«Ρασοφόρος» μηνύεται για σεξουαλική παρενόχληση από φοιτήτρια.

29

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση μιας χρήστριας του facebook, στην οποία καταγγέλλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από «ρασοφόρο». Συγκεκριμένα, η Πένυ Φ. ανάρτησε φωτογραφίες στο λογαριασμό της που δείχνουν, σύμφωνα με την ίδια, σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και το πρόσωπο του φερόμενου ως δράστη. 

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου, αμφέβαλαν για την αξιοπιστία της ανάρτησης και ανέφεραν πως οι φωτογραφίες είναι πλαστές. Ο πιο βασικός ισχυρισμός που αμφισβητεί τις φωτογραφίες, είναι πως στη φωτογραφία που βλέπουμε το πρόσωπο του, «ρασοφόρου», κρατάει διαφορετική τσάντα.

Εξετάσαμε τις φωτογραφίες και δεν βρήκαμε καμιά ένδειξη παραποίησης

Πράγματι η τσάντα είναι διαφορετική, αλλά αυτή η διαφορά δεν είναι απόδειξη παραποίησης των φωτογραφιών, γιατί η φωτογραφία που απεικονίζει το ρασοφόρο όρθιο δόθηκε από μια άλλη κοπέλα και προστέθηκε αργότερα στην ανάρτηση της Πένυς Φ.

Οι επίμαχες φωτογραφίες αφαιρέθηκαν από την ανάρτηση και αυτό έδωσε τροφή για ακόμη πιο εντολές αμφιβολίες.  Αλλά ούτε αυτό είναι απόδειξη παραποίησης, γιατί όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της στο news247.gr, τις φωτογραφίες τις κατέβασε το facebook μετά από πολλές αναφορές που δέχτηκε η ανάρτηση. Ακόμη, από τις πολλές αναφορές έχει μπλοκαριστεί προσωρινά ο λογαριασμός της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις σε πολλά σχόλια των χρηστών που δεν την πιστεύουν.

«Θέλω να πω πως οι φωτογραφίες μου δέχθηκαν «αναφορές» (report) και το Facebook τις κατέβασε και επίσης έχει αποκλειστεί ο λογαριασμός μου, δηλαδή δεν μπορώ ούτε να σχολιάσω ούτε να απαντήσω σε μηνύματα που έχω δεχθεί τα οποία είναι άπειρα. Την ανάρτηση μου με το κείμενο μπορεί να τη δει ο οποιοσδήποτε αλλά δεν μπορώ να απαντήσω.
Θεωρώ απαράδεκτο ότι οι αρμόδιοι του Facebook «κατέβασαν» τις φωτογραφίες μου γιατί ήταν μια είδηση και έπρεπε να υπάρχει ακριβώς όπως έγινε. Σκεφτείτε πως, παρά τα καρέ που ανέβασα, πάλι κάποιοι δε με πίστευαν. Δεν έκατσα επίσης εξ αρχής να απαντήσω στα κακόβουλα σχόλια γιατί δεν έχει νόημα. Πήγα και απευθύνθηκα στους υπεύθυνους και από αυτούς περιμένω να βρω το δίκιο μου».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει πως ήδη έχει υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου. Συγκεκριμένα, πήγε για να υποβάλει την καταγγελία στο Α.Τ. της Αριστοτέλους αλλά την έστειλαν στο Α.Τ. Τούμπας γιατί το περιστατικό έγινε στη Λαμπράκη. Η μήνυση της φοιτήτριας επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές στις οποίες απευθυνθήκαμε. Κατατέθηκε στις 13:50 την 13/6/17

«Δεν μίλησα αρχικά στην αστυνομία γιατί δεν είχα φωτογραφήσει το πρόσωπο του. Η πρώτη μου ανάρτηση έγινε μήπως τον αναγνωρίσει κάποιος, κάποια κοπέλα που μπορεί κι εκείνη να είχε παρενοχληθεί και να βοηθήσει στον εντοπισμό του. Έτσι έγινε τελικά, μια κοπέλα αναγνώρισε το συγκεκριμένο άτομο και μου έστειλε φωτογραφία του προσώπου του.
Εν συνεχεία, και αφού είχα και το πρόσωπο του, πήγα στο αστυνομικό τμήμα της Αριστοτέλους, έκανα την καταγγελία και μου είπαν ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. Μετά με έστειλαν στο Α.Τ. Τούμπας γιατί το περιστατικό έγινε στη Λαμπράκη. Εκεί μίλησα με έναν αρμόδιο και υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστου».

