Χτυπήθηκε η Μόσχα με το HAARP; Τι μας κρύβουν;;;

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Συνωμοσιολογίες by Θάνος Σ. Επαχτίτης2 Comments

Η συνωμοσιολογική μπούρδα των ημερών, υποστηρίζει πως τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη Μόσχα, είναι αποτέλεσμα επίθεσης των Αμερικανών (ή άλλων σκοτεινών δυνάμεων) με το HAARP.

 • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

 

Το είδαμε στο pentapostagma.grvolcanotimes.grneaallnewz.grthesecretrealtruth.blogspot.gr, κτλ.

Η συνέχεια εδώ.

Τι συνέβη στ’ αλήθεια;

Η «καιρική βόμβα» που έπληξε τη Μόσχα, στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 16 ανθρώπους, σύμφωνα με το BBC, με πολλούς να κάνουν λόγο για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 100 χρόνων.

Η τελευταία φορά που καταγράφηκε τόσο σφοδρή βροχόπτωση, ήταν στις 30 Ιουνίου 1923, σύμφωνα με το RT. Τότε φυσικά, δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα το HAARP.

Στις 3 Ιουνίου 2009, τυφώνας κατηγορίας F-3, χτυπά το Krasnozavodsk, 88 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, με τουλάχιστον ένα νεκρό και 150 τραυματίες.

Στις 21 Ιουνίου 1998, μια παρόμοια θεομηνία στη Μόσχα, σκότωσε τουλάχιστον 6 ανθρώπους. Και τότε, όπως και στη πρόσφατη καταστροφή, χιλιάδες δένδρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους.

Στις 9 Ιουνίου 1984, τυφώνες κατηγορίας έως F-5, πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας (Ivanovo και Yaroslavl), σκοτώνοντας τουλάχιστον 400 ανθρώπους.

Στις 29 Ιουνίου 1904, ένας τυφώνας επιπέδου F2 ή F3 έπληξε τη Μόσχα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Πηγή εικόνας: Wikipedia/Fujita Scale

Από τα ανωτέρω, γίνεται κατανοητό πως ακραία καιρικά φαινόμενα, πλήττουν σχετικά συχνά τη Μόσχα και τις περιοχές γύρω από αυτή. Αξιοσημείωτο είναι πως όλα τα περιστατικά που αναφέραμε, έλαβαν χώρα τον Ιούνιο, κάτι που αποδίδεται στις υψηλές για τη περιοχή θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την υγρασία και κρύες αέριες μάζες από το βορρά. Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός πως η Μόσχα «βομβαρδίστηκε» από το HAARP, είναι το λιγότερο αστείος και καταρρίπτεται.

Χτυπήθηκε η Μόσχα με το HAARP;

 • Ελάχιστος.

  Αναφέρετε στοιχεία τα οποία δεν καταρρίπτουν κάτι. Για την καταιγίδα στη Μόσχα, δεν προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε το HAARP ούτε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε. Το ερώτημα, βάσει επιχειρημάτων των μεν είτε των δε, συνίσταται στο εξής: Τελικά, το HAARP, χρησιμοποιείται; Αν ναι, πότε; Πού; Με στοιχεία. Αν όχι, πώς και έτσι; Πάλι με στοιχεία.

  • nikos serpanakhs

   Για αρχή καλό θα ήταν πριν σχολιάσει κάποιος, να διαβάσει τι είναι το HAARP, πως χρησιμοποιείται και αν υπάρχουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις αλλού.
   Εν συντομία, το HAARP διεγείρει σωματίδια στην Ιονόσφαιρα με μέγιστη ισχύ 3.6 ΜW, για βελτίωση των τηλεπικοινωνιών και άλλους ερευνητικούς σκοπούς.
   Αντίστοιχες εγκαταστάσεις με πολλαπλάσια ισχύ υπάρχουν σε πολλά σημεία στον κόσμο. Για παράδειγμα στην Ευρώπη έχουμε το EISCAT με ισχύ 1 GW (278 φορές ισχυρότερο απο το HAARP) και η Ρωσία το SURA με ισχύ 190 ΜW (52 φορές ισχυρότερο απο το HAARP).

   Τώρα πως μπορεί μια συσκεύη που έχει επίδραση μόνο στην ιονόσφαιρα (η οποία απέχει 400 χιλιόμετρα απο την τροπόσφαιρα) να επηρεάζει τον καιρό, μόνο οι συνωμοσιολόγοι το ξέρουν.
   Και πως γίνεται να ελέγχει το καιρό το HAARP και η Αμερική, αλλά όχι η Ρωσία, η ΕΕ ή η Ιαπωνία που έχουν δεκάδες φορές ισχυρότερες εγκαταστάσεις, πάλι δεν μας το εξηγούν.

   Όπως οι πρωτόγονοι δεν καταλαβαιναν τον καιρό και ψαχναν μεταφυσικές εξηγήσεις, έτσι σήμερα άτομα που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουγεί η φυσική και ο καιρός ψάχνουν θεωρίες συνωμοσίας.