Ποιοι είμαστε
Αρχική Έλαβε η NASA μήνυμα από τη κοίλη Γη;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Έλαβε η NASA μήνυμα από τη κοίλη Γη;

17 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η συνωμοσιολογική ανοησία της εβδομάδας, αναφέρει πως πριν από 20 χρόνια, η NASA, έλαβε μήνυμα από τα Τάρταρα, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη της κοίλης Γης.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο el.gr, του Δημοσθένη Λιακόπουλου, διαβάζουμε:

Τι μας κρύβουν;

Όσον αφορά το υποτιθέμενο μήνυμα από τη κοίλη Γη, απολύτως τίποτα. Όπως μας ενημερώνει και το άρθρο του el.gr, πηγή της είδησης, είναι η ιστοσελίδα weeklyworldnews.com. Πρόκειται καθαρά για σατιρικό ιστότοπο, δημιουργίας και αναπαραγωγής φανταστικών ιστοριών, όπως αυτή με το σήμα που έλαβε η NASA από τα βάθη της Γης. Η «είδηση», κυκλοφορεί στα συνωμοσιολογικά «φόρα», εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.

Από ιστορίες για εξωγήινους και τον μεγαλοπόδαρο, έως το νέο φάρμακο κατά του αλκοολισμού από αποξηραμένη κοπριά τίγρης, η φαντασία των συντακτών της ιστοσελίδας, είναι ανεξάντλητη.

Το σχετικό disclaimer του weeklyworldnews.com, μας ξεκαθαρίζει πως το περιεχόμενο είναι προϊόν φαντασίας και σάτιρας:

Από τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε πως η «είδηση» περί μηνυμάτων από τη κοίλη Γη που αναδημοσίευσε ως αληθινή το el.gr, είναι προϊόν σάτιρας και καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/17/nasa-hollow-earth-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy