Ποιοι είμαστε
Αρχική Παίρνει λεφτά από τα «βιωματικά» σεμινάρια ο «Δρ» Μουρούτης;ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Παίρνει λεφτά από τα «βιωματικά» σεμινάρια ο «Δρ» Μουρούτης;

22 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ο «Δρ» Κωνσταντίνος Μουρούτης, είναι γνωστός στο πανελλήνιο για τις «αιρετικές» απόψεις του πάνω σε ιατρικά ζητήματα. Τελευταία, έγινε ακόμη γνωστότερος για τα πλαστά πτυχία που ισχυρίζεται πως κατέχει και για πολλά χρόνια επικαλούταν για να παρουσιάζεται ως γιατρός. Έχοντας πλέον καταρρίψει τους ισχυρισμούς για τις σπουδές και το ερευνητικό – εργασιακό του παρελθόν, ήρθε η ώρα να ερευνήσουμε τον ισχυρισμό του πως οι δραστηριότητές του στη Πιερία, ήταν αμισθί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουρούτης, έχει διοργανώσει και περαιώσει δεκάδες «βιωματικά» σεμινάρια στο Semeli Resort, που σκοπό είχαν να προβάλουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, βασισμένο στο μη έγκυρο επιστημονικά πρόγραμμα NEW  START. Ο κ. Μουρούτης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, πως το κόστος των 600-700 ευρώ ανά άτομο, αφορά μόνο την αμοιβή του ξενοδοχείου, ενώ ο ίδιος δεν είχε τη παραμικρή χρηματική αμοιβή.

Νέα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας όμως, θέτουν τον ισχυρισμό υπό αμφισβήτηση.

Πριν σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ είχε ξεσπάσει ο «ντόρος» με τα ανύπαρκτα πτυχία του, αποφασίσαμε να συμπληρώσουμε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του, δείχνοντας ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα σεμινάρια. Η πρώτη μας έκπληξη ήταν πως πλησιέστερη κενή θέση, ήταν τον Οκτώβριο του 2017.

Επικοινωνήσαμε μαζί του προσποιούμενοι τον Ρώσο υπήκοο και με πειστικά στοιχεία (ρωσικό όνομα, υπαρκτή διεύθυνση κτλ). Η απάντηση ήρθε σχετικά άμεσα.

Προς έκπλήξή μας, όχι μόνο λάβαμε απάντηση, αλλά και παράκληση όπως καταβάλουμε μια προκαταβολή 200 ευρώ. Μας ζητήθηκε μάλιστα, η καταβολή να γίνει στη γερμανική τράπεζα Sparkasse Darmstadt, στην οποία ο κ. Μουρούτης, φαίνεται να διατηρεί λογαριασμό.

 

Μετάφραση:

«Αγαπητέ φίλε.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για αίτημά σας να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα. Θα ήθελα να σας προτείνω, προκειμένου να επιβεβαιώσετε την αίτησή σας, πρέπει να καταθέσετε το πόσο των 200 ευρώ (συνολικό κόστος 650 ευρώ ανά άτομο για 10 ημέρες), στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό.

BANK -SPARKASSE DARMSTADT-GERMANY
OWNER- KONSTANTINOS MOUROUTIS
IBAN:
DE17 5085 0150 0127 …….
BIC:
HELADEF1DAS

Μόλις ολοκληρώσετε τη μεταφορά, ενημερώστε με για να επιβεβαιώσουμε την αίτησή σας.

Ανυπομονώ να ακούσω νέα σας.

Χαιρετισμούς»

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή ουδέποτε απαντήσαμε στο αρχικό email, λίγες ημέρες αργότερα, λάβαμε «υπενθύμιση» πως θα πρέπει να καταβάλλουμε τη προκαταβολή (200 ευρώ), με ταχυδρομική επιταγή αυτή τη φορά, στο όνομά του.

 

 

Στο παρακάτω βίντεο από τη πρόσφατη συνέντευξη – απάντηση για τα ανύπαρκτα πτυχία του, τον ακούμε στο 45:00 να απαντά σε δημοσιογράφο, σε έντονο μάλιστα ύφος, πως δεν πληρώνεται για αυτό που κάνει.

Δημοσιογράφος: » …ο κόσμος που έρχεται στα σεμινάρια πληρώνει… βιοποριστικό δεν είναι αυτό που κάνετε;»

Δρ» Μουρούτης: «Κάνετε μεγάλο λάθος! Ο κόσμος πληρώνει και αυτό που πληρώνει, είναι το ξενοδοχείο…»

 

Εφόσον λοιπόν τα χρήματα που πληρώνει ο κόσμος, πάνε αποκλειστικά στο ξενοδοχείο, για ποιο λόγο ζητά να αποσταλούν στον ίδιο;

Για ποιο λόγο ζητά χρήματα ως προκαταβολή σε λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα;

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/22/mouroutis-seminars/

Fact-check for the sake of Democracy