Κων/νος Μουρούτης: Ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας

6

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις αποκαλύψεις μας για τα ανύπαρκτα ιατρικά διαπιστευτήρια του «γιατρού» Κωνσταντίνου Μουρούτη και τις μαρτυρίες που τις ακολούθησαν για άσκηση ιατρικής και προτροπή σε επικίνδυνες επιλογές πάνω σε σοβαρά θέματα υγείας. Σήμερα επανερχόμαστε με στοιχεία για το μέγεθος της υποκρισίας του.

Στο πρώτο σκέλος του άρθρου, θα σας αποκαλύψουμε μια προφανέστατη περίπτωση λογοκλοπής από τον κ. Μουρούτη, ενώ στο δεύτερο, θα δούμε πως προσπάθησε να θολώσει τα νερά, αναφορικά με δημοσίευμα που τον φωτογράφιζε και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προειδοποιεί τους αναγνώστες του, να αποφεύγουν τους «τσαρλατάνους» που ανέφερε το δημοσίευμα, ενώ στη πραγματικότητα, το άρθρο μιλούσε για αυτόν!

Πρώτο σκέλος – Λογοκλοπή

Στην ιστοσελίδα του κ. Μουρούτη, βρήκαμε ένα ογκοδέστατο βιβλίο υγείας με τίτλο «The Tree of Life«, που φέρει την υπογραφή του. Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως και έρευνα στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε πως πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για προϊόν λογοκλοπής. Το πραγματικό βιβλίο, είναι το «Get Well at Home» και ο συγγραφέας του ονομάζεται Richard A. Hansen.

TREE-OF-LIFE

Get Well at Home – Richard A. Hansen M.D.

https://www.amazon.com/Get-Well-Home-Complete-Health/dp/0964391414

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα (αριστερά το πρωτότυπο, δεξιά το βιβλίο του κ. Μουρούτη):

Το μέγεθος της λογοκλοπής, είναι τέτοιο που ο κ. Μουρούτης, έκανε copy paste τον αριθμό της σελίδας του γνήσιου βιβλίου, στο δικό του. Εάν κάποιος δεν το προσέξει, θεωρεί πως ο αριθμός είναι παραπομπή στη πηγή, ενώ στη πράξη, είναι «τσαπατσούλικη» αντιγραφή.

Αν και ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές σε ορισμένες διατυπώσεις, το βιβλίο του κ. Μουρούτη, είναι καθαρά προϊόν αντιγραφής.

Δεύτερο σκέλος – Θολώνοντας τα νερά

Πρόσφατα, δημοσιεύσαμε στο factchecker.gr, μια ανάρτηση του κ. Μουρούτη στη προσωπική του σελίδα στο facebook, σχετικά με τη μαρτυρία του κ. Χάρη Αναστασίου (ο τελευταίος, δεν ανέφερε ονόματα), που έπεσε θύμα τσαρλατάνων. Ο κ. Μουρούτης αναδημοσίευσε τη μαρτυρία, καλώντας τους οπαδούς του να προσέχουν και να μείνουν μακριά από… τσαρλατάνους. Μόνο που η μαρτυρία του κ. Αναστασίου, αφορούσε το κ. Μουρούτη!

Ο κ. Μουρούτης, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός του (γιατί άραγε;) μας εξιστορεί την ιστορία του «φίλου» του κ. Χάρη Αναστασίου, που παραλίγο να πέσει θύμα κομπογιαννίτη γιατρού. Αναφέρει επίσης την ιστορία μίας μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, που ο «επιτήδειος» οδήγησε στο θάνατο, αφού την απέτρεψε από τη θεραπεία που της συνέστησαν οι γιατροί της. Η μητέρα, δεν είναι άλλη από τη κόρη της κας Μαίρης Κουρούπη, που δημόσια κατήγγειλε τον κ. Μουρούτη, ως υπεύθυνο για το θάνατο της κόρης της, αφού την απέτρεψε να ακολουθήσει τις θεραπείες που πρότειναν οι γιατροί της. Περισσότερα, εδώ.

Αυτό που ο κ Μουρούτης δεν αναφέρει, είναι πως ο «επιτήδειος-κομπογιαννίτης», είναι ο ίδιος (!), προφανώς σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει αυτούς που τον υποψιάζονται.

Η ανάρτηση του κ. Μουρούτη, προκάλεσε σύγχυση στους «ακολούθους» του, με κάποιους να ρωτούν εάν τελικά πρέπει να κάνουν χημειοθεραπείες ή όχι:

 

Τα ανωτέρω σχόλια υποδηλώνουν πως ο κ. Μουρούτης πιθανότατα συμβουλεύει τους «ασθενείς» του να μην ακολουθούν συμβατικές μεθόδους θεραπείας. Τα αποτελέσματα τέτοιων ισχυρισμών, μπορεί να είναι συντριπτικά, όπως φαίνεται και από τις μαρτυρίες.

Τέλος, η επίκληση του κ. Μουρούτη στα νόμιμα δικαιώματά του, είναι ξεκάθαρα μια έμμεση απειλή τόσο προς το κ. Αναστασίου, όσο και προς οποιονδήποτε, τολμήσει να τον αμφισβητήσει.

Αν και πλέον τα στοιχεία για τον κ. Μουρούτη, είναι πολλά και συντριπτικά εις βάρος του, το πιο ανησυχητικό στοιχείο, είναι πως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δεκάδες συνάνθρωποι μας, που φαίνεται να τον ακολουθούν τυφλά.

 

Συντάκτες: Θοδωρής Δανιηλίδης – Θάνος Επαχτίτης

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Μάκης Κολασίδης

  Μα τι σκατά ολόκληρος dr και δεν χρησιμοποιεί πλήρη στοίχιση; Μας έβγαλε τα μάτια ο μλκς…

 • Πρώτα χαίρομαι γιατί χρησιμοποιείτε το όνομά σας, όπως κάνω και εγώ.

  Αγαπητέ μου Ραφαήλ, Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι ότι αυτοί οι
  «επιτήδειοι» αλωνίζουν γύρω μας, συνεχίζουν να συνιστούν σε καρκινοπαθείς
  να μην ακολουθήσουν απαιτούμενες από τους γιατρούς θεραπείες αλλά να ακούν τα
  δικά τους αφηγήματα… και να καταλήγουν στον τάφο ενώ αυτοί οι «επιτήδειοι»
  συνεχίζουν να λειτουργούν και να υπερηφανεύονται ότι «έχουν σώσει ζωές»…

  Το θεωρώ χρέος μου. Δεν μπορώ να βλέπω
  καρκινοπαθείς να πεθαίνουν ενώ οι «επιτήδειο» ευημερούν γύρω μας και μείς τους
  δίνουμε βήμα να το κάνουν.

 • Γλουπ!!!

  Αρκετός κόσμος έχει άγνοια και καλά κάνει. Ακόμη και ο πιο μορφωμένος, δεν είναι δυνατόν να τα ξέρει όλα. Σαν παράδειγμα θα σας αναφέρω το εξής. Ποιος (πραγματικός) γιατρός (που θεωρούμε πως είναι από τους πιο μορφωμένους) ξέρει ή κατάλαβε την κομπίνα που έκανε η VW με τα καυσαέρια?
  Αυτός που θα πρέπει να τα ξέρει είναι η πολιτεία και αυτή θα πρέπει να προλαμβάνει ή τουλάχιστον να καταστέλλει τέτοια φαινόμενα. Αλλά που…….

  • Antigonos Gonatias

   Αν και συμφωνώ μαζί σου, έχω 2 ενστάσεις πάνω στα λεγόμενα σου.
   1ον
   Όσον αφορά το παράδειγμα της VW , ένας γιατρός είναι λίγο δύσκολο να
   έχει γνώσεις μηχανολογίας και λογισμικού, πόσο μάλλον να
   <>μια απάτη που απαιτεί υπερεξειδίκευση και
   χρόνο τόσο στην αποκάλυψη της όσο και στην <>
   της(για να μη μακρυγορήσω αν θες μπορώ να μπω σε περισσότερες
   λεπτομέρειες πάνω στο θέμα,σε επόμενη απάντηση).Με την περίπτωση
   Μουρούτη μιλάμε για απάτες ποιο οφθαλμοφανείς,που με γνώσεις
   γυμνασίου-λυκείου μπορεί κάποιος να τις ξεσκεπάσει ή έστω να αμφιβάλει
   για την ορθότητα τους(για να μπορεί να κάνει την αρχή).
   2ον Τι να
   πρωτοπρολάβει πια κι αυτή η ρήμαδα η πολιτεία έτσι που έχει διαλυθεί
   λόγω κρίσης,τι στιγμή που φυτοζωούσε και πρίν αυτής;Πάντως τέτοια
   <> αυτό το κένο εκμεταλεύονται ή φιλοδοξούν να
   γεμίσουν.Στο κάτω κάτω της γραφής,αν θέλουμε σωστή πολιτεία πρέπει και
   μεις ως πολίτες να σοβαρευτούμε.
   Τελός πάντων,τουλάχιστον μέσα απο
   την σελίδα και τους σχολιασμούς,δημιουργείται διάλογος και τροφή για
   σκέψη,οπότε υπάρχει και κάτι θετικό απο αυτήν την ιστορία…

   • Γλουπ!!!

    Το παράδειγμα για τη VW το ανέφερα γιατί είναι μια εταιρεία με περγαμηνές και ο κόσμος πάει ντουγρού και στα τυφλά για να αγοράσει τα προϊόντα της. Το έκανα κι εγώ. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως άλλα μου έταζε και άλλα μου πούλαγε. Τον γιατρό τον ανέφερα λόγω σχετικότητας με το όλο θέμα. Θα μπορούσα να αναφέρω μηχανικό. Δεν αλλάζει τίποτα όμως.
    Θα μπορούσα να αναφέρω άλλες κομπανίες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (δείτε 2 παραδείγματα για τυριά και λάδια μεγάλων εταιριών που για τον απλό κοσμάκη, αλλά και ειδικών, είναι αδύνατο να διαπιστώσει την απάτη τους – ευτυχώς φαίνεται πως εδώ ο ΕΦΕΤ κάνει καλά τη δουλειά του.)
    Η σύνδεση τώρα είναι στο εξής: ο dr Μουρούτης παρουσιάζει έναν σωρό περγαμηνές (40 διδακτορικά και 500 μεταπτυχιακά), που κανένας δεν τα αμφισβητούσε μέχρι τώρα (η πολιτεία μπορεί και να τον προσκάλεσε σε κάποια ιατρική εκδήλωση). Πολλοί λοιπόν πήγαιναν στα τυφλά, ακόμη και πολύ μορφωμένοι (έχω παράδειγμα από τον κύκλο μου).

    Για την πολιτεία, δυστυχώς φίλε μου, δεν είναι πως δεν προλαβαίνει. Είναι πως ουσιαστικά προτρέπει σε τέτοιες συμπεριφορές. Η ατιμωρησία (και δεν εννοώ πάρε ένα πρόστιμο και γύρνα στη δουλειά σου) είναι έμμεσα η γενεσιουργός αιτία αυτών των φαινομένων. Αν, λέω αν, ρίξει στην ψειρού ή στείλει στα κάτεργα έναν dr Μουρούτη, εκατό άλλοι επίδοξοι drες Μουρούτηδες δεν θα το τολμήσουν. Δεν χρειάζεται να κυνηγάει τον κάθε απατεώνα. Αλλά που…..

    Τέλος, σίγουρα έχετε δίκιο και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο πως θα πρέπει ο καθένας μας να είναι σοβαρός (όπως λέτε). Αλλά είμαστε άνθρωποι, έχουμε αδυναμίες και φιλοδοξίες που συχνά μας οδηγούν σε ατοπήματα. Κάποιος πρέπει να μας συμμαζεύει.

 • Γλουπ!!!

  Αν και πλέον τα στοιχεία για τον κ. Μουρούτη, είναι πολλά και συντριπτικά εις βάρος του, το πιο ανησυχητικό στοιχείο, είναι πως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δεκάδες συνάνθρωποι μας, που φαίνεται να τον ακολουθούν τυφλά.

  Όχι αγαπητοί, δεν είναι αυτό το πιο ανησυχητικό.
  Το πιο ανησυχητικό είναι που ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος και πουλάει (στην κυριολεξία) τα παραμύθια του και την (πολλαπλά αποδεδειγμένη) αγραμματοσύνη του ενώ η πολιτεία αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες της.