Ποιοι είμαστε
Αρχική Με 6 μήνες «σπουδές» στην Αγιουρβεδα, θέλει να φτιάξει θεραπευτήριο στη Θάσο!HOAXES ΥΓΕΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Με 6 μήνες «σπουδές» στην Αγιουρβεδα, θέλει να φτιάξει θεραπευτήριο στη Θάσο!

13 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Με την εξωφρενική περίπτωση του «γιατρού» που εξετάζουμε σήμερα, είχαμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ανακαλύψαμε πως με «ψεύτικες» φωτογραφίες, ισχυριζόταν πως εντόπισε βαρέα μέταλλα στο βρόχινο νερό, προερχόμενα από αεροψεκασμούς. Τώρα μαθαίνουμε πως φιλοδοξεί να ανοίξει «θεραπευτήριο» στη Θάσο.

Ο Κώστας Μπλιώνης από τη Θάσο, είναι ένας ακόμη αυτοαποκαλούμενος «θεραπευτής», με εξειδίκευση στην ψευδοεπιστήμη της Αγιουρβεδα. Για να είμαστε δίκαιοι, βρήκαμε και τα διαπιστευτήριά του που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πτυχίο αγιουρβεδικής «ιατρικής», που αποκτήθηκε εξ αποστάσεως σε 6 μήνες από «πανεπιστήμιο» της Ινδίας. (Εξυπακούεται πως η αξία του τίτλου δε ξεπερνά την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο έχει τυπωθεί).

Με το παραπάνω χαρτί λοιπόν, ο κ. Μπλιώνης φιλοδοξεί να ανοίξει εναλλακτικό «θεραπευτήριο» στη Θάσο, ενώ ήδη τον έχουμε δει να προτείνει δικής του εμπνεύσεως «θεραπείες» για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Μπλιώνη στο facebook, οι ασθενείς θα πρέπει να σταματήσουν όλα τα φάρμακα και να ακολουθήσουν έναν «οδηγό» 60 βημάτων, για καλή υγεία.

Παραθέτει μάλιστα, μια ακόμη (αναπόδεικτη), περίπτωση γυναίκας που θεραπεύτηκε από καρκίνο του μαστού, ακολουθώντας τις οδηγίες του.

Υποστηρίζει επίσης ότι με στέρηση φαγητού και νερού, μπορείτε να θεραπεύσετε με απόλυτη επιτυχία όλες τις ασθένειες.

Στο παρακάτω βίντεο διαρκείας 30 λεπτών, θα δείτε τον «θεραπευτή» σε ένα σόου τσαρλατανισμού. Αν και ολόκληρη η «συνέντευξη» είναι ένα ρεσιτάλ ψευδοεπιστήμης, σταχυολογήσαμε για εσάς ορισμένα σημεία.

Στο 09:00, ακούμε πως το όνειρό του είναι να φτιάξει μια «οικοκοινότητα» – «θεραπευτήριο», με έμφαση σε «ανατολικές θεραπευτικές μεθόδους». Οι σχετικές εργασίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στο 12:27, η δημοσιογράφος (;) που κάνει τη συνέντευξη ρώτα αν στο «θεραπευτήριο» θα μπορούν να έρχονται και δύσκολες περιπτώσεις όπως καρκινοπαθείς; Ο Μπλιώνης απαντά ξεκάθαρα «Βέβαια, βέβαια, βέβαια… βέβαια…». Άραγε πως ένας άνθρωπος θα θεραπεύει καρκινοπαθείς με 6 μήνες «σπουδές» εξ αποστάσεως; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί!

Στο 12:55, ο Μπλιώνης ισχυρίζεται πως παλιά δεν υπήρχαν καρκίνοι και πως είναι δημιούργημα κάποιων ανθρώπων τα τελευταία 50 χρόνια. Ο καρκίνος συνοδεύει την ανθρωπότητα από την απαρχή της και δεν είναι εφεύρημα της Big Pharma ή σκοτεινών κέντρων εξουσίας που θέλουν να ελέγξουν το πληθυσμό. Υπάρχουν τουλάχιστον 200 προϊστορικοί σκελετοί ανθρώπων σε μουσεία ανά το κόσμο με εμφανή σημάδια καρκίνου στα οστά. Προφανώς οι προγονοί μας δεν υπέφεραν μόνο από καρκίνους στα κόκαλα, αλλά λόγω αλλοίωσης των ιστών, είναι αδύνατος ο εντοπισμός οποιασδήποτε άλλης μορφής. Περισσότερα εδώ.

Στο 14:33, ερωτάται ένα οι γιατροί βοηθούν τους ασθενείς με τις χημειοθεραπείες. Ο «επιστήμονας» με 6 μήνες «σπουδών» εξ αποστάσεως, είναι κατηγορηματικά αρνητικός. Όπως και στους υπόλοιπους ισχυρισμούς, δεν μας λέει που στηρίζει τη γνώμη του. Πιθανότατα το «ψυχανεμίστηκε». Αναφέρει μάλιστα πως η χημειοθεραπεία είναι επικίνδυνο χημικό, που μπορεί ακόμη να ξεβάψει μέχρι και πλακάκια. Για το πουρί της τουαλέτας δεν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο…

Στο 19:02 μαθαίνουμε πως η γρίπη θεραπεύεται όπως και ο καρκίνος, δηλαδή με αποτοξίνωση του σώματος. Άνευ περαιτέρω σχολιασμού…

Στο 24:42, ακούμε τον «θεραπευτή» να μας λέει πως οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν Ζέα και πως το αλεύρι αποβλακώνει. Στους αρχαίους συγγραφείς όμως δεν θα βρείτε πουθενά να λέει πως η Ζέα αποτελούσε βασικό στοιχείο της δίαιτας των Ελλήνων αλλά πως ιεραρχικά στην διατροφή των Ελλήνων πρώτο ερχόταν το κριθάρι και μετά το σιτάρι και τελευταία η Ζέα λόγω του ότι είναι δύσπεπτη. Περισσότερα εδώ.

Στο 27:17, παραδέχεται ότι του «έτυχε ένα παιδάκι» με εκζέματα και πως συνέστησε θεραπεία, αλλάζοντας τη διάτροφή του. Ο κ. Μπλιώνης δεν είναι ούτε γιατρός, ούτε διαιτολόγος.

Τα παραπάνω σημεία, είναι ένα μικρό μόνο δείγμα μιας καθαρά κομπογιαννίτικης προσέγγισης (Αγιουρβέδα) σε θέματα που άπτονται της επιστήμης της ιατρικής. Το πρόβλημα της συγκεκριμένης μεθόδου ωστόσο, είναι πως δεν έχει επιστημονική βάση και δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα. Φυσικά, δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει το καρκίνο ή οποιαδήποτε άλλη αρρώστια.

Fact-check for the sake of Democracy