Βρείτε αυτά τα δύο τέρατα της φωτογραφίας. Το ελληνικό διαδίκτυο ψάχνει να βρει αυτούς τους δύο ανθρώπους από την Βόρεια Αμερική, 5 χρόνια μετά.

In clickbait, Facebook, Like farming by Θοδωρής Δανιηλίδης4 Comments

Μια παλιά φωτογραφία κυκλοφορεί και πάλι σε διάφορα blogs και το facebook, με την προτροπή να την κοινοποιήσουμε, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι 2 κυνηγοί.

 • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
 • CLIKBAIT

Το είδαμε στο newsthessaloniki.gr και στο kafefrappe.gr

Η φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με Ελλάδα. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2012 και τα σκοτωμένα ζώα δεν είναι λύκοι, είναι κογιότ.

http://icwdm.org/handbook/carnivor/coyotes.asp

Στην Αμερική και τον Καναδά το κυνήγι του κογιότ επιτρέπεται για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού ώστε να προστατευτούν άλλα ζώα και σε αρκετές περιπτώσεις το πριμοδοτούν.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η ακριβής τοποθεσία που έχει ληφθεί η φωτογραφία, δημοσιεύσεις από το 2012 αναφέρουν πως είναι από το Newfoundland στον Καναδά, όπου τα κογιότ εποίκησαν το νησί πριν 100 χρόνια και η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τον πληθυσμό τους επιτρέποντας το κυνήγι τους.

View post on imgur.com

Σε καμιά περίπτωση οι κοινοποιήσεις σας δεν θα βοηθήσουν να τιμωρηθούν οι δύο κυνηγοί. Στο μόνο που μπορούν να βοηθήσουν, είναι να αυξηθούν οι άχρηστες δημοσιεύσεις, «σκουπίδια» που αναπαράγονται στο διαδίκτυο για λόγους clickbait και like farming. Δηλαδή δημοσιεύσεις που υπάρχουν μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κλικς σε κάποια blogs και σελίδες που δεν σέβονται τους αναγνώστες και συμβάλουν στην παραπληροφόρηση και την απαξίωση της πληροφορίας.

 

 • Φτάσαμε σε μεθόδους Far West, «WANTED». John Wayne φάση. Γίναμε όλοι διαδικτυακοί κριτές. Ο αναμάρτητος πρώτος το like βαλετω ρε.

  Καλά τα λέει ο Amazing Atheist στο βιντεο του…

  https://m.youtube.com/watch?v=G50Z8g1sKhQ

 • Ragnar Lothbrok

  Εγώ το βλέπω από την θετική μεριά. Βλέπω ποιοι κοινοποιούν και ποιοι κάνουν like για να κρίνω ποιος είναι άσχετος και σε πολλές περιπτώσεις απλώς βλάκας.

  • Είναι θετικό και έχει και την πλάκα του να ξέρεις ότι εσύ, εγώ, έχουμε κριτική σκέψη να διαφοροποιούμε τι είναι αληθινό και τι fake news. Αλλά η μαζική βλακεία, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις που έχει αρχίσει να είναι και επικίνδυνο…

  • John Smith

   Και αυτό ακούγεται έξυπνο μέχρι να διαπιστώσεις ότι αυτοί που κάνουν like σε τέτοιες βλακείες κάποιες φορές το τραβάνε και πιο μακρυά: http://ellinikahoaxes.gr/2017/06/25/edgar-maddison-welch-pizzagate/