Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανακάλυψαν Νεφελίμ στην Κίνα;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ανακάλυψαν Νεφελίμ στην Κίνα;

12 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε πρόσφατα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με αρχαιολογικές ανασκαφές που έγινα στην Κίνα και, αποδεικνύουν σύμφωνα με τους ίδιους την ύπαρξη των «Νεφελίμ».

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο el.gr, διαβάζουμε:

 

Βρέθηκαν Νεφελίμ στη Κίνα;

Πριν δούμε τι πραγματικά ανακαλύφθηκε στη Κίνα, πρέπει να εξετάσουμε την αρχική πηγή της «είδησης» που είναι η υπερθρησκευτική ιστοσελίδα breakingisraelnews.com, που όπως λέει και η ίδια, εξετάζει τα γεγονότα με μια… βιβλική ματιά.

Εδώ θα βρούμε άρθρα που ισχυρίζονται πως ο πρόσφατος καύσωνας στο Ιράν ήταν θεϊκή παρέμβαση και πως η NASA ετοιμάζεται να αποκρούσει αστεροειδή που ίσως φέρνει μαζί του τον Μεσσία. Επομένως οι «ειδήσεις» που προέρχονται από την εν λόγω ιστοσελίδα, κάθε άλλο παρά αξιόπιστες μπορούν να θεωρηθούν.

Η πραγματική είδηση

ΣτοScience Alert, διαβάζουμε πως αρχαιολόγοι στην Κίνα έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη, βρίσκοντας τάφους με τα αρχαία λείψανα ενός «γιγαντιαίου» λαού που είχαν θαφτεί περίπου πριν από 5.000 χρόνια.

Τα οστά, που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή στην επαρχία Shandong της νοτιοανατολικής Κίνας, αποκαλύπτουν τουλάχιστον έναν άνδρα που θα είχε φτάσει σε ύψος 1,9 μέτρα, μαζί με άλλους που είχαν ύψος 1,8 μέτρα, καθιστώντας τους «γίγαντες» για την εποχή τους. Το ύψος τους πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός πως ο πολιτισμός τους, είχε πρόσβαση σε άφθονη και καλής ποιότητα τροφή.

Είναι προφανές λοιπόν ότι δε μιλάμε για γίγαντες, ούτε για Νεφελίμ, αλλά για ανθρώπους που για την εποχή τους, ήταν ψηλότεροι από το συνηθισμένο.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/12/giants-of-china/

Fact-check for the sake of Democracy