Ποιοι είμαστε
Αρχική Βρείτε αυτά τα δύο τέρατα της φωτογραφίας.HOAXES LIKE FARMING ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Βρείτε αυτά τα δύο τέρατα της φωτογραφίας.

24 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μια παλιά φωτογραφία κυκλοφορεί και πάλι σε διάφορα blogs και το facebook, με την προτροπή να την κοινοποιήσουμε, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι 2 κυνηγοί.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”refresh”]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

CLIKBAIT

Το είδαμε στο newsthessaloniki.gr και στο kafefrappe.gr

Η φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με Ελλάδα. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2012 και τα σκοτωμένα ζώα δεν είναι λύκοι, είναι κογιότ.

http://icwdm.org/handbook/carnivor/coyotes.asp

Στην Αμερική και τον Καναδά το κυνήγι του κογιότ επιτρέπεται για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού ώστε να προστατευτούν άλλα ζώα και σε αρκετές περιπτώσεις το πριμοδοτούν.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η ακριβής τοποθεσία που έχει ληφθεί η φωτογραφία, δημοσιεύσεις από το 2012 αναφέρουν πως είναι από το Newfoundland στον Καναδά, όπου τα κογιότ εποίκησαν το νησί πριν 100 χρόνια και η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τον πληθυσμό τους επιτρέποντας το κυνήγι τους.

View post on imgur.com

Σε καμιά περίπτωση οι κοινοποιήσεις σας δεν θα βοηθήσουν να τιμωρηθούν οι δύο κυνηγοί. Στο μόνο που μπορούν να βοηθήσουν, είναι να αυξηθούν οι άχρηστες δημοσιεύσεις, “σκουπίδια” που αναπαράγονται στο διαδίκτυο για λόγους clickbait και like farming. Δηλαδή δημοσιεύσεις που υπάρχουν μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κλικς σε κάποια blogs και σελίδες που δεν σέβονται τους αναγνώστες και συμβάλουν στην παραπληροφόρηση και την απαξίωση της πληροφορίας.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.