Ποιοι είμαστε
Αρχική Έχετε λεφτά για πέταμα; κάντε Αγγελικό Ρέικι με τον Αρχάγγελο MetatronHOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ SCAMS

Έχετε λεφτά για πέταμα; κάντε Αγγελικό Ρέικι με τον Αρχάγγελο Metatron

11 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Tο Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Eίναι επίσης, μια εναλλακτική ολιστική «θεραπεία» για το σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Το Αγγελικό Reiki απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη συνεργασία με τους Αγγέλους και άλλες Πνευματικές Οντότητες. Εάν σας περισσεύουν χρήματα το Ρέικι είναι ότι πρέπει για εσάς!

Στο house-of-light.gr, είδαμε το παρακάτω:

Είναι αλήθεια πως η πενία τέχνας κατεργάζεται, αλλά στην παραπάνω περίπτωση, δεν μιλάμε για τέχνη, αλλά για τσαρλατανισμό, ειδικά όταν κάποιοι εισέρχονται στα χωράφια της υγείας και υπόσχονται θεραπείες με βιοσυντονισμό και ραβδοσκοπία. (Σχετικά άρθρα μας για τις ψευδοεπιστήμες του βιοσυντονισμού και της ραβδοσκοπίας, θα βρείτε εδώ και εδώ).

Μπορεί το όνομα «Metatron«, να θυμίζει ταινία Transformers, αλλά στη πραγματικότητα, οι πρώτες αναφορές συναντούνται σε καμπαλιστικά κείμενα της ραββινικής βιβλιογραφίας, όπως το Ταλμούδ, όπου παρουσιάζεται ως Αρχάγγελος.

Το Ρέικι είναι μια από τις πολλές μεθόδους χωρίς επιστημονική ή λογική βάση και ανήκει στη κατηγορία των «ενεργειακών θεραπειών«. Αυτές οι μέθοδοι βασίζονται στην ιδέα ότι το σώμα περιβάλλεται ή διαπερνάται από ένα ενεργειακό πεδίο που δεν είναι μετρήσιμο από τα συνήθη επιστημονικά όργανα. Η υποτιθέμενη δύναμη, που λέγεται ότι υποστηρίζει τη ζωή, είναι γνωστή ως ki στην Ιαπωνία, ως chi ή qi στην Κίνα, και ως prana στην Ινδία. Αυτοί που ασκούν  Ρέικι ισχυρίζονται ότι διευκολύνουν τη θεραπεία με ενίσχυση ή «εξισορρόπηση» της «ενέργειας».

Σε μια τυπική συνεδρία Ρέικι, ο πελάτης ξαπλώνει ή βρίσκεται καθιστός. Τα χέρια του «θεραπευτή» ακουμπούν ελαφρά ή αιωρούνται λίγα εκατοστά πάνω από το σώμα του πελάτη, χρησιμοποιώντας μια σειρά 12-15 θέσεων. Κάθε θέση κρατείται για περίπου 2 έως 5 λεπτά ή μέχρι ο «θεραπευτής» να αισθανθεί ότι η ροή της ενέργειας – που λέγεται ότι βιώνεται όπως η θερμότητα ή το τσούξιμο στα χέρια – επιβραδυνθεί ή σταματήσει. Συνήθως, ο «θεραπευτής» παρέχει τουλάχιστον τέσσερις συνεδρίες 30 έως 90 λεπτών η καθε μία. Οι τεχνικές περιλαμβάνουν «κεντράρισμα», «εκκαθάριση», «ακτινοβολία», «εξαγωγή βλαβερών ενεργειών», «έγχυση» και «εξομάλυνση της αύρας», οι οποίες ισχυρίζονται ότι επηρεάζουν τη φανταστική «ενέργεια» που υποστηρίζει το Ρέικι .Το Reiki μπορεί επίσης να «αυτοχορηγείται» ή να χορηγείται σε άλλους σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Το «Αγγελικό Ρέικι» είναι μια «θεραπευτική» μέθοδος με τη βοήθεια Αγγέλων. Στη περίπτωση αυτή, έχουμε την εισαγωγή στοιχείων μεταφυσικής και «λατρείας» ή επίκλησης σε ανύπαρκτες υπάρξεις. Ιδρυτής του Συστήματος Angelic Reiki είναι ο Kevin Core , στον οποίο «δόθηκε» το σύστημα από τον Αρχάγγελο Metatron το 2002/2003. Στην Ελλάδα, έχουμε δεκάδες «θεραπευτές» Ρέικι. Ένα απλό «γκουγλάρισμα» θα σας πείσει.

Το Ρέικι είναι κομπογιαννιτισμός

Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι το Reiki δεν είναι αποτελεσματικό ως ιατρική θεραπεία για οποιαδήποτε ιατρική πάθηση. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, το Cancer Research UK, και το Αμερικανικό Κέντρο Συμπληρωματικής Υγείας αναφέρουν ότι το Reiki δεν πρέπει να αντικαθιστά τη συμβατική θεραπεία.

Το Ρέικι δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη πρακτική λατρείας. Υπάρχουν χαρισματικοί ηγέτες, πιστοί ακόλουθοι, και πολύς κόσμος που θέλουν να σιγουρευτούν ότι κανείς δεν κοιτάζει γύρω για να δει πώς χάνονται τα χρήματα από τους ασθενείς που υποφέρουν. Οι «θεραπευτές» Ρέικι, δεν θέλουν να θεωρούνται ως πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και να υπόκεινται σε αδειοδότηση και επίβλεψη, αλλά από την άλλη, ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να επηρεάσουν θετικά την υγεία ενός ατόμου. Είναι θεραπευτές ή όχι; Εάν ναι, δεν θα έπρεπε να φοβούνται να έχουν άδεια παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Άλλωστε, εάν μπορούν να χειριστούν τις ενέργειες του σώματος για θεραπευτικούς σκοπούς, γιατί να μην το κάνουν νόμιμα;

Το Ρέικι δεν διαφέρει σε τίποτα από ανάλογες μορφές τσαρλατανισμού. Πρόκειται για μια μη αποδεδειγμένη  πρακτική που βασίζεται σε προεπιστημονικές ιδέες και θεωρίες για το ανθρώπινο σώμα που έχουν διαψευστεί, και εκείνοι που την ασκούν συχνά προσπαθούν να βγάλουν τον επιούσιο εις βάρος ατόμων που έχουν ανάγκη.

Πηγές

Quackwatch

Science Based Medicine

Science Blogs

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/06/22/angels-house-university/

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/11/reiki-scam/

Fact-check for the sake of Democracy