Ποιοι είμαστε
Αρχική Διαυλιστές, μια ακόμη περίπτωση επικίνδυνου τσαρλατανισμούHOAXES ΥΓΕΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαυλιστές, μια ακόμη περίπτωση επικίνδυνου τσαρλατανισμού

13 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ο τσαρλατανισμός έχει πολλές μορφές και μια από αυτές, είναι αυτός που έχει θεολογικό υπόβαθρο και προεκτάσεις που αγγίζουν ακόμη και θέματα υγείας.

Το chanelling, ή διαυλισμός, είναι μια μέθοδος «επικοινωνίας» του ανθρώπου, με ανώτερα πεδία ύπαρξης και διαστάσεις και σημαντικά πρόσωπα που δεν βρίσκονται εν ζωή ή δεν υπάρχουν.

Οι διαυλιστές διατείνονται πως μπορούν να επικοινωνούν με αγγέλους, αγίους, ανώτερα όντα, σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος κτλ. Από τον Μ. Αλέξανδρο, ως τον Χριστό και από τον Άγιο Παϊσιο έως τον Θ. Κολοκοτρώνη, η λίστα είναι πρακτικά τεράστια.

Η παρούσα εξωφρενική περίπτωση, μεταφέρει εκτός από θεϊκά μηνύματα, λόγια και υποδείξεις του Γέροντα ΠαΙσίου, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων, όπως για παράδειγμα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Εάν κάποιος τολμήσει να ρωτήσει «τι» και «πως», θα αντιμετωπιστεί με περιφρόνηση, διότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να «κατανοήσει» την υπερφυσική δράση τους.

Αν όμως δούμε βίντεο «επικοινωνίας» με «ανώτερες οντότητες», στη καλύτερη των περιπτώσεων, θα βάλουμε τα γέλια. Ο λόγος είναι προφανής. Μεσήλικες γυναίκες, προσποιούνται πως μιλούν με ανώτερες υπάρξεις σε ένα κιτς «υπερθέαμα» με δεκάδες ανθρώπους στο ακροατήριο:

 

Εσχάτως, οι διαυλιστές φαίνεται πως έχουν κάνει ένα ακόμη βήμα, ισχυριζόμενοι πως κατέχουν «θεραπευτική ενεργειακή μέθοδο», την «ιαματική αφή» του Ιησού και πως κάνουν θαύματα. Είναι προφανές πως σε αυτό το σημείο, η κατάσταση ξεφεύγει και γίνεται επικίνδυνη.

Οι ανωτέρω ομάδες έχουν συνδυάσει, (με ομολογουμένως αστείο τρόπο), χριστιανικά, εσχατολογικά, αρχαιοελληνικά και μεταφυσικά στοιχεία. Το τελικό αποτέλεσμα, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Ακόμη πιο αστείο είναι το γεγονός ότι οι σελίδες τους, έχουν χιλιάδες ακολούθους.

Υπάρχει ωστόσο μια περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να λένε αλήθεια. Πρόκειται για μια ψυχιατρική διαταραχή που ονομάζεται σχιζοφρένεια με τους ασθενείς να ακούνε πολλές φορές, ανύπαρκτες φωνές. Με γενναίες δόσεις θοραζίνης και αλοπεριδόλης, μπορούν να βοηθηθούν. Επειδή όμως μάλλον δε μιλάμε για σχιζοφρενείς αλλά για εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της ανασφάλειας, καλό είναι να τους γνωρίζουμε και να τους αποφεύγουμε.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/13/chanelling-scam/

Fact-check for the sake of Democracy