Ποιοι είμαστε
Αρχική Ομιλίες του «Δρ» Μουρούτη στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ομιλίες του «Δρ» Μουρούτη στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

18 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα της Χίου, διαβάσαμε για τη διοργάνωση διημερίδας στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ομιλητή τον «γιατρό» Κων/νο Μουρούτη, παρά τις αποκαλύψεις για τα ανύπαρκτα πτυχία. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το διήμερο 13-14/5/2017, λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις μας για τα ανύπαρκτα διαπιστευτήρια του «γιατρού», κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, λίγα 24ωρα μετά τη δημοσίευση της σχετικής έρευνας.

Η πρόσκληση έγινε από την Εταιρεία Αγωγής Υγείας, παράρτημα Χίου και η Ομάδα Φίλων του Δρ Μουρούτη στη Χίο.

Σύντομη αναδρομή

Στις 27 Απριλίου, δημοσιεύθηκε άρθρο, που κατέρριπτε τους ισχυρισμούς του κ. Μουρούτη, σε διάφορες ομιλίες του και εκπομπές στην τηλεόραση, σχετικά με τις σπουδές και τα πτυχία που διαθέτει. Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα, «διέρρευσε» στο τύπο έκθεση της Επιθεώρηση Υγείας, που ξεκαθαρίζει πως δεν είναι γιατρός και παραπέμπει το φάκελο στον εισαγγελέα, λόγω αναρμοδιότητας. Κατόπιν, διαψεύσθηκαν οι ισχυρισμοί για τους «διεθνείς οργανισμούς«, στους οποίους φέρει κυριότητα μέλους. Ο «γιατρός», έσπευσε να απαντήσει μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης, όπου ουσιαστικά παραδέχτηκε τα ευρήματα της έρευνας. Στις 2 Μαΐου, ήρθαν στην επιφάνεια επώνυμες μαρτυρίες πως ο κ. Μουρούτης, όχι μόνο ασκούσε ιατρική πράξη, αλλά παρότρυνε ασθενείς να διακόψουν τις χημειοθεραπείες τους, με αποτέλεσμα το θάνατο μιας μητέρας 2 παιδιών. Σε μία από τις 2 περιπτώσεις, είχε το θράσος να αναδημοσιεύσει τη καταγγελία που ξεκάθαρα τον φωτογράφιζε, συγχαίροντας τον καταγγέλλοντα που δεν έπεσε στα δίχτυα των τσαρλατάνων», σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά. Τέλος, αποκαλύφθηκε πως το εργασιακό-ερευνητικό παρελθόν του στη Γερμανία, είναι ανύπαρκτο.

Μετά από όλες τις ανωτέρω αποκαλύψεις και ειδικά στο θέμα των ανύπαρκτων πτυχίων, που όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν, αλλά επιβεβαιώθηκαν από τον κ. Μουρούτη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, να μην ακυρώσει την ομιλία του «γιατρού» στο αμφιθέατρο της σχολής.

Όπως φαίνεται από τις σχετικές αφίσες που αναρτήθηκαν στο νησί της Χίου, ο «Δρ» Μουρούτης, μίλησε για θέματα υγείας, ενώ συνεχίζει να παρουσιάζεται ως «καθηγητής προληπτικής υγείας», «νευροεπιστήμονας», «Dr. nat. med», «Dr. med», «PhD», «Dr Theol», τη στιγμή που ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως τα σχετικά διαπιστευτήρια δεν υπάρχουν. Η ανυπαρξία επιστημονικού υπόβαθρου για τον «γιατρό», συνεπάγεται πως τα λεγόμενά του, ειδικά σε θέματα υγείας, δεν ανταποκρίνονται στην έγκυρη ιατρική θεώρηση.

Το μόνο θετικό απ’ όλη αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, ήταν πως η προσέλευση ήταν μάλλον… φτωχή.

 

Αυτό που είναι ανησυχητικό όμως, είναι πως το Πανεπιστήμιο δέχθηκε να «δανείσει» την αίθουσα στον «γιατρό» άνευ πτυχίων, Κωνσταντίνο Μουρούτη, κάτι που προκαλεί αρνητική εντύπωση, τη στιγμή που ακόμη και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), έχει κάνει σαφές πως δεν είναι γιατρός και παραπέμπει τη σχετική έκθεση ελέγχου στον Εισαγγελέα Κατερίνης.

Αξίζει να αναρωτηθούμε τίνος «φαεινή» ιδέα ήταν να παραχωρήσει στον «Δρ» Μουρούτη, που όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε μετά τις αποκαλύψεις ότι δεν είναι γιατρός, ένα χώρο που κατασκευάστηκε με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;

Γιατί δεν ακυρώθηκε η «διημερίδα» που περιλάμβανε θέματα υγείας, πάνω στα οποία, ο κ. Μουρούτης, αποδεδειγμένα πλέον δε κατέχει οποιαδήποτε εντρύφηση;

 

Αντί επιλόγου

Για την ιστορία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, είχε πρωτοτυπήσει πριν λίγα χρόνια, όταν διοργάνωσε μεταπτυχιακό πάνω στην… ομοιοπαθητική. Δηλαδή ένας κρατικός φορέας, έδινε «πτυχία» για μια «επιστήμη» που βασίζεται σε αντιλήψεις του 1800 και που δεν είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Περισσότερα εδώ.

Fact-check for the sake of Democracy