Η εφημερίδα thessnews φέρνει νέα στοιχεία  στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της,  o «ρασοφόρος» έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την αστυνομία. Συστήνεται με το όνομα «Καλόγερος Τέλης» και φαίνεται ότι προσεγγίζει με τον ίδιο τρόπο νεαρά κορίτσια εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Μάλιστα παραθέτει και δεύτερη επώνυμη καταγγελία ενός πατέρα του οποίου η κόρη, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Η κόρη μου βρισκόταν στο λεωφορείο 83 και πήγαινε στη σχολή της. Ο ρασοφόρος ανέβηκε στην στάση ‘Αγία Παρασκευή’ επί της Λαγκαδά και έκατσε δίπλα της. Έβαλε το χέρι του πάνω από το γόνατό της και εκείνη τραβήχτηκε. Θεώρησε, βλέποντας ότι είναι ιερέας, ότι έγινε κατά λάθος. Μαζί του είχε και μια μαύρη τσάντα για φορητό υπολογιστή και την έβαλε πάνω του και έβαλε το χέρι του μέσα από το ράσο του. Επιχείρησε να αγγίξει ξανά το πόδι της κόρης μου και εκείνη του φώναξε ‘τι κάνεις;’ βάζοντας την τσάντα πάνω στα πόδια της. Μετά την αντίδρασή της, εκείνος κατέβηκε αμέσως, ενώ κανένας από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έκανε κάτι»

Ο πατέρας της κοπέλας έχει ήδη κληθεί να κατάθεση στο Α.Τ. Τούμπας.

Εκτός από αυτές τις επώνυμες καταγγελίες, ο ρασοφόρος αναγνωρίστηκε από πολλές ακόμη κοπέλες που σχολίασαν την ανάρτηση της Πένυ Φ. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε μερικές.

Η ιστοσελίδα voria.gr αναφέρει πως η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό του ρασοφόρου.

Συμπεράσματα.

 • Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη παραποίησης των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες συνοδεύουν την μήνυση που έχει κατατεθεί.
 • Το facebook διέγραψε τις επίμαχες φωτογραφίες και μπλόκαρε προσωρινά την κοπέλα που τις ανάρτησε.
 • Ο «ρασοφόρος», που πιθανότατα να είναι ψευτοκαλόγερος, έχει αναγνωριστεί από αρκετές κοπέλες που το έχουν σχολιάσει επωνύμως στο facebook.
 • Υπάρχει και δεύτερη επώνυμη καταγγελία.
 • Ο «ρασοφόρος» έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την αστυνομία και είναι γνωστός με το όνομα «Καλόγερος Τέλης»
 • Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό του, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας» .

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Grenadieros

  » Όπως μεταδίδει το σάιτ tilegraphima.gr, για την υπόθεση σχηματίστηκε
  δικογραφία εις βάρος άνδρα ρουμανικής καταγωγής 41ος ετών, για τα
  αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της αντιποίησης αρχής, της
  προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της πλαστογραφίας. »
  http://www.stoxos.gr/2017/06/blog-post_7991.html

