Σοκ στη Δύση από το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό;

6

Η συνταγή της επιτυχίας για ένα άρθρο που φιλοδοξείς να σου φέρει πολλά «κλικς», πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει προφητείες γερόντων και αγίων, μπόλικο Βλαδίμηρο Πούτιν και ρωσικά «υπερόπλα». Στη περίπτωση που εξετάζουμε σήμερα, θα δούμε το «νέο» ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος, που τρόμαξε τη Δύση, επειδή είναι «ασύγκριτα ισχυρότερο από όλα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ» .

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: #FBB917; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»external-link-square»]ΥΠΕΡΒΟΛΗ[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: #F87217; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»exclamation-circle»]ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ[/icon_list_item] [/icon_list]

Στο pontiki.gr και makeleio.gr, διαβάζουμε:

 

Ποια είναι η αλήθεια;

Πηγή του ελληνικού άρθρου, είναι δημοσίευμα του Sputnik News, που είναι ελεγχόμενο από τη Ρωσική Κυβέρνηση και θεωρείται από πολλούς ότι είναι εργαλείο προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το αεροσκάφος

Πρόκειται για το Tu-160M2 (εκσυγχρονισμένη έκδοση του υπάρχοντος Tu-160M), που φιλοδοξεί να πετάξει το 2018, αφού υποστεί εκτεταμένες βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά του συστήματα. Η πρώτη του πτήση (Tu-160), ήταν το 1981 και εισήλθε σε υπηρεσία το 1987. Είχε σχεδιαστεί ως το αντίπαλο δέος του αντίστοιχου αμερικανικού B-1 Lancer. Αυτή τη στιγμή, περί τα 16 αεροσκάφη βρίσκονται σε ενεργή υπηρεσία. Το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό, αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2022.

Αν και το Tu-160 είναι ένα βαρύ, ταχύτατο και με μεγάλη εμβέλεια βομβαρδιστικό και παρά τις όποιες εκσυγχρονίσεις, έχει προ πολλού ξεπεραστεί τεχνολογικά, διότι δε μπορεί να επιχειρήσει πάνω από εχθρικό έδαφος. Μπορεί ωστόσο να εξαπολύσει πυρηνικά βλήματα από μεγάλες αποστάσεις, κάτι που μπορούν να το κάνουν ούτως ή άλλος τα επίσης ρωσικά Tu-22 και Tu-95, αλλά και τα αμερικανικά B-1 και B-52.

Εκεί όμως που οι ΗΠΑ έχουν κάνει τη διαφορά, είναι με το stealth βομβαρδιστικό B-2 Spirit, που αν και υποηχητικό, είναι πρακτικά αόρατο από τα ενεργά και παθητικά μέσα εντοπισμού που είναι σήμερα διαθέσιμα, έχοντας τη δυνατότητα (θεωρητικά) να επιχειρήσει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, χωρίς να εντοπιστεί. Οι Ρώσοι, φιλοδοξούν να εντάξουν στο οπλοστάσιό τους ανάλογο αεροσκάφος, κάποια στιγμή μετά το 2025 – 30.

Από τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε πως αν και το Tu-160M2, θα είναι ένα αξιόλογο βομβαρδιστικό, δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη τελευταία λέξη της δυτικής τεχνολογίας, ούτε θα μπορεί να επιχειρεί πάνω από εχθρικά εδάφη (με αξιόλογη πολυεπίπεδη αεράμυνα). Οι οποιεσδήποτε επιχειρησιακές του ικανότητες, θα επιβεβαιωθούν μόνο όταν μπει σε υπηρεσία και το δούμε να επιχειρεί εναντίον πραγματικών στόχων. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Tu-160 M2, δεν θα είναι το πιο προηγμένο βομβαρδιστικό του κόσμου όταν εισέλθει σε υπηρεσία κάποια στιγμή μετά το 2022 και ενώ θα αποτελέσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τη Δύση, σίγουρα δεν θα προκαλέσει «σοκ» και έκπληξη.

Σοκ στη Δύση από το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό;

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • km

  Η συνταγή της επιτυχίας για ένα άρθρο που φιλοδοξείς να σου φέρει πολλά
  «κλικς», πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει προφητείες γερό…..
  Μαλιστα, κι εσεις τι κανετε;

 • grigoris georgatos

  Για τα «αόρατα» αμερικάνικα στελθ, κρατήστε κ κανένα μικρό καλάθι, καθώς οι Σέρβοι μια χαρά τα «έβλεπαν» τελικά, εφόσον κατέρριψαν κ ένα.

  http://www.fox2magazine.net/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/8628-F-117A-Nighthawk-15-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CE%BF.html

  Είπαμε, ρώσικη προπαγάνδα κάνει το σπούτνικ, αλλά μην κάνετε κ εσείς αμερικάνικη…

  Κ δεν είναι η πρώτη φορά που την πατάτε σε ανάλογα θέματα.

