Με 6 μήνες «σπουδές» στην Αγιουρβεδα, θέλει να φτιάξει θεραπευτήριο στη Θάσο!

11

Με την εξωφρενική περίπτωση του «γιατρού» που εξετάζουμε σήμερα, είχαμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ανακαλύψαμε πως με «ψεύτικες» φωτογραφίες, ισχυριζόταν πως εντόπισε βαρέα μέταλλα στο βρόχινο νερό, προερχόμενα από αεροψεκασμούς. Τώρα μαθαίνουμε πως φιλοδοξεί να ανοίξει «θεραπευτήριο» στη Θάσο.

Ο Κώστας Μπλιώνης από τη Θάσο, είναι ένας ακόμη αυτοαποκαλούμενος «θεραπευτής», με εξειδίκευση στην ψευδοεπιστήμη της Αγιουρβεδα. Για να είμαστε δίκαιοι, βρήκαμε και τα διαπιστευτήριά του που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πτυχίο αγιουρβεδικής «ιατρικής», που αποκτήθηκε εξ αποστάσεως σε 6 μήνες από «πανεπιστήμιο» της Ινδίας. (Εξυπακούεται πως η αξία του τίτλου δε ξεπερνά την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο έχει τυπωθεί).

Με το παραπάνω χαρτί λοιπόν, ο κ. Μπλιώνης φιλοδοξεί να ανοίξει εναλλακτικό «θεραπευτήριο» στη Θάσο, ενώ ήδη τον έχουμε δει να προτείνει δικής του εμπνεύσεως «θεραπείες» για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Μπλιώνη στο facebook, οι ασθενείς θα πρέπει να σταματήσουν όλα τα φάρμακα και να ακολουθήσουν έναν «οδηγό» 60 βημάτων, για καλή υγεία.

Παραθέτει μάλιστα, μια ακόμη (αναπόδεικτη), περίπτωση γυναίκας που θεραπεύτηκε από καρκίνο του μαστού, ακολουθώντας τις οδηγίες του.

Υποστηρίζει επίσης ότι με στέρηση φαγητού και νερού, μπορείτε να θεραπεύσετε με απόλυτη επιτυχία όλες τις ασθένειες.

Στο παρακάτω βίντεο διαρκείας 30 λεπτών, θα δείτε τον «θεραπευτή» σε ένα σόου τσαρλατανισμού. Αν και ολόκληρη η «συνέντευξη» είναι ένα ρεσιτάλ ψευδοεπιστήμης, σταχυολογήσαμε για εσάς ορισμένα σημεία.

Στο 09:00, ακούμε πως το όνειρό του είναι να φτιάξει μια «οικοκοινότητα» – «θεραπευτήριο», με έμφαση σε «ανατολικές θεραπευτικές μεθόδους». Οι σχετικές εργασίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στο 12:27, η δημοσιογράφος (;) που κάνει τη συνέντευξη ρώτα αν στο «θεραπευτήριο» θα μπορούν να έρχονται και δύσκολες περιπτώσεις όπως καρκινοπαθείς; Ο Μπλιώνης απαντά ξεκάθαρα «Βέβαια, βέβαια, βέβαια… βέβαια…». Άραγε πως ένας άνθρωπος θα θεραπεύει καρκινοπαθείς με 6 μήνες «σπουδές» εξ αποστάσεως; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί!

Στο 12:55, ο Μπλιώνης ισχυρίζεται πως παλιά δεν υπήρχαν καρκίνοι και πως είναι δημιούργημα κάποιων ανθρώπων τα τελευταία 50 χρόνια. Ο καρκίνος συνοδεύει την ανθρωπότητα από την απαρχή της και δεν είναι εφεύρημα της Big Pharma ή σκοτεινών κέντρων εξουσίας που θέλουν να ελέγξουν το πληθυσμό. Υπάρχουν τουλάχιστον 200 προϊστορικοί σκελετοί ανθρώπων σε μουσεία ανά το κόσμο με εμφανή σημάδια καρκίνου στα οστά. Προφανώς οι προγονοί μας δεν υπέφεραν μόνο από καρκίνους στα κόκαλα, αλλά λόγω αλλοίωσης των ιστών, είναι αδύνατος ο εντοπισμός οποιασδήποτε άλλης μορφής. Περισσότερα εδώ.

Στο 14:33, ερωτάται ένα οι γιατροί βοηθούν τους ασθενείς με τις χημειοθεραπείες. Ο «επιστήμονας» με 6 μήνες «σπουδών» εξ αποστάσεως, είναι κατηγορηματικά αρνητικός. Όπως και στους υπόλοιπους ισχυρισμούς, δεν μας λέει που στηρίζει τη γνώμη του. Πιθανότατα το «ψυχανεμίστηκε». Αναφέρει μάλιστα πως η χημειοθεραπεία είναι επικίνδυνο χημικό, που μπορεί ακόμη να ξεβάψει μέχρι και πλακάκια. Για το πουρί της τουαλέτας δεν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο…

Στο 19:02 μαθαίνουμε πως η γρίπη θεραπεύεται όπως και ο καρκίνος, δηλαδή με αποτοξίνωση του σώματος. Άνευ περαιτέρω σχολιασμού…

Στο 24:42, ακούμε τον «θεραπευτή» να μας λέει πως οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν Ζέα και πως το αλεύρι αποβλακώνει. Στους αρχαίους συγγραφείς όμως δεν θα βρείτε πουθενά να λέει πως η Ζέα αποτελούσε βασικό στοιχείο της δίαιτας των Ελλήνων αλλά πως ιεραρχικά στην διατροφή των Ελλήνων πρώτο ερχόταν το κριθάρι και μετά το σιτάρι και τελευταία η Ζέα λόγω του ότι είναι δύσπεπτη. Περισσότερα εδώ.

Στο 27:17, παραδέχεται ότι του «έτυχε ένα παιδάκι» με εκζέματα και πως συνέστησε θεραπεία, αλλάζοντας τη διάτροφή του. Ο κ. Μπλιώνης δεν είναι ούτε γιατρός, ούτε διαιτολόγος.

Τα παραπάνω σημεία, είναι ένα μικρό μόνο δείγμα μιας καθαρά κομπογιαννίτικης προσέγγισης (Αγιουρβέδα) σε θέματα που άπτονται της επιστήμης της ιατρικής. Το πρόβλημα της συγκεκριμένης μεθόδου ωστόσο, είναι πως δεν έχει επιστημονική βάση και δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα. Φυσικά, δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει το καρκίνο ή οποιαδήποτε άλλη αρρώστια.

Με 6 μήνες «σπουδές» στην Αγιουρβεδα, θέλει να φτιάξει θεραπευτήριο στη Θάσο!

 • Komninos

  Ακόμα ένας απατεώνας «εναλλκακτικής ιατρικής» (δηλαδή ψευδοιατρικής…), στους εκατοντάδες που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια. Αν το ελληνικό κράτος δεν αποφασίσει επιτέλους να βάλει κανόνες και να νομοθετήσει εναντίον αυτής της σύγχρονης απάτης (ομοιοπαθητική, βελονισμός, αγιουβέρδα, κτλ κτλ), το φαινόμενο δεν θα σταματήσει. Τουναντίον θα διευρίνεται, ειδικά κατά τα χρόνια τις οικονομικής κρίσης. Όταν σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζουν παραιτατρικά προιόντα «διαφημίζοντας» τις ψευδείς ιατρικές ιδιότητές τους, κάτι τέτοιοι τύποι είναι σταγόνα στον ωκεανό… πρέπει να μπουν κανόνες.

 • Γλουπ!!!

  60 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΗΓΙΕΙΣ

  Εκτός από τους 6 μήνες στην αγιου-μπούρδα, δημοτικό έβγαλε?

