Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Κίνα «απελευθερώνει» πλάνα από βάσεις στη Σελήνη; (βίντεο)HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Κίνα «απελευθερώνει» πλάνα από βάσεις στη Σελήνη; (βίντεο)

2 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το παρακάτω άρθρο, με τον ισχυρισμό πως εικόνες που λαμβάνονται από το όχημα Chang’e-2 το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και δείχνουν κτίρια και κατασκευές στην επιφάνεια της Σελήνης! Ακόμη αναφέρει πως η Κίνα κινείται προς την πλήρη αποκάλυψη της Εξωγήινης πραγματικότητας, και αν αυτές οι εικόνες και οι μελλοντικές επαληθευτούν σαν γνήσιες τότε η NASA θα πρέπει να διερευνηθεί για απάτη και προδοσία.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.greleftherostypos.grpronews.gr, spirospero.gri-eidisi.comliakonews.grprisonplanet.gr, και el.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Η Κίνα «απελευθερώνει» πλάνα από βάσεις στη Σελήνη! (βίντεο)

Φαίνεται ότι οι Κινέζοι έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν εξωγήινοι και κατά πάσα πιθανότητα έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπάρχουν τόσα πολλά ραδιοτηλεσκόπια που ψάχνουν για σήματα από εξωγήινους, αλλά ακόμα δεν αναφέρθηκαν στο κοινό.

Μια πηγή ισχυρίζεται ότι η Κίνα θα κυκλοφορήσει εικόνες που λαμβάνονται από το όχημα Chang’e-2 που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, οι οποίες δείχνουν κτίρια και κατασκευές στην επιφάνεια της Σελήνης

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι η NASA βομβάρδισε σκόπιμα σημαντικούς τομείς στη Σελήνη σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα αρχαία αντικείμενα. Εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν τα συντρίμμια που προκάλεσαν οι εκρήξεις σε μια προσπάθεια από τη NASA για να καταστρέψει την αλήθεια.

Η Κίνα κινείται προς την πλήρη αποκάλυψη της Εξωγήινης πραγματικότητας, και αν αυτές οι εικόνες και οι μελλοντικές επαληθευτούν σαν γνήσιες τότε η NASA θα πρέπει να διερευνηθεί για απάτη και προδοσία.

Επίσης η Κίνα θα κυκλοφορήσει όλα τα δεδομένα και εικόνες από το Chang’e-2 κατά τις επόμενες εβδομάδες και ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αληθές. Αρκεί ένας να δημοσιεύσει μια εντυπωσιακή ανοησία και θα βρεθούν πολλοί να την αναπαράγουν, χωρίς να ελέγξουν το παραμικρό και θα αναπαράγεται συνεχώς όσος χρόνος και να περάσει.

Οι ισχυρισμοί του άρθρου βασίζονται σε ένα βίντεο από το κανάλι UFOmania – The truth is out there που ανεβάζει κατασκευασμένα βίντεο και φωτογραφίες. Οι ίδιοι ισχυρισμοί είχαν εμφανιστεί πέρυσι σε άρθρο με τίτλο “Εξωγήινες Βάσεις στην Σελήνη; Δείτε τι Ανακάλυψαν οι Κινέζοι!

Αλλά η αρχική πηγή της ψεύτικης φωτογραφίας που παρουσιάζουν στο βίντεο δεν είναι το παραπάνω κανάλι, που δημοσίευσε το βίντεο στις 16 Ιουλ 2016. Θα πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω, στις 14 Φεβ 2012 στο κανάλι Alien Disclosure Group που είναι ακόμη ένα κανάλι που δημοσιεύει κατασκευασμένα βίντεο και φωτογραφίες.

Τελικά, περιμένουμε από τον Φεβ. 2012 την Κίνα να κυκλοφορήσει όλα τα δεδομένα και εικόνες από το Chang’e-2 κατά τις επόμενες εβδομάδες που θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Ανοησίες, η Κίνα έχει χρόνια που έχει δημοσιοποιήσει τα δεδομένα της αποστολής Chang’e-2

Το Chang’e 2 ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2010 και στις 8 Ιουνίου του 2011, ολοκλήρωσε την αποστολή του στη σελήνη. Τον Φεβρουάριο του 2012, η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα πλήρη σεληνιακό χάρτη, από τα δεδομένα του Chang’e 2. Τότε εμφανίστηκε και η πλαστή φωτογραφία από τον γνωστό “ουφολόγο” Scott C Waring.

Η πραγματική φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα, Lunar Orbiter (1966-1967) της NASA

Μπορείτε να δείτε την πραγματική φωτογραφία, στη σελ. 56 του βιβλίου “THE MOON AS VIEWED BY LUNAR ORBITER” (1970)

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, αρκεί να κατασκευάσει ένας “ουφολόγος” μια ψεύτικη φωτογραφία, να την  δημοσιεύσει με ανόητους ισχυρισμούς και θα βρεθούν δημοσιογραφικές σελίδες που θα αναπαράγουν το ψέμα για χρόνια.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.