 • Kostas Kapa

  Διαβαζω τα σχολια κι ανακαλυπτω τους ιδιους καθυστερημενους σχολιαστες που βλεπω καθημερινα στο φεισμπουκ. οπως κι ο κυριος δανιηλιδης ετσι κι αυτοι κοιταζουν τα πανω πανω ενω τα σημαντικα τους φαινονται δυσκολα. κυριοι και ειδικα κυριε δανιηλιδη. υπαρχει μια τεραστια πιθανοτητα η φωτογραφια με τον φαλο να ειναι φτιαχτη. βρισκεται σε αφυσικη θεση και ο φαλος και το χερι του κατηγορουμενου. αυτο ομως ευκολα το αποδικνυει η αστυνομια. στην προκειμενη περιπτωση υπαρχουν δυο μεγαλα προβληματα. η καταγγελια εγινε πολυ αργοτερα απο την διαπομπευση του κατηγορουμενου στο φεισμπουκ και κατω απο την πιεση των εντονων αντιδρασεων. αυτο ειναι σοβαρη ενδειξη οτι δεν υπηρχε προθεση για επισημε καταγγελια αλλα για διαπομπευση του κατηγορουμενου. το αν ηταν καλογερος η οχι δεν μας ενδιαφερει. μας ενδιαφερει η αντιδραση της καταγγελουσας η οποια υπεπεσε σε κακουργημα που επισυρει ποινη εως 10 χρονια κι αυτο ειναι η παρουσιαση του προσωπου κατηγορουμενου σε δημοσια θεα μεσω ηλεκτρονικων και εντυπων μεσων μαζικης ενημερωσης χωρις την εντολη του εισαγγελεα. αν δε συνδιαστει με την προθεση που καταδεικνυει η εκ των υστερων καταγγελια στην αστυνομια τοτε η μαλλον καλογερος και καταγγελουσα πρεπει να διαβουν χερακι χερακι την πορτα των φυλακων αν φυσικα αποδειχθουν οι καταγγελιες για τον κατηγορουμενο…..(αυτος τουλαχιστον εχει και μια ελπιδα)

  • Κώστας Παπαιωάννου

   Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμα και αν ο ρασοφόρος της 1ης φωτογραφίας προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια, αυτό δεν δύναται να αποδειχθεί αφού στην 2η φωτογραφία δεν απεικονίζεται το πρόσωπο του. Έτσι, ακόμα και αν βρεθεί ο συγκεκριμένος οι κατηγορίες θα καταπέσουν εύκολα.

   «η οποια υπεπεσε σε κακουργημα που επισυρει ποινη εως 10 χρονια κι αυτο
   ειναι η παρουσιαση του προσωπου κατηγορουμενου σε δημοσια θεα μεσω
   ηλεκτρονικων και εντυπων μεσων μαζικης ενημερωσης χωρις την εντολη του
   εισαγγελεα.»

   Καλά, ηρέμησε λίγο. Σιγά μην είναι και κακούργημα. Στην χειρότερη να είναι συκοφαντική δυσφήμιση, αν πράγματι δεν έκανε κάτι τέτοιο ο ρασοφόρος.

   • Kostas Kapa

    φιλε μου ειναι κακουργημα αυτεπαγγελτο και επισυρει ποινη μεχρι 10 ετη…. φανταζεσαι οτι για πλακα το εγραψα; σαφεστατα ειναι μικροτερο κακουργημα απο την προσβολη γεννετησιας αξιοπρεπειας(η οποια ειναι και δυσκολο να αποδειχθει) η οποια επισυρει ποινη εως 25 ετη αλλα φανταζομαι και τα 10 δεν σου φαινονται λιγα…. για φαντασου οποιοσδηποτε εχει προβλημα με καποιον να τον βγαζει φωτογραφιες και να τον διασυρει στα μμδ…? για τι ζουγκλα μιλαμε; κοιτα. η διαπομπευση ειναι ποινη. και μαλιστα μη ανασταλσιμη. οπως και η ποινη του θανατου. σε καμια ανθρωποκεντρικη χωρα δεν επιτρεπεται. ακομη κι αυτο που κανουν τελευταια στην χωρα μας να επιτρεπει ο εισαγγελεας με τον ανακριτη την δημοσιευση προσωπων των παιδεραστων ειναι παρανομο κι εχει ηδη ξεφυγει απο τον στοχο του. αρχισανε να δημοσιευουν τα προσωπα οποιουδηποτε κατηγορειται. μεχρι και ανθρωπους που στα δικαστηρια αθωωνονται. πως μπορει να διορθωθει μια τετοια αυθαιρεσια? βασικος κανονας της δικαιοσυνης ειναι η τιμωρια να μπορει να ανασταλει. υπαρχει ανασταλτικοτητα στην διαπομπευση? κανενας εισαγγελεας δεν εχει τετοιο δικαιωμα αλλα ουτε και δικαστηριο την στιγμη που η διαπομπευση ως τιμωρια απαγορευεται στην χωρα μας. πως λοιπον ολοι θεωρειτε δικαιωμα της εν λογω κοπελιας να αυθαιρετει σε τετοιο βαθμο;
    πρεπει να τιμωριθει οχι μονο γιατι παρεβει τον νομο αλλα και για να συνειδητοποιησουν οι ομοιοι της οτι η χωρα εχει τα νομιμα καναλια απονομης διακιοσυνης και δεν ισχυει ο νομος του λυντς

