Ομοιοπαθητικός, προσφέρει θεραπεία μέσω selfie…

11

Η περίπτωση της γιατρού που θα αναφερθούμε στο παρόν άρθρο, φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο ψευδοεπιστημονισμού. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό όνομα στο χώρο των εναλλακτικών «θεραπειών» που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ομοιοπαθητική, το βιοσυντονισμό και τις «ενεργειακές θεραπείες». Το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από καταστροφικό.

Ο λόγος για τη κα Κορίνα Λυμνιούδη, που διατηρεί ιατρείο στη Χίο.

Η κα Λυμνιούδη, υπέπεσε για πρώτη φορά στην αντίληψη μας, πριν μερικούς μήνες, όταν ισχυρίστηκε πως θεράπευσε νήπιο που εμφάνισε δηλητηρίαση από υδράργυρο που υπήρχε σε εμβόλιο, χορηγώντας το ομοιοπαθητικό φάρμακο Μερκούριους.

Ο ισχυρισμός της «γιατρού» όμως, καταρρίφθηκε πανηγυρικά από τον παιδίατρο Αντώνιο Δαρζέντα, ο οποίος εξέθεσε τον απαράδεκτο ισχυρισμό της κας Λυμνιούδη με μια ανάρτηση στο facebook.

Για την ιστορία, κανένα παιδικό εμβόλιο στην Ελλάδα δεν περιέχει υδράργυρο (θειομερσάλη), εκτός από ορισμένα εμβόλια γρίπης σε συσκευασίες πολλαπλών δόσεων. Καμία έγκυρη επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει συσχέτιση μεταξύ της θειομερσάλης στα παλιά εμβόλια και του αυτισμού. Περισσότερα εδώ.

Θεραπεύοντας εξ αποστάσεως

Η κα Λυμνιούδη, εκτός από ομοιοπαθητικός, είναι και βιοσυντονίστρια. Με πρόσφατη ανάρτησή της στο facebook, υποστηρίζει πως «γίνεται θεραπεία στο μηχάνημα (βιοσυντονισμού) εξ αποστάσεως – μέσω φωτογραφίας ή μέσω δείγματος αίματος!»

Ο βιοσυντονισμός είναι μια εναλλακτική (δλδ μη αναγνωρισμένη), μέθοδος θεραπείας, που υποστηρίζει πως η χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.

Κατά τη συμβατική επιστημονική θεώρηση, ο Βιοσυντονισμός είναι μια ακόμη ψευδοεπιστήμη που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Περισσότερα εδώεδώ και εδώ. Φυσικά, δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια εκ του σύνεγγυς, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως, μέσω φωτογραφίας ή δείγματος αίματος. Ενδεικτικά, ο βιοσυντονισμός υποτίθεται ότι δουλεύει με τη χρήση συσκευών που είτε είναι πολύ κοντά, είτε ακουμπούν το σώμα, για να ανιχνεύσουν μια ποικιλία από ασθένειες και να τις θεραπεύσουν. Επομένως, η κα Λυμνιούδη ανήγαγε τη ψευδοεπιστήμη του βιοσυντονισμού σε άλλο επίπεδο, υποστηρίζοντας πως μπορεί να θεραπεύσει εξ αποστάσεως!

Πριν κλείσουμε, ας δούμε μερικές ακόμη αναρτήσεις της κας Λυμνιούδη, όπου ενημερωνόμαστε για μαγικά ραβδιά και φυλακτά, βιβλιοθεραπεία, θεραπεία αυτισμού με ύπνωση και last but not least, ομαδικές συνεδρίες υλοποίησης πλούτου!

Εάν μετά από όλα τα ανωτέρω, θεωρείτε πως οι «εναλλακτικές» μέθοδοι της κας Λυμνιούδη μπορούν να σας θεραπεύσουν, δεν έχετε παρά να τραβήξετε μια selfie με το κινητό σας και να της την στείλετε…

Αντί Επιλόγου, ένα σχετικό βίντεο από τον The Mad Scientist:

Ομοιοπαθητικός, προσφέρει θεραπεία μέσω selfie…

 

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Manos A.
 • Yiannis M.

