Ποιοι είμαστε
Αρχική Εμφανίστηκε πάλι ο ψεύτικος διαγωνισμός “What’s Up” από… τον ΔημήτρηSCAMS

Εμφανίστηκε πάλι ο ψεύτικος διαγωνισμός “What’s Up” από… τον Δημήτρη

27 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια γιατί μερικοί δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Πρόπερσι και πέρυσι είχε εμφανιστεί μια απάτη likefarming στο fb με ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up. Ο ψεύτικος διαγωνισμός εξαπατούσε τους χρήστες με δόλωμα 1500’ ομιλίας, 1500 SMS προς όλα τα δίκτυα για 30 μέρες, από το WHAT’S UP της COSMOΤΕ. Φέτος έχουμε ξανά την ίδια απάτη, από τον ίδιο διαχειριστή της σελίδας.

ΑΠΑΤΗ

Όπως εξηγούσαμε και στα παλιά μας άρθρα, ένας τρόπος για να κερδίσουν χιλιάδες οπαδούς στο facebook, είναι με ψεύτικους διαγωνισμούς που δημιουργούνται με μοναδικό στόχο να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν οτιδήποτε ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά.

Η ανάρτηση του ψεύτικου διαγωνισμού διαδόθηκε τόσο πολύ που η COSMOTE έβγαλε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους χρήστες.

Μετά την ανάρτησή μας που μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ, ο διαχειριστής που έστησε τον ψεύτικο διαγωνισμό, επικοινώνησε μαζί μας στο fb και ρωτούσε αν γνωρίζουμε ποιος έχει τη σελίδα, κάνοντας τον ανήξερο.


Μετά από μερικές μέρες, πουλούσε μια από τις αρκετές σελίδες που διαχειρίζεται.

Επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε λεπτομέρειες.

Μάλιστα είχε το θράσος να μας απειλήσει με μήνυση γιατί “βγάζουμε στο αέρα τα στιχια του”.

Αλλά ο ίδιος είναι αυτός που δεν προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητά του.

Στη σελίδα του στο facebook έχει καταχωρημένο το blog 10h-entoli.blogspot.gr και στο blog μας δίνει το email του [email protected] και το κανάλι του στο youtube όπου φαίνεται το όνομά του και η φωτογραφία του.

Αυτές τις ημέρες, ο Δημήτρης, στήνει ξανά το ίδιο κόλπο, με τον ψεύτικο διαγωνισμό του WHAT’S UP.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απάτη like-farming διαβάστε το παρακάτω άρθρο μας.
Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.