  Εν κατακλείδι:
  Πράγματι υπερβολικές οι δημοσιεύσεις για το «νέο ρώσικο υπερόπλο» κ σωστά τις επισημαίνετε, αλλά εξίσου υπερβολή είναι να λέτε πως ένα δυτικό αεροσκάφος τεχνολογίας stelth είναι » ….πρακτικά αόρατο από τα ενεργά και παθητικά μέσα εντοπισμού που είναι
  σήμερα διαθέσιμα, έχοντας τη δυνατότητα (θεωρητικά) να επιχειρήσει σε
  οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, χωρίς να εντοπιστεί…» όταν οι ίδιοι οι αμερικάνοι παραδέχονται πως …«Δεν είναι αλώβητο, δεν είναι αόρατο, είναι δύσκολο να παρατηρηθεί», κ όταν έχει καταριφθεί ήδη από το μακρυνό 1999 τέτοιο αεροσκάφος κ μάλιστα με πύραυλο SA-3 της δεκαετίας του …’60!

  • George Tzitzifas B

   To άρθρο μιλάει για το Β2 ως πρακτικά αόρατο, όχι για το F-117 (το οποίο έχει αποσυρθεί από το 2008). Kαι όντως, κανένα B2 δεν έχει καταρριφθεί.

   Στελθ είναι και και το F-22 και το F-35. To F-22 συγκεκριμένα είναι το πιο προηγμένο πολεμικό αεροσκάφος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

   • grigoris georgatos

    Και το F-117 ως «πρακτικά αόρατο κ άτρωτο» προομοταρίστηκε όταν βγήκε, μέχρι να ρίξουν οι Σέρβοι το πρώτο.
    Το γεγονός πως δεν έχει καταρριφθεί μέχρι στιγμής κανένα B2 δεν λέει απολύτως τίποτε αν κοιτάξεις ενάντια σε ποιούς ακριβώς (αλλά κ με ποιόν τρόπο) έχουν επιχειρήσει.
    Εν πάδη περιπτώση, για την τεχνολογία στελθ τα λένε καλύτερα οι ίδιοι οι αμερικάνοι στρατιωτικοί: <>
    Για το ποιό είναι κ το ποιό δεν είναι το πιο προηγμένο αεροπλάνο του πλανήτη δεν γνωρίζω.
    Οι αμερικάνοι λένε τα δικά τους, οι Ρώσοι λένε πως τα ρώσικα είναι ισάξια.
    Δεν με ενδιαφέρει κιόλας να σου πω ποιός από τους δύο «ψεύδεται’ αφού αυτές είναι δυναμικές που αλλάζουν και μέρα με την ημέρα, οπότε από την πλευρά τους μπορεί να έχουν δίκιο και αμφότεροι.
    Εκείνο που επισημαίνω είναι πως δεν μπορούμε μεθοδολογικά να καταρρίπτουμε την προπαγάνδα της μίας πλευράς λαμβάνοντας υπόψην αυτούσιους τους ισχυρισμούς της άλλης.
    Στοιχειώδες…

   • km

    Ναι ακριβως, αλλα μαλλον στη θεωρια περισσοτερο

  • chriss

   Με αρκετούς πολέμους και με χιλιάδες εξόδους, μια κατάρριψη δεν σου αφαιρεί τον τίτλο του άτρωτου.

   Η κατάρριψη ήταν μια νίκη γοήτρου για τους ισοπεδωμένους Σέρβους και τίποτα παραπάνω.

   Στον αέρα( δια στόματος Πούτιν-άλί βαριέμαι να βρω την πηγή, περάσανε 2 χρόνια) βρίσκονται τεχνολογικά 2 δεκαετίες πίσω. Σε αυτό κρύβεται και ο λόγος που ανέπτυξαν τέτοια εκπληκτικά αντι-αεροπορικά συστήματα.

   Αν και δεν νομίζω ότι είσαι κανένας Ρωσολάγνος, για να μην βλέπουν ορισμένοι πράκτορες παντού, ας αναφέρω ότι η αποτελεσματικότητα του και η χρησιμότητα στον πόλεμο του Κόλπου, αποδείχτηκε ότι ήταν στα 2/3 απ´ότι διάτειναν οι Αμερικάνοι( πηγή Wikipedia)