  • Ανδρέας

   θα το έγραφα εγώ αν δεν με προλάβαινες φίλε! Αυτή τη φορά το πρόλαβα το μαργαριτάρι. Μάλλον κόπηκε στις απολυτήριες από το προνήπιο και πρέπει να επαναλάβει το έτος.

 • ponterossa

  Εντύπωση δε,προκαλούν τα σχόλια στήριξης στη σελίδα του..με το κορυφαίο το σχόλιο της Μενέγου (Psychological astrology consultant γελάστε τώρα) »Τα ελληνικα hoaxes είναι hoaxes από μόνα τους»

  Μιλάμε για μια τύπισσα που πιστεύει ότι η κίνηση κ η θέση των πλανητών επηρεάζει τον χαρακτήρα μας κ τη ζωή μας!

  Βοήθεια να ‘ουμ..

  • Γλουπ!!!

   Μη το γελάτε καθόλου.
   Οι θέσεις και οι κινήσεις των πλανητών και των άστρων, όταν κάποιος γεννιέται, σαφώς και επηρεάζουν τον χαρακτήρα του μέσω του βαρυτικού τους πεδίου.
   Τα κύτταρά μας είναι τόσο ευαίσθητα στη βαρύτητα που το σύστημα LIGO ωχριά μπροστά τους. Είναι σαν να συγκρίνουμε την ευαισθησία ενός αναλυτικού εργαστηριακού ζυγού με μια ζυγαριά μπάνιου.
   Ακόμη, οι καθημερινές θέσεις των άστρων και πλανητών καθορίζουν και την τύχη μας. Για παράδειγμα, για μένα τα άστρα λέγανε πως θα κερδίσω τον πρώτο λαχνό του τζόκερ αυτή την Πέμπτη. Δυστυχώς απέτυχαν, ούτε έναν αριθμό δεν έπιασα, αλλά ξέρω τι φταίει. Το παιχνίδι ήταν στημένο….

 • Ανδρέας

  που τα βρίσκουν ρε; Σε εμάς όταν φτιάχναμε μηχανογραφικά για επιστήμες μας έλεγαν Νομική, Ιατρική, Πολυτεχνείο. επαγγελματικός προσανατολισμός σου λέει ο άλλος!

 • leon06010

  Ρε σεις, ο ματάκιας που γουστάρει τα κλύσματα!

  • Ανδρέας

   φαν του Μολιέρου

 • nas

  Εκει που ανεφερε για τα πολλαπλα κλισματα καθημερινά με κερδισε. Πρεπει να ναι μεγαλος επιστημονας!!
  Ειναι παντως περιπτωση που δεν χρειαζεται εισαγγελεας αλλα καποιο ιδρυμα

  • ken

   Κι εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για διαταραγμένο κοπρίτη. Απ αυτούς που δεν σπουδάζουν, δεν δουλεύουν αλλά θεωρούν τους εαυτούς τους διάνοιες. Συνήθως έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ζουν παρασιτικά και αμπελοφιλοσοφούν ή συνομωσιολογούν αβέρτα. Κάθε μικρή κοινωνία έχει 2-3 τέτοιους.

   Πάντως χρειάζεται εισαγγελέας εφόσον διαδίδει τέτοιες επικίνδυνες μπαρούφες. Έχει και φανατικούς υποστηρικτές -κάτι σαν τους οπαδούς του Σώρρα- στους οποίους λέει ότι οφείλουν να ενωθούν όλοι οι εναλλακτικοί γιατροί όπως αυτός, ο Μουρούτης κλπ.. για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους.
   Μακάρι να ενωθούν για να τους στείλουν όλους μαζί, με ένα μεταγωγικό λεωφορείο, στην ίδια φυλακή.

   • Γλουπ!!!

    ….να τους στείλουν όλους μαζί, με ένα μεταγωγικό λεωφορείο, στην ίδια φυλακή.

    Καταπληκτική ιδέα!
    Κι όταν αρρωσταίνουν να γιατρεύει ο ένας τον άλλο!