Ποιοι είμαστε
Αρχική Η τέως βασίλισσα των Ελλήνων με τον σταυρό ανάποδα στην κηδεία Μητσοτάκη;;;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η τέως βασίλισσα των Ελλήνων με τον σταυρό ανάποδα στην κηδεία Μητσοτάκη;;;

4 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η θεωρία συνωμοσίας αυτής της εβδομάδας, υποστηρίζει πως η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία, εμφανίστηκε στη κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, φορώντας ανάποδο σταυρό.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο hellasforce.com, katohika.grel.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Στη πραγματικότητα, αυτό που φοράει η τέως βασίλισσα, είναι ένας ισοσκελής σταυρός. Ο πεπλατυσμένος και μακρόστενος κρίκος που δένει το σταυρό με την αλυσίδα, δίνει εκ πρώτης όψεως τη ψευδαίσθηση, πως πρόκειται για ανάποδο σταυρό. Αν δούμε όμως πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, θα δούμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Δημοσιεύματα αυτού του είδους, αποσκοπούν μόνο στη κλικοθηρία. Αν και αστεία, φαίνεται πως δεν είναι λίγοι αυτοί που τα πιστεύουν, όπως καταλαβαίνουμε από σχετικά σχόλια. Σε κάθε περίπτωση, η τέως βασίλισσα δεν φόρεσε ανάποδο σταυρό και ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/03/mitsotakis-funeral-fauxtography/

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.