Χτυπήθηκε η Μόσχα με το HAARP; Τι μας κρύβουν;;;

6

Η συνωμοσιολογική μπούρδα των ημερών, υποστηρίζει πως τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη Μόσχα, είναι αποτέλεσμα επίθεσης των Αμερικανών (ή άλλων σκοτεινών δυνάμεων) με το HAARP.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»trash-o»]ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

 

Το είδαμε στο pentapostagma.grvolcanotimes.grneaallnewz.grthesecretrealtruth.blogspot.gr, κτλ.

Η συνέχεια εδώ.

Τι συνέβη στ’ αλήθεια;

Η «καιρική βόμβα» που έπληξε τη Μόσχα, στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 16 ανθρώπους, σύμφωνα με το BBC, με πολλούς να κάνουν λόγο για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων 100 χρόνων.

Η τελευταία φορά που καταγράφηκε τόσο σφοδρή βροχόπτωση, ήταν στις 30 Ιουνίου 1923, σύμφωνα με το RT. Τότε φυσικά, δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα το HAARP.

Στις 3 Ιουνίου 2009, τυφώνας κατηγορίας F-3, χτυπά το Krasnozavodsk, 88 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, με τουλάχιστον ένα νεκρό και 150 τραυματίες.

Στις 21 Ιουνίου 1998, μια παρόμοια θεομηνία στη Μόσχα, σκότωσε τουλάχιστον 6 ανθρώπους. Και τότε, όπως και στη πρόσφατη καταστροφή, χιλιάδες δένδρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους.

Στις 9 Ιουνίου 1984, τυφώνες κατηγορίας έως F-5, πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας (Ivanovo και Yaroslavl), σκοτώνοντας τουλάχιστον 400 ανθρώπους.

Στις 29 Ιουνίου 1904, ένας τυφώνας επιπέδου F2 ή F3 έπληξε τη Μόσχα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Πηγή εικόνας: Wikipedia/Fujita Scale

Από τα ανωτέρω, γίνεται κατανοητό πως ακραία καιρικά φαινόμενα, πλήττουν σχετικά συχνά τη Μόσχα και τις περιοχές γύρω από αυτή. Αξιοσημείωτο είναι πως όλα τα περιστατικά που αναφέραμε, έλαβαν χώρα τον Ιούνιο, κάτι που αποδίδεται στις υψηλές για τη περιοχή θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την υγρασία και κρύες αέριες μάζες από το βορρά. Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός πως η Μόσχα «βομβαρδίστηκε» από το HAARP, είναι το λιγότερο αστείος και καταρρίπτεται.

Χτυπήθηκε η Μόσχα με το HAARP;

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Ελάχιστος.

  Αναφέρετε στοιχεία τα οποία δεν καταρρίπτουν κάτι. Για την καταιγίδα στη Μόσχα, δεν προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε το HAARP ούτε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε. Το ερώτημα, βάσει επιχειρημάτων των μεν είτε των δε, συνίσταται στο εξής: Τελικά, το HAARP, χρησιμοποιείται; Αν ναι, πότε; Πού; Με στοιχεία. Αν όχι, πώς και έτσι; Πάλι με στοιχεία.

  • nikos serpanakhs

   Για αρχή καλό θα ήταν πριν σχολιάσει κάποιος, να διαβάσει τι είναι το HAARP, πως χρησιμοποιείται και αν υπάρχουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις αλλού.
   Εν συντομία, το HAARP διεγείρει σωματίδια στην Ιονόσφαιρα με μέγιστη ισχύ 3.6 ΜW, για βελτίωση των τηλεπικοινωνιών και άλλους ερευνητικούς σκοπούς.
   Αντίστοιχες εγκαταστάσεις με πολλαπλάσια ισχύ υπάρχουν σε πολλά σημεία στον κόσμο. Για παράδειγμα στην Ευρώπη έχουμε το EISCAT με ισχύ 1 GW (278 φορές ισχυρότερο απο το HAARP) και η Ρωσία το SURA με ισχύ 190 ΜW (52 φορές ισχυρότερο απο το HAARP).

   Τώρα πως μπορεί μια συσκεύη που έχει επίδραση μόνο στην ιονόσφαιρα (η οποία απέχει 400 χιλιόμετρα απο την τροπόσφαιρα) να επηρεάζει τον καιρό, μόνο οι συνωμοσιολόγοι το ξέρουν.
   Και πως γίνεται να ελέγχει το καιρό το HAARP και η Αμερική, αλλά όχι η Ρωσία, η ΕΕ ή η Ιαπωνία που έχουν δεκάδες φορές ισχυρότερες εγκαταστάσεις, πάλι δεν μας το εξηγούν.

