Ποιοι είμαστε
Αρχική Έκλεισαν την εφημερία του «Ευαγγελισμού» λόγω Παπαδήμου;FAKE NEWS

Έκλεισαν την εφημερία του «Ευαγγελισμού» λόγω Παπαδήμου;

26 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Από χθες το βράδυ (25/5/2017) κυκλοφόρησε μια είδηση, που αναφέρει πως η εφημερία του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, έκλεισε για ώρες λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στον κ. Παπαδήμο.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ

Το δημοσίευμα από το iatropedia που αναπαράχθηκε από πολλές σελίδες και blogs, αναφέρει:

Επί ώρες έκλεισαν την εφημερία του «Ευαγγελισμού» λόγω Παπαδήμου

Πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι επί ώρες το απόγευμα μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, το ΕΚΑΒ δεν έφερνε ασθενείς στον “Ευαγγελισμό”.

Λόγοι ασφαλείας ή όχι, πάντως δημιουργήθηκε επί ώρες αλαλούμ στο έτερο μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου που εφημέρευε, στο Αττικόν, καθώς δόθηκε οδηγία να “κλείσει” προσωρινά η εφημερία του Ευαγγελισμού όπου μεταφέρθηκαν οι τρεις τραυματίες του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Δεν φαντάζει και πολύ οργανωμένο να καταρρέει η εφημερία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας επειδή μεταφέρθηκαν σε αυτό 3 τραυματίες έστω κι αν αυτοί είναι εξέχοντα πρόσωπα, έστω κι αν πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας. Κατανοητά αυτά, αλλά όχι να ταλαιπωρούνται εκαντοντάδες άλλοι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας…

Για να επαληθεύσουμε το παραπάνω δημοσίευμα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Διοίκηση του νοσοκομείου.

«Παναγιώτα Μητσάκη – Διοικήτρια στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:
«Είναι ντροπή να τα λέμε αυτά. Το νοσοκομείο λειτούργησε κανονικότατα. Η εφημερία δεν σταματάει και δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε μια εφημερία. Εκείνο που συνέβη είναι ότι όταν ήρθε το περιστατικό στο χειρουργικό, και επειδή είχε πολύ κόσμο, σταμάτησε για περίπου μισή ώρα-τρία τέταρτα η ροή στο χειρουργικό, και μόνο εκεί. Η εφημερία λειτουργούσε κανονικά.»

Τα δημοσιεύματα, διέψευσε και ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), Νίκος Παπαευσταθίου:
«Σε καμία περίπτωση δεν έκλεισε η εφημερία. Δεν δόθηκε ποτέ καμία τέτοια εντολή. Είναι πάγια τακτική, και γίνεται σχεδόν με τρόπο αυτοποιημένο, ότι όταν υπάρχει μεγάλη προέλευση περιστατικών σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει δίνεται εντολή να κατευθυνθούν σε άλλα νοσοκομεία. Ενδεχομένως να έγινε αυτό εχθές σε μη επείγοντα περιστατικά την ώρα που είχε κλείσει η είσοδος από τα πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας για περίπου μια ώρα. Λέω ενδεχομένως γιατί δεν έχω καμία σχετική ενημέρωση. Η εφημερία, παρά τον χαμό εντός και εκτός νοσοκομείου, λειτούργησε κανονικά.»

Τις παραπάνω δηλώσεις της κα Μητσάκη και του κ. Παπαευσταθίου, επιβεβαιώνει και το δελτίο τύπου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που αναφέρει:

“Ενημερωθήκαμε ότι στην εφημερία του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ την Πέμπτη 25/5/2017 δεν υπήρξε καμία ανάσχεση εκτάκτων περιστατικών από την προσέλευση και μετά του κου Λουκά Παπαδήμου που διεκομίσθη τραυματισμένος μετά από άνανδρη τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε (6μ.μ.).
Αντιθέτως αναστάτωση προκλήθηκε στα ΤΕΠ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ από τις 3:30μ.μ. έως 6μ.μ., την ώρα που στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου βρίσκονταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής με συγγενή ασθενή που αντιμετώπιζε έκτακτο πρόβλημα υγείας.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής συνοδευόταν από αυξημένο αριθμό εύσωμων συνοδών, ενοχλώντας ασθενείς και παρεμποδίζοντας το προσωπικό να κάνει τη δουλειά του.
Εύσωμα στελέχη της Χρυσής Αυγής παραμένουν έξω από το Νοσοκομείο και μπαινοβγαίνουν εναλλάξ στους διαδρόμους του 10ου ορόφου που νοσηλεύεται η συγγενής του αρχηγού τους, ενοχλώντας και παρεμποδίζοντας σε μεγάλο βαθμό το έργο των εργαζομένων.”

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δόθηκε οδηγία να “κλείσει” για ώρες η εφημερία του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, διαψεύδονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.