Κατόπιν εορτής, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ενημερώνει για επιτήδειους που παριστάνουν τους θεραπευτές

6

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας για τη δράση «ειδικών» που φαίνεται πως προτείνουν θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, άρχισε να κινητοποιεί τις αρχές με σκοπό τη περαιτέρω διερεύνηση των δραστηριοτήτων τους. Μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του «γιατρού» χωρίς πτυχία, Κων/νου Μουρούτη, το θέμα του οποίου έγινε επερώτηση στη Βουλή, η έρευνα για τον «ακαδημαϊκό», Γ. Πασχαλίδη, φαίνεται πως επιτέλους αφύπνισε τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, που αποφάσισε κατόπιν εορτής, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στις 9/6/2017, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας (ΙΣΠ), εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με ένα «χλιαρό» σε ύφος δελτίο τύπου, ο ΙΣΠ, εφιστά τη προσοχή τους πολίτες, κατόπιν εορτής, για τη δράση «θεραπευτών», «ακαδημαϊκών», «καθηγητών» και πάσης φύσεως «ειδικών», που προτείνουν προς το κοινό, «θαυματουργικές θεραπείες», θέτοντας ζωές σε κίνδυνο, με σκοπό το κέρδος.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η παραπάνω ανακοίνωση, δεν ονοματίζει τους «επιτήδειους» και δεν αναφέρει τα μέτρα που έχει λάβει (ή δεν έχει λάβει), ο ΙΣΠ, εναντίον αυτών των ανθρώπων, που αποδεδειγμένα μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Μιλώντας βέβαια για «ακαδημαϊκούς» και «ειδικούς», «φωτογραφίζει» τόσο τον κ. Πασχαλίδη, όσο και το κ. Μουρούτη.

Η δράση τόσο του Κ. Μουρούτη, όσο και του Γ. Πασχαλίδη, πάει πίσω πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, ο κ. Μουρούτης, φαίνεται να ξεκινά κάπου στο 2005, ενώ ο κ. Πασχαλίδης, κάπου στο 2002, αφού από εκείνη τη χρονιά και μετά, έγινε «διορατικός», κοινώς μέντιουμ. Άραγε, από τότε έως σήμερα, πόσοι απελπισμένοι ασθενείς, έχουν ζητήσει τη βοήθειά τους και τι επιπτώσεις είχε αυτή στην υγεία τους; Την απάντηση πιθανότατα δε θα τη μάθουμε ποτέ.

Μετά το δημοσίευμά μας, η ομιλία του κ. Πασχαλίδη στη Κατερίνη, ακυρώθηκε

Εφόσον λοιπόν ο ΙΣΠ, «παρακολουθεί τις δραστηριότητες» των ανωτέρω και «ενεργεί ανάλογα», για ποιο λόγο μετά από τόσα χρόνια, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι; Μπορεί ο έλεγχος «γιατρών» ή «θεραπευτών» να μην πέφτει στους ώμους του ΙΣΠ, βάση νομοθεσίας (εφόσον δεν είναι μέλη του), αλλά η προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι σίγουρα κάτι που τους αφορά.

Συγκριτικά, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, φάνηκε να δρα άμεσα όταν τους γνωστοποιήθηκε η δράση «θεραπευτή» με «ειδίκευση» στην Αγιουρβεδα.

Κατόπιν εορτής, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ενημερώνει για επιτήδειους που παριστάνουν τους θεραπευτές

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Δεν ξέρω αν οφείλεται μόνο σε ευθυνοφοβία ,ή υπάρχουν και άλλα συμφέροντα από πίσω. Τη στιγμή που στο παρελθόν υπήρξαν φορές που οι ιατρικοί σύλλογοι προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ψευδοθεραπείες -βλέπε ομοιοπαθητική- φοβάμαι ότι το πράγμα πάει αρκετά πιο βαθιά.

  • Komninos

   Πιθανώς να υπήρχουν και συμφέροντα. Αλλά νομίζω ο κύριος λόγος είναι η ευθυνοφοβία και η ανικανότητα (τους). Οι (πραγματικοί) γιατροί της Πιερίας πάντως, – όπως και των υπολοίπων περιοχών που δρουν τέτοιοι απατεώνες – θα έπρεπε να «πάρουν με τις ντομάτές» τον Ιατρικό τους Σύλλογο. Καθώς είναι οι πρώτοι που θίγονται από την δράση των απατεώνων, ενώ αγωνίζονται να επιβιώσουν ασκόντας το ιατρικό λειτούργημα σε μια δύσκολη εποχή.

 • Με τις έρευνες και τις αποκαλύψεις σας, έως τώρα, έχετε αποδείξει ότι προσπαθώντας και όχι αδιαφορώντας, σε βάθος χρόνου, καταλήγετε σε φοβερά αποτελέσματα. Όπως, για παράδειγμα, η ακύρωση της ομιλίας.
  Κάνετε τη δουλειά, που θα έπρεπε η πολιτεία να κάνει.
  Πολλοί από εμάς, βλέπουμε και διαβάζουμε τα άρθρα σας, συνήθως από καθαρή περιέργεια και «διασκέδαση». Διαβάζουμε το ένα hoax μετά το άλλο, έπειτα λέμε: «Κοίτα τι γίνεται ρε παιδί μου». Μετά, προχωράμε, απλώς, στο επόμενο hoax και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Εσείς φτανετε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Μέχρι και το πάλαι ποτέ ένδοξο Jungle Report, έχει φάει σκόνη.
  Συγχαρητήρια, που κάνετε, ο,τι θα έπρεπε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι να κάνουμε.

 • man@no man’s land

  «κακοί πρωθυπουργοί» ή «κακοί επιστήμονες»; Έτσι αναρωτιέμαι!

 • Giorgos T

  Πιερία… διαχρονική ντροπή. Μια ζωή κατώτερη των περιστάσεων.

 • Socrates23

  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ…
  ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.