Ποιοι είμαστε
Αρχική Επιδεικνύουν οι Τούρκοι άρμα μάχης που βυθίστηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιδεικνύουν οι Τούρκοι άρμα μάχης που βυθίστηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης;

25 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Στην ιστοσελίδα του γνωστού «συγγραφέα – δημοσιογράφου – τουρκολόγου» Νίκου Χειλαδάκη, διαβάζουμε πως οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε τουριστική ατραξιόν, ένα άρμα μάχης που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο nikosxeiladakis.gr, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα παλιό άρμα μάχης να βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, στη κωμόπολη Κας, απέναντι από το Καστελόριζο. Η τουριστική βιομηχανία της περιοχής, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον καταδυτικό τουρισμό. Για αυτό το λόγο, οι τοπικές αρχές ζήτησαν ένα αποσυρμένο τανκ, προκειμένου να το βυθίσουν δοκιμαστικά και να το κάνουν υποβρύχιο αξιοθέατο.

Η όλη «επιχείρηση» καλύφθηκε εκτενώς από τα τουρκικά μέσα και καταγράφηκε σε βίντεο:

Σύμφωνα με πιο πρόσφατα δημοσιεύματα και εφόσον η αρχική δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία, το άρμα ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε λίγο δυτικότερα (περίπου 3 χλμ), όπου βυθίστηκε εκ νέου, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, δηλαδή ως αξιοθέατο για τουριστικό καταδυτισμό. Εκεί θα είναι πλέον η οριστική του θέση (Pigeon island), σε βάθος 20 μέτρων.

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως οι Τούρκοι «έχασαν» άρμα μάχης σε άσκηση πριν από χρόνια, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/24/tank-submerged-for-tourist-attraction-in-turkey/

Fact-check for the sake of Democracy