«Θερίζει» η ιλαρά στη Ρουμανία τη στιγμή που ο αντιεμβολιασμός στην Ελλάδα φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερη δημοφιλία

39

Τα νέα από τη Ρουμανία δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, από το Σεπτέμβριο του 2016 που ξεκίνησε η επιδημία ιλαράς στη χώρα, έχουν καταγραφεί 5.300 κρούσματα και 25 θάνατοι. Η συντριπτική πλειοψηφία (5.100 περιπτώσεις), αφορά μη εμβολιασμένα άτομα. Με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα έως το περασμένο Μάρτιο (αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη των θανόντων), από τα 17 παιδιά που πέθαναν, κανένα δεν ήταν εμβολιασμένο.

Παρόλα αυτά, η ανυπόστατη τρομολαγνεία στις αντιεμβολιαστικές ομάδες, καλά κρατεί:

Οι αιτίες είναι γνωστές και τεκμηριωμένες. Το 2007, το ποσοστό κάλυψης (μια δόση εμβολίου), ήταν 97%. Το τελευταίο χρόνο, το ποσοστό έπεσε στο 86%, πολύ χαμηλότερα από τα επιθυμητά επίπεδα που διασφαλίζουν την ανοσία αγέλης. Για το 2013, η χορήγηση δύο δόσεων έπεσε στο 88% από το 96% το 2007. Σύμφωνα με το CDC, η μια δόση παρέχει προστασία σε ποσοστό 93% και οι δύο δόσεις, σε ποσοστό 97%.

Σύμφωνα με μια έρευνα της UNICEF (2013), ο φόβος κατά των εμβολίων στις λεγόμενες «ανατολικές χώρες» (ανάμεσά τους και η Ρουμανία), οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμβολιοφοβία και τις συναφείς θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται μέσω κοινωνικών δικτύων. Αποτέλεσμα, ποσοστό του πληθυσμού στη Ρουμανία, πιστεύει πως τα εμβόλια και τα φάρμακα γενικότερα, περιέχουν τοξίνες, ακόμη και τον ιό HIV, που έχουν τοποθετηθεί σκόπιμα σε αυτά, σε μια προσπάθεια διάφορων σκοτεινών κέντρων, να μειώσουν το πληθυσμό της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ από την 1η Μαρτίου του 2016 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 συνολικά 5.881 κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν στην Ευρώπη. Στη Ρουμανία καταγράφηκε το 46%, το 24% στην Ιταλία και το 9% στη Βρετανία. Μιλάμε πλέον για δυναμική επανεμφάνιση νόσων που θεωρούνταν εξαφανισμένες, ειδικά σε χώρες όπου ο αντιεμβολιασμός απολαμβάνει δημοφιλίας. Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα, βρίσκεται στην 8η θέση του παγκόσμιου αντιεμβολιαστικού χάρτη, με ποσοστό 25% των Ελλήνων, να δηλώνουν σκεπτικισμό για τα εμβόλια. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Μπαργιώτας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το αντιεμβολιαστικό κίνημα γονέων, που τελευταία λαμβάνει διαστάσεις. Περισσότερα εδώ.

Στη σελίδα Κλινικός Φαρμακοποιός.gr, διαβάζουμε:

«Όταν η πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»
Στην Ρουμανία έχουν καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 5.300 κρούσματα ιλαράς. Από αυτά, τα 5.100, δηλαδή ποσοστό 96%, σε μη-εμβολιασμένα άτομα, είτε λόγω πεποιθήσεων είτε λόγω ηλικίας (μωρά κάτω των 12-15 μηνών). Τα υπόλοιπα είναι κυρίως άτομα στα οποία είτε ο εμβολιασμός απέτυχε (1-2%) είτε βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή λόγω ασθενειών ή ανοσοκατασταλτικών φαρμακευτικών αγωγών.

Μύθος #1: Το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 25 θάνατοι. Αυτό σημαίνει ποσοστό θνησιμότητας 0,5%, σε μια δυτική χώρα. Για κάθε 200 ανθρώπους που αρρωσταίνουν με ιλαρά, ένας πεθαίνει!

Μύθος #2: Η ιλαρά είναι μια «αθώα» ασθένεια.
Πραγματικότητα: Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα αλλάξει τις μπετοναρισμένες απόψεις των κατά φαντασίαν αφυπνισμένων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να τονίζουμε το προφανές. Και να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.

 

Η ιλαρά στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 134.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο το 2015. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν παιδιά κάτω των 5 ετών. Σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ, ο κίνδυνος ξεσπάσματος επιδημίας είναι εξαιρετικά μεγάλος σε χώρες όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω του 95%. Αξίζει να σημειωθεί πως οι θάνατοι από ιλαρά έχουν μειωθεί κατά 79% από το 2000, εξαιτίας της συστηματικής χρήσης του εμβολίου.

 

Τι προκάλεσε το φετινό ξέσπασμα ιλαράς στην Ευρώπη

Τα πραγματικά αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν στον (αδικαιολόγητο) σκεπτικισμό των Ευρωπαίων απέναντι στα εμβόλια. Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε κάνει το συσχετισμό εμβολιοφοβίας-επιδημιών. Διαπιστώσαμε πως όπου τα ποσοστά σκεπτικισμού είναι υψηλά, τα ξεσπάσματα ιλαράς είναι συχνότερα.

Αντιεμβολιασμός vs επιδημίες: Ενός κακού, μύρια έπονται

Ο παραπάνω πίνακας απεικονίζει τις 20 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά σκεπτικισμού απέναντι στα εμβόλια (η Ελλάδα κατέχει τη περίοπτη 8η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε  στο  EBioMedicine. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των σκεπτικιστών ανέρχεται στο 25%. Αναλυτικά τα ποσοστά σκεπτικισμού ανά χώρα στο παρακάτω χάρτη.

 

Για υψηλότερη ανάλυση, πατήστε εδώ.

Παρατηρούμε αμέσως πως οι περισσότερες από τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν κρούσματα ιλαράς φέτος, βρίσκονται στη σχετική λίστα. Η Ρουμανία με τους 25 νεκρούς βρίσκεται στη 15η θέση.

Στη Γαλλία μεταξύ 2008-2010, σημειώθηκε επιδημία ιλαράς με τουλάχιστον 20.000 κρούσματα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν παιδιά. Τουλάχιστον 5.000 άτομα έπρεπε να νοσηλευτούν, 1023 εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία, 27 με εγκεφαλοπάθεια/μυελίτιδα και 10 νεκρούς. Σύμφωνα με το CDC, το 80% των κρουσμάτων, αφορούσε μη εμβολιασμένα άτομα.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015, αναφέρθηκαν 3804 κρούσματα ιλαράς στη Βοσνία Ερζεγοβίνη με το 70% αυτών να αφορά μη εμβολιασμένα και μόλις 2%, πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Τι συμβαίνει με τους εγχώριους αντιεμβολιαστές;

Ήρθε ο καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μεγάλος αριθμός εξ αυτών που βρίσκονται πίσω από το εγχώριο αντιεμβολιαστικό «κίνημα», έχουν ίδιο όφελος. Η περίπτωση του «γιατρού» Κων/νου Μουρούτη είναι χαρακτηριστική, αλλά όχι μοναδική.

Στις ομάδες τους που αριθμούν χιλιάδες μέλη, βλέπουμε ομοιοπαθητικούς και άλλους «εναλλακτικούς θεραπευτές», που μεταξύ άλλων θεραπεύουν τον αυτισμό που δήθεν προκαλούν τα εμβόλια, πωλητές βιολογικών – υγιεινών προϊόντων, συγγραφείς ψευδοεπιστημονικών βιβλίων κτλ. Η λίστα δεν έχει τελειωμό…

Κάποιοι εκ των ζηλωτών του αντιεμβολιασμού, ασκούν δραστηριότητες που ενδεχομένως αντιβαίνουν το καλώς εννοούμενο «ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο».  Είναι το λιγότερο ύποπτο να πουλάς εναλλακτικά προϊόντα, να είσαι ή να υποδύεσαι το γιατρό και να διαφημίζεις τη πραμάτεια σου, ή να επιτρέπεις σε τσαρλατάνους να ψαρεύουν πελάτες. Ακόμη χειρότερα, είναι εγκληματικό να επιτρέπεις σε γονείς να υποβάλουν ερωτήματα σε ομάδες που έχουν μονολιθικές αντιλήψεις σε σοβαρά ζητήματα όπως ο εμβολιασμός. Μέχρι και συμβουλές για την εξεύρεση γιατρών που θα υπογράψουν πλαστές βεβαιώσεις έχουμε δει.

Σχετικά πρόσφατα μάλιστα, δημιουργήθηκε (κλειστή) ομάδα που δίνει συμβουλές για την εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών στο σχολείο. Εξυπακούεται πως τόσο η διαχειρίστρια, όσο και αυτοί που δίνουν συμβουλές και «λύσεις», δεν έχουν τη παραμικρή σχέση με το αντικείμενο.

Αντί επιλόγου

Περισσότερα για την εγκληματική παραπληροφόρηση των εγχώριων αντιεμβολιαστών, θα βρείτε εδώ.

Δύο εξαιρετικές αναλύσεις για τους μύθους γύρω από τα εμβόλια, θα βρείτε εδώ και εδώ.

«Θερίζει» η ιλαρά στη Ρουμανία τη στιγμή που ο αντιεμβολιασμός στην Ελλάδα φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερη δημοφιλία

 • Fanis Tsiros

  Επειδή σας αρέσει να μιλάτε με στοιχεία (Μόνο για την Ιλαρά που γίνεται λόγος τελευταία αλλά αντίστοιχα συμβαίνει σχεδόν με όλες τις παιδικές και άλλες ασθένειες με εξαίρεση ίσως την πνευμονία και άλλες που μπορεί να αγνοώ):

  Ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. παραπληροφορεί. Γράφει λοιπόν (άνω μέρος της εικόνας)

  Από τη χρήση του εμβολίου την περίοδο 2000-2015 σώθηκαν περίπου, και δεν πέθαναν 20.3 εκατομμύρια άνθρωποι!
  Με συγχωρείτε αλλά αυτά είναι για γέλια. Η θνητότητα από την Ιλαρά παρουσιάζεται δεκαπλάσια (και βάλε) από αυτήν που συνέβαινε τη δεκαετία του 1910!

