Ποιοι είμαστε
Αρχική Πάτερ Ιωάννης: Η Γη είναι Επίπεδη – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Πάτερ Ιωάννης: Η Γη είναι Επίπεδη – Καταρρίπτεται

12 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πρόσφατο άρθρο που έχει γίνει viral στο χώρο του «αφυπνισμένου» διαδικτύου, υποστηρίζει πως σύμφωνα με κάποιον «Πάτερ Ιωάννη», η Γη είναι επίπεδη.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο katohika.grdiadrastika.com κτλ.

Η αρχική πηγή των δημοσιευμάτων, είναι το orthodoxia.me. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα όμως, παρά το σχετικό «Ποιοι Είμαστε«, όπου αναφέρει πως διαχειρίζεται από δύο ιερείς, είναι καθαρά σατιρική.

Μερικά από τα χιουμοριστικά δημοσιεύματά τους, είναι τα κάτωθι:

Εξυπακούεται πως τόσο τα ονόματα που αναφέρονται στις ιστορίες, όσο και οι «ιερείς» συντάκτες, είναι φανταστικά πρόσωπα.

Όσον αφορά το σχόλιο του diadrastika.com, σχετικά με αναφορές στη Βίβλο, ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αναφορές για 4 γωνίες ή σημεία, ωστόσο, αφενός δεν είναι καθαρή παραδοχή περί επίπεδης Γης, αλλά ακόμη και να ήταν, δε πρέπει να ξεχνάμε πως η Παλαιά Διαθήκη, γράφτηκε αποσπασματικά κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, σε μια εποχή που οι άνθρωποι όντως πίστευαν ότι η Γη ήταν επίπεδη, επομένως τέτοιες περιγραφές ή «ερμηνείες», δε θα πρέπει να μας παραξενεύουν.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/12/flat-earth-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy