Ποιοι είμαστε
Αρχική Κατόπιν εορτής, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ενημερώνει για επιτήδειους που παριστάνουν τους θεραπευτέςΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Κατόπιν εορτής, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ενημερώνει για επιτήδειους που παριστάνουν τους θεραπευτές

12 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας για τη δράση «ειδικών» που φαίνεται πως προτείνουν θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, άρχισε να κινητοποιεί τις αρχές με σκοπό τη περαιτέρω διερεύνηση των δραστηριοτήτων τους. Μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του «γιατρού» χωρίς πτυχία, Κων/νου Μουρούτη, το θέμα του οποίου έγινε επερώτηση στη Βουλή, η έρευνα για τον «ακαδημαϊκό», Γ. Πασχαλίδη, φαίνεται πως επιτέλους αφύπνισε τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, που αποφάσισε κατόπιν εορτής, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Στις 9/6/2017, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας (ΙΣΠ), εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με ένα «χλιαρό» σε ύφος δελτίο τύπου, ο ΙΣΠ, εφιστά τη προσοχή τους πολίτες, κατόπιν εορτής, για τη δράση «θεραπευτών», «ακαδημαϊκών», «καθηγητών» και πάσης φύσεως «ειδικών», που προτείνουν προς το κοινό, «θαυματουργικές θεραπείες», θέτοντας ζωές σε κίνδυνο, με σκοπό το κέρδος.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η παραπάνω ανακοίνωση, δεν ονοματίζει τους «επιτήδειους» και δεν αναφέρει τα μέτρα που έχει λάβει (ή δεν έχει λάβει), ο ΙΣΠ, εναντίον αυτών των ανθρώπων, που αποδεδειγμένα μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Μιλώντας βέβαια για «ακαδημαϊκούς» και «ειδικούς», «φωτογραφίζει» τόσο τον κ. Πασχαλίδη, όσο και το κ. Μουρούτη.

Η δράση τόσο του Κ. Μουρούτη, όσο και του Γ. Πασχαλίδη, πάει πίσω πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, ο κ. Μουρούτης, φαίνεται να ξεκινά κάπου στο 2005, ενώ ο κ. Πασχαλίδης, κάπου στο 2002, αφού από εκείνη τη χρονιά και μετά, έγινε «διορατικός», κοινώς μέντιουμ. Άραγε, από τότε έως σήμερα, πόσοι απελπισμένοι ασθενείς, έχουν ζητήσει τη βοήθειά τους και τι επιπτώσεις είχε αυτή στην υγεία τους; Την απάντηση πιθανότατα δε θα τη μάθουμε ποτέ.

Μετά το δημοσίευμά μας, η ομιλία του κ. Πασχαλίδη στη Κατερίνη, ακυρώθηκε

Εφόσον λοιπόν ο ΙΣΠ, «παρακολουθεί τις δραστηριότητες» των ανωτέρω και «ενεργεί ανάλογα», για ποιο λόγο μετά από τόσα χρόνια, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι; Μπορεί ο έλεγχος «γιατρών» ή «θεραπευτών» να μην πέφτει στους ώμους του ΙΣΠ, βάση νομοθεσίας (εφόσον δεν είναι μέλη του), αλλά η προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι σίγουρα κάτι που τους αφορά.

Συγκριτικά, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, φάνηκε να δρα άμεσα όταν τους γνωστοποιήθηκε η δράση «θεραπευτή» με «ειδίκευση» στην Αγιουρβεδα.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/12/isp-mouroutis-paschalidis/

Fact-check for the sake of Democracy