  Στο κάτω γράφημα βλέπουμε την εξέλιξη της θνησιμότητας από την Ιλαρά (σε λογαριθμική κλίμακα…) και το πώς αυτή εξελισσόταν στις δεκαετίες που πέρασαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση μείωσης των θανάτων ήταν σταθερά πτωτική και χωρίς την χρήση του εμβολίου που ξεκίνησε το 1988 !

  Καλό είναι τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε να είναι η θνησιμότητα ΚΑΙ ΟΧΙ ο αριθμός κρουσμάτων.

  Καλό είναι να αναζητούμε και άλλα στοιχεία εκτός από αυτά που μας παρουσιάζονται (ενώ άλλα επιμελώς αποκρύπτονται).

  Κοιτάξτε, θα συμφωνήσω ότι υπάρχει όντως ένα μεγάλο ποσοστό ασχέτων (και ψεκασμένων) αλλά υπάρχουν και φωνές που με επιστημονικό τρόπο αμφισβητούν με στοιχεία, όχι μόνο τις επιπλοκές αλλά και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που αποδεδειγμένα δεν είναι 100%. Δείτε τα στατιστικά. Ναι όντως, το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων δεν ήταν εμβολιασμένοι αλλά παρακαλώ εξετάστε τα ποσοστά με τη θνησιμότητα, και όχι με τα κρούσματα, έχει τεράστια διαφορά και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι εντυπωσιακά.

  Σας συγχαίρω για το έργο σας. Παρ’ όλα αυτά μια και είστε ειδικός στην αναζήτηση της σωστής πληροφορίας αμφισβητήστε και την «επικρατούσα άποψη». Πολλές φορές η επιστήμη έχει κάνει λάθος και θα συνεχίζει να κάνει λάθη. (διαφορετικά δεν υπάρχει εξέλιξη). Καλό είναι να λέμε δεν γνωρίζω.

  Δεν είμαι κατά των εμβολίων αλλά είμαι κατά της κατάχρησής τους και κατά της καλλιέργειας του φόβου από τους «επαγγελματίες» της υγείας. (Το επαγγελματίες να το προσέξετε, και όσοι είναι επαγγελματίες να θυμηθούν και τον όρκο τους παρακαλώ πολύ – αλλιώς ας μην τον κάνουν).
  Δείτε μόνο και μόνο το πώς έχει εξελιχθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα των Η.Π.Α. (Αριθμός εμβολίων στις παιδικές ηλικίες) τα τελευταία χρόνια…

  Το θέμα δεν μπορεί να εξαντληθεί με λίγες μόνο γραμμές. Δυστυχώς το «αντι-εμβολιαστικό κίνημα» όπως χαρακτηρίζεται έχει ήδη «πνιγεί» από την ίδια του την αναξιοπιστία. Δύσκολα θα βρει κανείς αξιόπιστα δεδομένα γιατί το διαδίκτυο βρίθει ψευδών πληροφοριών (ακριβώς γιατί πολλοί μα πολλοί άσχετοι έγιναν ξερόλες).

  Αναζητήστε τα επίσημα papers μελετών των πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών για να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει άσπρο μαύρο αλλά μία τεράστια γκρίζα περιοχή με δεδομένα που πραγματικά θα μπορούσαν να μπερδέψουν τον πολίτη που δεν γνωρίζει ανοσολογία (Αλήθεια πόσα γνωρίζει σήμερα η επιστήμη για το ανοσοποιητικό ; Αρκετά θα μου πείτε, και θα συμφωνήσω, αλλά σίγουρα πολλά είναι ακόμα άγνωστα).

  Δυστυχώς, ο χρόνος θα δείξει.

  https://uploads.disquscdn.com/images/520a43a3e58cfd9e40ffda89ee4f30b500a0575562a73b77bd59e2db0b801688.jpg