   Όπως οι πρωτόγονοι δεν καταλαβαιναν τον καιρό και ψαχναν μεταφυσικές εξηγήσεις, έτσι σήμερα άτομα που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουγεί η φυσική και ο καιρός ψάχνουν θεωρίες συνωμοσίας.

   • Ελάχιστος.

    Για αρχή, να υποθέσουμε ότι αν το HAARP, χρησιμοποιείται ως όπλο εναντίον άλλων κρατών, μάλλον δε θα το διαβάσουμε.
    Η τροπόσφαιρα, βέβαια, περιέχει και αυτή ηλεκτρισμένα σωματίδια, επομένως, αν το HAARP, μπορεί να επηρεάσει την ιονόσφαιρα τότε μπορεί να επηρεάσει και την τροπόσφαιρα.
    Πράγματι, οι πρωτόγονοι δεν καταλάβαιναν τον καιρό και έψαχναν μεταφυσικές εξηγήσεις. Όταν τις έβρισκαν, έμεναν σε αυτές. Και όταν ερχόταν κάποιος, να τις αμφισβητήσει (όπως το ότι η Γη μπορεί να γυρίζει ή το ότι η Γη, μπορεί να είναι στρογγυλή και όχι επίπεδη), μάλλον του έλεγαν να… διαβάσει τις Γραφές, τον έλεγαν «μάγο», «αιρετικό» και κινδύνευε να πέσει στην Πυρά…
    Προσωπικά, δεν ξέρω αν όντως το HAARP, επηρεάζει ή όχι τον καιρό. Αυτό που είπα είναι ότι δεν καταρρίπτεται ο ισχυρισμός, ότι τον επηρεάζει…

    • nikos serpanakhs

     Η ιονοσφαιρα έχει ηλεκτρισμένα σωματίδια.
     Η τροποσφαιρα έχει ηλεκτρισμένα σωματίδια.
     Το HAARP επιδρά στην ιονοσφαιρα άρα επιδρά και στην τροπόσφαιρα.
     Και όλοι οι επιστήμονες πήδηξαν απο τον γκρεμό με τον συλλογισμό σου.

     Ο ισχυρισμός ότι το HAARP επηρεάζει τον καιρό δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, επομένως μην περιμένεις κάποιον να τον καταρίψει. Όπως κανείς δεν μπορεί να καταρίψει τον ισχυρισμό ότι οι μονόκεροι είναι καφέ, γιατί εξ αρχής δεν υπάρχουν μονόκεροι.

     • Ελάχιστος.

      «….Ο ισχυρισμός ότι το HAARP επηρεάζει τον καιρό δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, επομένως μην περιμένεις κάποιον να τον καταρίψει…».
      Μα το HOAX, αυτό ακριβώς ισχυρίζεται, πως δηλαδή κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι το HAARP επηρεάζει τον καιρό…
      Λοιπόν, όσα σοφίσματα αν χρησιμοποιήσετε, είστε συνομωσιολόγοι, από την ανάποδη, η διαφορετική όψη τού νομίσματος της συνομωσιολογίας.
      Χωρίς να έχετε επαρκή στοιχεία, το παίζετε επαΐοντες, αγνοώντας βασικές αρχές του στρατιωτικού απορρήτου.

     • nikos serpanakhs

      To ΗΟΑΧ σου δείχνει απλά ότι τα φαινόμενα αυτά είναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
      Καταρίπτει ορθότατα τον συλλογισμό: τετοια φαινόμενα δεν είναι φυσικά ΑΡΑ είναι αποτέλεσμα του HAARP.
      Εγώ μιλάω ξεκάθαρα για τον φυσικοχημικό μηχανισμό σύμφωνα με τον οποίο δουλεύει το HAARP.
      Κανείς, ποτέ δεν μας είπε πως γίνεται κάτι που είναι άσχετο με τον καιρό να τον επηρεάζει.
      Δεν υπάρχει στρατιωτικό απόρρητο για το τι είναι το HAARP, άλλωστε σου είπα εγκαταστάσεις σαν και αυτό υπάρχουν δεκάδες ανα την υφήλιο και μάλιστα έως και 100 φορές πιο δυνατές.

      Όταν λοιπόν οι συνωμοσιολόγοι μάθουν βασικές αρχές της φυσικής της ατμόσφαιρας θα καταλάβουν πως ο συλλογισμός του δεν διαφέρει απο τρίχρονου. ΔΕΝ γίνεται να μιλάς για επιστημονικά θέματα χωρίς να μου εξηγείς τον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί το φαινόμενο που περιγράφεις. Αλλιως ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι γουστάρει (όπως και γίνεται με τους συνωμοσιολόγους)