 • Marinika

  Γιατί αναφέρετε ότι είναι «πιθανότατα» ψευτοκαλόγερος; Αφού δεν προκύπτει από την έρευνα, απλώς είναι μια εντελώς προσωπική άποψη ότι οι μοναχοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να κανουν κάτι τέτοιο.

  • Kostas Fnord Dagres

   Πιστευω ακριβως το αντιθετο,λογο της σεξουαλικης τους καταπιεσης οι μοναχοι θα μπορουσαν πολυ ευκολα να κανουν κατι τετοιο

  • Ξένος

   «απλώς είναι μια εντελώς προσωπική άποψη ότι οι μοναχοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο»

   Αυτό το μέρος-υπόθεση του σχολίου σου πάντως είναι επίσης μία εντελώς προσωπική άποψη για τα κίνητρα του αρθρογράφου…

   • Εγκενστ Στουπιντιτι

    Μα αυτό ακριβώς σχολιάζει. Οτι τον θεωρούν ψευτοκαλόγερο ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει μοναχός.

 • andronicus

  Σύντομο σχόλιο για μια πολύ συγκεκριμένη λεπτομέρεια: συστήνεται ως «καλόγερος Τέλης». Αν αυτός ο πολύ ανώμαλος άνθρωπος έχει περάσει από μοναστήρι, αποκλείεται να έχει κρατήσει το όνομα Αριστοτέλης ή ακόμα περισσότερο να το έχει πάρει ως όνομα μοναχού. Οι αρχές οφείλουν να βρουν τι είναι, αν είναι, και υπό ποιου την αρμοδιότητα υποπίπτει.

  • Ραφαήλ Σωφέρης

   Αυτό ακριβώς ήθελα να σχολιάσω κι εγώ. Οποιοσδήποτε έχει γνωρίσει μοναχούς από κοντά μπορεί να καταλάβει ότι το «Τέλης» είναι ψευδώνυμο.

  • PavlosCy

   Τέλης, από το Παστέλης.

 • Βόρειος

  Αφού «Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη παραποίησης των φωτογραφιών», τότε υπάρχει και επιστημονικό ενδιαφέρον. Ο πρώτος άνδρας που έχει το εργαλείο στον αφαλό.

  • Ίριδα Στρατή Hutchcraft

   Είσαι άσχετος και επικίνδυνος. Όταν παρενοχλήσει τη δική σου κόρη, πες της το ίδιο.

   • Βόρειος

    Κάτσε ρε Ιριδα, αμέσως, «άσχετος»! Ανδρας είμαι, λες να μην ξέρω που την έχω?!
    Τώρα, για το επικίνδυνος, το συζητάμε. Σίγουρα όποιος δεν έχει προκαταλήψεις και δεν τρώει αμάσητα ότι του σερβίρουν, ακόμη και αν τον βολεύουν ιδεολογικά, είναι σίγουρα επικίνδυνος για το σύστημα.
    Η αναφορά στον… αφαλό, ήταν το τρολλάρισμα της ιστορίας. Εχω αποχρόντες λόγους να πιστεύω πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, αλλά δεν έχω διάθεση να το αναλύσω περισσότερο, διότι βαριέμαι να γράφω, ας κρατήσει έκαστος τις απόψεις του.
    Όσο για την κόρη μου… 3 νταν έχει (κι ας μην της φαίνεται!). Ο τελευταίος που την παρενόχλησε, πριν 2(?) χρόνια, είμαι σίγουρος πως το θυμάται ακόμη!…

  • GamingMania

   facepalm.jpg

  • pillbox hat

   Υπάρχουν άλλοι που έχουν τον εγκέφαλο στον αφαλό… Παρεπιτόντως, σου βρίσκεται κανένας υαλώδης πίνακας με επίστρωση αλουμινίου;

 • Κώστας
 • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

  Γιατί λέτε πως είναι πιθανότατα «ψευτοκαλόγερος»; Από που το συνάγετε αυτό;

  • hehe

   Επειδή είναι γνωστός στην αστυνομία μάλλον.