 • Kekr0pass

  Oι »αντιεμβολιαστές» που τους έχουμε κατατάξει στην ομάδα των ΕΛ και των αεροψεκασμών, να πούμε κάπου εδώ ότι εμβολιάζουν κανονικά τα παιδιά τους και ότι το μόνο εμβόλιο που προφανώς έχει πρόβλημα και αρνούνται να το φάνε στη μάπα λέγεται MMR και όλος ο λόγος γι’ αυτό γίνεται (γι’ αυτό και η ιστορία με την ιλαρά) Πηγαίνετε σε μια οποιαδήποτε σοβαρή ιστοσελίδα βρε γελοίοι και θα δείτε ότι η πιθανότητα να σηκώσει το βρέφος πυρετό είναι 5-15% επισήμως, αυτή είναι η παρενέργεια του εμβολίου. Με αυτό το ποσοστό αν ήταν να κερδίζατε το τζόκερ, σαφώς θα παίζατε κάθε εβδομάδα. Λοιπόν το να σηκώσει το βρέφος πυρετό από 38 και πάνω, στο οποίο βρέφος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δώσεις αντιπυρετικά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και σε 2 ώρες θα έχεις χάσει 10 χρόνια από τη ζωή σου τρέχοντας σαν τρελός στην μπανιέρα με τα παγάκια. Μη κάνετε τους δικηγόρους του διαβόλου της κάθε φαρμακευτικής βρε άσχετοι. Γιατί σίγουρα σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει καν το MMR. Θα έχει βγει κάτι καλύτερο.
  Κατά τ’ άλλα προκειμένου να ρισκάρουμε την ζωή του μωρού και το ψήσιμο του εγκεφάλου του, προτιμότερο είναι να ρισκάρουμε με την ιλαρά που στην τελική όσοι είμαστε άνω των 40 ετών την περάσαμε όλοι. Και είμαστε μια χαρά. Ζωντανοί. Για να πεθάνεις από ιλαρά θα πρέπει ή να έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας ή να είσαι υποσιτισμένος.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

  • Μ. Τ

   Δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι δε δίνεις αντιπυρετικά, αλλά λάθος σου τα είπαν.
   Τα φάρμακα δίνονται όσα δεν έχουν αντένδειξη για παιδιά, εγκύους και βρέφη, αλλά η δόση αλλάζει.
   Η δόση στα φάρμακα για παιδιά πάει είτε σε mg φαρμάκου/kg σώματος είτε σε mg φαρμάκου/επιφάνεια σώματος. Η 1η μέθοδος χρησιμοποιείται για τα υδρόφια φάρμακα η 2η κυρίως για τα λιπόφιλα. (Παράδειγμα η παρακεταμόλη έχει μέγιστη δόση 15 mg/kg στα παιδιά)
   Επειδή όμως ο κοινός πληθυσμός ΔΕ γνωρίζει δόσεις κλπ, πας το παιδί στο γιατρό ή στο νοσοκομείο και αναλαμβάνουν να σου πουν οι ειδικοί.

   • Kekr0pass

    Για πυρετό έως 38 σε βρέφος ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν θα σου πει να δώσεις αντιπυρετικό. Βέβαια από το 38 μέχρι το 39,5 είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Και θα ζήσεις με την αγωνία. Αλλά και όταν θα δείξει τόσο το θερμόμετρο δεν θα περιμένεις να δράσει το αντιπυρετικό (το οποίο μπορεί να το ξεράσει αμέσως) αλλά θα μπεις σε red alert. Κι επειδή το έχω ζήσει το λέω. Τα βρέφη δεν είναι παιχνίδια.

   • Kekr0pass

    Για πυρετό έως 38 σε βρέφος ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν θα σου πει να δώσεις αντιπυρετικό. Βέβαια από το 38 μέχρι το 39,5 είναι ένα τσιγάρο δρόμος. Και θα ζήσεις με την αγωνία. Αλλά και όταν θα δείξει τόσο το θερμόμετρο δεν θα περιμένεις να δράσει το αντιπυρετικό (το οποίο μπορεί να το ξεράσει αμέσως) αλλά θα μπεις σε red alert. Κι επειδή το έχω ζήσει το λέω. Τα βρέφη δεν είναι παιχνίδια.

    • Μ. Τ

     Να σου το πω με τρόπο να το καταλάβεις τότε. Δε θα σου πει ο γιατρός «Αφού είναι 38 πάρε αντιπυρετικό» και πάει σπίτι του.
     Συγκρίνοντας ιστορικό και κλινική εξέταση αν κρίνει ότι χρήζει εισαγωγής θα κάνει εισαγωγή. Και φυσικά, στην αγωγή θα έχει ΚΑΙ αντιπυρετικά, μαζί με σωστή ποσότητα υγρών και ηλεκτρολυτών για να μην αφυδατωθεί.
     Αν σου το ξεράσει μιλάς για άλλου είδους καταστάσεις. Εκεί πραγματικά μαζί με το πυρετό η αφυδάτωση βαράει καμπανάκι

