Ποιοι είμαστε
Αρχική Εγκλήσεις και διώξεις από την Εισαγγελία σε όσους δηλώνουν Έλληνες; – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εγκλήσεις και διώξεις από την Εισαγγελία σε όσους δηλώνουν Έλληνες; – Καταρρίπτεται

27 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορούν άρθρα με πηχυαίους τίτλους που ισχυρίζονται πως όσοι δηλώνουν Έλληνες, διώκονται από τον Εισαγγελέα.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στο voicenews.gr και hellas-now.com, διαβάζουμε:

Η «είδηση» προέρχεται από ανάρτηση της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», στο Facebook:

Τι ισχύει

Πρόκειται για προκαταρκτική έρευνα με ανωμοτί καταθέσεις, από άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», που είχαν πρωτοστατήσει στα πρόσφατα επεισόδια  κατά της αποδοχής προσφυγόπουλων σε τοπικά σχολεία.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και μας επιβεβαίωσαν πως δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον των μελών της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, ούτε από την Αστυνομία, ούτε από τον Εισαγγελέα, αλλά κλήθηκαν για εξηγήσεις (προκαταρκτική εξέταση) σχετικά με τα γεγονότα έξω από το σχολείο.

Η «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» ιδρύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την συγκέντρωση ακροδεξιών στο δημαρχείου του Ωραιοκάστρου, ενάντια στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.

Από τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) καμία κατηγορία για ρατσιστική βία και επομένως καμία δίωξη. Ακόμη και εάν τελικά ασκηθούν διώξεις, θα αφορούν τη δράση της «Ένωσης» ενάντια στην ένταξη παιδιών προσφύγων στα σχολεία. Ο ισχυρισμός πως όποιος δηλώνει Έλληνας, διώκεται, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/05/27/reffuge-children-oraiokatsro/

Fact-check for the sake of Democracy