Ποιοι είμαστε
Αρχική Κων/νος Μουρούτης: Ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίαςHOAXES ΥΓΕΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Κων/νος Μουρούτης: Ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας

18 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις αποκαλύψεις μας για τα ανύπαρκτα ιατρικά διαπιστευτήρια του “γιατρού” Κωνσταντίνου Μουρούτη και τις μαρτυρίες που τις ακολούθησαν για άσκηση ιατρικής και προτροπή σε επικίνδυνες επιλογές πάνω σε σοβαρά θέματα υγείας. Σήμερα επανερχόμαστε με στοιχεία για το μέγεθος της υποκρισίας του.

Στο πρώτο σκέλος του άρθρου, θα σας αποκαλύψουμε μια προφανέστατη περίπτωση λογοκλοπής από τον κ. Μουρούτη, ενώ στο δεύτερο, θα δούμε πως προσπάθησε να θολώσει τα νερά, αναφορικά με δημοσίευμα που τον φωτογράφιζε και κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προειδοποιεί τους αναγνώστες του, να αποφεύγουν τους “τσαρλατάνους” που ανέφερε το δημοσίευμα, ενώ στη πραγματικότητα, το άρθρο μιλούσε για αυτόν!

Πρώτο σκέλος – Λογοκλοπή

Στην ιστοσελίδα του κ. Μουρούτη, βρήκαμε ένα ογκοδέστατο βιβλίο υγείας με τίτλο “The Tree of Life“, που φέρει την υπογραφή του. Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως και έρευνα στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε πως πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για προϊόν λογοκλοπής. Το πραγματικό βιβλίο, είναι το “Get Well at Home” και ο συγγραφέας του ονομάζεται Richard A. Hansen.

TREE-OF-LIFE

Get Well at Home – Richard A. Hansen M.D.

https://www.amazon.com/Get-Well-Home-Complete-Health/dp/0964391414

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα (αριστερά το πρωτότυπο, δεξιά το βιβλίο του κ. Μουρούτη):

Το μέγεθος της λογοκλοπής, είναι τέτοιο που ο κ. Μουρούτης, έκανε copy paste τον αριθμό της σελίδας του γνήσιου βιβλίου, στο δικό του. Εάν κάποιος δεν το προσέξει, θεωρεί πως ο αριθμός είναι παραπομπή στη πηγή, ενώ στη πράξη, είναι “τσαπατσούλικη” αντιγραφή.

Αν και ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές σε ορισμένες διατυπώσεις, το βιβλίο του κ. Μουρούτη, είναι καθαρά προϊόν αντιγραφής.

Δεύτερο σκέλος – Θολώνοντας τα νερά

Πρόσφατα, δημοσιεύσαμε στο factchecker.gr, μια ανάρτηση του κ. Μουρούτη στη προσωπική του σελίδα στο facebook, σχετικά με τη μαρτυρία του κ. Χάρη Αναστασίου (ο τελευταίος, δεν ανέφερε ονόματα), που έπεσε θύμα τσαρλατάνων. Ο κ. Μουρούτης αναδημοσίευσε τη μαρτυρία, καλώντας τους οπαδούς του να προσέχουν και να μείνουν μακριά από… τσαρλατάνους. Μόνο που η μαρτυρία του κ. Αναστασίου, αφορούσε το κ. Μουρούτη!

Ο κ. Μουρούτης, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός του (γιατί άραγε;) μας εξιστορεί την ιστορία του «φίλου» του κ. Χάρη Αναστασίου, που παραλίγο να πέσει θύμα κομπογιαννίτη γιατρού. Αναφέρει επίσης την ιστορία μίας μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, που ο «επιτήδειος» οδήγησε στο θάνατο, αφού την απέτρεψε από τη θεραπεία που της συνέστησαν οι γιατροί της. Η μητέρα, δεν είναι άλλη από τη κόρη της κας Μαίρης Κουρούπη, που δημόσια κατήγγειλε τον κ. Μουρούτη, ως υπεύθυνο για το θάνατο της κόρης της, αφού την απέτρεψε να ακολουθήσει τις θεραπείες που πρότειναν οι γιατροί της. Περισσότερα, εδώ.

Αυτό που ο κ Μουρούτης δεν αναφέρει, είναι πως ο «επιτήδειος-κομπογιαννίτης», είναι ο ίδιος (!), προφανώς σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει αυτούς που τον υποψιάζονται.

Η ανάρτηση του κ. Μουρούτη, προκάλεσε σύγχυση στους «ακολούθους» του, με κάποιους να ρωτούν εάν τελικά πρέπει να κάνουν χημειοθεραπείες ή όχι:

 

Τα ανωτέρω σχόλια υποδηλώνουν πως ο κ. Μουρούτης πιθανότατα συμβουλεύει τους «ασθενείς» του να μην ακολουθούν συμβατικές μεθόδους θεραπείας. Τα αποτελέσματα τέτοιων ισχυρισμών, μπορεί να είναι συντριπτικά, όπως φαίνεται και από τις μαρτυρίες.

Τέλος, η επίκληση του κ. Μουρούτη στα νόμιμα δικαιώματά του, είναι ξεκάθαρα μια έμμεση απειλή τόσο προς το κ. Αναστασίου, όσο και προς οποιονδήποτε, τολμήσει να τον αμφισβητήσει.

Αν και πλέον τα στοιχεία για τον κ. Μουρούτη, είναι πολλά και συντριπτικά εις βάρος του, το πιο ανησυχητικό στοιχείο, είναι πως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δεκάδες συνάνθρωποι μας, που φαίνεται να τον ακολουθούν τυφλά.

 

Συντάκτες: Θοδωρής Δανιηλίδης – Θάνος Επαχτίτης

Fact-check for the sake of Democracy