     • Kekr0pass

      το έγραψα και στον άλλο φίλο, αλλά κι εσύ νομίζω θα με καταλάβεις. Είναι αληγορική η ερώτησή μου. Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι να κάνεις το εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» το έκανες; Γιατί τελικά τα χιλιάδες εμβόλια τα πέταξε το ΙΚΑ στην χωματερή! Κι ας τα πληρώσαμε σα κορόιδα. Λοιπόν έχω ένα εδώ. Θες να στο κάνω; (λογικά τώρα θα μου πεις ΠΑΛΑΒΟΣ είσαι; Άσε να μου έλειπε)
      Ε, αυτό ακριβώς! Ξαφνικά αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» έχει μεταβληθεί σε Έμπολα για την κοινή γνώμη και όλοι κάνουν τον δικηγόρο του διαβόλου, ασχέτως βεβαίως ότι κανονικά θα έπρεπε να κοιτάνε τα δικά τους παιδιά κι όχι τα ξένα. Αφού εμβολιάζουν αυτοί τα δικά τους τότε τσάμπα χτυπιούνται. Δεν κινδυνεύουν από ιλαρά-Έμπολα! Άρα τι τους κόφτει τι θα κάνουμε εμείς με το MMR; Αυτό είναι δικό μας πρόβλημα.
      Εντάξει, βέβαια μιλάμε για μια εποχή που το 25% των μαμάδων θηλάζουν τα βρέφη και το ποστάρουν στο facebook λες κι έκαναν κανένα κατόρθωμα. Τα υπόλοιπα μωράκια θεωρείται φυσιολογικό να τα στουμπώνεις με ορό γάλακτος, επειδή οι γιατροί έχουν τρελλαθεί από τις μίζες των φαρμακευτικών κι έχει γεμίσει ο κόσμος γάλα-σκόνη. Τον ίδιο ορό γάλακτος που πίνεις όταν κάνεις bodybuilding. LOL
      Τα θεωρείς νορμάλ όλα αυτά;

     • Μ. Τ

      Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω το αντιγριππικό ως ευσυνείδητος επαγγελματίας υγείας. 1 το κρατούμενο.
      2) Δεν τους κόφτει, εκτός αν αυτές το εμπορεύονται. Όλη η ιστορία με το MMR ακούει στο όνομα Andrew Wakefield. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τον αυτισμό (παρόλο που αποδείχθηκε ψευδές), αλλά νιώθουμε εντάξει να ρισκάρουμε να κολλήσουν τα παιδιά μας πχ μηνιγγίτιδα και να μείνουν για πάντα παράλυτα.
      3) Ο ΠΟΥ και ο κάθε παιδίατρος συστήνει για τα παιδιά:
      Μέχρι 6 μηνών μόνο μητρικό γάλα
      Από 6 έως 12 μηνών μητρικό γάλα + αλεσμένα και κρεμώδη
      Μετά τους 12 μήνες και μέχρι να βγάλει δόντια απογαλακτισμό και τροφές μαλακές.
      Τέλος, θα σου πω τη μαγική λέξη: MARKETING. Οι έξυπνα σκεπτόμενοι παραγωγοί λένε πώς θα προσεγγίσω καλύτερα τον κάθε πληθυσμό στόχο; Με τον α β τρόπο. Θα σου πω όμως γιατί δε δίνεις το σκουπ στο μωρό ενώ μπορείς εσύ να φας φρουτόκρεμα. Το παιδί δεν έχει τόσο καλό συκώτι και νεφρά να τα μεταβολίσει και να τα αποβάλλει όπως ο ενήλικας. Έχουν διαφορετική σύσταση σε αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

     • Μ. Τ

      Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω το αντιγριππικό ως ευσυνείδητος επαγγελματίας υγείας. 1 το κρατούμενο.
      2) Δεν τους κόφτει, εκτός αν αυτές το εμπορεύονται. Όλη η ιστορία με το MMR ακούει στο όνομα Andrew Wakefield. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τον αυτισμό (παρόλο που αποδείχθηκε ψευδές), αλλά νιώθουμε εντάξει να ρισκάρουμε να κολλήσουν τα παιδιά μας πχ μηνιγγίτιδα και να μείνουν για πάντα παράλυτα.
      3) Ο ΠΟΥ και ο κάθε παιδίατρος συστήνει για τα παιδιά:
      Μέχρι 6 μηνών μόνο μητρικό γάλα
      Από 6 έως 12 μηνών μητρικό γάλα + αλεσμένα και κρεμώδη
      Μετά τους 12 μήνες και μέχρι να βγάλει δόντια απογαλακτισμό και τροφές μαλακές.
      Τέλος, θα σου πω τη μαγική λέξη: MARKETING. Οι έξυπνα σκεπτόμενοι παραγωγοί λένε πώς θα προσεγγίσω καλύτερα τον κάθε πληθυσμό στόχο; Με τον α β τρόπο. Θα σου πω όμως γιατί δε δίνεις το σκουπ στο μωρό ενώ μπορείς εσύ να φας φρουτόκρεμα. Το παιδί δεν έχει τόσο καλό συκώτι και νεφρά να τα μεταβολίσει και να τα αποβάλλει όπως ο ενήλικας. Έχουν διαφορετική σύσταση σε αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

