Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ευλόγησε τους υπολογιστές κατά του WannaCry;

In Fake news, Hoax, Την πάτησαν, Φάρσες by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Μετά την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση του κακόβουλου λογισμικού WannaCry, που έπληξε τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές σε παγκόσμια κλίμακα, εμφανίστηκε μια περίεργη είδηση με τίτλο, «Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ευλόγησε τους υπολογιστές κατά του WannaCry»

  • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο cnn.grthecaller.grpolitis.com.cycyprustoday.com και dialogos.com.cy

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ευλόγησε τους υπολογιστές κατά του WannaCry

Μετά την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που έπληξε πάνω από 250 χώρες, ανάμεσά τους κυβερνήσεις, ιδιώτες και επιχειρήσεις, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές, κυρίως με την ενημέρωση του λογισμικού αλλά και την αγορά antivirus.

Το ίδιο κάνει και η Ρωσία, που ήταν μια από τις βασικές χώρες που χτύπησε το WannaCry, ωστόσο το κάνει με έναν πιο ξεχωριστό και παραδοσιακό τρόπο.
Ειδικότερα, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επισκέφτηκε τo υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, έπειτα από πρόσκλησή τους και ευλόγησε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με… αγιασμό.
Η φωτογραφία του Πατριάρχη έχει κυκλοφορήσει στα social media και είδηση μεταδόθηκε και από το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα με την παραπάνω δημοσίευση. Είναι μια φάρσα που κυκλοφόρησε σε σελίδες της Ρωσίας και η ανάρτηση του English Russia είναι σατιρική.

Η επίμαχη φωτογραφία του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, προέρχεται από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, του κέντρου οδικής ασφάλειας, στις 1 Νοε. 2013

https://archive.is/l2Kc7

https://archive.is/O3Bkz

https://archive.is/vqHjm