Ποιοι είμαστε
Αρχική Αποστολή «Αρμαγεδδών» στον αστεροειδή «Ψυχώ 16» που απειλεί τη Γη;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποστολή «Αρμαγεδδών» στον αστεροειδή «Ψυχώ 16» που απειλεί τη Γη;

29 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η NASA, ετοιμάζει απόρρητη αποστολή στον αστεροειδή «Ψυχώ 16», που απειλεί να τερματίσει τη ζωή όπως τη ξέρουμε στο πλανήτη μας.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”bolt”]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

 

Στο pentapostagma.gr & katohika.gr, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο αστεροειδής 16 Psyche, ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis. Έχει διάμετρο 240 χιλιομέτρων και πιστεύεται πως είναι το απομεινάρι (πυρήνας) ενός μεγαλύτερου σώματος, διαμέτρου τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων. Ο λόγος που κάνει τον 16 Psyche ξεχωριστό και αρκετά σημαντικό για την αποστολή της NASA που θα εκτοξευτεί το 2022, είναι πως αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από σίδηρο και νικέλιο. Η αποστολή της NASA όμως, δεν είναι η εξεύρεση νέων πηγών μετάλλου, αλλά η μελέτη του συγκεκριμένου αστεροειδή, διότι είναι ο μοναδικός γνωστός (σε τέτοιο μέγεθος) στο ηλιακό μας σύστημα, που είναι σχεδόν ολομεταλλικός.

Όσον αφορά την θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει πως η NASA σχεδιάζει αποστολή τύπου «Αρμαγεδδών», κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο χάσιμο χρόνου και χρήματος, διότι ο 16 Psyche, βρίσκεται στη Ζώνη των Αστεροειδών, μεταξύ των τροχιών των πλανητών Άρη και Δία.

Η στιγμή που η τροχιά του θα τον φέρει «κοντά» σε αυτή της Γης, θα είναι το 2010, 2021 και 2022, σε αποστάσεις από 250 εκατ. έως 340 εκατ. χιλιομέτρων. Επομένως ουδείς ανησυχεί επειδή «πλησιάζει» τη Γη, όπως ισχυρίζεται το άρθρο, για τον απλούστατο λόγο πως οι τροχιές τους δεν διασταυρώνονται.

Τέλος, ο υπαινιγμός πως το ρωσικό (αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό) πυραυλικό σύστημα S-500, θα μπορούσε να αναχαιτίσει πτώση αστεροειδή, είναι το λιγότερο αστείος. Αν και θεωρητικά θα μπορεί να χτυπήσει διηπειρωτικούς πυραύλους στο απόγειο της τροχιάς τους (έως 200 χλμ ύψος), το γεγονός πως ένας εισερχόμενος αστεροειδής, «τρέχει» με ταχύτητα 20 χλμ/δευτ., εξανεμίζει κάθε δυνατότητα ανάσχεσης. Ενδεικτικά, το S-500 μπορεί (θεωρητικά), να αναχαιτίσει στόχους με μέγιστη ταχύτητα 7 χλμ/δευτ.

Συμπεράσματα

Ο αστεροειδής 16 Psyche αποτελεί στόχο της NASA για εξερεύνηση και μόνο. Σε καμία περίπτωση δεν απειλεί, ούτε πρόκειται να απειλήσει τη Γη. Κανένα αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί, από οποιαδήποτε χώρα, δεν είναι σε θέση να αναχαιτίσει έναν αστεροειδή που θα έπεφτε στο πλανήτη μας.

Fact-check for the sake of Democracy