Ποιοι είμαστε
Αρχική David de rothschild (ΟΜΟΛΟΓΙΑ!!! ) : Λατρεύω το Σατανά!!! – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

David de rothschild (ΟΜΟΛΟΓΙΑ!!! ) : Λατρεύω το Σατανά!!! – Καταρρίπτεται

20 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μια «είδηση» που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζει πως ο David de Rothschild, γόνος της γνωστής οικογένειας, ομολόγησε δημόσια πως λατρεύει τον Σατανά.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Το είδαμε στο katohika.gr, makeleio.gr, koraks.gr κτλ.

 

Είναι ο David de Rothschild σατανιστής;

Στο χώρο του εναλλακτικού – «αφυπνισμένου» – συνωμοσιολογικού ίντερνετ, ονόματα όπως Ροκφέλερ, Ρότσιλντ κτλ, συνδέονται αυθαίρετα με ανυπόστατες θεωρίες. Το ίδιο ισχύει και για τη περίπτωση του οικολόγου και ακτιβιστή  David de Rothschild.

Το 2010, ο Rothschild, έδωσε μια ομιλία στο TEDx, σχετικά με τα προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος από πλαστικά σκουπίδια.

Αρχίζει την ομιλία του λέγοντας πως κανείς άνθρωπος δε μισεί τη φύση, παρόλα αυτά τη καταστρέφει. Για να τονίσει την αδιαφορία των ανθρώπων, παραθέτει το εξής παράδειγμα, το οποίο μεταφέρουμε αυτολεξεί: «…ας δούμε ποιο είναι το γενικό αίσθημα για τη φύση… δεν με εκπλήσσει πως όταν πληκτρολογήσεις (στη Google) τις λέξεις «nature is» (η φύση είναι), το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει είναι «η φύση είναι η εκκλησία του Σατανά». Ορίστε; δεν το έκανα photoshop, δεν θα μπορούσα να το σκαρφιστώ από μόνος μου… θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να σας δείξω πως αν αυτή είναι η εκκλησία του Σατανά (φύση),τότε εγώ είμαι σατανιστής!…»

Οι «συνωμοσιολόγοι», παρέθεσαν 30 δευτερόλεπτα από μια ομιλία 20 λεπτών στο TEDx, για να στηρίξουν την ανυπόστατη θεωρία τους. Φυσικά, εάν κάποιος δει όλη την ομιλία, καταλαβαίνει πως το συμπέρασμα είναι εντελώ διαφορετικό.

Ο David de Rothschild, θέλοντας να τονίσει την ανθρώπινη στάση απέναντι στη φύση, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Google, για να τονίσει την αδιαφορία, ειδικά αυτών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Σχετικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον, είναι μόλις στη πέμπτη θέση (nature issues), ενώ τα υπόλοιπα είναι άσχετα με ζήτημα της μόλυνσης.

Από τα ανωτέρω, γίνεται κατανοητό πως ο David de Rothschild, δεν ομολόγησε πως είναι λάτρης του Σατανά, αλλά χρησιμοποίησε το παράδειγμα από τα αποτελέσματα της Google, για να τονίσει την αδιαφορία των ανθρώπων για το περιβάλλον.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/20/david-de-rothschild-tedx-speech/

Fact-check for the sake of Democracy