Ποιοι είμαστε
Αρχική Ένας 128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο Χίτλερ;HOAXES FAKE NEWS

Ένας 128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο Χίτλερ;

11 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σίγουρα κάποιοι μπορεί να ενθουσιάστηκαν με την «είδηση» ότι ένας 128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο Χίτλερ και έχει περάσει τα τελευταία 70 χρόνια κρυμμένος από τον κόσμο. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο blueskytv.gr και makeleio.gr, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Ο Αδόλφος Χίτλερ, γεννήθηκε το 1889 και πέθανε το 1945. Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν 128 χρονών. Η πηγή της είδησης είναι το worldnewsdailyreport.com. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος όμως, δεν είναι ενημερωτικός, αλλά σατυρικός, όπως φαίνεται και από το σχετικό disclaimer.

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά, που «έγκυρες» ιστοσελίδες αναμεταδίδουν τις φανταστικές «ειδήσεις» του worldnewsdailyreport.com. Μερικά ακόμη παραδείγματα μπορείτε να δείτε εδώεδώ και εδώ.

Η ηλικία του ανθρώπου που ισχυρίζεται πως είναι ο Χίτλερ, είναι επίσης εξωφρενική. Ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ ήταν η Jeanne Calment (1875-1997). Ήταν 122 ετών και 164 ημερών όταν πέθανε. Ο «Αδόλφος Χίτλερ» του άρθρου μας, » ισχυρίζεται» ότι είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος.

Αν και δεν μπορέσαμε να βρούμε τη πηγή της φωτογραφίας του ηλικιωμένου που «ισχυρίζεται» πως είναι ο Χίτλερ, βρήκαμε αυτή της «γυναίκας του», που κυκλοφορεί στο Shutterstock, από το 2015 και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του άρθρου.

EDIT: Αναγνώστης μας ενημέρωσε πως η εικόνα του “128χρονου Χίτλερ”, ανήκει στον Βρετανό Francis Morris, σύμφωνα με δημοσίευμα του examiner.co.uk.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως ουδέποτε κάποιος 128χρονος, ισχυρίστηκε πως είναι ο Χίτλερ. Όλη η ιστορία είναι προϊόν φαντασίας και σάτιρας και καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/11/rgentina-128-year-old-man-claims-he-is-hitler-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy