Ποιοι είμαστε
Αρχική Αδερφή υφυπουργού της κυβέρνησης, η Ηριάννα;HOAXES FAKE NEWS

Αδερφή υφυπουργού της κυβέρνησης, η Ηριάννα;

20 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Από χθες (Τετάρτη 19 Ιουλ 2017) κυκλοφορεί μια φήμη σε διάφορα blogs, που αναφέρει ότι η Ηριάννα είναι αδελφή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Βασιλειάδη. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο madatoforosfifonews.grneakeratsiniouaigaleopress, και aerikes-epoxes.com

Η φήμη ξεκίνησε από το blog “madatoforos” που μας δίνει σαν πηγή μια ανάρτηση του facebook που δεν εμφανίζεται, γιατί δεν είναι δημόσια ή έχει διαγραφεί.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1259657017493638&id=100003480543797&comment_id=1259680087491331&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R0%22%7D

Είναι αλήθεια πως η Ηριάννα είναι είναι αδελφή του κυρίου Γιώργου Βασιλειάδη, Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού; 

Με το θέμα ασχολήθηκε η «ΕΦ.ΣΥΝ.» και ρώτησε τον συνήγορο της Ηριάννας, Θεόδωρο Μαντά, ο οποίος διέψευσε απολύτως την ύπαρξη συγγενικής σχέσης της φυλακισμένης κοπέλας με κυβερνητικό παράγοντα.

Ακόμη, ο κύριος Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει συγγενική σχέση με την Ηριάννα.

Η δήλωση του κ. Βασιλειάδη

Το γεγονός ότι δεν έχω συγγενική σχέση με την Ηριάννα Β. Λ. δεν κάνει την απόφαση για παραμονή της στη φυλακή λιγότερο προβληματική. Όσοι επιχειρούν στην πλάτη ενός ανθρώπινου δράματος που είναι σε εξέλιξη, να αποκομίσουν πολιτικά ή αλλά οφέλη, είναι χυδαίοι.

Έτσι, η φήμη που ξεκίνησε από μια ανάρτηση στο fb, δεν είναι αληθής.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε, στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει οτιδήποτε και αυτό να διαδοθεί αστραπιαία σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, τουλάχιστον μέχρι να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν. Το διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, αλλά παράλληλα είναι και το καλύτερο μέσο για όσους επιθυμούν να διαδώσουν ανυπόστατες φήμες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.