Ποιοι είμαστε
Αρχική ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ : ΤΕΛΕΤΗ…ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ : ΤΕΛΕΤΗ…ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ – Καταρρίπτεται

21 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένα παλαιότερο άρθρο του «συγγραφέα – δημοσιογράφου – τουρκολόγου» Νίκου Χειλαδάκη, κάνει το γύρο του facebook και υποστηρίζει πως τελέστηκε γάμος μεταξύ ενός άνδρα και του σκύλου του, σε ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονομάζεται.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στην ιστοσελίδα του κ. Χειλαδάκη, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το εν λόγω άρθρο, κυκλοφορεί και διαδίδεται εκ νέου στο facebook. Μάλιστα, αναδημοσιεύτηκε από το Police Voice και το Μακελειό.

Πριν δούμε τι ισχύει σχετικά με το «γάμο», θα πρέπει να τονίσουμε πως οι φαντασιώσεις του κ. Χειλαδάκη περί κτηνοβατών Ευρωπαίων, έχουν καταρριφθεί ξανά στο παρελθόν.

Στη περίπτωση του άρθρου που αναλύουμε σήμερα, ο επίμαχος «γάμος», δεν έλαβε χώρα στην Ευρώπη, αλλά στην Αυστραλία. Πρόκειται για μια είδηση που μας έρχεται από το 2010 και σύμφωνα με την Telegraph, ο 20χρονος Joe Guiso, αποφάσισε να παντρευτεί το 5 ετών λαμπραντόρ του. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως ο «γάμος» ήταν συμβολικός και ο «έρωτας» για τον σκύλο του καθαρά πλατωνικός.

Ο «γάμος» του Joe με τον σκύλο του, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια για να κερδίσει τα «15 λεπτά δημοσιότητας» που του αναλογούν. Όσο και αν ψάξαμε, δε βρήκαμε κάποιο αρνητικό σχόλιο ή διαμαρτυρία από φιλοζωική οργάνωση που να μέμφεται τον Joe για τη πράξη του, ή να τον κατηγορεί για κτηνοβάτη. Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως στο Queensland όπου διαμένει ο Joe, η κτηνοβασία απαγορεύεται και στο παρελθόν έχουν υπάρξει καταδίκες. Η σχετική νομοθεσία, προβλέπει ποινές φυλάκισης, έως 7 χρόνια.

Από τα ανωτέρω, γίνεται κατανοητό πως το άρθρο του κ. Χειλαδακή, είναι προϊόν φαντασίας με σκοπό τη κλικοθηρία.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/21/man-marries-dog-in-down-under/

Fact-check for the sake of Democracy