Ποιοι είμαστε
Αρχική Το www κρύβει το 666;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το www κρύβει το 666;

5 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

H πιο πρόσφατη θεωρία συνωμοσίας που διαβάσαμε, υποστηρίζει πως στα Εβραϊκά www=666. Με λίγα λόγια, το ίντερνετ συμβολίζει την εποχή που θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο makeleio.gr, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το εβραϊκό γράμμα «ו» (Vav), αντιστοιχεί στο «w» και στον αριθμό 6. Επομένως αν γράψουμε «ווו», μας προκύπτει το 666, σωστά; Λάθος! Ο συγκεκριμένος αριθμός αντιστοιχεί στο 18 και όχι στο 666. Ανάλογα «δουλεύει» το αρχαιοελληνικό και το ρωμαϊκό αριθμολόγιο. Για παράδειγμα, αν γράψουμε «III», ξέρουμε πως αντιστοιχεί στον αριθμό 3 και όχι 111.

Ο αριθμός 666 στα εβραϊκά, είναι ο «ו ס ר ת«.

Αυτό μεταφράζεται σε 400+200+60+6=666.

Εξάλλου το «www» προέρχεται από τις λέξεις World Wide Web, που σημαίνει παγκόσμιος ιστός. Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το 1989 από τον Βρετανό Τιμ Μπέρνερς Λη, που εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας. Το όνομα που έδωσε στην εφεύρεσή του ο ίδιος ο Lee είναι World Wide Web, όρος γνωστός στους περισσότερους από το «www».

Ο ισχυρισμός πως το «www», αντιστοιχεί στο 666, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/05/666-www-debunked/

Fact-check for the sake of Democracy