     • Μ. Τ

      Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω το αντιγριππικό ως ευσυνείδητος επαγγελματίας υγείας. 1 το κρατούμενο.
      2) Δεν τους κόφτει, εκτός αν αυτές το εμπορεύονται. Όλη η ιστορία με το MMR ακούει στο όνομα Andrew Wakefield. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τον αυτισμό (παρόλο που αποδείχθηκε ψευδές), αλλά νιώθουμε εντάξει να ρισκάρουμε να κολλήσουν τα παιδιά μας πχ μηνιγγίτιδα και να μείνουν για πάντα παράλυτα.
      3) Ο ΠΟΥ και ο κάθε παιδίατρος συστήνει για τα παιδιά:
      Μέχρι 6 μηνών μόνο μητρικό γάλα
      Από 6 έως 12 μηνών μητρικό γάλα + αλεσμένα και κρεμώδη
      Μετά τους 12 μήνες και μέχρι να βγάλει δόντια απογαλακτισμό και τροφές μαλακές.
      Τέλος, θα σου πω τη μαγική λέξη: MARKETING. Οι έξυπνα σκεπτόμενοι παραγωγοί λένε πώς θα προσεγγίσω καλύτερα τον κάθε πληθυσμό στόχο; Με τον α β τρόπο. Θα σου πω όμως γιατί δε δίνεις το σκουπ στο μωρό ενώ μπορείς εσύ να φας φρουτόκρεμα. Το παιδί δεν έχει τόσο καλό συκώτι και νεφρά να τα μεταβολίσει και να τα αποβάλλει όπως ο ενήλικας. Έχουν διαφορετική σύσταση σε αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

     • Μ. Τ

      Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω το αντιγριππικό ως ευσυνείδητος επαγγελματίας υγείας. 1 το κρατούμενο.
      2) Δεν τους κόφτει, εκτός αν αυτές το εμπορεύονται. Όλη η ιστορία με το MMR ακούει στο όνομα Andrew Wakefield. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τον αυτισμό (παρόλο που αποδείχθηκε ψευδές), αλλά νιώθουμε εντάξει να ρισκάρουμε να κολλήσουν τα παιδιά μας πχ μηνιγγίτιδα και να μείνουν για πάντα παράλυτα.
      3) Ο ΠΟΥ και ο κάθε παιδίατρος συστήνει για τα παιδιά:
      Μέχρι 6 μηνών μόνο μητρικό γάλα
      Από 6 έως 12 μηνών μητρικό γάλα + αλεσμένα και κρεμώδη
      Μετά τους 12 μήνες και μέχρι να βγάλει δόντια απογαλακτισμό και τροφές μαλακές.
      Τέλος, θα σου πω τη μαγική λέξη: MARKETING. Οι έξυπνα σκεπτόμενοι παραγωγοί λένε πώς θα προσεγγίσω καλύτερα τον κάθε πληθυσμό στόχο; Με τον α β τρόπο. Θα σου πω όμως γιατί δε δίνεις το σκουπ στο μωρό ενώ μπορείς εσύ να φας φρουτόκρεμα. Το παιδί δεν έχει τόσο καλό συκώτι και νεφρά να τα μεταβολίσει και να τα αποβάλλει όπως ο ενήλικας. Έχουν διαφορετική σύσταση σε αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

     • Μ. Τ

      Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω το αντιγριππικό ως ευσυνείδητος επαγγελματίας υγείας. 1 το κρατούμενο.
      2) Δεν τους κόφτει, εκτός αν αυτές το εμπορεύονται. Όλη η ιστορία με το MMR ακούει στο όνομα Andrew Wakefield. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τον αυτισμό (παρόλο που αποδείχθηκε ψευδές), αλλά νιώθουμε εντάξει να ρισκάρουμε να κολλήσουν τα παιδιά μας πχ μηνιγγίτιδα και να μείνουν για πάντα παράλυτα.
      3) Ο ΠΟΥ και ο κάθε παιδίατρος συστήνει για τα παιδιά:
      Μέχρι 6 μηνών μόνο μητρικό γάλα
      Από 6 έως 12 μηνών μητρικό γάλα + αλεσμένα και κρεμώδη
      Μετά τους 12 μήνες και μέχρι να βγάλει δόντια απογαλακτισμό και τροφές μαλακές.
      Τέλος, θα σου πω τη μαγική λέξη: MARKETING. Οι έξυπνα σκεπτόμενοι παραγωγοί λένε πώς θα προσεγγίσω καλύτερα τον κάθε πληθυσμό στόχο; Με τον α β τρόπο. Θα σου πω όμως γιατί δε δίνεις το σκουπ στο μωρό ενώ μπορείς εσύ να φας φρουτόκρεμα. Το παιδί δεν έχει τόσο καλό συκώτι και νεφρά να τα μεταβολίσει και να τα αποβάλλει όπως ο ενήλικας. Έχουν διαφορετική σύσταση σε αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

  • Γλουπ!!!

   προτιμότερο είναι να ρισκάρουμε με την ιλαρά που στην τελική όσοι είμαστε άνω των 40 ετών την περάσαμε όλοι. Και είμαστε μια χαρά. Ζωντανοί.