  Ααρών Αβδουλ αβεβαιότητα τέλος, αλάνθαστος Χασαν, πτυχιούχος πανίσχυρος μέντιουμ, παραψυχολόγος, πνευματιστής, εξ’ Αιγύπτου, ψυχοερευνητής, συγγραφέας παγκοσμίου φήμης, μακρόχρονη μελλοντολογική πείρα, 100% επιτυχία, επαναφορές, άνοιγμα αύρας, επίλυση μαγείας και αρνητικών επιρροών, φυλαχτά, χαρτομαντεία, καφεμαντεία, ταρώ, ενόραση, εξαγνισμός, προστασία, ερωτικές απορίες, σχέσεις, προσωπικά, γάμος, βαφτίσια, συνεστιάσεις, παρακολουθήσεις, διαζύγια, μοιχίες, αρωματοθεραπεία, μασάζ, σύσφιξη, αδυνάτισμα, παραδοσιακοί χοροί, αιτήσεις, χαρτόσημα, διεκπαιρεώσεις, γίδα βραστή και στο βάθος κήπος.

  Δώρο: Σουγκλάκος – Ντεμπέστια στο κλουβί χωρίς κανόνες, στο τάφο του Ινδού.

 • kyklous

  Το φως ΕΙΝΑΙ κβαντικό γιατί αποτελειται από σωματίδια καθορισμένης ενέργειας (φωτόνια), των οποίων την ύπαρξη υπέθεσε πρώτος ο M. Plank…Απλά βρήκαν άλλη μια λέξη να διακορεύσουν για να φάνε λεφτά από τους απελπισμένους κ’ αμαθείς…

 • kyklous

  έκλαψα με την πάπια με το aluminum foil hat (quack !:P)

 • qazzaq79

  Στην Κατερίνη εκτός από τον Dr Μουρούτη υπάρχει και ένας ψυχίατρος που εκμεταλεύεται τους ανθρώπους αρκετά χρόνια με την ομοιοπαθητική και τον βιοσυντονισμό. Κάντε έναν έλεγχο: http://www.holistictherapy.gr/

 • BK DATA & HARDWARE DATA

  Να πω την αλήθεια αυτό με την ροζ αβεντουρίνη μου διεφυγε. Η επιστημη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατί σε πολλούς όλα αυτά τους φαίνονται φυσιολογικά ειτε τα πιστεύουν είτε όχι και αν τους φέρεις έναν σαμάνο απο την αφρική να τους διαβασει τα εντόσθια ψαριού η κόκαλα ζώων είσαι στανιστής , αντίχριστος, κανεις βουντού κτλ…. προσωπικά σέβομαι περισσότερο τον σαμάνο…

  • kyklous

   Είμαστε μοντέρνοι, για ποιους μας πέρασες; Πιθήκια με DSL. Τι σχέση έχουμε με τους φτωχομπινέδες της Αφρικής;

 • leon06010

  Τι να την κάνω τη μνήμη μάνα μου; Να ξεχάσω θέλω, όχι να θυμάμαι κι άλλα. Για αύξηση του λουκάνικου έχει τίποτα; Θα μου χρειαστεί.

 • Dimitris Tereres

  Άρα σύμφωνα με το άρθρο όντως το παιδάκι έγινε καλά λόγω του φαρμάκου. Αφού αυτά τα φάρμακα είναι σκέτο νερό βοήθησαν το μωρό να μην αφυδατωθεί. Ωπ, τι έγινε χοαξες; πάθαμε χοαξεψιον; Θα σας γιατρέψω εγώ, ξέρω το μυστικό συστατικό Χ. Λέγεται εγκληματογεννης απληστορική συσταρχιδινη.

 • ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗ (ΡΟΖ) & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΡΑΒΔΙ.
  (Δε σχολιάζω άλλο)

  • Γλουπ!!!

   Αν κάτι από όλα αυτά που αναφέρονται έχει ιαματικές ιδιότητες, αυτό είναι το θεραπευτικό ραβδί.
   Μόνο που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί λίγο διαφορετικά…..
   Καμιά δεκαριά ξυλιές στον κάθε παλαβό που εμπιστεύεται τους «μάγους του χωριού» και θα του φύγουν όλοι οι πόνοι…..