Λαθροοικογένεια (με 2 γυναίκες παρακαλώ) απολαμβάνει τα καθαρά νερά τού Αιγαίου μας;

9

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου είναι πανεύκολο να πάρεις μια φωτογραφία και να πλάσεις μια φανταστική ιστορία. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν άρθρα που απεικονίζουν μια «λαθροοικογένεια» να απολαμβάνει τα καθαρά νερά του Αιγαίου, με τίτλο «ΕΣΥ Νεοέλληνα Θα Πας Διακοπές;»

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

 

 

Στο newsthesaloniki.gr, katohika.grthesecretrealtruth.blogspot.gr κτλ, διαβάσαμε:

«Λαθροοικογένεια» κάνει μπάνιο στο Αιγαίο;

Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, είναι πανεύκολο να στήσεις μια ψεύτικη ιστορία, ειδικά όταν δεν αναφέρεις λεπτομέρειες όπως τοποθεσία/ονόματα/χρόνο κτλ.

Στη προκειμένη περίπτωση, ο εικονιζόμενος είναι ένας μουσουλμάνος ιεροκήρυκας που ονομάζεται Radwan bin Abdul Salam, είναι Μαροκινός και απ’ ότι φαίνεται, είναι fan των selfies και της θάλασσας.

Ακολουθεί απόσπασμα από μαροκινό δελτίο ειδήσεων:

To βίντεο είναι τραβηγμένο στο Μαρόκο και πριν λίγες ημέρες και είχε γίνει πρώτο θέμα στις tabloid της χώρας, διότι κάποιοι βρήκαν τη συμπεριφορά του ανάρμοστη.

Αυτόματη μετάφραση της είδησης από μαροκινή ιστοσελίδα

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός ότι «λαθροοικογένεια (με 2 γυναίκες παρακαλώ) απολαμβάνει τα καθαρά νερά τού Αιγαίου μας», καταρρίπτεται.

Λαθροοικογένεια (με 2 γυναίκες παρακαλώ) απολαμβάνει τα καθαρά νερά τού Αιγαίου μας;

 • princeZK

  Στη Χίο πάντως ισχύει αυτό. Και οικογένειες μεταναστών και μεμονωμένοι πηγαίνουν για μπάνιο στη θάλασσα. Πολλοί το κάνουν και για να πλυθούν γιατι οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν. Άλλοι έχουν παιδακια 5-6 χρονών που θέλουν να παίξουν στη θάλασσα. (που μετα την τραυματική εμπειρία να σκυλοπνίγεσαι σε ενα φουσκωτό απορώ που θέλουν και να βλέπουν θάλασσα) Δεν καταλαβαίνω ποιό το πρόβλημα δηλαδή… Στο κάτω κατω να φύγουν δε μπορούν, να δουλέψουν δε μπορούν και εχει 35 βαθμούς. Να κάθονται ας πουμε με τα κεφάλια κατω στη σειρά μέσα στα κέντρα μεχρι να τους φωνάξουν για να μην…προκαλέσουν? Μου θυμίζει την αλλη φοβερή είδηση με τους μετανάστες και τα iPhone. Και γω αμα ξεριζωθώ, θα το πάρω μαζί το δικό μου, μαζί με τα καλύτερα ρούχα και οτι χρυσαφικό και λεφτά μπορώ να κουβαλήσω.

 • Dimitris kapoios

  Αυτή η είδηση ξεχυλίζει από παντού ισλαμοφοβικά στερεότυπα. «Έρχονται εδώ με τις ολλές γυναίκες τους και μας κοροιδεύουν ότι και καλά θέλουν βοήθεια!».
  Πηγαίντε να τους δείτε να βγαίνουν από την θάλασσα και μετά καθήστε και σκεφτείτε λίγο πόση όρεξη θα είχαν για μπανάκι και φωτογραφίες! Βούρλα!

 • Γλουπ!!!

  Ενώ τα υπόλοιπα ήταν……..

 • Kilaras Kikos

  Και που το ξέρουμε ότι δεν είναι η πχ πεθερά και η γυναίκα του; Ευχαριστούμε παιδιά

 • leon06010

  Κ αυτό το στάιλινγκ των μουσουλμάνων ιεροκηρύκων, τί φάση; Κ το μπρατσάκι φίνο!

 • Γλουπ!!!

  Εντάξει, δεν είναι πρόσφυγας ούτε απολαμβάνει το μπανάκι του στο Αιγαίο. Αυτά καταρρίφθηκαν.
  Όμως 2 γυναίκες έχει?
  Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό?????

  • Christos

   Δεν θα μπορούσε να είναι η γυναίκα του και η μάνα του ? Η η πεθερά του ? Η αδερφή του/της ???????

   • Γλουπ!!!

    Καταρρίφθηκε κι αυτό……

    • Antigonos Gonatias

     Ε λοιπόν εγώ είμαι σίγουρος οτι οι τύπισσες αποτελούν την σωματοφυλακή του.
     Το συμπέρανα απο το γεγονός οτι καλύπτουν τα προσώπα τους,γιατί είναι νίτζα!