Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανακαλύφθηκε μέρος από άγαλμα στον πλανήτη Άρη;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ανακαλύφθηκε μέρος από άγαλμα στον πλανήτη Άρη;

11 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που επανακυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, βρέθηκε στον πλανήτη Άρη, ένα πόδι που μοιάζει να προέρχεται από αρχαιοελληνικό άγαλμα.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο apocalypsejohn.com, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε φωτογραφίες, κυρίως ουφολόγων αλλά και θρησκόληπτων ατόμων, που δήθεν απεικονίζουν πρόσωπα, ζώα ή κατασκευές εκεί που δεν θα πρεπε να υπάρχουν, δίνοντας μια μεταφυσική εξήγηση του γεγονότος. Το ψυχολογικό φαινόμενο του εγκεφάλου να βλέπει οικεία αντικείμενα ονομάζετε παρειδωλία.

Ο εγκέφαλος του ανθρώπου τείνει να συμπληρώνει κάτι που μπορεί να μην υπάρχει. Προφανώς κάπου στην εξελικτική πορεία του, αποδείχτηκε ότι είναι καλύτερο να έχει μια όραση που λανθάνει, καθώς και να προσπαθεί να κατανοήσει αυτά που βλέπει με τον ευκολότερο τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται, παρά να δημιουργείτε σύγχυση και σάστισμα από περιστασιακές αντιφάσεις.

Ας δούμε πως μια πέτρα, μετατρέπεται σε πόδι με λίγη φαντασία και αρκετή επεξεργασία εικόνας:

Το «πόδι» στον πλανήτη Άρη, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επεξεργασμένη εικόνα, όπου προστέθηκαν δάχτυλα, νύχια κτλ.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/08/martian-statue-foot-hoax/

Fact-check for the sake of Democracy