασιών, αλλά πως το ίδιο το ανθρώπινο σώμα, μπορεί να αναπτύξει αντίσταση σε αυτές, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερη η αντιμετώπιση του όγκου. Η έρευνα μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της αντίστασης στα φάρμακα και να βελτιώσει τα ποσοστά θεραπείας.

Η χημειοθεραπεία, μπορεί όντως να επηρεάσει το «μικροπεριβάλλον» ενός όγκου, με θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στα υγιή κύτταρα. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, μπορούν επίσης σε σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει την ανάπτυξη αντίστασης εναντίον τους. Προσοχή: Μιλάμε για την ανάπτυξη αντίστασης σε σπάνιες περιπτώσεις και όχι για τη πρόκληση καρκίνου, όπως ισχυρίζεται το άρθρο.

http://www.cancerresearchuk.org/about-us/cancer-news/news-report/2012-08-05-healthy-cells-around-tumours-help-fuel-chemotherapy-resistance

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/08/120805144809.htm

 

Σε άλλο άρθρο του κ. Δαύρου, διαβάσαμε  ακόμη ένα παραπλανητικό ισχυρισμό, που λέει πως ο βιοσυντονισμός αναγνωρίστηκε επισήμως ως εναλλακτική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας.

Επικαλείται την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που σας παραθέσαμε πιο πάνω, ως κάτι σημαντικό, δίνοντας τη παραπλανητική εντύπωση πως ο βιοσυντονισμός αναγνωρίστηκε ως (εναλλακτική) θεραπεία. Ο βιοσυντονισμός όμως, ήταν και είναι μια εναλλακτική μέθοδος, δηλαδή μια μέθοδος που ουδέποτε κατάφερε να αποδείξει την επιστημονική της αξία και αποτελεσματικότητα. Δεν ήρθε το Υπουργείο ξαφνικά να την αναγνωρίσει ως εναλλακτική. Πάντα ήταν! (εναλλακτική=μη αναγνωρισμένη και μη αποτελεσματική)

http://archive.is/7Prms

 

Σε άλλο πρόσφατο άρθρο του βιοσυντονιστή-διδάκτορα, μάθαμε πως οι χημειοθεραπείες δεν θεραπεύουν το καρκίνο, ενώ ο βιοσυντονισμός μπορεί. Οι αποδείξεις που παραθέτει; απλά ανύπαρκτες.

http://archive.is/GAyhS

Συμπέρασμα

– Ο βιοσυντονισμός είναι μια ακόμη αντιεπιστημονική μη ιατρική μέθοδος, δυνητικά επικίνδυνη για όσους την ακολουθούν.

– Ο ισχυρισμός του άρθρου ότι οι χημειοθεραπείες ευνοούν το καρκίνο είναι ψευδής.

– Ο βιοσυντονισμός δεν αναγνωρίστηκε ως εναλλακτική ιατρική μέθοδος. Πάντα ήταν.

– Ο βιοσυντονισμός, δεν θεραπεύει το καρκίνο. Για την ακρίβεια, δε θεραπεύει καμία ασθένεια. 

– Οι ισχυρισμοί του γιατρού-βιοσυντονιστή, είναι όχι μόνο  επιστημονικά αναπόδεικτοι, αλλά και δυνητικά επικίνδυνοι.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως πολλά που διακινούνται μέσω ίντερνετ, ακόμη και αν προέρχονται από χείλη «καταξιωμένων» επιστημόνων, ενδέχεται να κρύβουν οδυνηρές παγίδες. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι δημοσιεύματα που διαβάσατε στο διαδίκτυο.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου: Οι χημειοθεραπείες ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου και ο βιοσυντονισμός τον θεραπεύει!

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Η κλασικη ιατρικη, δεν φερνει κερδος. Οι εναλλακτικες, ψευδεις και δυνητικως επικυνδυνες μεθοδοι, ειναι οι πλεον κερδοφορες.

  • Dim Tsa

   «Η κλασικη ιατρικη, δεν φερνει κερδος.»

   Ή είσαι ηλίθιος ή είσαι πανηλίθιος…. Δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει στην κοινωνία γενικα μαζί με δικηγόρους πολιτικους ξέρω γω οι επομενοι πιο πλούσιοι είναι οι γιατροί και οι φαρμακοποιοι….

   Ζεις κάτω από καμια πετρα;

   • Σε ευχαριστω για το σχολιο.
    Ηταν καθαρα ειρωνικο, προσπαθωντας να σατιρισω την αφελεια του κοσμου, που στρεφεται στις εναλλακτικες θεραπειες.
    Πιστευω πως δεν ειμαι ηλιθιος και σιγουρα ουτε ζω κατω απο καποια πετρα, μακρυα απο τον κοσμο. Αντιθετως, εργαζομαι ως νοσηλευτης στο Λαϊκο Νοσοκομειο Αθηνων, και μπορω να γνωριζω εκ των εσω, τι κατασταση επικρατει.

   • Σε ευχαριστω για το σχολιο.
    Ηταν καθαρα ειρωνικο, προσπαθωντας να σατιρισω την αφελεια του κοσμου, που στρεφεται στις εναλλακτικες θεραπειες.
    Πιστευω πως δεν ειμαι ηλιθιος και σιγουρα ουτε ζω κατω απο καποια πετρα, μακρυα απο τον κοσμο. Αντιθετως, εργαζομαι ως νοσηλευτης στο Λαϊκο Νοσοκομειο Αθηνων, και μπορω να γνωριζω εκ των εσω, τι κατασταση επικρατει.

 • rner

  Σιγουρα υπαρχουν πολλοι εκει εξω που προσπαθουν να εκμεταλλευτουν την απελπισια που προκαλει ο καρκινος.Απο την αλλη ομως η χειμιοθεραπεια συνηθως στελνει τον ασθενη πριν το καρκινο.Ειναι πολλα τα λεφτα……αρκει καποιος να υπολογισει ποσο κοστιζουν αυτες οι θεραπειες.

  • DiTs

   Σαφώς! Κάποιοι βλέπουν τις φαρμακοβιομηχανίες ότι βγάζουν χρήμα και λένε για κάτσε εμείς κορόιδα είμαστε; Ας δουλέψουμε και εμείς λίγο κόσμο….

   Για το πόσο κοστίζουν οι χημειοθεραπείες όμως, ποιος είναι ο τζίρος των εταιριών που πουλάνε τα φάρμακα, για ποιο λόγο είναι τόσο ακριβά τα φάρμακα και ποιος πλουτίζει από όλα αυτά δεν ανεβάζουν στο site εδώ κανένα άρθρο….

   Εδώ τουμπεκί ψιλοκομμένο κύριε Θάνο Επαχτίτη…..

   • Alexinho25

    Φταινε και τα προβατα που διαβαζουν αυτη την καθαρα συστημικη σελιδα.
    Οταν ο αλλος δεν εχει πτυχια, δεν ξερει τι λεει.
    Οταν εχει πτυχια, λεει μπουρδες για να κερδισει λεφτα πουλωντας τη θεωρια του.
    Η δουλεια τους δεν ειναι να ξεμπροστιασουν το ψεμα, αλλα να προστατεψουν το συστημα (οποιουδηποτε κλαδου).
    Πως τα καταφερνουν;;
    Καταρριπτουν καποια πραγματα που καταλαβαινει και 5χρονο οτι ειναι ψεματα και μετα παιρνουν ο,τι χαλαει συμφεροντα του συστηματος και το βαζουν ανακατεμενο μαζι με ολα τα αλλα.
    Δε χρειαζονται ουτε αποδειξεις ουτε τιποτα.
    Φτιαχνεις ενα αρθρο με καταλληλες λεξεις που ψαρωνουν το κοινο, βαζεις τις συστημικες πηγες και αρκει που βρισκεται αναμεσα σε ολα τα αλλα που εχουν ηδη καταρριφθει πανευκολα.
    Επαγγελματικα πραγματα.
    Θα μπορουσαν να βαλουν αρθρο «Καταρριπτεται η θεωρια της δραχμης – Ο Τσιπρας ειπε οτι θα φερει καταστροφη» και τα προβατα θα τους πιστευανε.

    Μην απορεις που εχουμε ακομα μνημονια, φιλε.

    • John Smith

     Σου χάλασαν τη δουλειά, ε; Πόσο έπεσαν οι πωλήσεις για να τσαντίζεσαι έτσι;

   • Alexinho25

    Ααα… και θελει επιβεβαιωση απο τον αντμιν για να δημοσιευτει το σχολιο μου.
    Θα δεις οτι δε θα μου το περασουν.
    Σιγα μην αποκαλυφθουν.

   • John Smith

    Ωραία, δες το ως εξής: έρχομαι εγώ και σου λέω ότι οι βιομηχανίες τροφίμων συνωμοτούν για να σου πουλάνε ακριβά τρόφιμα. ενώ εγώ μπορώ να σου πουλήσω σε χαμηλή τιμή πέτρες που είναι νόστιμες και κάνουν και καλό. Θα με πιστέψεις; Αν όχι, τότε γιατί θα πιστέψεις τον «εναλλακτικό» που ισχυρίζεται το ίδιο για τα φάρμακα;

    • DiTs

     Τελείως αστοχη η σύγκριση….

    • DiTs

     Τελείως αστοχη η σύγκριση….

     • John Smith

      Γιατί;

     • John Smith

      Γιατί;

     • John Smith

      Γιατί;

     • John Smith

      Γιατί;

     • John Smith

      Γιατί;

   • km

    Διοτι καπως πρεπει να βγαλουν τα προς το ζειν μερικοι. Συν του οτι δεν αναφερουν πουθενα αν οι χημειοθεραπειες τελικα σωζουν. Για ν απαντησω εν μερει σ αυτο….χτες κηδευτικε ενας φιλος 45 μετα απο ενα χρονο χημειοθεραπειων κλπ κλπ.

  • John Smith

   Αυτή η ιστορία με το «οι χημειοθεραπείες σκοτώνουν αλλά τις κρατάνε για τα λεφτά» καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσει. Κανείς δεν είπε ότι οι χημειοθεραπείες είναι ακίνδυνες, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που έχουμε. Και το να έρχεται ο κάθε «εναλλακτικός» και να πατάει πάνω σ’ αυτό για να προβάλλει ως καλύτερη τη δική του «φυσική» και «ακίνδυνη» μέθοδο -που ποτέ δεν δουλεύει ούτε και έχει επαληθευτεί εργαστηριακά- είναι εγκληματικό. Ο κόσμος πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που θα του λύσουν όλα τα προβλήματα χωρίς κόπο.