Αναπνοϊστές: Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν χωρίς καθόλου τροφή;

8

Άρθρα σχετικά με ανθρώπους που μπορούν να ζουν χωρίς να καταναλώνουν υλική τροφή και/ή νερό, κυκλοφορούν κατά καιρούς στο ελληνικό διαδίκτυο. Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

 

Ένα παράδειγμα, είναι το κάτωθι:

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Οι αναπνοϊστές ή breatherians, ισχυρίζονται πως μπορούν να ζήσουν χωρίς καθόλου τροφή, ή ακόμη και χωρίς καθόλου νερού, αφού μπορούν να επιβιώσουν χάρη στη κοσμική ενέργεια (Πράνα), προερχόμενη κυρίως από το ηλιακό φως. Η έννοια του Πράνα, συναντάται στον Ινδουισμό και στην εναλλακτική «θεραπευτική» μέθοδο της Αγιουρβέδα.

Στη πραγματικότητα, δεν είναι δυνατή η επιβίωση χωρίς υλική τροφή και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναπνοϊστών που πέθαναν από πείνα και/ή στέρηση νερού (δείτε εδώ και εδώ).

Στις μέρες μας, αποτελεί κοινή γνώση πως όταν ο ανθρώπινος οργανισμός εισέλθει σε παρατεταμένη νηστεία, αναγκάζεται να καταναλώσει τα αποθέματα γλυκογόνου, λίπους και μυών, καταλήγοντας στο θάνατο.

Στο Snopes, διαβάζουμε για την ιστορία ενός ζευγαριού που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε tabloid του εξωτερικού, (αλλά και σε ελληνικές ιστοσελίδες), που ισχυρίζεται πως συντηρείται από «συμπαντική ενέργεια», καταναλώνοντας ελάχιστα φρούτα και ζωμούς λαχανικών, μόλις 2-3 φορές την εβδομάδα. Εξυπακούεται πως το ζεύγος των αναπνοϊστών, δεν παρείχε καμία απόδειξη για τα λεγόμενά του.

Οι ισχυρισμοί αυτών που ισχυρίζονται πως ζουν χωρίς φαγητό και/ή νερό, ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί μέσω επιστημονικής παρατήρησης. Εξαίρεση για κάποιους, αποτελεί η περίπτωση του Ινδού ασκητή Prahlad Jani, που εξετάστηκε δύο φορές από γιατρούς σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, υπήρχαν σοβαρά σφάλματα στις έρευνες και οι υπεύθυνοι, προσπάθησαν να αποκρύψουν δεδομένα.

Εν κατακλείδι, η επιβίωση χωρίς τροφή και νερό, είναι αδύνατη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Οι αναφορές ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι επιβιώνουν «καταναλώνοντας» κοσμική ενέργεια, δεν έχουν διασταυρωθεί σε ελεγχόμενες συνθήκες. Ο αναπνοϊσμός, είναι μια επικίνδυνη για τη ζωή πρακτική, δεδομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς.

Αναπνοϊστές: Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν χωρίς καθόλου τροφή;

 • Λέγετε τέτοια, να φορολογήσουν και τον αέρα!

  Άσε να τρώνε αέρα και συμπαντική ύλη.
  Σημερα το βράδυ, κατά τις έντεκα η ώρα, χτύπησα δύο γεμάτες μερίδες τηγανητές πατάτες με τη γυναίκα. Αύριο θα φτιάξω ένα παστίτσιο για το μεσημέρι και μια καρμπονάρα του Άκη για βράδυ. :p :p

  • Sir Maybach

   Πάρε και μια εξάδα σόδες καλού-κακού! 😀

   • leon06010

    Με λεμόνι, για πρόληψη. Ξέρεις εσύ…

 • Sir Maybach

  Πλάκα κάνεις? Για να φορολογήσουν και τον αέρα??

 • Γλουπ!!!

  Πάλι πέφτετε έξω.
  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν προσαρμοστεί και εξελιχθεί τόσο πολύ πνευματικά που ζουν καταναλώνοντας σκοτεινή ενέργεια και τρέφονται με σκοτεινή ύλη.
  Τελευταίες έρευνες έχουν δείξει πως όσοι προέρχονται από την κοίλη γη, που όμως είναι επίπεδα σφαιρική έχουν αυτή την ικανότητα. Και αν επιπλέον κρατήσουν την αναπνοή τους για 10′, όχι μόνο τρέφονται με αέρα κοπανιστό, αλλά παράγουν και τροφή για τους γύρω τους.

  • Ανδρέας

   Ετσι εξηγείται το φαινομενο! Τωρα το κατάλαβα.

 • Μόνο εγώ παρατηρώ ότι στην εικονογράφηση όσο λιγότερο τρως τόσο πιο βλαμμένο βλέμμα έχεις και τόσο… ένα με τα ουράνια γίνεσαι;

 • leon06010

  Τους τρέφει η πηχτή βλακεία