Ποιοι είμαστε
Αρχική PAPILOMA «Η ΚΑΤΑΡΑ» της ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ εποχής μας! – ΚαταρρίπτεταιHOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

PAPILOMA «Η ΚΑΤΑΡΑ» της ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ εποχής μας! – Καταρρίπτεται

21 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σε άρθρο που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα, διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, είναι μια «θεόσταλτη» μάστιγα της εποχής μας, χειρότερη ακόμη και από το AIDS, συνοδευόμενο από φωτογραφίες ανθρώπων με σοβαρές παραμορφώσεις.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο makeleio.gr, διαβάζουμε αναδημοσίευση παλιότερου άρθρου του γνωστού «δημοσιογράφου – συγγραφέα – τουρκολόγου», Νίκου Χειλαδάκη, ο οποίος σε τακτική βάση, μας παρέχει άφθονο υλικό φαντασίας προς κατάρριψη.

Η συνέχεια εδώ.

Οργή Θεού;

Ο HPV (Human papilloma virus, Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) είναι ένας ιός που βασίζεται στο DNA (dsDNA) και μολύνει το δέρμα και τις βλεννογόνους μεμβράνες των ανθρώπων και ορισμένων ζώων.

Οι υψηλού κινδύνου τύποι HPV, που ονομάζονται και ογκογεννετικοί, αν δεν υποστρέψουν με τη βοήθεια του ανοσολογικού συστήματος μπορούν να προκαλέσουν στη γυναίκα συνηθέστερα καρκίνο τραχήλου μήτρας, και σπανιότερα καρκίνο του κόλπου ή καρκίνο του αιδοίου. Οι χαμηλού κινδύνου τύποι ενίοτε προκαλούν γεννητικά κονδυλώματα τα οποία δεν είναι καρκίνος. Αξίζει να τονισθεί ότι η πλειοψηφία των μολύνσεων από τον ιό HPV δεν οδηγεί σε καρκίνο.

Οι άνδρες οι οποίοι προσβάλλονται από ογκογεννετικούς τύπους HPV μπορούν να αναπτύξουν καρκίνο του πρωκτού ή καρκίνο του πέους. Η συχνότητα εμφάνισης των καρκίνων αυτών είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη των γυναικών.

Απαιτείται άμεση επαφή με δέρμα ή με βλεννογόνο, των αλλοιώσεων από HPV, για να μεταφερθεί ο ιός. Η απλή όμως μεταφορά του ιού από άτομο σε άτομο δεν είναι συνήθως ικανή να δημιουργήσει φλεγμονή. Πρέπει να υπάρξει τριβή και να προκύψουν μικροτραυματισμοί για να εισχωρήσει ο ιός στο επιθήλιο. Γι’ αυτό, η σεξουαλική επαφή (κολπική ή πρωκτική) αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο μετάδοσης για τους HPV. Άλλοι τύποι σεξουαλικής επαφής (τριβή των γεννητικών οργάνων με το χέρι ή μεταξύ τους, στοματο-γεννητική επαφή) είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε φλεγμονή, εφόσον υπάρχουν αμυχές στο επιθήλιο και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργήσει καλά, θεωρούνται όμως σπανιότεροι τρόποι μετάδοσης. Στις 8 Ιουνίου του 2006 εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου Gardasil. Το εμβόλιο προστατεύει τον οργανισμό από τους τύπους 6,11,16 και 18, από τους οποίους μόνο οι 16 και 18 μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα των κλινικών μελετών δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των 2 πλέον εμβολίων που υπάρχουν προσεγγίζει το 100% στην πρόληψη των ογκογόνων τύπων 16 & 18

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ετησίως διαγιγνώσκονται 600 περίπου νέα περιστατικά καρκίνου τραχήλου μήτρας και 250 γυναίκες πεθαίνουν (επίσης ετησίως).

Από τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε πως ο HPV, δεν είναι η «θεϊκή» μάστιγα που περιγράφει το άρθρο, δεδομένης και της ύπαρξης εμβολίων που παρέχουν πλήρη προστασία.

Όσον αφορά τις γραφικές εικόνες που παραθέτει το άρθρο του κ. Χειλαδάκη, αυτές δεν απεικονίζουν παραμορφώσει από τον HPV, αλλά από μια κληρονομική ασθένεια που αποκαλείται «Epidermodysplasia verruciformis«, ή σύνδρομο του ανθρώπου-δένδρου.

Η πρώτη εικόνα, δείχνει έναν άνδρα από την Ινδονησία, που υπέφερε από αυτό το σύνδρομο και σύμφωνα με το Reuters, υποβλήθηκε σε εκτενέστατη χειρουργική επέμβαση.

Η δεύτερη εικόνα, απεικονίζει έναν άλλο άνδρα που υπέφερε από το ίδιο σύνδρομο και πρόσφατα πέθανε.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός περί «θεϊκής» πληγής, χειρότερης ακόμη και από το AIDS, καταρρίπτεται.

Με πληροφορίες από aretaieio-obgyn.com και mortakis.hpvinfocenter.gr

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/21/papiloma-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy