Ποιοι είμαστε
Αρχική Βόμβα μεγατόνων – Επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα αεροσκαφών 5ης γενιάς – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Βόμβα μεγατόνων – Επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα αεροσκαφών 5ης γενιάς – Καταρρίπτεται

21 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η «επινόηση» ειδήσεων από μεγάλη μερίδα ηλεκτρονικών ΜΜΕ, φανερώνει τόσο την «αξιοπιστία» τους, όσο και το «σεβασμό» που τρέφουν για τους αναγνώστες τους. Για παράδειγμα, πρόσφατα διαβάσαμε την «είδηση – βόμβα», πως η Ρωσία ενέταξε στο οπλοστάσιό της, τη πρώτη μοίρα μαχητικών 5ης γενιάς και προτίθεται μάλιστα να τα χρησιμοποιήσει άμεσα στη Συρία.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο el.grtriklopodia.grmakeleio.gr και pentapostagma.gr, που είναι η αρχική πηγή, διαβάζουμε:

Αφοπλίζοντας τη «βόμβα»

Τα ελληνικά δημοσιεύματα, επικαλούνται άρθρο του uawire.org, που επικαλείται δηλώσεις του Αντιπτέραρχου Viktor Bondarev, σύμφωνα με τις οποίες, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, σχεδιάζει να αποκτήσει στο προσεχές μέλλον, 10 (επιχειρησιακά) αεροσκάφη 5ης γενιάς (PAK-FA).

«Θέλουμε να αποκτήσουμε αρκετά αεροπλάνα για να φτιάξουμε μια μοίρα. Και στη συνέχεια, να φέρουμε σταδιακά τον αριθμό αυτών των αεροσκαφών στο επίπεδο που απαιτείται, πετυχαίνοντας ένα νέο επίπεδο ποιότητας»

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και αρχικά προγραμματιζόταν η έναρξη κατασκευής των πρώτων αεροσκαφών παραγωγής, μέσα στο 2017, σύμφωνα με νέα δεδομένα, οι πτητικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή μέσα στο 2018, με την έναρξη παραγωγής να πηγαίνει ακόμη πιο μακριά στο μέλλον.

Ακόμη και το φιλοκυβερνητικό sputniknews.com, ανέφερε πριν λίγες ημέρες πως η είσοδος σε υπηρεσία του νέου μαχητικού, προγραμματίζεται για το 2019.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως δεν υφίσταται θέμα άμεσης επιχειρησιακής αξιοποίησης των PAK-FA και τα σενάρια που το θέλουν να επιχειρεί στη Συρία, είναι βγαλμένα από τη φαντασία του αρθρογράφου.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/21/sukhoi-pak-fa/

Fact-check for the sake of Democracy