   Εσείς είστε ζωντανός και κάποιοι από τους γνωστούς σας. Πόσοι όμως ΔΕΝ είναι που ΔΕΝ τους γνωρίσατε ποτέ?
   Στη Ρουμανία, σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουν καταγραφεί 5.300 κρούσματα και 25 θάνατοι. Καθόλου ευκαταφρόνητα ποσοστό για να το αγνοήσετε.
   Αν γίνει στη Ρουμανία ο,τι και στην Ιταλία (http://www.enikos.gr/international/516499/prostimo-kai-afairesi-gonikis-epimeleias-stous-goneis-pou-den-emv ) εκείνο το 5300 κρούσματα θα πέσει σχεδόν στο μηδέν,

   • Kekr0pass

    Στη Ρουμανία με την πτώση του κομμουνισμού χιλιάδες παιδιά ήταν αδέσποτα στους δρόμους και δεν είχαν να φάνε. Τι πας να συγκρίνεις το βιοτικό επίπεδο της Ρουάντα με το βιοτικό επίπεδο της Σουηδίας; Πάντως από τους 5300 που θα πάθουν απλή γρίπη το λογικό είναι οι 25 να πεθάνουν. Αυτό είναι φυσιολογικό. Τι ευκαταφρόνητο ποσοστό μου λες; Εμείς είμαστε μια γενιά ανθρώπων που πέρασε και ιλαρά και ανεμοβλογιά και μαγουλάδες και απ’ όλα. Δεν πέθανε κανείς.

    • Γλουπ!!!

     Μάλιστα αγαπητέ μου….
     Αφού πεθαίνουν 25 από γρίπη, ας πεθάνουν και 25 ακόμη από ιλαρά. Και το θεωρείτε φυσιολογικό! (!!!!!!!) Μ’ αρέσει η η λογική σας.
     Σας το ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν το καταλάβατε πριν.
     ΕΣΕΙΣ δεν πεθάνατε όπως και οι γνωστοί σας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν πεθάνει παιδιά ή και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι από ιλαρά, μαγουλάδες κλπ.

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Kekr0pass

      το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι ότι αυτό που πάντα ονομάζαμε »παιδικές ασθένειες» (πάντα σ’ αυτές ανήκε η ιλαρά) ξαφνικά ο κόσμος το έχει παρομοιάσει με τον Έμπολα.
      Θα σου κάνω μια αληγορική ερώτηση κι ελπίζω να με καταλάβεις. Εμβόλιο για την »γρίπη των χοίρων» έκανες; Τότε που είχαν λυσσάξει οι δημοσιογράφοι και τελικά το ΙΚΑ τα αγόρασε και τα πέταξε στη χωματερή; Ε, αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της ιστορίας!

     • Γλουπ!!!

      Δεν έχετε άδικο για τη γρίπη των χοίρων. Όμως γιατί θα πρέπει ντε και καλά και το εμβόλιο της ιλαράς να «προωθείται» για τον ίδιο λόγο?
      Άλλωστε, δεν είναι οι «δημοσιογράφοι» αυτοί που επιμένουν για την ανάγκη εμβολιασμού, ούτε κάποιοι μεμονωμένοι ή γραφικοί γιατροί, αλλά σχεδόν σύσσωμη η επιστημονική ιατρική κοινότητα.
      Και λέω ‘σχεδόν σύσσωμη’ παίρνοντας υπόψη μου πως υπάρχουν και κάποιοι μεμονωμένοι γιατροί που έχουν επιφυλάξεις.
      Φυσικά δεν παίρνω καθόλου υπόψη μου (ελπίζω το ίδιο να κάνετε κι εσείς) την άποψη των φανατικών αντιεμβολιαστών «γιατρών» (ο νοών νοείτω για τη χρήση των εισαγωγικών).

     • Γλουπ!!!

      Δεν έχετε άδικο για τη γρίπη των χοίρων. Όμως γιατί θα πρέπει ντε και καλά και το εμβόλιο της ιλαράς να «προωθείται» για τον ίδιο λόγο?
      Άλλωστε, δεν είναι οι «δημοσιογράφοι» αυτοί που επιμένουν για την ανάγκη εμβολιασμού, ούτε κάποιοι μεμονωμένοι ή γραφικοί γιατροί, αλλά σχεδόν σύσσωμη η επιστημονική ιατρική κοινότητα.
      Και λέω ‘σχεδόν σύσσωμη’ παίρνοντας υπόψη μου πως υπάρχουν και κάποιοι μεμονωμένοι γιατροί που έχουν επιφυλάξεις.
      Φυσικά δεν παίρνω καθόλου υπόψη μου (ελπίζω το ίδιο να κάνετε κι εσείς) την άποψη των φανατικών αντιεμβολιαστών «γιατρών» (ο νοών νοείτω για τη χρήση των εισαγωγικών).

  • Prasin_analoga

   Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι? Μήπως είσαι και γιατρός? Για να πεθάνεις από ιλαρά δεν είναι απαραίτητο να έχεις προβλήματα υγείας ή να είσαι υποσιτισμένος, αρκεί να ανεβαίνει ο πυρετός και να μην κατεβαίνει. Εσύ που ζεις έκανες εμβόλιο? Αν ναι τότε με ποιο δικαίωμα γράφεις αυτά που γράφεις? Αν δεν σου αρέσει ο εμβολιασμός να πας να μείνεις κάπου που δεν έχει νοσοκομείο. Να δεις μετά πως κλαίς με μαύρο δάκρυ. Γεμίσαμε με ΞΕΡΟΛΕΣ κι ας είναι άδειες κατσαρόλες.

  • Prasin_analoga

   Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι? Μήπως είσαι και γιατρός? Για να πεθάνεις από ιλαρά δεν είναι απαραίτητο να έχεις προβλήματα υγείας ή να είσαι υποσιτισμένος, αρκεί να ανεβαίνει ο πυρετός και να μην κατεβαίνει. Εσύ που ζεις έκανες εμβόλιο? Αν ναι τότε με ποιο δικαίωμα γράφεις αυτά που γράφεις? Αν δεν σου αρέσει ο εμβολιασμός να πας να μείνεις κάπου που δεν έχει νοσοκομείο. Να δεις μετά πως κλαίς με μαύρο δάκρυ. Γεμίσαμε με ΞΕΡΟΛΕΣ κι ας είναι άδειες κατσαρόλες.

   • Kekr0pass

    Μήπως είσαι γιατρός; Γιατί αν ανοίξεις μια εγκυκλοπαίδεια θα διαβάσεις »Μεταξύ των ετών 1987 και 2000, το ποσοστό θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τρεις θάνατοι που οφείλονται σε ιλαρά ανά 1000 περιπτώσεις, δηλαδή 0,3%»
    Πράγματι γεμίσαμε ξερόλες δηλαδή.

 • Kekr0pass

  Oι »αντιεμβολιαστές» που τους έχουμε κατατάξει στην ομάδα των ΕΛ και των αεροψεκασμών, να πούμε κάπου εδώ ότι εμβολιάζουν κανονικά τα παιδιά τους και ότι το μόνο εμβόλιο που προφανώς έχει πρόβλημα και αρνούνται να το φάνε στη μάπα λέγεται MMR και όλος ο λόγος γι’ αυτό γίνεται (γι’ αυτό και η ιστορία με την ιλαρά) Πηγαίνετε σε μια οποιαδήποτε σοβαρή ιστοσελίδα βρε γελοίοι και θα δείτε ότι η πιθανότητα να σηκώσει το βρέφος πυρετό είναι 5-15% επισήμως, αυτή είναι η παρενέργεια του εμβολίου. Με αυτό το ποσοστό αν ήταν να κερδίζατε το τζόκερ, σαφώς θα παίζατε κάθε εβδομάδα. Λοιπόν το να σηκώσει το βρέφος πυρετό από 38 και πάνω, στο οποίο βρέφος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δώσεις αντιπυρετικά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και σε 2 ώρες θα έχεις χάσει 10 χρόνια από τη ζωή σου τρέχοντας σαν τρελός στην μπανιέρα με τα παγάκια. Μη κάνετε τους δικηγόρους του διαβόλου της κάθε φαρμακευτικής βρε άσχετοι. Γιατί σίγουρα σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει καν το MMR. Θα έχει βγει κάτι καλύτερο.
  Κατά τ’ άλλα προκειμένου να ρισκάρουμε την ζωή του μωρού και το ψήσιμο του εγκεφάλου του, προτιμότερο είναι να ρισκάρουμε με την ιλαρά που στην τελική όσοι είμαστε άνω των 40 ετών την περάσαμε όλοι. Και είμαστε μια χαρά. Ζωντανοί. Για να πεθάνεις από ιλαρά θα πρέπει ή να έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας ή να είσαι υποσιτισμένος.

 • Kekr0pass

  Oι »αντιεμβολιαστές» που τους έχουμε κατατάξει στην ομάδα των ΕΛ και των αεροψεκασμών, να πούμε κάπου εδώ ότι εμβολιάζουν κανονικά τα παιδιά τους και ότι το μόνο εμβόλιο που προφανώς έχει πρόβλημα και αρνούνται να το φάνε στη μάπα λέγεται MMR και όλος ο λόγος γι’ αυτό γίνεται (γι’ αυτό και η ιστορία με την ιλαρά) Πηγαίνετε σε μια οποιαδήποτε σοβαρή ιστοσελίδα βρε γελοίοι και θα δείτε ότι η πιθανότητα να σηκώσει το βρέφος πυρετό είναι 5-15% επισήμως, αυτή είναι η παρενέργεια του εμβολίου. Με αυτό το ποσοστό αν ήταν να κερδίζατε το τζόκερ, σαφώς θα παίζατε κάθε εβδομάδα. Λοιπόν το να σηκώσει το βρέφος πυρετό από 38 και πάνω, στο οποίο βρέφος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δώσεις αντιπυρετικά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και σε 2 ώρες θα έχεις χάσει 10 χρόνια από τη ζωή σου τρέχοντας σαν τρελός στην μπανιέρα με τα παγάκια. Μη κάνετε τους δικηγόρους του διαβόλου της κάθε φαρμακευτικής βρε άσχετοι. Γιατί σίγουρα σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει καν το MMR. Θα έχει βγει κάτι καλύτερο.
  Κατά τ’ άλλα προκειμένου να ρισκάρουμε την ζωή του μωρού και το ψήσιμο του εγκεφάλου του, προτιμότερο είναι να ρισκάρουμε με την ιλαρά που στην τελική όσοι είμαστε άνω των 40 ετών την περάσαμε όλοι. Και είμαστε μια χαρά. Ζωντανοί. Για να πεθάνεις από ιλαρά θα πρέπει ή να έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας ή να είσαι υποσιτισμένος.