Ποιοι είμαστε
Αρχική «Μαζικές εκτρώσεις λευκών μωρών» – ΚαταρρίπτεταιHOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Μαζικές εκτρώσεις λευκών μωρών» – Καταρρίπτεται

28 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μια «σοκαριστική» είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, κάνει λόγο για φεμινιστικό σχέδιο μαζικών εκτρώσεων λευκών μωρών, προκειμένου «να τερματιστεί η κυριαρχία των λευκών και να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του ρατσισμού».

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο prisonplanet.gr και el.gr του Δημοσθένη Λιακόπουλου, διαβάζουμε:

Σκοτεινή συνωμοσία ή τρελάθηκαν οι φεμινίστριες;

Τίποτα από τα δύο. Το φεμινιστικό «περιοδικό», δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στις αρχές Ιουνίου, δηλαδή πριν λίγες ημέρες. Η παρουσία τους στο facebook είναι μηδαμινή, με μία σελίδα με μόλις 41 likes. Αν και παλιότερα υπήρχε μπλογκ με το ίδιο όνομα, κρίνοντας από τη θεματολογία και τη ταυτότητα, δεν πρόκειται για τους ίδιους/ες διαχειριστές. Τα αρχικό δημοσίευμα, εδώ.

Αν και στο «About Us» διαβάζουμε πως πρόκειται για ακραία φεμινιστική ιστοσελίδα που σκοπό έχει τη προώθηση του πολυπολιτισμού, στη πραγματικότητα, μάλλον μιλάμε για μια «επιτυχημένη» προσπάθεια τρολαρίσματος. Ο λόγος; Δημοσιεύματα με τίτλους όπως «Να απαγορευτεί ο αυνανισμός για τους άνδρες» και «Γιατί η ελεύθερη γυναικεία περίοδος είναι ουσιαστική για τον φεμινισμό«, παραπέμπουν σε σάτιρα ή το πιθανότερο, τρολάρισμα, παρά σε σοβαρό περιοδικό.

   

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η «σοκαριστική είδηση για μαζικές εκτρώσεις λευκών βρεφών», είναι προϊόν -κακόγουστου για πολλούς- αστείου και δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις του πραγματικού φεμινιστικού κινήματος.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/06/28/solution-to-white-supremacy-is-white-abortion-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy