Ποιοι είμαστε
Αρχική Συνελήφθη ο Γιώργος Φιλιππάκης; Όχι, έκανε πλάκα.HOAXES FAKE NEWS

Συνελήφθη ο Γιώργος Φιλιππάκης; Όχι, έκανε πλάκα.

28 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εχθές την νύχτα μια ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, στο facebook που ανέφερε πως τον έχει συλλάβει η αστυνομία, έφερε αναστάτωση στο δημοσιογραφικό κύκλο. 

ΨΕΥΔΕΣ

Ο Γιώργος Φιλιππάκης στη 1:13 χθες τη νύχτα αποφάσησε να κάνει πλάκα σχετικά με τη δίωξη του για την επίμαχη ανάρτησή του κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Στη 1:13 την νύχτα έγραψε στο facebook “Μ’ολις με συν΄’ελαβαν .” Σε λίγη ώρα εμφανίστηκαν και τα πρώτα δημοσιεύματα.

newsbomb.gr, documentonews.gralfavita.gr, news247.grprotothema.griefimerida.grstar.grathensvoice.grsdna.grvoria.gr,

Κάποιοι σκέφτηκαν να διαδηλώσουν στη ΓΑΔΑ…

Οι αρχικές μας πληροφορίες δεν επιβεβαίωναν την σύλληψή του από την Αστυνομία και τελικά ο συνήγορος του Γιάγκος Λαμπίρης επιβεβαίωσε στο Documentonews.gr πως ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης δεν συνελήφθη.

Η “είδηση” της σύλληψης του Γιώργου Φιλιππάκη, φέρνει στην επιφάνεια ένα ερώτημα σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου, τα hoaxes. Τελικά οι αναρτήσεις στα social media μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες ειδήσεις πριν επαληθευτούν;

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.