   • erga omnes

    επειδη ακριβως ειναι γνωστος στην αστυνομια και παραμενει ασυλληπτος με οδηγει στο συμπερασμα οτι δεν ειναι πλαστος αλλα χαιρει της προστασιας «καποιων»

    • Ξένος

     Το «γνωστός στην αστυνομία» δεν συνεπάγεται «πίνουμε μαζί καφέ, αλλά τον καλύπτουμε».
     Συνεπάγεται απλά προγενέστερη αναφορά.
     Ο καλόγερος Τέλης λοιπόν κατ εσέ, ίσως είναι αληθινός καλόγερος με κάποιο άλλο όνομα (γιατί καλόγερος «τέλης» απλά δεν υπάρχει…), αλλά δεν βγαίνει με το όνομα του ή έστω κάποιο καλύτερο να αποπλανήσει φοιτήτριες-πράγμα που θα του ήταν σαφώς ευκολότερο (επίκληση στην αυθεντία του ράσου) γιατί δεν θα κινούσε υποψίες-αλλά, συστήνεται ώς τέλης…
     Βέβαια χαίρει της προστασίας σκοτεινών Εκκλησιαστικών συμφερόντων -απο πολύ ψηλά;- και όλα εξηγούνται έτσι…

     Υ.Γ.: Αν ωστόσο αποδειχθεί πως έχεις δίκιο-γιατί όλα παίζουν- ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη…

  • John Smith

   Πόσους μοναχούς ξέρεις με το όνομα «καλόγερος Τέλης»; Άσε που αν ήταν όντως μοναχός θα το έκρυβε, ακριβώς για να είναι πιο δύσκολο να τον εντοπίσουν -μια έρευνα στα κοντινά μοναστήρια θα αρκούσε.

   • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

    Και τι σε κανει να νομιζεις πως είναι το πραγματικο του ονομα;

    • John Smith

     Εάν ήθελε να κρύψει την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα δεν θα παρουσιαζόταν ως μοναχός. Η ιδιότητα αυτή θα καθιστούσε ευκολότερο τον εντοπισμό του. Άρα ή έχουμε να κάνουμε με κάποιον που παρουσιάζεται ως μοναχός χωρίς να είναι -που ταιριάζει στο ότι δεν σκέφτηκε κάποιο καλύτερο ψευδώνυμο, αφού αν ήταν όντως μοναχός θα διάλεγε ένα πιο λογικό όνομα- ή έχουμε να κάνουμε με κάποιον που είναι βλάκας σε βαθμό κακουργήματος.

     • Κύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη

      Καλές οι σκέψεις σου, αλλά κάτι μου λέει ότι είναι ιερωμένος.

     • vlad

      απο το ντυσιμο ,αμα οντως είναι αυθεντικός ,μαλλον καλόγερος ειναι και οχι ιερέας (καλιμαφκι ,ή οπως το λενε φοράνε οι παπάδες, οχι σκουφο-καπέλο), αυτος φαντάζομαι ειναι και ο λογος που τον αναφαίρουν ως καλόγερο και οχι ως παπά.

     • pillbox hat

      Φίλε μου, με το συμπάθειο, αλλά λες χαζομάρες νομίζω, είναι μοναχός 100%. Αφού όλες οι κοπέλες που παρενοχλήθηκαν το είπαν ξεκάθαρα: ήταν πάντα μόνος του, δεν είχε παρέα!

     • John Smith

      Είναι κι αυτό ένα θέμα.

    • vlad

     Φαντζομαι για ψευτικο θα διαλεγε κατι πιο καλογερικό , το Τελης δεν πειθει ιδιαίτερα.