Ποιοι είμαστε
Αρχική Σοκ στη Δύση από το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό;ΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ FAKE NEWS ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Σοκ στη Δύση από το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό;

23 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η συνταγή της επιτυχίας για ένα άρθρο που φιλοδοξείς να σου φέρει πολλά «κλικς», πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει προφητείες γερόντων και αγίων, μπόλικο Βλαδίμηρο Πούτιν και ρωσικά «υπερόπλα». Στη περίπτωση που εξετάζουμε σήμερα, θα δούμε το «νέο» ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος, που τρόμαξε τη Δύση, επειδή είναι «ασύγκριτα ισχυρότερο από όλα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ» .

CLIKBAIT

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ

Στο pontiki.gr και makeleio.gr, διαβάζουμε:

 

Ποια είναι η αλήθεια;

Πηγή του ελληνικού άρθρου, είναι δημοσίευμα του Sputnik News, που είναι ελεγχόμενο από τη Ρωσική Κυβέρνηση και θεωρείται από πολλούς ότι είναι εργαλείο προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το αεροσκάφος

Πρόκειται για το Tu-160M2 (εκσυγχρονισμένη έκδοση του υπάρχοντος Tu-160M), που φιλοδοξεί να πετάξει το 2018, αφού υποστεί εκτεταμένες βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά του συστήματα. Η πρώτη του πτήση (Tu-160), ήταν το 1981 και εισήλθε σε υπηρεσία το 1987. Είχε σχεδιαστεί ως το αντίπαλο δέος του αντίστοιχου αμερικανικού B-1 Lancer. Αυτή τη στιγμή, περί τα 16 αεροσκάφη βρίσκονται σε ενεργή υπηρεσία. Το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό, αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2022.

Αν και το Tu-160 είναι ένα βαρύ, ταχύτατο και με μεγάλη εμβέλεια βομβαρδιστικό και παρά τις όποιες εκσυγχρονίσεις, έχει προ πολλού ξεπεραστεί τεχνολογικά, διότι δε μπορεί να επιχειρήσει πάνω από εχθρικό έδαφος. Μπορεί ωστόσο να εξαπολύσει πυρηνικά βλήματα από μεγάλες αποστάσεις, κάτι που μπορούν να το κάνουν ούτως ή άλλος τα επίσης ρωσικά Tu-22 και Tu-95, αλλά και τα αμερικανικά B-1 και B-52.

Εκεί όμως που οι ΗΠΑ έχουν κάνει τη διαφορά, είναι με το stealth βομβαρδιστικό B-2 Spirit, που αν και υποηχητικό, είναι πρακτικά αόρατο από τα ενεργά και παθητικά μέσα εντοπισμού που είναι σήμερα διαθέσιμα, έχοντας τη δυνατότητα (θεωρητικά) να επιχειρήσει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, χωρίς να εντοπιστεί. Οι Ρώσοι, φιλοδοξούν να εντάξουν στο οπλοστάσιό τους ανάλογο αεροσκάφος, κάποια στιγμή μετά το 2025 – 30.

Από τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε πως αν και το Tu-160M2, θα είναι ένα αξιόλογο βομβαρδιστικό, δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τη τελευταία λέξη της δυτικής τεχνολογίας, ούτε θα μπορεί να επιχειρεί πάνω από εχθρικά εδάφη (με αξιόλογη πολυεπίπεδη αεράμυνα). Οι οποιεσδήποτε επιχειρησιακές του ικανότητες, θα επιβεβαιωθούν μόνο όταν μπει σε υπηρεσία και το δούμε να επιχειρεί εναντίον πραγματικών στόχων. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Tu-160 M2, δεν θα είναι το πιο προηγμένο βομβαρδιστικό του κόσμου όταν εισέλθει σε υπηρεσία κάποια στιγμή μετά το 2022 και ενώ θα αποτελέσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τη Δύση, σίγουρα δεν θα προκαλέσει «σοκ» και έκπληξη.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/23/tu-160m2/

Fact-check for the sake of Democracy